Zadomowienie - powitania na forum - Biją :)
Marello - 23 Marca 2006, 23:04
Skoro tak wypada to i ja śpieszę z powitaniem wszystkich bywalców forum i Karczmy.
WITAM!
No a skoro wypada, to z każdej dłoni leci po koktajlu Mołotowa, tak dla podgrzania atmosfery w karczmie i żeby nie było że przyszedłem z pustymi rękoma...
elam - 24 Marca 2006, 08:37
no patrzcie, w koncu jakis konkretny gosc przyszedl szkoda tylko, ze tak pozno, juz miesiac zaszedl, psy sie pospily, i nie mial kto powitac... zrozpaczony Marello sam oproznil wszystkie koktajle i wykonal przepisowy samozaplon, oszczedzajac nam niniejszym roboty. ale dziekujemy, dziekujemy, witamy w towarzystwie. chrzest ognia przeszedles pomyslnie
Godzilla - 24 Marca 2006, 09:25
Ach, Marello, nie krępuj się, ja ci się na razie tylko przyglądam głodnym wzrokiem. Nawet nieźle przypieczona z ciebie sztuka
Comar - 24 Marca 2006, 16:25
Oto kolejna dusza zbładziła w te gościnne progi.
Bondziorno wszystkim!!!
lavojtek - 24 Marca 2006, 19:52
Strzała Comar Strzala z kuszy miedzy oczy Witaj!
Pako - 24 Marca 2006, 20:58
Ello to nowe ziomy na tym ziom-forum Nie biję.. duuuużo postów zaległości Kocham to forum
Iscariote - 24 Marca 2006, 21:45
Comar.. a Comary jak nazwa wskazuje krew piją... a tak się nie robi drogi kolego, chyba że za pozwoleniem. Off się przyda pewnikiem
Raf - 25 Marca 2006, 12:29
Witam i pozdrwiam wszystkich !
Imię - Raf(ał)
Wiek - xx
Miasto - bardzo popularnych pisarzy fantasy
Fantastykę czytam - bo... coś w tym jest
Dzieci - są (2 x barbie) i próbują czytać to co ja (no może nie wszystko)
Zainteresowania inne - muzyka (te cięższe odmiany)
no a przede wszystkim myślę, że będzie mi tu miło ;)
Pako - 25 Marca 2006, 12:33
Z pewnością będzie ci tu miło :) Córeczki widzę już starsze, skoro poczytują, pogratulować dobrego wychowania :) . A na dobry początek to pij z nami... to wino wcale nie jest zatrute ;)
Myrtille - 25 Marca 2006, 13:11
Witam Cię gorąco Raf!!
A dzisiaj nie bije,bom chora,i nie mam siły na nic...
Pako - 25 Marca 2006, 13:17
Myrtille - toż właśnie rozgrzać się wypada. Jak gardło boli to piwo z solą pomaga dobrze. Na katar też. Jak ząb boli, to wódki na nim potrzymać. Pali, ale pomaga. Żeby się rozgrzać to jakiegoś grzańca wypić i pod kołderkę. Alkohol dobry na wszystko ;)
Myrtille - 25 Marca 2006, 13:24
Piwo z solą?to pewnie nieciekawe w smaku.
Ale grzene piwo z sokiem malinowym jest niami.
Dziękuje Pako za rady :)
Szkoda tylko,że leczony katar trwa 7 dni,a nie leczony tydzień :)
Pako - 25 Marca 2006, 13:29
Wydaje się :) Ja się z kataru wyciągnąłem w dwa dni. Pierwszego poczułem, że mnie łapie, to szybka reakcja. Mocny lipton, dużo cytryny i cukru (do smaku ;) ). Potem trzy pomarańcze i było dobrze. Następnego dnia poziom kataru lekko spadł, trzeba było go dobić. Lipton, cytrynka. Wszystko to wspomagane cerutinem (rutinacea albo inny rutinoscorbin też da radę :) ). No i teraz protekcyjnie codziennie liptonik z cytrynką. Ale naprawdę duzo cytryny :)
Ale może to kwestia mojego zdrowia. Końskie mam dosłownie. Nic mnie nie rusza. Chory jestem dwa razy w roku - na jesień katar i na wiosnę katar. Na wiosne mnie jeszcze czeka, bo na razie mu uciekłem ;)
Piwo z solą - pewnie obrzydliwe :P ale nei wiem, sam jeszcze nie piłem, bo nie bolało mnie gardło. Ale ojciec parę razy już tak robił i pomagało :)
elam - 26 Marca 2006, 13:47
Myrtille, na bol gardla - tymianek. tabletki do ssania, olejek do parowania, ziola jako przyparawa.
