Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Romek P. - 2 Września 2013, 12:54
Gustaw, chyba będę musiał wrzucić jakieś spokrewnione, bo na razie to moje największe przestępstwo w tym względzie to wrzucanie stópek, i owszem, ale ofutrzonych jak u hobbita
Witchma - 4 Września 2013, 14:19
Ludzie, którzy mając całą plażę wolną rozkładają się pół metra od nas. Żeby jeszcze w miarę cicho byli, to by można było poczytać, ale gdzie tam...
Rafał - 4 Września 2013, 15:33
Ząbkuje, teraz to będę się wymądrzał, aż strach. Normalnie wstyd, żeby w tym wieku ...
Witchma - 18 Września 2013, 16:24
38 stron umowy w dwa dni, padam na tfasz... a jeszcze trzeba to jutro sprawdzić.
Godzilla - 18 Września 2013, 16:30
Witchma, współczuję, ale poniekąd zazdroszczę.
Witchma - 18 Września 2013, 16:32
Godzilla, zawsze mi musi robota wypaść na wakacjach Od 20 lipca praktycznie do wyjazdu nie działo się nic.
A żeby ta umowa jeszcze była na angielski, to byłoby łatwiej, tymczasem wredota na polski jest. Dawno się tak nie umęczyłam.
SithLady - 18 Września 2013, 17:26
Bolące gardło
Matrim - 18 Września 2013, 20:52
Witchma, nie przejmuj się - umów oraz regulaminów i tak nikt nie czyta
ketyow - 19 Września 2013, 09:55
A jak już ktoś czyta to mówi:
Jezus, kto to pisał, przecież tego zrozumieć nie idzie!
merula - 19 Września 2013, 12:21
umiejętności komunikacyjne pracowników szkoły.
wczoraj znów odebrałam czarujący telefon, że trzeba natychmiast przyjechać odebrać dziecko, bo miało wypadek i ma wybite dwa przednie zęby. pomijając formę przekazu warto też zadbać o to w jakim stanie znerwicowana i przestraszona matka może do tej szkoły dotrzeć. a zęby na szczęście nie wybite, ale poważnie połamane.
i wkurzają mnie też koszty doprowadzenia młodego "do stanu używalności" dwa przednie siekacze do zatrucia, kanałowego leczenia i odbudowy.
dawno już mówiłam, że wrzesień to strasznie wujowy miesiąc.
hrabek - 19 Września 2013, 12:24
A dziecko nie ma w szkole ubezpieczenia?
merula - 19 Września 2013, 12:32
hrabek, ma. ale to nie pokryje całości kosztów. tak przypuszczam.
postaram się wyszarpać od ubezpieczyciela jak najwięcej, ale reala są takie, że łatwe to nie będzie. i to też nie wzbudza we mnie radości.
hrabek - 19 Września 2013, 12:38
Dlaczego nie? Ubezpieczenie to najmniej 5-10 tysięcy, może nawet z 20. Aż tyle zęby kosztować nie będą.
charande - 19 Września 2013, 12:40
Aua, biedny młody
A w temacie - uźwa, jak mnie wk***wia, kiedy ktoś z troski o mnie mendzi mi, co powinnam zrobić. Konkretnie - że powinnam zrobić awanturę o rzecz, o którą ja awantury robić nie mam zamiaru, bo po pierwsze to drobiazg, po drugie - szanse na skuteczne wykłócenie się są żadne, po trzecie - nie będę się ośmieszać, na litość. Naprawdę nie rozumiem, jaka jest logika mendzenia dorosłej osobie, co POWINNA, jeśli ta osoba NIE CHCE i nie zamierza chcieć
Uff
merula - 19 Września 2013, 12:43
hrabek, ale te 5-10 tysięcy to na wypadek śmierci. w pozostałych przypadkach zależne jest od procentu uszczerbku na zdrowiu. a połamane zęby to, obawiam się, nie jest według aktuariuszy zbyt duży uszczerbek.
pożyjemy, zobaczymy...
joe_cool - 19 Września 2013, 12:57
Uszczerbki widoczne (wybite zęby, blizna na twarzy, takie tam) zawsze są oceniane na większe niż uszczerbki niewidoczne (mniejsza ruchomość w stawie, osłabiona kość), więc negocjuj.
Witchma - 19 Września 2013, 13:27
No to się żeśmy wszyscy pochorowali...
Fidel-F2 - 19 Września 2013, 14:15
o ja pier..., merula aż mnie ciarki przeszły, współczuje chłopakowi
merula - 19 Września 2013, 14:42
już dziś jest lepiej, nieźle to znosi i chyba bardzo, mimo ostrzeżeń dentystki, nie boli. ale wczoraj był tak rozbity, że go chyba jeszcze w takim stanie nie widziałam.
mam nadzieję, że da się to jakoś sensownie załatać. ale urody mu raczej nie doda.
Witchma - 19 Września 2013, 14:44
merula, pozdrów młodego, dzielny jest
Ale... co się w zasadzie stało?
merula - 19 Września 2013, 14:59
się poślizgnął grając w ping-ponga na przerwie i przyładował zębami w glebę.
dobrze, że szyć nie trzeba było.
Jezebel - 19 Września 2013, 15:47
Tyle miałam dziś zrobić... A siedzę w internetach, jak zwykle
Godzilla - 19 Września 2013, 16:34
merula, współczuję młodemu. Paskudnie mu się przytrafiło
Magnis - 19 Września 2013, 16:45
merula, niech młody się trzyma .
Przecież od takiego poślizgu mogłoby się nie skończyć tylko na tym. Kurde mógł walnąć głową o stół czy nawet powybijać zęby. Niech szybko zdrowieje .
charande - 19 Września 2013, 18:16
O ja cię, ale miał pecha Ja w 1. klasie podstawówki wywaliłam się na korytarzu z takim skutkiem, że 3 szwy trzeba było założyć na podbródku, małą bliznę mam do tej pory, ale na szczęście zębom nic się złego nie stało...
hijo - 19 Września 2013, 18:18
Stwór w zeszłym tygodniu miała katar, od niedzieli był spokój, do dzisiaj - katar wrócił
Magnis - 19 Września 2013, 20:27
hijo zdrowia mu życzę . Niech weźmie lekarstwa i w cieple poleży to powinno przejść .
Fidel-F2 - 19 Września 2013, 20:35
Magnis, ja się kiedyś przez Ciebie potnę.
Witchma - 20 Września 2013, 13:07
Choróbsko nie odpuszcza
Martva - 20 Września 2013, 13:23
Tradycyjnie, poczta. Dzisiaj znalazłam w skrzynce dwa awizo, jedno z dzisiejszą datą, jedno z wczorajszą - nie wkurza mnie nawet to że muszę jechać odebrać, bo na to byłam nastawiona, tylko adnotacja że można odbierać w dniu awizacji po godzinie 18:00. Oczywiście że pojadę teraz, bo przecież listonosz tej paczuszki nawet nie zabrał ze sobą, ale boję się że spróbują się o to kłócić.
|
|
|