Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?
dareko - 14 Października 2006, 12:55
ech... count, co ci bede gadal, bedzieszmial 10 lat stazu to pogadamy
Kiedy kawlerski... i gdzie?
Anonymous - 14 Października 2006, 20:11
Już po chłopie. Count miło cię było poznać.
hrabek - 16 Października 2006, 09:51
Dzieki chlopaki za wspolczucie, ale czasy teraz takie, ze na kocia lape juz kilka ladnych lat mieszkamy, pociechy sie nawet dorobilismy, wiec teraz to co najwyzej latwiej bedzie, niz trudniej, bo zona bedzie mogla na przyklad pojsc na poczte i moja paczke odebrac.
Kawalerskiego nie robie, o napisie na podeszwach pomysle jeszcze...
EDIT: Aha, odliczanie jeszcze przeciez! 3 dni wychodzi. Do SF oczywiscie, do slubu tez odliczam, ale gdzie indziej ;)
Godzilla - 16 Października 2006, 10:00
To co, NURSie, w środę pod Plafonem a w piątek w Warszawie?
hrabek - 17 Października 2006, 09:32
Nurs milczy jak zaklety, a wszystkie znaki na forum mowia, ze oficjalnie numer powinien byc jutro. I pewnie bedzie. O 17:59 pod Plafonem :)
Godzilla - 17 Października 2006, 10:12
No, ja mam za daleko. Poczekam do piątku. I tak nie mam kiedy czytać.
hrabek - 17 Października 2006, 10:23
Oj tam czytac od razu. Otwierasz na Nikityczu i zasuwasz. Nie trzeba czytac, tylko delektowac sie grafika :)
Godzilla - 17 Października 2006, 13:13
To już zrobiłam. Ale ni czorta nie mogę się zmusić żeby przyznać komuś jakieś punkty. Brak czasu i głowa zaprzątnięta, jak wyżej.
Co ciekawe, właśnie kupiłam w Merlinie kilka książek. Niech mi ktoś powie, że jestem zdrowa na umyśle.
hrabek - 17 Października 2006, 13:18
Ja w domu mam nieprzeczytanych ze 30 i ledwo nadazam co miesiac przeczytac NF i SFFiH, a tez kupilem niedawno Uznanskiego. I czytam po 3 strony dziennie, bo nie mam czasu na wiecej. Ale tlumacze to sobie tym, ze juz za jakies 37 lat bede mogl przejsc na emeryture (o ile wieku znowu nie podniosa), to wtedy nadrobie :)
Jest tez szansa, ze nadrobie wczesniej - za jakies 20 lat, o ile dzieci sie wyprowadza z domu (np. na studia pojada do innej miejscowosci).
Indy - 17 Października 2006, 13:36
Cicho, ja obstawiam że u mnie w mieście będzie w piątek.
NURS - 17 Października 2006, 16:02
wszystko wskazuje na to, ze jutro idzie prenumerata, i plafon. w kioskach okolo piatku.
Ziemniak - 17 Października 2006, 16:03
NURSie a mnie wyślesz jeszcze raz tą jedenastkę, bo niestety poprzednia nie doszła ?
Nivak - 17 Października 2006, 16:19
O, to ciągle dwoje nas jest
Ale liczę, że 11 przyjdzie z 12
hrabek - 18 Października 2006, 09:35
To dobrze, ze ja prenumerate zaczynam od 12 nie od 11, to moze przyjdzie od razu :)
Czyli co? Standardowo - niby dzisiaj, ale w zasadzie to w piatek. A te prenumeraty chociaz priorytetem ida? Pewnie nie, czyli marna szansa, zeby przed weekendem doszly, co?
Godzilla - 18 Października 2006, 10:28
No, wrocławiacy, to kto dzisiaj sprawdza pod Plafonem?
hjeniu - 18 Października 2006, 12:20
Myślicie, że jak dyskretnie wspomnę, że czekam na przesyłkę a potem pospaceruję sobie przed pocztą z karnisterkiem benzyny to przyspieszy działanie PP?
hrabek - 18 Października 2006, 12:31
Z doswiadczenia wiem, ze nie. Kiedys zamowilem prenumerate SF wlasnie, specjalnie poszedlem na poczte (glupi na maksa bylem, nigdy wiecej), zamiast wyslac z internetu, zeby zaplacic za przelew i glupia baba na poczcie zle wpisala moj adres w zwiazku z czym nie dochodzil do mnie SF. Jak poszedlem zareklamowac, to ona mi mowi, ze poczte roznosi listonosz z innego urzedu. Jak sie zaczalem z nia klocic, ze to ona zle wpisala adres i niech to teraz wyprostuje, to powiedziala, ze nic nie mozna zrobic. Paranoja po prostu.
