To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

Lowenna - 13 Czerwca 2013, 22:04

Agi, nie, odpowiadałam Niećwieciowi ;) Powinnam to podkreślić w poprzednim poście
Agi - 13 Czerwca 2013, 22:06

Lowenna, przepraszam, nie spojrzałam na poprzedni post. Dobrego urlopu. :D
merula - 13 Czerwca 2013, 22:21

popsuli mi dzisiaj dziecko w szkole i trzeba mu było zaszywać dziurę w głowie.

pociesza mnie tylko, że to nie mój, a syn "koleżanki z klasy" złamał dziś nogę, co w zasadzie nadaje się do wątku obok, ale głupio by wyglądało, gdybym o tym tak znienacka napisała.

Fidel-F2 - 13 Czerwca 2013, 22:26

Suka idzie pod nóż w przyszłym tygodniu.
ilcattivo13 - 14 Czerwca 2013, 20:26

Lo - oki :) I tak się dowiem za niecałe dwa tygodnie ;P:
Witchma - 17 Czerwca 2013, 17:43

Pół dnia spędzone bez sensu w szpitalu (no dobra, nie tak całkiem bez sensu, kawałek książki przeczytałam).
LadyBlack - 17 Czerwca 2013, 22:14

Komary :evil: Moja wieś spokojna przestaje być wesoła. Cały dzień atakują i dokuczają, a wieczorami próbują wyssać ofiary do sucha.
Kruk Siwy - 17 Czerwca 2013, 22:54

Mamy non stop włączone trujące ustrojstwa do kontaktu. Na spacerach pięknie woniejemy offem. Daje się żyć, choć nieco śmierdzimy i śmierdzi cudne wiosenne powietrze...
morham - 18 Czerwca 2013, 06:44

Temat rzeka - kierowcy którzy nie trzymają się swojej strony drogi. Normalnie takich... ech.
Lowenna - 18 Czerwca 2013, 07:03

Własna skleroza i niedbanie o siebie samą :|
Godzilla - 18 Czerwca 2013, 09:54

Trados. Cholerny Trados.
Witchma - 18 Czerwca 2013, 10:07

Godzilla, a co się stało?
Godzilla - 18 Czerwca 2013, 10:10

1. Nie pozwala mi tworzyć słownika, mówi że jakieś security settings nie pozwalają.
2. Właśnie się wywalił.
3. Przestawił mi po drodze języki z pol-ang na ang-pol, zanim się wywalił. Właśnie go znowu uruchomiłam.
Edit: Marek mi radził, żebym go uruchomiła z poziomu administratora, ale on się wtedy każe instalować na nowo, z wyborem języków i całym tym szajsem.

Witchma - 18 Czerwca 2013, 10:17

Godzilla, no to Ci nie pomogę, bo nie mam pojęcia, o czym piszesz (nigdy nic takiego mi się przytrafiło... no, poza wywalaniem, ale też nie za często i wystarczyło uruchomić ponownie).

Może spróbuj do nich zadzwonić...? Cena zdaje się obejmuje jakiś support.

Godzilla - 18 Czerwca 2013, 10:22

Chyba tak. Na razie wszystko co mu wrzuciłam do pamięci nie pozwala mu, aby podpowiadał mi cokolwiek.
Witchma - 18 Czerwca 2013, 10:26

Godzilla, a której wersji używasz?
Godzilla - 18 Czerwca 2013, 10:35

Nowej, 2011
Witchma - 18 Czerwca 2013, 10:42

To tym bardziej Ci nie pomogę :( Tej nowej używałam póki co raz i byłam zachwycona, wszystko śmigało.
Godzilla - 18 Czerwca 2013, 10:48

Myślę, że to któreś z zabezpieczeń, jakie pozakładał mąż. Zbyt łatwo nie złapiemy syfa z sieci, ale też nagle okazuje się, że po jakiejś stronie nie daje się poruszać, albo któryś program płata figle. Sama nie wymyślę co z tym zrobić.
Witchma - 18 Czerwca 2013, 19:41

8,5 godziny nad korektą tłomaczenia na angielski. A miało być lekko, łatwo i przyjemnie.
ketyow - 19 Czerwca 2013, 08:47