na zapchany nos - czosnek. uplynni wszystko. dobre sa tez pikantne chinskie zupki. wypala gardelko i nosek przewentyluja..
natomiast ogolnie na stany przeziebienia najlepsza jest cebula, i prosze sie nie smiiac i nie krecic glowa, ie na darmo kontynuuje tego offtopa, , cebula zawiera cos-tam antybakteryjnego co akurat zarazki grypowe zabija.
herbata z cytryna swoja droga
no, to skonczmy moze rozmowy nie w temacie. nowy jest, to go przywitam, jak nalezy. w moim ulubionym mikserze przygotowalam ci, Raff, koktajl wysokoproteinowy.. smacznego..
(tu gremlinek wycofuje sie, obserwujac uwaznie nowego. Raff pije lapczywie, nagle chwyta sie za gardlo, staje sie caly zielony i eksploduje).
-hihi, znowu Rodion bedzie musial sprzatac! *
*(dawno juz z Rodionem sobie nie podokuczalismy. gdzie on sie podziewa??)
Chiisai Neko - 26 Marca 2006, 17:55
Odbiegając na chwilkę od tematu: Jak pokonać grypę, katar i inne takie....
spieszę wszystkich powitać i dobrego zdrowia życzyć
A nawiązując do powyższych wypowiedzi: nic nie zastąpi grzanego piwka z malinkami oraz dobrej herbaty z dużą ilością cytryny na wszelkie takie dolegliwości.
Argael - 26 Marca 2006, 18:31
Cześć, Mała Kotko
Chiisai Neko - 26 Marca 2006, 20:38
Witam witam
NURS - 26 Marca 2006, 22:35
i ja witam wszystkich, którzy zawitali w te progi.
elam - 27 Marca 2006, 00:42
- witaj witaj... - gremlinek przyjaznie glaszcze Chiisai Neko po glowce - cacy, cacy, puk po glacy!
Korbacz - 28 Marca 2006, 09:50
Gorat upomniał mnie, że przywitałem się nie tam gdzie trzeba. I straszył, co chyba powinienem zgłosić komu trzeba. I pewnie zgłosiłbym ale nie wiem, komu trzeba.
Więc się witam ze wszystkimi tutaj. Z opóźnieniem, ale gorąco. Pozdrawiam wszystkich.
Iscariote - 28 Marca 2006, 09:57
Już na pierwszy rzut oka widać, że z Korbacza nonkonformista taki. Wita sie nie tam gdzie trzeba
(szczerze się przyznam, że nie czytałem regulaminu forum - wtedy i tak jeszcze nie było tego wpisu tam, ale przywitałem się tam gdzie trza)
Rafał - 28 Marca 2006, 10:01
Ach ta wiosna potrafi rozleniwić, niedbale macham korbacza korbaczem przez łeb, poprawiam korbą i niech się kręci. A co mu tak gorąco? Już smażą? To nie tu, dział uboju, rozbioru i (s)pożycia pasz mięsnych piętro niżej w referacie pod smokiem czy inszą wywłoką. Witaj Korbacz!
elam - 28 Marca 2006, 11:16
...hmm; Korbacz, korbacz... tego nie ma w mojej ksiazce kucharskiej.. ktos wie, z czym sie to je??
witaj
Słowik - 28 Marca 2006, 11:22
Witajcie.
Może jakis barszczyk zrobimy, zupą można nakarmić sporą grupę głodnych forumowiczów, a materiału trochę mamy.
Czarny - 28 Marca 2006, 11:25
Dawnom się nie witał, to dla szybkiego nadrobienia zaległości kilka serii z automatu kręcąc się w kółeczko pociskami Dum-Dum co by witani poczuli
elam - 28 Marca 2006, 11:28
czarny, coz za avatarek cuuudowny!
Czarny - 28 Marca 2006, 11:31
Dzięki, to jeden z mych ulubionych bohaterów
elam - 28 Marca 2006, 11:41
do twarzy ci z tym uczesaniem
Czarny - 28 Marca 2006, 12:09
Czasem myślę o takim w realu, ale skóra zostaje.
Godzilla - 28 Marca 2006, 12:29
Och, kogóż ja widzę, Chiisai Neko (czy to ma coś wspólnego z kotem?) i Korbacz! Witam, witam, tak się ucieszyłam, że chyba na waszą cześć zatańczę hopaka z przytupem! Tylko nie nadziejcie się na szczątki sejsmografu. Uups, Elam, ten dach i pół ściany to się naprawi
|
|
|