Zadomowienie - powitania na forum - Avatary.
Dunadan - 2 Listopada 2006, 22:26
Dabliu
Cytat |
I po co ten sarkazm? Uprościłem na potrzeby rozważań o mordowaniu dla idei. Mi chodzi tylko o to, że można sobie idealizować wojowników mitycznych/literackich/legendarnych, czy nawet powstańców, którzy po prostu w bój szli, na żołnierzy, albo tych, którzy się pod gąsienice kładli... a morderca, to morderca. Nieważne z jakich pobudek morduje...
Ale ja również kończę offtop... |
To ja jeszcze tylko an sekundkę i to wszystko.
To nie był żaden sarkazm, sory jeśli to tak odebrałeś. Naprawdę fajnie by było tak myśleć i tak postrzegać świat. Ale problem w tym że to co dla ciebie jest oczywiste dla innego nie No, ale już...
Elam - Psyche to od czego była?... bo nie pamiętam Ale fakt avatar Gwyn mało mroczny jest...
Nexus - 2 Listopada 2006, 22:33
asiontko, Cytat | piechu, dobrze że nie zapomniałeś o spodniach jak niektórzy |
Widzę, że zrobiło to na Tobie wielkie wrażenie. Cóż... może mały riplej?
asiontko - 2 Listopada 2006, 22:38
co dokładnie proponujesz?
Studnia - 2 Listopada 2006, 22:51
Dobra, starczy mi tego depresjonowania się. Nikt mnie nie kocha, nikt mnie lubi . Ja też .
Widze że ostatnio panują klimaty South Parkowe, więc taka moja mała twórczość własna.
Nexus - 2 Listopada 2006, 23:15
asiontko, Cytat | co dokładnie proponujesz? |
Kolejny występ czipendejla solo
Studnia, no jesteś teraz forumowym Kenyia A wiesz jaki kolor włosów ma Kenny?
asiontko - 2 Listopada 2006, 23:22
poprostu: striptiz dla ubogich
Nexus - 2 Listopada 2006, 23:27
dla ubogich
Studnia - 2 Listopada 2006, 23:30
Nexus, może był łysy?
Adashi - 2 Listopada 2006, 23:55
To o co pytaleś Rafał to wydaje mi się wiesz doskonale, skoro jesteś von Bielau. Wnioskuję, że czytałeś trylogię Sapka, bo Raynevan właśnie z katolickimi fanatykami walczy m.in., chociaż sam też przyłączył się do innych fanatyków (kacerzy.)
GodzillaCytat | Kurczę, tyle lat w tym kraju mieszkam, do kościoła chodzę, a takiego z mieczem i czarownicą nie widziałam. |
Droga Godzillo zdaje się, że Dunadan użył przenośni, teraz taki fanatyk wygląda inaczej niż w średniowieczu. P.S. Pozdrowienia od Gamery i Mothry!
DabliuCytat | Wojownik, to wojownik, a morderca, to morderca. Proste |
Nie do końca, bo dla nas polski spiskowiec podkładający bombę pod urzędników carskich to bohater narodowy, a nie żaden terrorysta. Jego imieniem nazywane są ulice. Natomiast Palestyńczyk wysadzający siebie i izraelskich żołnierzy to już terrorysta tak? To gdzie tkwi ta różnica, kiedy morderstwo przestaje być zbrodnią wg Ciebie a staje się koniecznością wojenną, hmm? Wojna nigdy nie jest czymś dobrym.
DabliuCytat | Przywiezioną prosto z Kuby popielniczkę. Dzięki temu mogę gasić pety na twarzy tego przystojniaczka |
Primo: Żeby cynkować taką popielniczką, musiałbyś palić cygara i to prosto z Kuby.
Secundo: Kupując taki suwenir wspomogłeś tamtejszy reżim.
A tak w ogóle to proponuje zakopać topór wojenny i zapalić (skoro o paleniu mowa) fajkę pokoju.
Gwynhwar Nie mam pojęcia czy to rzeźba czy nagrobek ale wiem, że się pewnie wkurzysz bo ona mi przypomina driady/dziwożony z Wiedźmina a dokładniej z pewnej niezbyt udanej ekranizacji. No ale to tylko takie moje skojarzenie.
hijo - 3 Listopada 2006, 00:01
Gwynhwar, avatarek ładny, uroczy to tak, ale nie mroczny,
Dabliu - 3 Listopada 2006, 00:15
Adashi napisał/a | Żeby cynkować taką popielniczką, musiałbyś palić cygara i to prosto z Kuby. |
Paliłem popijając kubańskim rumem. Ale to wszystko prezenty były
Zabijanie kogo innego, niż żołnierzy i prowadzących wojnę lub okupację polityków zawsze będzie dla mnie mordowaniem.
A poza tym, to pax
Piech - 3 Listopada 2006, 00:21
asiontka post zmieniony.
elam, co zrobiłaś siostrze?
Teraz już nigdy nie dowiem się, co napisała.
