To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?

mawete - 10 Października 2006, 13:31

fanaberie macie.... i nie offtop bo rozmawialiśmy jak namówić NURSa do wydania w terminie :mrgreen:
Nivak - 10 Października 2006, 13:32

Sasori
Cytat
Postuluję o jakiś konwent w Poznaniu, na Teutatesa, ewentualnie zgodzę się łaskawie na Konin, Zieloną Górę albo Gniezno. Proszę coś organizować, życia szkoda normalnie.

Pewnie ucieszy cię w takim razie wiadomość, że za dwa lata Polcon ma być w Zielonej Górze
A ja cierpliwie czekam na poprzedni numer SFFH

hrabek - 10 Października 2006, 13:35

A moze cos tak bardziej na polnoc od Poznania jeszcze? To tez mogbym sie przylaczyc wtedy :)
Sasori - 10 Października 2006, 13:46

Jasna cholera, to może coś na osiedlu Lecha w Poznaniu, najlepiej w pobliżu numeru 52 i żeby przyszedł jakiś wielki chłop i mnie wziął i zniósł po schodach. Na konwencie wszyscy biliby mi barwa i w ogóle dawali mnie mnóstwo korzyści materialnych oraz matrymonialno-mięciutkio-pachnących.

Ale nieeeee, Lublin i Lublin.

Anyłaj, rzeczywiście oftop. Już się poprawiam: Robert, dawaj, dawaj, nie udawaj.

Nivak - 10 Października 2006, 14:07

Nivak poczuł się taki zignorowany w swoim offtopowaniu Idę se poofftopować w wordzie
Godzilla - 11 Października 2006, 12:10

Osiemnaście + dwa na kolportaż = 20
Dziś mamy dwunasty
No to jeszcze osiem wychodzi.

Widzę, że NURS nareszcie awatarek zmienił na mniej keczupowy :D

hrabek - 11 Października 2006, 12:23

Gdzie, gdzie? Ja tez chce zobaczyc! Pedze szukac nowego avatara Nursa!

EDIT: O, super, szkoda, ze powiekszyc nie mozna. Ale nowa okladka do SFFiH wyglada super!

A mi pewnie w prenumeracie tez wyjdzie ze dwa-trzy dni opoznienia, chociaz Nurs mowil kiedys, ze prenumeratorzy beda mieli wczesniej. Przekonamy sie osobiscie za pare dni :)

hjeniu - 11 Października 2006, 13:07

W końcu udało mi się opłacić prenumeratę więc też się przekonam :)
BTW - Kto jasnej, niespodziewanej wymyślił, że na przelewie jest 27 kratek gdy numer konta ma 26? Biedna stażystka dwa razy na pocztę musiała chodzić :mrgreen:

Sasori - 11 Października 2006, 13:13

Co się robi, żeby mieć biedne stażystki od latania na pocztę? Też chcę. Znaczy się, stażystkę, a nie latać na pocztę.
Gustaw G.Garuga - 11 Października 2006, 13:27

Od numeru do numeru nam to życie mija...

:wink:

Prenumerata mnie kusi ale jednak nie skusi. To jest frajda, wypatrywać pisma na półce w kiosku, zoczyć, wziąć do łapy, wyciągnąć portfel, zapłacić... no, to ostatnie to akurat mniejsza frajda :mrgreen:

Nivak - 11 Października 2006, 13:28

A mnie nie przeszkadza jeśli będzie jakieś obsunięcie czasowe w przyjściu SFFH Co się odwlecze, to nie uciecze
Sasori - 11 Października 2006, 13:34

Cytat
To jest frajda, wypatrywać pisma na półce w kiosku, zoczyć, wziąć do łapy, wyciągnąć portfel, zapłacić... no, to ostatnie to akurat mniejsza frajda :mrgreen:

Ostatnie można zastąpić złapaniem pisma i puszczeniem się dzikim galopem z górki na pazurki, między tramwajami, myk, chop po dachach samochódów, na drugą stronę ulicy, nur w rów przy drodze i przyczajka, czy kioskarz jeszcze nas goni. Uwaga! - kamuflaż wojskowy może nam tutaj wielce pomóc (ewentualnie żółte papiery).

hrabek - 11 Października 2006, 13:35

A mi zamontowali nowe skrzynki na listy, wiec mam nadzieje, ze SFFiH juz nie bedzie sie gniotl i rwal bo go listonosz na sile wepchnal, a juz wyjac nie idzie kompletnie bez uszkadzania zawartosci, jak to mialo miejsce za czasow mojej poprzedniej prenumeraty.
hrabek - 11 Października 2006, 13:38

Sasori:

Cytat
Co się robi, żeby mieć biedne stażystki od latania na pocztę? Też chcę. Znaczy się, stażystkę, a nie latać na pocztę.

