To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

ilcattivo13 - 19 Czerwca 2013, 19:53

Wolałabyś, żeby jadły cukinie? :wink:
Martva - 19 Czerwca 2013, 19:55

Wolałabym, żeby wzięły i umarły.
ilcattivo13 - 19 Czerwca 2013, 19:57

Nie wiem, czy chciałbym mieć do czynienia z martvymi komarami ;P:
Ice - 19 Czerwca 2013, 20:03

Starscreem napisał/a

Często też jest tak, że w Gdańsku świeci słoneczko, a nad Gdynią ciągną burzowe chmury.

Każde z trzech miast rożni się klimatem dosłownie i w przenośni :D

fealoce - 19 Czerwca 2013, 20:47

ilcattivo13 napisał/a
Nie wiem, czy chciałbym mieć do czynienia z martvymi komarami ;P:

Komary zombie? to mogłoby być ciekawe...

ilcattivo13 - 19 Czerwca 2013, 20:53

Zamiast krwi wysysałyby mózgi? Znaczy, jestem bezpieczny! ;P:
Romek P. - 19 Czerwca 2013, 21:10

Kombie? To dopiero jest temat! :)
ihan - 19 Czerwca 2013, 21:15

Tylko jak musiałyby wyglądać żeby się do mózgu dorwać? Chyba, że wlatywałyby przez nos albo uszy, ale tu łatwo byłoby się zabezpieczyć. Chyba, że miałyby wirujące szczęki, takie o właściwościach piły mechanicznej powiedzmy.
Fidel-F2 - 19 Czerwca 2013, 21:19

Mogłyby robić na potylicy dziurę rewolwerem.
Martva - 19 Czerwca 2013, 21:27

ihan, skrzywdziłaś mnie właśnie :mrgreen:
ihan - 19 Czerwca 2013, 21:30

Ok, jakiej wielkości musiałyby być te komary, żeby mogły latać dźwigając rewolwery, bo i wielkość rewolweru musiałaby być odpowiednia, by dziurę zrobić. I skąd by brały rewolwery? Chyba zabezpieczyć rewolwery przed komarami to nawet łatwiejsze niż zakrywanie nosa i uszu, myślę.
Fidel-F2 - 19 Czerwca 2013, 21:33

Próbowałaś kiedy zabezpieczyć rewolwer przed komarami?
ihan - 19 Czerwca 2013, 21:34

Dotychczas nigdy nie było takiej konieczności.
Fidel-F2 - 19 Czerwca 2013, 21:38

A widzisz
Witchma - 19 Czerwca 2013, 21:48

Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o komarach, ale boicie się zapytać ;)
Matrim - 19 Czerwca 2013, 22:13

Czad :) Teraz już wiem, skąd Olbratowski zerżnął swój styl :)
Starscreem - 20 Czerwca 2013, 08:14

Ice napisał/a

Każde z trzech miast rożni się klimatem dosłownie i w przenośni :D

Kwintesencja! :bravo

A na komary...
wrotycz pospolity
Filmik nie jest specjalnie przekonywujący, ale w obliczu zagrożenia można zaufać Matce Naturze. Może nie trzeba się w tym tarzać, żeby działało? Może wystarczy posadzić w ogródku trochę?
Módlmy się o to ;)

Martva - 20 Czerwca 2013, 09:02

Starscreem napisał/a
Może wystarczy posadzić w ogródku trochę?

Pewnie będzie działać równie skutecznie jak macierzanka na ślimaki ;)

Godzilla - 20 Czerwca 2013, 09:26

No, kwitnie to on chyba raczej w sierpniu. Zapach ma mocny, prawda. Muszę wypróbować, bo u nas też tną.
ihan - 20 Czerwca 2013, 17:26

A propos, nowo zakupioną macierzankę ślimaki zjadły mi do dna. Starej nie ruszają, tylko jak wspomniałam się wylegują. Aha, bazylię też zjadły. Już im szepczę: podagrycznik, podagrycznik, ale strasznie mało inteligentne są.
Martva - 20 Czerwca 2013, 17:34

Albo głuche.
Lowenna - 20 Czerwca 2013, 19:16

Faceci z 'mięśniem piwnym' eksponujący go chodząc po mieście bez koszuli.
'Laski' w spranej, zszarzałej, źle dobranej bieliźnie (szczególnie stanikach) wystającej spod 'ubrania'.

Mój zmysł estetyki od kilku dni jest kopany w miękkie na każdym kroku :?

Fidel-F2 - 20 Czerwca 2013, 19:37

Lowenna, masa pracy nad sobą przed Tobą.
Lowenna - 20 Czerwca 2013, 19:39

A dlaczego to ja mam pracować nad sobą? Potrafię dobrać bieliznę by nie wystawała. Dbam o jej jakość i świeżość.
ilcattivo13 - 20 Czerwca 2013, 19:51

ihan napisał/a
Tylko jak musiałyby wyglądać żeby się do mózgu dorwać? Chyba, że wlatywałyby przez nos albo uszy, ale tu łatwo byłoby się zabezpieczyć. Chyba, że miałyby wirujące szczęki, takie o właściwościach piły mechanicznej powiedzmy.
Te od Wiatrowskiego jakoś dawały sobie radę :wink:
ihan - 20 Czerwca 2013, 20:41

Mięśnie piwne męskie mnie brzydzą, tak samo jak damskie brzuchy wiszące znad przykrótkich bluzek oraz rowki między pośladkami wyłażące znad biodrówek. A że jestem w mistrzem w niepatrzeniu się na ludzi, na poszczególne szczegóły ich fizjonomii też jestem w stanie nie patrzeć. Nie lubię, nie patrzę. Ot, tylko jeśli ktoś jest przekonany, że wygląda dzięki temu niezwykle atrakcyjnie, a nie ubiera się tak dlatego, że jest mu wygodnie, albo przytył a nie ma kasy na zmianę garderoby (znam takie przypadki) a zdanie innych go nie grzębi, ani nie zieje, to mnie rozśmiesza. Wyłażące bezsensownie staniki należą właśnie do tej śmieszącej mnie kategorii, bo jeśli ktoś poświęca energię by nabyć szpanerski topic, ale nie poświęca, by bielizna była sensowna, to mnie bawi i zadziwia. Sama łażę w sandałach ze skarpetkami, bo mi marzną stopy, poza tym sam pomysł butów na gołe stopy mnie obrzydza, więc wyobrażam sobie, że esteci od mych oskarpeconych stóp też mogą wzrok odwrócić.
Fidel-F2 - 20 Czerwca 2013, 21:02

Lowenna, bo tego potrzebujesz.
Godzilla - 20 Czerwca 2013, 22:18

Trados mi się do reszty wypierniczył, a jeszcze nie skończyłam roboty :evil: Z Javą się chyba pogryzł, ale to jakoś wyjątkowo udanie.
merula - 20 Czerwca 2013, 22:42

"specjalista" projektujący wentylację w szkole. nawet wieczorami, przy pustej szkole i pootwieranych oknach jest tam duszno i gorąco.

jednak stare budynki, z cegły, miały swoje niezaprzeczalne zalety.

Fidel-F2 - 20 Czerwca 2013, 23:16

Mieszkam w domu z cegły. Jak się porządnie nagrzeje to na zawnątrz temperatura może na tydzień spaść do 15'C a w domu wciąż będzie piekarnik 24h na dobę.

Partner forum