To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Avatary.

Anko - 1 Listopada 2006, 21:53

Dabliu:
Cytat
To działa trochę tak, jak obraza uczuć religijnych.
Jak dla mnie, "obraza uczuć religijnych" to fanaberia. I czasem broń dla fanatyków. Jedno i drugie nie budzi mojej aprobaty.
Dabliu - 1 Listopada 2006, 21:55

Dunadan napisał/a
obraza uczuć religijnych - czemu ludzi mają takie durne podejście do życia i świata?... obraza... pf! też mi coś, to tylko PRETEKST. Coś ty taki obrażalski, co? nie lepiej troche wyluzować? uśmiechnąć się z politowaniem? tak ci strasznie to przeszkadza? coś ci się dzieje z tego powodu? naprawdę WARTO z tego powodu rozpoczynać jakieś dyskusje...? czy nawet kłótnie... od tego się zaczyna, a koniec jaki jest każdy widzi codziennie w wiadomościach.

Co innego gdybyś na serio walnął portrecik Adolfa H... ale to chyba wyjątek, przynajmniej według mojego spojrzenia na świat...

Może źle się wyraziłem. Nie tyle, że się obrażam, bo nie mam o co. Po prostu wnerwia mnie to, i tyle... ale ok. Już sobie odpuszczam :D
Kiedyś widziałem takich punków ze swastykami. Zapytani, dlaczego noszą swasty na plecach, stwierdzili, że są punkami, więc się buntują. Buntują się przeciw temu, że na gębę Stalina, czy Che, czy znak sierpa i młota nikt nie reaguje (np. w knajpie PRL we Wrocku), chociaż gęba Hitlera, czy swasta zawieszona na ścianie knajpy zaraz by burzę wywołała. No więc oni się buntują... taka anegdotka z życia...

Dabliu - 1 Listopada 2006, 21:59

Dunadan napisał/a
o kurde, faktycznie Beckham :D
BTW, co jest na avatarku dokładnie?

Na avatarku jestem ja w pancerzu siłowym chaos marine z Wh40k.
To znaczy gęba jest moja, a pancerz, to sobie w fotoshopie dodałem :)

Edit:

Indy - 1 Listopada 2006, 22:05

Czyli ty jesteś z rodziny Beckhamów ??!! :shock: :mrgreen:
Dabliu - 1 Listopada 2006, 22:14

INDY napisał/a
Czyli ty jesteś z rodziny Beckhamów ??!! :shock: :mrgreen:

Mam nadzieję, że nie :P

hijo - 2 Listopada 2006, 00:38

wracam do SP :mrgreen: święto się skończyło
Adashi - 2 Listopada 2006, 12:21

:twisted: Dobrze że znalazłem ten topic przypadkiem, bo nie wiedziałbym na jakim świecie żyje.
Dabliu
Cytat
Nie zmienię avatara, dopóki Adashi nie zdejmie ze swojego avka niejakiego Che

Sorry Jerry, ale avatara nie zmienię. CHE RULEZ! Już raz wyleciałem z pewnego forum za swoje poglądy (ktoś pamięta Twierdzę?), więc teraz ich nie poruszam, ale avatar chyba mogę mieć jaki chce. W domku mam wielgachny plakat z Ernesto a w aucie zapach samochodowy z jego podobizną, poza tym lubię kolor czerwony.
Dabliu
Cytat
Ale nadal uważam, że wstawianie sobie w avka Che jest tym samym, co wstawianie Hitlera, czy Stalina

Proponuję poczytać trochę książek, bo to jednak nie to samo. Wspomieni przez Ciebie panowie odpowiedzialni są za masowe ludobójstwo. Natomiast Che walczył o idee i wolność, co przypłacił życiem. Jasne wszystko zależy od punktu widzenia, jedni nazywają Czeczenów terrorystami, inni separatystami a jeszcze inni bojownikami o wolność.
Dabliu
Cytat
Może i dziecinne, ale krew mnie zalewa, jak widzę na ulicy kolesia z Che na t-shircie, więc chociaż tutaj dam upust frustracji.

Aha zapomniałem taki t-shirt rzecz jasna też mam.
Dabliu
Cytat
To działa trochę tak, jak obraza uczuć religijnych

No to już jest przegięcie jaka obraza uczuć religijnych, gdzie Rzym a gdzie Krym???

