To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Polowanie na Wąpierza

Kasiek - 18 Kwietnia 2012, 20:12

Godzilla - ale mnie mało interesuje naturalny poród i gdybanie "może nic się nie stanie". Jutro spróbuję dostać się do okulisty w szpitalu i potwierdzić po prostu to zaświadczenie. A jak nie to niech mi na piśmie dadzą na oddziale że zaświadczenie spoza szpitala się nie liczy i że gwarantują mi zachowanie wzroku po porodzie naturalnym na takim poziomie jak był przed. Dla mnie to chore, bo po pierwsze w prywatnej placówce terminy są ludzkie i można się do lekarza dostać nie za 5 miesięcy tylko za tydzień np., po drugie do tych ludzkich warunków mam darmowy dostęp ze względu na abonament z pracy.
Nie wiem jak oddychać bo nie chodziłam na szkołę rodzenia, bo po co, skoro mam wskazania do cięcia... No i psychicznie w zasadzie nie jestem kompletnie przygotowana na naturalny poród, skoro od kilku miesięcy przyzwyczajam się do myśli o cesarce... Nienawidzę takich sytuacji.
Nadzieja w tym, że mały jest spory i ze względu na jego wielkość zrobią mi jednak cc... Najgorszy jest jednak lęk o wzrok... Kurde, ja juz jestem ślepa, a co będzie jak jeszcze mi się pogorszy...

Kai - 18 Kwietnia 2012, 20:55

Kasiek, no to był Twój błąd, warto czasem zobaczyć nawet szkołę rodzenia. Mam nadzieję, że się poukłada, prawdę mówiąc, ja od parcia miałam czerwone cętki na całej twarzy i oczy jak truskawki, ale poród rekordowo trwał od 7.00 do 7.40 :) Ale jak mówię "cętki" to znaczy, że wybroczyny itp. Więc raczej uważaj i idź w stronę cc. Nie, żebym je popierała, ale jak to ma uszkodzić oczy, to nie ma szans.
Anonymous - 18 Kwietnia 2012, 21:04

Godzilla napisał/a
Jak nie wiesz po co, po prostu się za to nie bierz :wink: i zostaw to innym.

ee nie wiem po co? Co po co? ;-)
Poza tym, jak pisałem, domyślam się co ten koleś może myśleć. To dlatego nasi mądrzy przodkowie pozostawiali dzieci do wieku postrzyżyn po opieką dobrych i cierpliwych stworzeń, jakimi są kobiety :-)

Kasiek - 18 Kwietnia 2012, 21:11

Kai, no co zrobię, uważałam, że to bez sensu uczyć się oddychania, skoro kompletnie nie będzie mi to potrzebne. Na jutro umówiłam się z dwiema okulistkami, fakt nadal w LuxMedzie, ale pracują w szpitalu okulistycznym w Lublinie. Jak się uda, to rano zadzwonię do szpitala i zapytam, czy mogę tam się jakoś dostać i poproszę o sprawdzenie i wypisanie takiego zaświadczenia.

Cholernie się boję tego, co ma być. Właśnie koleżanka mi napisała, że z takim zaświadczeniem ordynator kazała jej rodzić naturalnie a po 12 h stwierdziła jednak że nic z tego i że ma być cc. To jest najgorsza opcja, bo po takim czasie i matka i dziecko są już zmęczeni, wszystko jest na chybcika organizowane i jest wtedy najwięcej powikłań... :evil:

Fidel-F2 - 18 Kwietnia 2012, 21:11

Kavayo napisał/a
po opieką dobrych i cierpliwych stworzeń, jakimi są kobiety
gdzieś Ty się chował?
Anonymous - 18 Kwietnia 2012, 21:18

Fidel-F2 napisał/a
gdzieś Ty się chował? (do mnie)

wilki mnie wychowały ;-P

Agi - 18 Kwietnia 2012, 21:19

Fidel-F2, no nie mów, że nie spotkałeś dobrych i cierpliwych kobiet.
Fidel-F2 - 18 Kwietnia 2012, 21:21

chyba teraz jedną
Anonymous - 18 Kwietnia 2012, 21:22

Kasiek napisał/a
Cholernie się boję tego, co ma być. Właśnie koleżanka mi napisała, że z takim zaświadczeniem ordynator kazała jej rodzić naturalnie a po 12 h stwierdziła jednak że nic z tego i że ma być cc.

od razu przejdź do ataku, na samym początku na nich wsiądź że jest zaświadczenie i realna konieczność i niech nie cudują. Oni tak zawsze, dranie.

Kai - 18 Kwietnia 2012, 21:23

Kasiek, brutalnie zapytam, przepraszam z góry, jeśli Cię to urazi, ale czy nie masz szansy wyskrobać na położną i na klinikę, gdzie Cię potraktują normalnie? Gdyby nie pani Grażyna, to nie wiem, co by było. Mówię o sobie. A jak czytam Ciebie, jestem przerażona, dobra, potem leżałam w dziurawej koszuli w szpitalu w Tychach, ale do porodu i w czasie miałam opiekę.

