To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Avatary.

Dunadan - 2 Listopada 2006, 22:26

Dabliu
Cytat

I po co ten sarkazm? Uprościłem na potrzeby rozważań o mordowaniu dla idei. Mi chodzi tylko o to, że można sobie idealizować wojowników mitycznych/literackich/legendarnych, czy nawet powstańców, którzy po prostu w bój szli, na żołnierzy, albo tych, którzy się pod gąsienice kładli... a morderca, to morderca. Nieważne z jakich pobudek morduje...

Ale ja również kończę offtop...

To ja jeszcze tylko an sekundkę i to wszystko.
To nie był żaden sarkazm, sory jeśli to tak odebrałeś. Naprawdę fajnie by było tak myśleć i tak postrzegać świat. Ale problem w tym że to co dla ciebie jest oczywiste dla innego nie :D No, ale już... :roll:

Elam - Psyche to od czego była?... bo nie pamiętam :D Ale fakt avatar Gwyn mało mroczny jest...

Nexus - 2 Listopada 2006, 22:33

asiontko,
Cytat
piechu, dobrze że nie zapomniałeś o spodniach jak niektórzy

Widzę, że zrobiło to na Tobie wielkie wrażenie. Cóż... może mały riplej? :P :mrgreen:

asiontko - 2 Listopada 2006, 22:38

co dokładnie proponujesz? :mrgreen:
Studnia - 2 Listopada 2006, 22:51

Dobra, starczy mi tego depresjonowania się. Nikt mnie nie kocha, nikt mnie lubi ;) . Ja też ;) .
Widze że ostatnio panują klimaty South Parkowe, więc taka moja mała twórczość własna.

Nexus - 2 Listopada 2006, 23:15

asiontko,
Cytat
co dokładnie proponujesz?

Kolejny występ czipendejla solo :mrgreen:

Studnia, no jesteś teraz forumowym Kenyia :D A wiesz jaki kolor włosów ma Kenny?

asiontko - 2 Listopada 2006, 23:22

poprostu: striptiz dla ubogich
Nexus - 2 Listopada 2006, 23:27

dla ubogich :twisted: :P
Studnia - 2 Listopada 2006, 23:30

Nexus, może był łysy?
Adashi - 2 Listopada 2006, 23:55

To o co pytaleś Rafał to wydaje mi się wiesz doskonale, skoro jesteś von Bielau. Wnioskuję, że czytałeś trylogię Sapka, bo Raynevan właśnie z katolickimi fanatykami walczy m.in., chociaż sam też przyłączył się do innych fanatyków (kacerzy.)
Godzilla
Cytat
Kurczę, tyle lat w tym kraju mieszkam, do kościoła chodzę, a takiego z mieczem i czarownicą nie widziałam.

Droga Godzillo zdaje się, że Dunadan użył przenośni, teraz taki fanatyk wygląda inaczej niż w średniowieczu. P.S. Pozdrowienia od Gamery i Mothry!
Dabliu
Cytat
Wojownik, to wojownik, a morderca, to morderca. Proste

Nie do końca, bo dla nas polski spiskowiec podkładający bombę pod urzędników carskich to bohater narodowy, a nie żaden terrorysta. Jego imieniem nazywane są ulice. Natomiast Palestyńczyk wysadzający siebie i izraelskich żołnierzy to już terrorysta tak? To gdzie tkwi ta różnica, kiedy morderstwo przestaje być zbrodnią wg Ciebie a staje się koniecznością wojenną, hmm? Wojna nigdy nie jest czymś dobrym.
Dabliu
Cytat
Przywiezioną prosto z Kuby popielniczkę. Dzięki temu mogę gasić pety na twarzy tego przystojniaczka

Primo: Żeby cynkować taką popielniczką, musiałbyś palić cygara i to prosto z Kuby.
Secundo: Kupując taki suwenir wspomogłeś tamtejszy reżim.
A tak w ogóle to proponuje zakopać topór wojenny i zapalić (skoro o paleniu mowa) fajkę pokoju.
Gwynhwar Nie mam pojęcia czy to rzeźba czy nagrobek ale wiem, że się pewnie wkurzysz bo ona mi przypomina driady/dziwożony z Wiedźmina a dokładniej z pewnej niezbyt udanej ekranizacji. No ale to tylko takie moje skojarzenie.

hijo - 3 Listopada 2006, 00:01

Gwynhwar, avatarek ładny, uroczy to tak, ale nie mroczny, :D
Dabliu - 3 Listopada 2006, 00:15

Adashi napisał/a
Żeby cynkować taką popielniczką, musiałbyś palić cygara i to prosto z Kuby.

Paliłem :D popijając kubańskim rumem. Ale to wszystko prezenty były :D

Zabijanie kogo innego, niż żołnierzy i prowadzących wojnę lub okupację polityków zawsze będzie dla mnie mordowaniem.

A poza tym, to pax :)

Piech - 3 Listopada 2006, 00:21

asiontka post zmieniony.
elam, co zrobiłaś siostrze?
Teraz już nigdy nie dowiem się, co napisała.

