To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

ketyow - 19 Grudnia 2010, 21:12

ilcattivo, a po co czekać aż ceny będą niższe, jak kupisz oryginał i postawisz go na półce, po to żeby grać w pirata? Ja przynajmniej zaczynam się porządnie nad taką opcją zastanawiać, bo k*rwa jak się zassał automatycznie nowy patch, tak gra się sypie nawet w czasie wczytywania (chwała, że jeszcze się nie zwiesiła przy zapisie) i poszedł u mnie w ruch od dawien dawna nie używany guzik reset. I jak przez moment uważałem to za plus, tak teraz nawet jakbym zrobił reinstalkę, to przy pierwszym odpaleniu aktywacyjnym ściągnie mi nowego patcha i koniec. Chyba trzeba będzie zacząć kupować gry na ebayu...
dzejes - 19 Grudnia 2010, 21:16

Cytat
i słusznie

No nie wiem, dziś pół dnia grałem. Strasznie dużo zapomniałem, półtora roku temu walczyłem na Deity, teraz na Prince ledwo daję radę.

Fidel-F2 - 19 Grudnia 2010, 21:36

może brak Ci szczerego zapału?
sam gdy wracam do dawnych gier przypominam sobie wszystko raczej szybko

Ale na Deity nigdy nie dałem rady. Może dlatego, że nigdy nie kręciły mnie 'intelektualne' wersje zwycięstw.

ketyow - 20 Grudnia 2010, 00:14

Kocham tę grę! Mnóstwo ukłonów w stosunku do gracza F2. Jak znalazłem
Spoiler:

to poczułem się rozpieszczony. Ciekawe czy jest bozar, ale ekwipunku naprawdę mnóstwo, bardzo dużo tego z F2 wraca w swojej pierwotnej postaci (z gaussem boli tylko to, że przeładowuje się po każdym strzale, korzysta z micro fusion cells, a na dodatek pożera 5 pocisków na jeden strzał) plus tony przeróznych unikatowych i niecodziennych cacek. Ciężko się na coś zdecydować chwilami. Dopiero wszedłem na Strip w Vegas (45h gry i nie wszystko na pustkowiach zrobione, ale już nie mogłem wytrzymać), a już mam plany na drugie przejście gry, tym razem laską na walkę wręcz w szeregach legionu ;P: Boli tylko to, że potrzebuję kupić phenoma x4 955, bo więcej walczą raczej npc-e niż ja i w dużym stopniu właśnie przez prędkość gry w czasie walki.

dzejes - 20 Grudnia 2010, 08:08

Fidel-F2 napisał/a
może brak Ci szczerego zapału?

Może, w końcu jak pomyślę ile to czasu pożera...

Co do Deity, to ja też nie szalałem. Zdarzyło mi się wygrać. Nieźle mi szło na Immortal.

A jeśli chodzi o styl gry, to zdecydowanie naukowy, dopiero gdy nauczyłem się agresywnie bronić ;) to zacząłem wygrywać na najwyższych poziomach trudności, przedtem zjadał mnie jakiś Montezuma z hordami dzikusów. Teraz może spróbuję kulturalnego zwycięstwa, w BtS są fajne dodatki do tego.

ketyow - 20 Grudnia 2010, 14:06

Głęboko ukryte, ale jednak da się steamowi zmienić język gry i wyłączyć aktualizacje :twisted: Szkoda, że nie ma dostępnych wersji z dubbingiem, to bym grał po czesku :mrgreen:
Matrim - 20 Grudnia 2010, 14:09

A ja tak banalnie spytam: co lepsze? Fallout 3, czy New Vegas? :)
ketyow - 20 Grudnia 2010, 14:17