Anko
Cytat
I tak Adashi stał się postacią kontrowersyjną... Efekt uboczny wolności wypowiedzi.

Dlaczego to się zawsze mnie przytrafia?
Anko
Cytat
Jak dla mnie, obraza uczuć religijnych to fanaberia. I czasem broń dla fanatyków. Jedno i drugie nie budzi mojej aprobaty

No właśnie a ja nie chcę pewnego słonecznego dnia obudzić się w jakimś katotalibanie. :twisted:

Rafał - 2 Listopada 2006, 12:37

Co to jest katotaliban? :twisted:
Adashi - 2 Listopada 2006, 13:11

Rafał,
Cytat
Co to jest katotaliban?

Uprzedzam, nie agituje tylko odpowiadam, katotaliban to hipotetyczny kraj rządzony przez katolickich fanatyków religijnych.

elam - 2 Listopada 2006, 13:12

acha, to wiem, gdzie to lezy....
Rafał - 2 Listopada 2006, 13:23

A kto to jest katolicki fanatyk religijny? :twisted:
Dunadan - 2 Listopada 2006, 13:40

To taki co to z mieczem lata i pali czarownice.

Ja o Che mało wiem ( nic? ), wiem jednak że w stwierdzeniu Adashiego
Cytat
Jasne wszystko zależy od punktu widzenia, jedni nazywają Czeczenów terrorystami, inni separatystami a jeszcze inni bojownikami o wolność.

coś choroba jest... i to całkiem sporo.

Godzilla - 2 Listopada 2006, 14:11

Cytat
To taki co to z mieczem lata i pali czarownice.

Kurczę, tyle lat w tym kraju mieszkam, do kościoła chodzę, a takiego z mieczem i czarownicą nie widziałam. Chyba mam jakieś okulary z filtrem... a może to inni je mają?

Rafał - 2 Listopada 2006, 14:26

Dun, co ty pijesz? Latający ludzie? Na mieczach?
Godzilla - 2 Listopada 2006, 16:05

Ludzie, jaki niesamowity zachód słońca widzę właśnie z okna. Czerwone słońce spod czarnych chmur, i żeby było śmieszniej, widzę je przez okna sąsiedniego wieżowca. Na wylot salę tam mają chyba. A dookoła prawie ciemno.

Wracam do zielonej Godzilli ze sprajtem. A southparkowego Robin Hooda zostawiam na pamiątkę w galerii:

http://www.science-fictio....php?pic_id=557

asiontko - 2 Listopada 2006, 16:10

ah, ja bym nie mogła pozbyć się (zmienić) swojego avika, przynajmniej dopóki nie zostane sama na forum z avatarem z SP :mrgreen:
Dabliu - 2 Listopada 2006, 16:37

Dunadan napisał/a
Ja o Che mało wiem ( nic? ), wiem jednak że w stwierdzeniu Adashiego
Cytat
Jasne wszystko zależy od punktu widzenia, jedni nazywają Czeczenów terrorystami, inni separatystami a jeszcze inni bojownikami o wolność.

coś choroba jest... i to całkiem sporo.

Wojownik, to wojownik, a morderca, to morderca. Proste...

P.S. Żeby nie było... z tych uczuć religijnych już się wycofałem. Jako zatwardziały ateista nie do końca pojmuję te sprawy. Przez chwilę wydawało mi się to zbieżne, bo nie siedzę w żadnej religii...

Adashi:
No, akurat Hitler i Stalin również walczyli o "idee" :roll: Dopóki Czeczen walczy z żołnierzem rosyjskim, jest dla mnie bojownikiem o wolność. Jeśli wysadza lub truje cywili, np. dzieci... to jak myślisz, kim jest?

Ale nie ważne...

Dabliu - 2 Listopada 2006, 16:48

Adashi napisał/a
W domku mam wielgachny plakat z Ernesto a w aucie zapach samochodowy z jego podobizną(...) t-shirt rzecz jasna też mam.