Dlatego nawet jak spalisz wszystkie urzedy to system i tak przetrwa, trzeba by go wyrwac z korzeniami.
hjeniu - 18 Października 2006, 12:59
Złe przepisywanie treści przelewu to standard jest, nie tylko na poczcie, nasza księgowa czasem puszcza wiązanki jak ruski sierżant, jak ma te cuda księgować
Homer - 18 Października 2006, 15:12
A ja z innej beczki bo pewno lepiej bedziecie zorientowani: Kiedy wychodzi zazwyczaj nowy numer Fantastyki?
hrabek - 18 Października 2006, 15:14
Z reguly pare dni przed koncem miesiaca. Tudziez pare dni przed poczatkiem :) Ja bym zaczal szukac tak okolo 26 w tym miesiacu.
Homer - 18 Października 2006, 15:24
Dzięki za info.
Liczyłem, że napiszesz "już wyszedł" .
edit: A to nie wiem czy się będzie opłacać kupować bo "Lux Perpetua" już 3 listopada Przynajmniej w merlinie.
hrabek - 18 Października 2006, 15:34
A myslisz, ze to opko Sapkowskiego to jakis rozdzial z Lux Perpetua bedzie?
Homer - 18 Października 2006, 15:43
W Fantastyce? Na pewno. Prolog i I rozdział, a może i II rozdział też. Tak samo było z BB, tylko że wtedy to miało sens bo było 2 miesiące przed książką wypuszczone, a teraz przychodzi na to, że tydzień wcześniej będzie. Przez to i zona wcześniej fragmentów nie wypuści tylko równocześnie z NF.
Poza tym pisze w październikowym numerze NF, ze w następnym będzie LP więc raczej osobnego opowiadanka Sapkowski specjalnie dla pisma nie popełni To niestety nie to co okołopowieściowe kawałki prozy w SFFitd.
gorim1 - 18 Października 2006, 16:44
co do listonoszy i poczty (pracuję to wiem)
boże jakie kwiatki przychodzą to jest poezja nie będę cytował ale jaja są czasmi niezłe
btw. count reklamację pisemną trzeba było złożyć i tyle !!!!
jeśli wpisała blędny adres to niestety ale w dokumentach elektronicznych on jest podany a na potwierdzeniu wpłaty miałeś dobry więć muszą (masz rok na reklamację) ci zwrócić kasę boądź coś na okienkowych sprawach się nie znam
Titus Pullo - 19 Października 2006, 00:30
Oferta Merlina jest żałośnie idiotyczna. Książka z wysyłką kurierem 48 zł. Czas wysyłki - 12 dni. No chyba, że ktoś mieszka 100 km od księgarni, ale wtedy jest duża szansa, że przez internet też nie zamówi.
hrabek - 19 Października 2006, 08:40
Titus: czas wysylki zajmuje tyle, bo ksiazki przeciez jeszcze nie ma. Bedzie dopiero 4, wiec dopiero wtedy beda ci mogli wyslac. Zamow sobie wiecej rzeczy, to koszt wysylki ci sie rozlozy.
gorim1: dzieki, nastepnym razem na pewno skorzystam z rady. Chociaz ostatnio panie sie jakies milsze dla mnie zrobily :)
Godzilla - 19 Października 2006, 09:33
A tak bajdełej, są jakieś wieści o nowym numerze? Bo dziewiętnasty mamy, a nikt się nie chwali.
hrabek - 19 Października 2006, 10:00
Bo mowilem - Nurs pewnie pod plafon zaniosl, ale na minute przed zamknieciem. On powie, ze przeciez bylo pod plafonem, a ze nikt nie zdazyl kupic, to juz nie jego problem :P
Pewnie dzisiaj sie jakis pierwszy odwazny juz wychyli. Ja czekam cierpliwie na prenumerate. Stawiam na poniedzialek, nie sadze, zeby wczesniej mialo byc. Ale zobaczymy.
mawete - 19 Października 2006, 13:32
U mnie w kiosku jeszcz stary numer leży... NURS! Może znowu się założysz? Bo zaczynam się wkurzać.... Nie stać mnie na zakłady z Tobą co miesiąc - może zrób raz, a dobrze....
Godzilla - 19 Października 2006, 13:47
Co ty, mawete, w kioskach to może jutro, o ile wczoraj rzeczywiście wyszedł z drukarni. Dwa dni na kolportaż to chyba norma. Szczytem były trzy. W Wawie też stary leży.
|
|
|