To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Memento - 26 Grudnia 2013, 12:37

fabryka.pl orżnęła mnie i moją ładniejszą połowę na cztery książki i jakieś cztery dychy. Pal sześć, że jesteśmy w plecy o cztery książki. Nie odzywają się ani na mejlu ani na fejsbuku. Sigh. :?
SithLady - 26 Grudnia 2013, 13:04

Temperatura 38.5 w nocy. Teraz odrobine lepiej
Godzilla - 26 Grudnia 2013, 15:08

Memento, może jutro kłapną paszczą, bo teraz święta są i nikt tam pewnie nie siedzi. Trzymam palce, żeby sprawa się rozwiązała :(
Jezebel - 27 Grudnia 2013, 15:41

Brat oznajmił mi wczoraj, że został prawicowym nacjonalistycznym bucem. Wystarczyło mi 30 sekund rozmowy, żeby stwierdzić, że ma głowę napchaną pustymi i wyjątkowo bzdurnymi frazesami z internetów. Równie szybko stwierdziłam, że pokazanie mu, iż nie ma pojęcia, o czym mówi, nie daje żadnego efektu i rozbija się o barierę "no i co z tego, że jestem prostakiem bez wiedzy pozwalającej wypowiadać się na tematy, które poruszam, mam swoje poglądy i jestem nietolerancyjny, bo chcę taki być". Wrrr, co za irytujący szczyl -_-
dalambert - 27 Grudnia 2013, 15:47

Jezebel, wygląda na to, że masz bardzo rozsądnego brata ;P:
Jezebel - 27 Grudnia 2013, 15:49

O tak, bardzo. Upieranie się, że homoseksualizm to choroba i twierdzenie, że się nienawidzi gejów, kiedy się w życiu ani jednego na żywo nie spotkało - wszystko to brzmi szalenie rozsądnie. Duma z własnej ignorancji tylko dopełnia tego godnego podziwu obrazu.
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2013, 16:18

Jezebel napisał/a
Upieranie się, że homoseksualizm to choroba i twierdzenie, że się nienawidzi gejów, kiedy się w życiu ani jednego na żywo nie spotkało - wszystko to brzmi szalenie rozsądnie
wypisz, wymaluj dalambert :P
Ice - 27 Grudnia 2013, 16:48

Ja nigdy w życiu nie spotkałem fanatycznego kibola z maczetą ani muzułmańskiego terrorysty. Stwierdzenie, że wyżej wymienieni są ludźmi chorymi również Cię bulwersuje?
Fidel-F2 - 27 Grudnia 2013, 17:19

Ice, ja nigdy nie spotkałem buddyjskiego mnicha. Czy Ciebie bulwersuje stwierdzenie, że mnisi buddyjscy są ludźmi chorymi?
Jezebel - 27 Grudnia 2013, 18:16

Ice, ani ja, ani mój brat, ani najprawdopodobniej ty nie jesteśmy lekarzami i nie do nas należy orzekanie, kto jest chory, a kto nie. Zresztą nie przypominam sobie takiej jednostki chorobowej jak fanatyczne kibolstwo albo terroryzm.
m_m - 27 Grudnia 2013, 18:21

Mnie bulwersuje fakt, że istnieją fanatyczni prawicowcy, lewicowcy, i w ogóle wszelkiej maści fanatycy.
Przeraża mnie to, że mają według nich jedynie słusznie poglądy. A wiemy do czego takie zwężenie myślenia prowadzi.

ihan - 27 Grudnia 2013, 19:29

Trochę inna waga i porównanie od czapy. Istnieje duże prawdopodobieństwo, że fanatyczny terrorysta czy kibol z maczetą w przypadku bezpośredniego spotkania będą stanowili dla mnie realne niebezpieczeństwo. Fizyczne. Homoseksualista, no, nie przypuszczam. Acz, jeśli będzie fanatyczny, jak każdy fanatyk może być zakwalifikowany jako niebezpieczny i powinien być izolowany. Tak samo jak fanatyczny heteroseksualny.
Ice - 27 Grudnia 2013, 21:40

A może po prostu porzucić kretyński argument, że warunkiem posiadania opinii jest doświadczalne poznanie?
Jezebel - 27 Grudnia 2013, 21:51

W tym przypadku doświadczalne poznanie pociąga za sobą (a przynajmniej powinno) uświadomienie sobie, że osoby homoseksualne to normalni ludzie, a nie jakieś mityczne kreatury dążące do mieszania w głowach dzieciom i przejęcia władzy nad światem. Więc jest dość przydatne przy budowaniu opinii na ich temat.
hebius - 27 Grudnia 2013, 22:26

Twój brat zapewne już spotkał w życiu niejednego geja, tyle, że nie miał tego świadomości. Bo mało który nosi się na co dzień z tęczowymi piórami w tyłku, a i od święta ciężko na takiego trafić :P
merula - 27 Grudnia 2013, 23:26

Jezebel napisał/a
to normalni ludzie, a nie jakieś mityczne kreatury dążące do mieszania w głowach dzieciom i przejęcia władzy nad światem

obawiam się, że i wśród osób homoseksualnych, i wśród heteroseksualnych są takie jednostki. przy czym jedni o to walczą, a inni chcą zachować historyczne status quo.