Kavayo napisał/a
pozostawiali dzieci do wieku postrzyżyn po opieką dobrych i cierpliwych stworzeń, jakimi są kobiety :-)

Kotuś, ale to było dawno :)

ilcattivo13 - 18 Kwietnia 2012, 21:23

Agi napisał/a

Agi, tylko przypomnij sobie zdjęcie Fidela z połową brody :mrgreen:

Agi - 18 Kwietnia 2012, 21:25

ilcattivo13 napisał/a
Agi napisał/a

Agi, tylko przypomnij sobie zdjęcie Fidela z połową brody :mrgreen:

To on bujał, że koledzy go ogolili przy inicjacji w Straży konnej? :shock:

Anonymous - 18 Kwietnia 2012, 21:26

Kai napisał/a
Kotuś, ale to było dawno :)

wiem, Myszko, ale są rozwiązania ponadczasowe :)

ilcattivo13 - 18 Kwietnia 2012, 21:27

Agi - tak mi się tylko przypomniało i wolę nie wnikać ;P:
Fidel-F2 - 18 Kwietnia 2012, 21:31

ogolili koledzy ale fakt, ilcattivo13 trafił, zmęczonego i niemożebnie brudnego po całym tym chrzcie, myły trzy koleżanki, z czego jedna najbardziej

można by je nazwać dobrymi kobietami, jeno nie wiem czy w wychowaniu nieodrostków o taką dobroć chodzi

ilcattivo13 - 18 Kwietnia 2012, 21:42

wydawało mi się, że zeznania składane przez osobę, która w momencie zdarzenia była nietrzeźwa, nie są brane pod uwagę ;P:
Kasiek - 18 Kwietnia 2012, 21:49

Kai napisał/a
Kasiek, brutalnie zapytam, przepraszam z góry, jeśli Cię to urazi, ale czy nie masz szansy wyskrobać na położną i na klinikę, gdzie Cię potraktują normalnie?

Nie bardzo, to kwestia 2000 zł łapówki :P albo 4000 tys za prywatną legalną cesarkę. Nie ma szans. Jakby mi powiedzieli na początku ciąży, to bym zaoszczędziła co miesiąc jakąś kwotę i by było, a teraz w ciągu paru dni co? Kredyt brać? :(

Podzwonię jutro jeszcze do dwóch szpitali zapytać czy honorują takie zaświadczenie z LuxMedu, zadzwonię do chrzestnego, który pracuje w tym wybranym szpitalu, żeby zobaczył co da się zrobić, mam też dwie wizyty u okulistek ze szpitala okulistycznego (jak się uda to pójdę do szpitala okulistycznego, a jak nie to jednak do LuxMedu, ale ginekolog powiedziała, że juz samo nazwisko powinno podziałać), a w poniedziałek jak wytrzymam do profesora ze szpitala okulistycznego. A, no i ciotka Marcina ma zamiar poczarować nazwiskiem... Mam nadzieję, że to wystarczy...

Kavayo napisał/a
Kasiek napisał/a:
Cholernie się boję tego, co ma być. Właśnie koleżanka mi napisała, że z takim zaświadczeniem ordynator kazała jej rodzić naturalnie a po 12 h stwierdziła jednak że nic z tego i że ma być cc.

od razu przejdź do ataku, na samym początku na nich wsiądź że jest zaświadczenie i realna konieczność i niech nie cudują. Oni tak zawsze, dranie.

Nie wiem czy wiesz, jak wygląda poród :mrgreen: To nie jest tak, że jak mi powiedzą "nie" to mogę się fochnąć i pójść gdzie indziej, wrócić za tydzień czy miesiac i zapytać czy zmienili zdanie... To jest ich broń - nie chcesz na naszych warunkach to jedź szukaj miejsca gdzie indziej i bez łachy...

Ale jak mnie zmuszą do sn i pogorszyłby mi się wzrok, to mają pozew na drugi dzień składany...

Anonymous - 18 Kwietnia 2012, 22:15

Kasiek napisał/a
(do mnie)Nie wiem czy wiesz, jak wygląda poród...

już wiesz, że wiem :-) właśnie dlatego - napadnij i nie daj im się obronić :-) powodzenia

Kasiek - 18 Kwietnia 2012, 22:28

Jak mnie będzie skręcać z bólu to se będę mogła :D
ilcattivo13 - 18 Kwietnia 2012, 22:33

A masz jeszcze SAW'a? Bo w sumie, to wygląda całkiem realistycznie i tylko byś musiała poszukać kulek znakowych 6mm (bo chyba taki miał kaliber?) :mrgreen:
Anonymous - 18 Kwietnia 2012, 22:41

no właśnie, może przyda się asysta kogoś z shotgunem :-)
ilcattivo13 - 18 Kwietnia 2012, 23:05