Adashi - 3 Listopada 2006, 00:21

Dabliu,
Cytat
Zabijanie kogo innego, niż żołnierzy i prowadzących wojnę lub okupację polityków zawsze będzie dla mnie mordowaniem

I w tym miejscu się zgadzamy :) Pax Dabliu, Co złego to nie ja!

Rafał - 3 Listopada 2006, 09:23

No dobra Adashi, podejżewam, że po prostu nie wiesz o czym piszesz, ale niech ci tam. Jeszcze się wyedukujesz. Natomiast byłem v.Bielau jeszcze wtedy gdy Sapek zajmował się handlem i nie miał pojęcia o żadnych wiedźminach o Reynewanach nie wspominając. Po prostu na deklach od kanalizacji i wodociągów w mojej wichurce są napisy Lange Bielau, bo tak się ta wichurka przez większą częśc swojego istnienia nazywała, a jedyny zamek w mieście to mam dosłownie za płotem. Mniemam, że Reynewanowski. Zatem jako sąsiady mamy podobne przyzwiska ot i wszystko. Gdyby Reynewan pochodził z Ząbkowic, nazwyałby się Reynewan Frankenstein, a to sam przyznasz, budziłoby pewne skojarzenia.
elam - 3 Listopada 2006, 09:29

Piechu: asiontko dopiero sie wkreca w forumowe towarzystwo, jeszcze nie wszystkich zna i nie zawsze wie, co przystoi a co nie i wzgledem kogo :)
napisalo nieodpowiedniego posta, zostalo poinstruowane i
hihi niech teraz sama sie tlumaczy :)

Piech - 3 Listopada 2006, 11:25

elam, ja tak nie chcę.
Adashi - 3 Listopada 2006, 11:29

Rafał,
Cytat
byłem v.Bielau jeszcze wtedy gdy Sapek zajmował się handlem i nie miał pojęcia o żadnych wiedźminach o Reynewanach nie wspominając

To przepraszam nie miałem pojęcia, że akcja taki zasięg ma :mrgreen:

Rafał,
Cytat
jedyny zamek w mieście to mam dosłownie za płotem. Mniemam, że Reynewanowski

Tak, tak zapewne właśnie Reynewanowski, o tym pewnie dowiemy się z ostatniej części trylogii która właśnie się ukazała.

Rafał,
Cytat
Gdyby Reynewan pochodził z Ząbkowic, nazwyałby się Reynewan Frankenstein, a to sam przyznasz, budziłoby pewne skojarzenia

:D Ten fakt zapewne też zagra w tej powieści bo akcja w tej miejscowości się toczy m.in. oczywiście

Rafał - 3 Listopada 2006, 11:33

:shock:
Gwynhwar - 3 Listopada 2006, 12:50

<nie czuje się mroczna i gotycka> = =''

Primo, jeśli renesans to nie Psyche, jeśli Psyche to nie renesans. Faktycznie widzę podobieństwo do rzeźb Canovy, ale tylko pozorne.

Secundo, dodam że to wspólczesna rzeźba, powtorzę żę nagrobek ;]

Tematy mitologiczne w renesansie? Hmm, Canova to klasycyzm, podobnie jak Thorvaldsen (tak ten od stołecznego pomnika konnego)

A na marginesie dodam, że od dziś patrzę w ten sposób już tylko na Dunadana :)

hijo - 3 Listopada 2006, 13:09

a ja sięzbroję do walki z FRAGlesami, niech żyje królowa Zima
Gwynhwar - 3 Listopada 2006, 13:14

O______O
hijo - 3 Listopada 2006, 13:34

Szwankuje mi wyopbraźnia Gwynhwar, nie rozumiem twojego posta :oops:
gorat - 3 Listopada 2006, 14:20

Pewnie chciała dac do zrozumienia, że nie rozumie Twojej wypowiedzi - np. co to FRAGlesi i czy Królowa Zima to nie jest władczyni państwa Zim.

Edit: elam, chyba oΠRdzielić... :mrgreen:

Nattfiarill - 3 Listopada 2006, 14:27

A mi sie podoba avatar Studni :mrgreen:
Dunadan - 3 Listopada 2006, 14:33

Gwynhwar
Cytat

A na marginesie dodam, że od dziś patrzę w ten sposób już tylko na Dunadana :)

:shock: W jaki sposób?!... :mrgreen:

hijo - 3 Listopada 2006, 14:46

Cytat
Forum Real Antysnow group - FRAG
to są FRAGlesy W wątku na dzień dobry rozgrywa się wojna między zwolennikami a przeciwnikami Zimy :)
dareko - 3 Listopada 2006, 17:36

Pamieta ktos jeszcze tego robocika? :D
joe_cool - 3 Listopada 2006, 17:55

coś się po starym łbie kołacze.... hm....
Ziemniak - 3 Listopada 2006, 18:08

Coś mi się kołacze. Broszkiewicz chyba, w każdym razie coś dla bardzo młodej młodzieży :mrgreen:
dareko - 3 Listopada 2006, 18:48

jego imie pada w ostanim felietonie U&O :)

Partner forum