Znowu zaczęła się medialna propagadna na temat pogody. TVN jest stacją wyrwaną z kosmosu - kłamią ze wszystkim, ale żeby kłamać na temat pogody jaka jest teraz? W zeszłym roku tak było, że ja byłem w Olsztynie i tam było koło 30 stopni, w tym samym czasie tu w Trójmieście było 14 stopni i normalnie palili w piecu (lipiec!), ale w pogodzie twierdzili, że w Olsztynie jest 26 a w Trójmieście 24. Przypuszczam, że to celowa ściema, żeby ściągnąć nad morze turystów, ale tak czy owak - to chore. W każdym bądź razie usłyszałem przed chwilą, że tak wspaniałem pogody nad morzem jak teraz nie było już od dawna. Dzisiaj ma się wahać między 26 a 30 stopni. Tymczasem słońce z chmurami jest pół na pół, jest ciepło ale nic poza tym, wczoraj było podobnie (ok. 20 stopni), a poprzednie dni były zimne, pochmurne i potrafiło pokropić.
Fidel-F2 - 19 Czerwca 2013, 08:55

ketyow, chyba nadinterpretujesz rzeczywistość przesadnie opierając prawa rządzące wszechświatem na własnych, subiektywnych i fragmentarycznych, doświadczeniach i ocenach.

Nie wiem jakie były prognozy na wczoraj dla Sandomierza ale o 14:00 było błękitne niebo z białymi barankami i 33'C a o 17:00 czarne chmury, ulewa i 16'C.

ketyow - 19 Czerwca 2013, 09:17

Fidel-F2, właśnie dlatego ja nie mówię o prognozach, a o mówieniu >co jest teraz<. Fenomenem było to, że baba która mówiła, że jest słonecznie, była na tle morza, owszem, ale tak się złożyło, że całe niebo za sobą miała pokryte chmurami (choć z prześwitami). To jest dopiero naginanie rzeczywistości. Ale ja nie wiem, może ludzie są już tak głupi, że uwierzą, że tam jednak słońce widzieli.
Fidel-F2 - 19 Czerwca 2013, 09:22

ketyow, wciąż myślę, że nadinterpretujesz.
ketyow - 19 Czerwca 2013, 09:26

Nie będę zaprzeczał. Tutejsza pogoda jest zwykle prawie całe wakacje nędzna, więc i mam powody do frustracji, jeśli ktoś mówi, że jest inaczej.
Godzilla - 19 Czerwca 2013, 09:42

Kiedyś była w Warszawie śliczna historia. Jakieś tam święto, nabzdyczona władza robi uroczystości pod pomnikiem, prezenter zachwyca się, że piękna słoneczna pogoda, orkiestra gra, a nad głową już czarne chmury widać. Nie doszli do jednej trzeciej a tak ich zlało, że ochroniarze ich pod parasolkami truchcikiem eskortowali do limuzyn.
Starscreem - 19 Czerwca 2013, 09:47

ketyow, pogoda w Trójmieście jest specyficzna. Jestem tu przyjezdna (w sensie że mam porównanie z innymi częściami ojczyzny) i zauważyłam pewną ciekawostkę.
Jakiś czas temu mieszkałam na Morenie w Gdańsku, a pracowałam na Wielkim Kacku w Gdyni. W trakcie podróży z/do domu przejeżdżał dosłownie przez 4 różne mikroklimaty.
Na Morenie chłodno, na Wrzeszczu ciepełko, w Gdyni na Redłowie - średnio, a na Kacku - zimnica. Odczuwalna temperatura nawet tak po 5-7 stopni moim zdaniem się waha czasami.

Często też jest tak, że w Gdańsku świeci słoneczko, a nad Gdynią ciągną burzowe chmury.

Cholera wie, gdzie oni mają stacje meteo postawioną. Pewnie w południowej części Gdańska. A mówią o całym Trójmieście i stąd rozbieżności może.

Fidel-F2 - 19 Czerwca 2013, 11:02

Starscreem napisał/a
Często też jest tak, że w Gdańsku świeci słoneczko, a nad Gdynią ciągną burzowe chmury.
Paczpani, to tak jak w reszcie kraju.
merula - 19 Czerwca 2013, 18:14

tyle, że skala odległości jakby mniejsza.

a różnica kilku stopni bywała w odległości dosłownie kilku kilometrów, nie mówiąc już o chmurach i deszczu. troche Wojtek demonizujesz. a do pogody nadmorskiej i jej zmienności idzie się przyzwyczaić.

Martva - 19 Czerwca 2013, 19:30

Komary. Wyszłam na pięć minut podlać cukinie i prawie mnie zjadły. Znaczy komary, nie cukinie.

Partner forum