Ice - 27 Grudnia 2013, 23:31

Jezebel napisał/a
W tym przypadku doświadczalne poznanie pociąga za sobą (a przynajmniej powinno) uświadomienie sobie, że osoby homoseksualne to normalni ludzie,

Część z nich, pewnie większość.
Jezebel napisał/a
jakieś mityczne kreatury dążące do mieszania w głowach dzieciom i przejęcia władzy nad światem.

Część z nich, pewnie mniejszość.

Pytania, która grupa wywołuje nienawiść, zadawać chyba nie trzeba.
A, że obie te grupy są wrzucane do jednego wora, to trochę w tym winy normalnych gejów, tak jak współwinę za istnienie chuligaństwa stadionowego ponoszą kluby i organizacje kibicowskie.

Lynx - 28 Grudnia 2013, 16:36

Ice, mylisz się, to wszystko wina ( tu wpisz dowolną partię/ organizację/co ci pasuje/braku ciekawszych zajęć ).
ihan - 28 Grudnia 2013, 18:31

Ice, niby wydawałoby się, że tak, ale z drugiej strony nie spodziewasz się, że przykładowo łysi będą oceniani przez pryzmat zachowania innych łysych, podobnie jak leworęczni, zbieracze znaczków, albo tacy z jedną nóżką bardziej. Jeśli przeciętny gej (łysy/zbieracz znaczków/ktoś tam) chce po prostu żeby wszyscy się od niego odczepili i traktowali normalnie, jak niby mieliby wpływać na fanatycznych działaczy, jeśli normalność znaczy własnie nie podejmowanie działań zaczepnych? Jakie działania podjąć, bo kluby wpuszczają na swój teren chuliganów, dają im prowadzić działalność i zarabiać, mają różne powiązania. Nie przypuszczam by przeciętny gej (łysy/zbieracz znaczków/ktoś tam) podejmował analogiczne działania.
Memento - 29 Grudnia 2013, 21:22

Godzilla napisał/a
Memento, może jutro kłapną paszczą, bo teraz święta są i nikt tam pewnie nie siedzi. Trzymam palce, żeby sprawa się rozwiązała :(

No i *beep* raczej, bo cztery książki na których mi zależało tak troszkę bardziej, przepadły, bo matołek pakujący nasze zamówienie się pomylił. :S

Godzilla - 30 Grudnia 2013, 12:33

To może wyślą wam dodatkowo bezpłatnie? W końcu to ich błąd, nie wasz.
feralny por. - 2 Stycznia 2014, 19:03

Festiwal cynizmu i obłudy związany z wypadkiem w Kamieniu Pomorskim...
Godzilla - 2 Stycznia 2014, 19:17

Temat zastępczy.
feralny por. - 2 Stycznia 2014, 19:27

A co zastępuje?
Godzilla - 2 Stycznia 2014, 19:36

Nasze zeżarte emerytury, kolejne biurowce ZUS-u, podwyżki cen od pierwszego, zmielone referenda i inne takie. Ludzie zajmą się wypadkiem i nie pójdą pod Sejm zaprowadzać porządek :P
feralny por. - 2 Stycznia 2014, 19:37

A tak to by poszli?
Godzilla - 2 Stycznia 2014, 20:02

Nie. Raczej wyemigrowali. Marnie to widzę. Ja głupia jestem, bo nadal nie chcę stąd wyjeżdżać. Dawno już nie było Nowego Roku takiego, żeby chciało mi się odpalać fajerwerki.
Luc du Lac - 2 Stycznia 2014, 20:23

feralny : ale że o co ci chodzi z tym festiwalem ?
feralny por. - 2 Stycznia 2014, 20:28

Nie działają ci na nerwy, te wszystkie tokujące na jedną nutę pacynki? Ta żenująca licytacja na wysokość potencjalnych kar (sąd i tak sądzi jak chce)? Byle tylko kamera pokazała, byle tylko licytować wyżej niż konkurencja - może słupek skoczy...
Rafał - 2 Stycznia 2014, 20:56

Festival jak festiwal, ale przepadek pojazdu prowadzonego po pijaku dawno temu trzeba było wprowadzić. Jeszcze jakby tak polowa kwoty z licytacji pojazdu wpływałaby na konto policjanta który ujawnił pijaka za kółkiem to problem by znikł bardzo szybko.

Partner forum