Zdecydowanie New Vegas. Brakuje mu paru małych smaczków z F3 (zbieranie figurek - tu są niby takie kule śniżne, ale to nie to samo, za nie tylko kasa; detonowanie miasteczka; własne mieszkania były ciekawsze; klimat niektórych miejsc, np. tankowiec - w New Vegas poza samym Vegas raczej mała różnorodność miejsc i brak większej liczby miast, no ale na to cierpiał też F3 - lokacji dużo, ale miast prawie wcale), ale większość braków F3 załatano. Różnice między nimi trochę jak między Vistą i Siódemką, trzeba było zrobić przedprodukt, żeby ludzie wytknęli błędy i żeby finalny był dopracowany. No i pod koniec można wybrać tyle ścieżek do podążania, że ja właśnie zrobiłem parę save'ów do rozpatrzenia potem, bo już nie wiedziałem co wybierać. Dla House'a miałem pracować, a go ekhem... nie żyje :wink:
ilcattivo13 - 20 Grudnia 2010, 15:40

ketyow napisał/a
Aj instalowałem kiedyś do Fallouta 2 w ch** tych modów i z moją wersją z CDA angielską żaden nigdy nie zadziałał...
a kto Cię zmusza grać w polską wersję językową :wink: Czarny ekran w świątyni w modzie Restoration Project wywala, jak się zczituje inventory postaci i wstawi broń palną (przed otrzymaniem "dresiku" bohater wykorzystuje animacje "tribali", którzy nie mogą strzelać i nie dorobionych odpowiednich animacji). Wiem, bo sprawdziłem :mrgreen:

ketyow napisał/a
ilcattivo, a po co czekać aż ceny będą niższe, jak kupisz oryginał i postawisz go na półce, po to żeby grać w pirata?

ale wtedy jestem usprawiedliwiony i mam czyste sumienie :wink: I jak zapłacę z 60pln, to nie będę miał wrażenia, że przepłaciłem.

ketyow - 20 Grudnia 2010, 16:02

Nie działało mi ani w PL, ani w ENG. Nie mówię, że czarny ekran był w Restoration, ale w któryms się pojawiał i koniec, zagadka.
Hubert - 20 Grudnia 2010, 16:25

Zastanawiam się, czy nie zamówić w pre-orderze Wiedźmina 2, czy nie poczekać do pierwszych prasowych i internetowych recenzji wersji beta.
Witchma - 20 Grudnia 2010, 16:28

Ja już zamówiłam :D
Hubert - 20 Grudnia 2010, 16:33

EK czy Premium?
Navajero - 20 Grudnia 2010, 16:36

Ja też zamówiłem :)
Hubert - 20 Grudnia 2010, 16:39

W takim razie nie będę gorszy... :mrgreen:
Witchma - 20 Grudnia 2010, 16:40

Nie bawię się nigdy w żadne EK, jakąś... normalną wersję zamówiłam :D
ilcattivo13 - 20 Grudnia 2010, 19:17

ketyow napisał/a
Nie działało mi ani w PL, ani w ENG. Nie mówię, że czarny ekran był w Restoration, ale w któryms się pojawiał i koniec, zagadka.

Z tych modów, które są na NMA, przeszedłem już chyba wszystkie (oprócz najnowszej wersji MIB88 - ale w przedostatnią na pewno grałem) i jeśli nie próbowałem gmerać im w bebechach, to absolutnie nigdy nie miałem żadnego najmniejszego nawet problemu.

Z drugiej strony, na moim kompie nie chodzi MEga-syf od Bios-rare :|

ketyow - 20 Grudnia 2010, 21:05

Ooo, przypomniałeś mi, że kiedyś kupiłem grę Metal coś tam - taki klon Fallouta. Nie chodziła u mnie na obu kompach, u żadnego z kumpli z komputerami w internacie, w końcu jednemu pożyczyłem do domu i z niewiadomych przyczyn działała. Czasami naprawdę ciężko zrozumieć, co może być nie tak.
Matrim - 20 Grudnia 2010, 22:34

ketyow, gra (rodzaj żeński) i wszystko jasne.
Fidel-F2 - 20 Grudnia 2010, 22:56

Mam wyzwanie. Silent Hunter 4. W pierwszym patrolu zatonąłem nie wiem nawet dlaczego. No i te marzenia, mieć Akagi w celowniku.
agrafek - 21 Grudnia 2010, 14:49

ketyow napisał/a
Ooo, przypomniałeś mi, że kiedyś kupiłem grę Metal coś tam - taki klon Fallouta. Nie chodziła u mnie na obu kompach, u żadnego z kumpli z komputerami w internacie, w końcu jednemu pożyczyłem do domu i z niewiadomych przyczyn działała. Czasami naprawdę ciężko zrozumieć, co może być nie tak.