Po pierwsze trzeba miec firme. Jak nie masz firmy, to musisz sie zglosic do dzialu Kadr z zapotrzebowaniem na stazystke. Wtedy z urzedu pracy moga ci sciagnac. Istnieje pewne niebezpieczenstwo, ze stazystka bedzie plci meskiej, bo urzad jak wiadomo jest bezosobowy i plci nie rozroznia. Dobrze sie wiec zastanow, czy warto ryzykowac. Kandydatek do wyboru tez nie daja, wiec moze ci sie trafic paskudny kalafior, z ktorym nastepnie bedziesz uwiazany 3-6 miesiecy. Ale bedziesz mogl ja czesto na poczte wysylac ;)

Gustaw G.Garuga - 11 Października 2006, 13:43

Sasori, to jest dopiero frajda, adrenalina i świetne odreagowanie po ciężkim popołudniu pracy. Dzięki za radę. Po 18tym dam znać jak poszło :)
Godzilla - 11 Października 2006, 13:46

Albo taka sekretarka. W mojej firmie od zamierzchłych czasów krąży legenda niejakiego pana Krzysia piastującego to z reguły damskie stanowisko. Pan Krzysio przerastał szefa o dwie głowy wzwyż i jedną wszerz, i wyleciał w trybie nagłym, kiedy zachciało mu się wygrażać szefowi pięściami przy okazji jakiegoś opierdzielu. Nie wiem, czy w końcu doszło do rękoczynów...
hjeniu - 11 Października 2006, 13:47

count, jak się ma układy w urzędzie pracy to można przeprowadzić casting :mrgreen: A tak stażystka to fajna rzecz: kopertę zaadresuje, papierzyska do archiwum poskłada, po zakąskę skoczy :D
hrabek - 11 Października 2006, 13:51

Stazystka ma te przewage nad sekretarka, ze jest mlodsza i za darmo (bo uzrad placi, a nie firma).

hjeniu: true, true. W zasadzie to uklady nawet mam, tylko mi nigdy stazystka potrzebna nie byla, wiec nie musialem korzystac z tych ukladow.

Sasori - 11 Października 2006, 14:31

count - dzięki za rady co do stażystek, tzreba będzie się tematem zająć. Potrzebne będa mi ze cztery, do dźwigania lektyki. Nie, wróć, pięć - jedna będzie z tym takim wielkim liściem za nami dyrdać no i drzwi otwierać.

GGG - trzymam za posta, po 18 będę wypatrywał cię w Wiadomościach i innych Faktach.

hjeniu - 11 Października 2006, 14:33

Sasori, to może lepiej 6 jedna do dyrdania liściem a druga do otwierania drzwi?
hrabek - 11 Października 2006, 14:35

No i koniecznie jedna rezerwowa. A jeszcze jedna do lektyki, zeby w trasie... wszyscy wiedza co :P
Sasori - 11 Października 2006, 14:41

Nieno, sześć to już byłby przepych, zgodzą się chyba panowie. Trochę skromności, na litość boską!
hrabek - 11 Października 2006, 14:45

Kiedy to wlasnie o ten przepych chodzi, jeno w innym znaczeniu. Juz nic wiecej nie mowie.
hjeniu - 11 Października 2006, 14:47

A może zamiast lektyki riksza, wtedy 5 wystarczy do wszystkiego :mrgreen:
mawete - 11 Października 2006, 15:07

Czekajcie... niech to Wasze żony przeczytają... :mrgreen:
Indy - 13 Października 2006, 11:00

Czyli wychodzi na to że za jakieś 6-7 dni będzie w kioskach. :mrgreen:
hrabek - 13 Października 2006, 11:15

mawete: mam jeszcze 15 dni do slubu, ostatni zryw wolnosci, nie zabieraj mi tego!
Nexus - 13 Października 2006, 15:33

count, wtedy Twój avatar nabierze nowego znaczenia :P
Sasori, pomysł z ucieczką jest niezły, tylko jeszcze trzeba zrobić rozeznanie terenu wcześniej. Bo może okazać się, że zamiast samochodów mamy parking dla ciężarówek...

To ile zostało dni do 12? Zaraz, dzisiaj jest 13, to chyba już po? :roll: :mrgreen:

Tomcich - 14 Października 2006, 10:52

Sasori

Cytat
Postuluję o jakiś konwent w Poznaniu, na Teutatesa, ewentualnie zgodzę się łaskawie na Konin, Zieloną Górę albo Gniezno. Proszę coś organizować, życia szkoda normalnie.

A Druga Era Pyrkonu nie organizuje? To jakoś w marcu się odbywa. Coś mi się też o uszy obiło, że dostali propozycję organizacji w Poznaniu Euroconu w 2008 roku. :D

I coby offtopu nie było to teoretycznie 5-6 dni zostało do kolejnego numeru.

mawete - 14 Października 2006, 12:28

count: wypijemy Twoje zdrowie w karczmie :D
BTW a będziesz miał napis "RATUNKU!!!" na podeszwach? :mrgreen: :twisted: :mrgreen:

Partner forum