Kavayo, shotguny są dla bluesmanow i grzecznych dzieci. Kasiek posługiwała się czymś znaaaaacznie fajniejszym :mrgreen:
Kasiek - 19 Kwietnia 2012, 03:37

Wlasnie nie wiem czy to nie jest glupi pomysl jakbu Marcin w mundurze wpadl...
Anonymous - 19 Kwietnia 2012, 06:58

ilcattivo13 napisał/a
Kavayo, shotguny są dla bluesmanow i grzecznych dzieci. Kasiek posługiwała się czymś znaaaaacznie fajniejszym :mrgreen:

dobra dobra, shotgun albo swojska dubeltówka robią naprawdę wystarczająco dobre wrażenie :-)

Kasiek - 19 Kwietnia 2012, 08:12

10 kg SAW również :D

No dobra, zaczynamy walkę.
Zamierzam zadzwonić do dwóch innych szpitali, z pytaniem czy honorują zaświadczenia od lekarza prywatnego.
Mam dziś trzy wizyty - u dwóch okulistów i neurologa, jutro u psychiatry (a co), w poniedziałek kolejne dwie. Nazbieram zaświadczeń, bo od każdego spokojnie mogę dostać - np. ze względu na rwę kulszową.

Kurde, ale weźcie sobie wyobraźcie Marcina wpadającego na oddział ze strzelanki z pytaniem: podobno moja żona nie może się tu czegoś doprosić... (tu akurat z emką, ale wyglądał tak, że ach...)

Agi - 19 Kwietnia 2012, 08:53

Kasiek napisał/a
weźcie sobie wyobraźcie Marcina wpadającego na oddział ze strzelanki z pytaniem: podobno moja żona nie może się tu czegoś doprosić...

Kasiek, podejrzewam, że skończyłoby się wezwaniem AT.

Anonymous - 19 Kwietnia 2012, 09:10

Kasiek napisał/a
Kurde, ale weźcie sobie wyobraźcie Marcina wpadającego na oddział ze strzelanki z pytaniem: podobno moja żona nie może się tu czegoś doprosić... (tu akurat z emką, ale wyglądał tak, że ach...

imho wystarczyła by Beretta 92 po połą kurtki, wychylająca się niby to niechcący ;-)

Kasiek - 19 Kwietnia 2012, 09:15

Cytat

Kasiek napisał/a:
weźcie sobie wyobraźcie Marcina wpadającego na oddział ze strzelanki z pytaniem: podobno moja żona nie może się tu czegoś doprosić...

Kasiek, podejrzewam, że skończyłoby się wezwaniem AT.

A tam, no mąż akurat na strzelance był, jak się dowiedział, że już, to co, miał się kąpać i w smoking ubierać? :P

Dodzwoniłam się do innego szpitala, gadałam z ordynatorem, stwierdził, że generalnie nie ma wskazań okulistycznych do cc (co lekarz to opinia jak widać) ale że jeśli mam takie zaświadczenie to je honorują (mam nagraną z nim rozmowę na telefonie komórkowym). W drugim szpitalu usłyszałam tę samą wersję, ze wystarczy zaświadczenie, ale że mam jeszcze za godzinę zadzwonić to się dowiedzą dokładnie co w przypadku jak nie mam u nich lekarza prowadzącego, ale że trzeba je ze sobą mieć, a nawet jak nie mam i oświadczę, że powinnam mieć cc to mi je zrobią. To też mam nagrane.
Trochę mi lepiej, bo przynajmniej mam alternatywę...

Kasiek - 19 Kwietnia 2012, 14:16

Co znaczy nazwisko... Ciotka Marcina zadzwoniła do znajomego lekarza z mojego szpitala, ten stwierdził, że ta z-ca ordynatora jest nieźle pierdzielnięta, ale o 16 mamy z nią spotkanie umówione. Trzymajcie kciuki...

A u okulisty byłam i usłyszałam, ze w ogóle wymyśliłam sobie taką wadę jak mam w wydruku ze stycznia, bo normalnie mam o wiele mniejszą :shock: (to że noszę takie a nie inne soczewki pani doktor nie przekonało), a i ona nie wystawia takich zaświadczeń, bo jak mi się coś stanie przy cesarce to co? Przez nią, bo ona nakazała cesarkę...
Ludzie... i tacy ludzie kończą studia i są lekarzami?

Godzilla - 19 Kwietnia 2012, 16:18

Teraz wszyscy trzęsą tyłkiem, nikt nie chce brać odpowiedzialności. Cesarka grozi jednym, poród naturalny drugim, tyle że ten tramwaj jedzie cholerka w jedną stronę i nie chce się zatrzymać. Najchętniej pewnie powiedzieliby Ci, żebyś odłożyła poród na przyszły rok, to coś się wymyśli.

Partner forum