U mnie poszła. Wiele nie straciłeś ;P:

ilcattivo13 - 21 Grudnia 2010, 15:37

ketyow - agrafek prawie gada (dać mu wódki) - "Metalheart: Replicant Rampage" to się nazywało. I na dzień dzisiejszy nie jestem pewien, czy większą miałem traumę po tej grze, czy po "Shadow Vault" :| I oczywiście, jak na normalny, zdrowy, prawdziwy rosyjski produkt przystało, bez patche'a nie miało prawa pójść - a pewnie nie chciało Ci się szukać po rosyjskojęzycznych forach właściwego linka :wink:
ketyow - 21 Grudnia 2010, 16:38

Wtedy to ja byłem przez 4 lata od neta odcięty ;P:
ilcattivo13 - 21 Grudnia 2010, 17:59

i dobrze Ci tak :wink:
ketyow - 22 Grudnia 2010, 01:14

Do tej pory nie wydobrzałem ;P:
hrabek - 22 Grudnia 2010, 09:51

Zastanawiam się nad stworzeniem oddzielnego wątku dla PS3. W tym najczęściej dyskutujecie o grach na pecety, a tam można by konkretnie o grach na PS3. Może nawet zorganizować jakąś sieciową partyjkę, gdyby się znalazło kilka osób z tym samym tytułem? Co wy na to?
ketyow - 22 Grudnia 2010, 11:34

Z jednej strony pomysł dobry, z drugiej większość gier jest teraz multiplatformowych i jeżeli będziecie rozmawiać o grze, którą np. bardzo lubię w wątku o PS3, to do dyskusji się nie przyłączę, bo tam nie będę raczej zaglądał. Chyba, żeby rozmawiać tam o grach wyłącznie na PS3? Bo jeśli o XBOXa chodzi, to (nigdy się nie interesowałem, ale skoro to Microsoft) jest na niego jakaś gra, której nie ma na PC?
hrabek - 22 Grudnia 2010, 11:42

Pełno jest. Forza Motorsport, czy Halo, żeby wymienić pierwsze, co mi na myśl przychodzi.

Xboxa nie mam, to tematu tworzyć nie będę.

A temat ograniczony do jednej platformy służyłby bardziej właśnie do tego, żeby polecić konkretne tytuły na konkretną platformę, bo wiadomo, że inni oglądacze też taką platformę posiadają, ew. umówić się na partyjkę w sieci.
Albo popytać o techniczne sprawy dotyczące użytkowania samej konsoli.
Wiem, że sporo forumowiczów posiada PS3, ale np. głośno o tym nie mówi. A grać pewnie lubi :)
Oczywiście mogę nikogo nie pytać o zdanie, temat założyć i zobaczyć co z niego wyniknie, ale pomyślałem, że wybadam najpierw rynek.
Pominięci Xboxowcy naturalnie mogą stworzyć własny wątek, jeśli mają taką ochotę.

ketyow - 22 Grudnia 2010, 11:53

A fakt, Halo :oops:

Zbaczając z tematu, zabezpieczam się na święta i na laptopie siedzi już Icewind Dale, Ił 2 Sturmovik, Silent Hunter III i parę innych gierek. Dziś dorzucę jeszcze Railroad Tycoon zakupiony kiedyś w realu za 6 (słownie SZEŚĆ) złotych, z książeczką 5x grubszą od tej z New Vegas za 150 zł (każdy kurna jeden pociąg opisali!). Seria Superseller, jakoś mniej znana od Ekstra Klasyki, ale nie można im zarzucić niedbałości.

hrabek - 22 Grudnia 2010, 11:57

Ja mam przecieki od Mikołaja, że pod choinką znajdę NFS Hot Pursuit na PS3 i dwa kontrolery Move z grą Sport Champions. Zakwasy gwarantowane.

Partner forum