Adashi - 3 Listopada 2006, 00:21
Dabliu, Cytat | Zabijanie kogo innego, niż żołnierzy i prowadzących wojnę lub okupację polityków zawsze będzie dla mnie mordowaniem |
I w tym miejscu się zgadzamy Pax Dabliu, Co złego to nie ja!
Rafał - 3 Listopada 2006, 09:23
No dobra Adashi, podejżewam, że po prostu nie wiesz o czym piszesz, ale niech ci tam. Jeszcze się wyedukujesz. Natomiast byłem v.Bielau jeszcze wtedy gdy Sapek zajmował się handlem i nie miał pojęcia o żadnych wiedźminach o Reynewanach nie wspominając. Po prostu na deklach od kanalizacji i wodociągów w mojej wichurce są napisy Lange Bielau, bo tak się ta wichurka przez większą częśc swojego istnienia nazywała, a jedyny zamek w mieście to mam dosłownie za płotem. Mniemam, że Reynewanowski. Zatem jako sąsiady mamy podobne przyzwiska ot i wszystko. Gdyby Reynewan pochodził z Ząbkowic, nazwyałby się Reynewan Frankenstein, a to sam przyznasz, budziłoby pewne skojarzenia.
elam - 3 Listopada 2006, 09:29
Piechu: asiontko dopiero sie wkreca w forumowe towarzystwo, jeszcze nie wszystkich zna i nie zawsze wie, co przystoi a co nie i wzgledem kogo
napisalo nieodpowiedniego posta, zostalo poinstruowane i
hihi niech teraz sama sie tlumaczy
Piech - 3 Listopada 2006, 11:25
elam, ja tak nie chcę.
Adashi - 3 Listopada 2006, 11:29
Rafał, Cytat | byłem v.Bielau jeszcze wtedy gdy Sapek zajmował się handlem i nie miał pojęcia o żadnych wiedźminach o Reynewanach nie wspominając |
To przepraszam nie miałem pojęcia, że akcja taki zasięg ma
Rafał, Cytat | jedyny zamek w mieście to mam dosłownie za płotem. Mniemam, że Reynewanowski |
Tak, tak zapewne właśnie Reynewanowski, o tym pewnie dowiemy się z ostatniej części trylogii która właśnie się ukazała.
Rafał, Cytat | Gdyby Reynewan pochodził z Ząbkowic, nazwyałby się Reynewan Frankenstein, a to sam przyznasz, budziłoby pewne skojarzenia |
Ten fakt zapewne też zagra w tej powieści bo akcja w tej miejscowości się toczy m.in. oczywiście
Rafał - 3 Listopada 2006, 11:33
Gwynhwar - 3 Listopada 2006, 12:50
<nie czuje się mroczna i gotycka> = =''
Primo, jeśli renesans to nie Psyche, jeśli Psyche to nie renesans. Faktycznie widzę podobieństwo do rzeźb Canovy, ale tylko pozorne.
Secundo, dodam że to wspólczesna rzeźba, powtorzę żę nagrobek ;]
Tematy mitologiczne w renesansie? Hmm, Canova to klasycyzm, podobnie jak Thorvaldsen (tak ten od stołecznego pomnika konnego)
A na marginesie dodam, że od dziś patrzę w ten sposób już tylko na Dunadana
hijo - 3 Listopada 2006, 13:09
a ja sięzbroję do walki z FRAGlesami, niech żyje królowa Zima
Gwynhwar - 3 Listopada 2006, 13:14
O______O
hijo - 3 Listopada 2006, 13:34
Szwankuje mi wyopbraźnia Gwynhwar, nie rozumiem twojego posta
gorat - 3 Listopada 2006, 14:20
Pewnie chciała dac do zrozumienia, że nie rozumie Twojej wypowiedzi - np. co to FRAGlesi i czy Królowa Zima to nie jest władczyni państwa Zim.
Edit: elam, chyba oΠRdzielić...
Nattfiarill - 3 Listopada 2006, 14:27
A mi sie podoba avatar Studni
Dunadan - 3 Listopada 2006, 14:33
Gwynhwar
Cytat |
A na marginesie dodam, że od dziś patrzę w ten sposób już tylko na Dunadana |
W jaki sposób?!...
hijo - 3 Listopada 2006, 14:46
Cytat | Forum Real Antysnow group - FRAG | to są FRAGlesy W wątku na dzień dobry rozgrywa się wojna między zwolennikami a przeciwnikami Zimy
dareko - 3 Listopada 2006, 17:36
Pamieta ktos jeszcze tego robocika?
joe_cool - 3 Listopada 2006, 17:55
coś się po starym łbie kołacze.... hm....
Ziemniak - 3 Listopada 2006, 18:08
Coś mi się kołacze. Broszkiewicz chyba, w każdym razie coś dla bardzo młodej młodzieży
dareko - 3 Listopada 2006, 18:48
jego imie pada w ostanim felietonie U&O
|
|
|