O, ja też mam coś z podobizną Che :D Przywiezioną prosto z Kuby popielniczkę. Dzięki temu mogę gasić pety na twarzy tego przystojniaczka :D

Gwynhwar - 2 Listopada 2006, 18:11

Oj, chyba w końcu zostanę przy tym... Jest troche mhroczny i gothycki ;D Ech wspomnienia...
Dunadan - 2 Listopada 2006, 18:15

Dabliu
Cytat

zazdroszczę ci ze tak myślisz... twój świat jest o wiele prostszy... i dobrze. Niestety to chyba nie takie proste. Już było o tym sporo filmów i książek w tym poewnie i fantastycznych... NO, ale chyba nie ma sensu dalej offtopować :wink: ?

Dunadan - 2 Listopada 2006, 18:17

Gwynhwar
Cytat
Oj, chyba w końcu zostanę przy tym... Jest troche mhroczny i gothycki ;D Ech wspomnienia...

Gotycki? mroczny... :shock: jak dla mnie jest bardzo przyjemny, łądny i... wesoły :) piękna rzeźba - mam wrażenie że ta kobieta/anioł patrzy na mnie. Jest piękna :)

dzejes - 2 Listopada 2006, 18:22

Heh, a jak ja sobie wstawiłem w awatarek kukiełkę z obciętą głową - by uczcić status "Connor McLoud" - to mnie zaczął szykanować Logan. A tu takie paskudztwo. 8)

A Che to człowiek, który owszem - nie miał na koncie zbrodni porównywalnych ze Stalinem zapewne tylko dlatego, że nie miał możliwości. Przypominam, że wydawał on niejeden raz rozkaz egzekucji wieśniaków za niewystarczającą rewolucyjność, że o tym jak rządził na Kubie nie wspomnę.

Dabliu: Takie dziwo też istnieje, więc punk ze swastyką jest możliwy też z innych powodów. Podobnie jak skin-komunista.

Gwynhwar - 2 Listopada 2006, 18:28

Czy nie wydaje Ci się ani odrobinę dekadencki człowieku z zachodu? Toż to kamień nagrobny... Ponadto ta kobieta patrzy na Ciebie dość smutno :)
Dunadan - 2 Listopada 2006, 18:46

Wiesz, jak się zacząłem przyglądać to rzeczywiście jej mina wydaje się smutna. Ale od kiedy wrzuciałaś ten avatar na forum to mi się wydawało ze ona się tak uśmiecha - patrzy i usmiecha w charakterystyczny sposób...
W ogóle rzeźba jest powalająca - co za poza!

Dabliu - 2 Listopada 2006, 20:16

Dunadan:
Cytat
Dabliu
Cytat

zazdroszczę ci ze tak myślisz... twój świat jest o wiele prostszy... i dobrze. Niestety to chyba nie takie proste. Już było o tym sporo filmów i książek w tym poewnie i fantastycznych... NO, ale chyba nie ma sensu dalej offtopować :wink: ?

I po co ten sarkazm? Uprościłem na potrzeby rozważań o mordowaniu dla idei. Mi chodzi tylko o to, że można sobie idealizować wojowników mitycznych/literackich/legendarnych, czy nawet powstańców, którzy po prostu w bój szli, na żołnierzy, albo tych, którzy się pod gąsienice kładli... a morderca, to morderca. Nieważne z jakich pobudek morduje...

Ale ja również kończę offtop...

elam - 2 Listopada 2006, 20:23

Cytat

wedlug mnie ta rzezba przedstawia najprawdopodobniej boginie Psyche i NA PEWNO nie jest gotycka, raczej styl renesansowy :mrgreen: .
ale coz, nie wszyscy musza sie znac

Piech - 2 Listopada 2006, 21:14

Tymczasowy awatarek w panującym obecnie stylu.
Niezłe podobieństwo, z tą różnicą, że w rzeczywistości jestem jajogłowy.

elam - 2 Listopada 2006, 21:18

:bravo :bravo
no i znowu musze retuszowac zdjecie grupowe :mrgreen:

asiontko - 2 Listopada 2006, 22:09

piechu, dobrze że nie zapomniałeś o spodniach jak niektórzy

elam - 2 Listopada 2006, 22:15

asiontko, do Piecha tak sie odzywac???
chyba musze kogos w domu lekko o3.14dzielic.... :mrgreen:

Partner forum