Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
ketyow - 16 Grudnia 2010, 16:22
Nie poszedłem na matmę i dane mi było dzięki temu trzymać przez chwilę Gauss Rifle'a w rękach DMG masakryczny nawet w stosunku do plazmówek - ponad dwukrotnie większy. Szkoda tylko, że do chwycenia po Gauss Rifle wystarczyła jakaś dziadowska strzelba, którą urwałem łeb gościowi z Bractwa, drugim strzałem, choć miał Power Armor. No i od kiedy Gauss chodzi na Micro Fusion Cell a nie na 2 mm EC (już nie mam 20, tylko 800 pocisków MFC)? Tak czy owak nadal strach takiej broni używać, bo jak się zepsuje, to czym naprawić? No i swojej nie mam, póki co tylko testowałem Już ne etapie 25 godzin mógłbym powoli wybierać się do New Vegas. Po drodze deathclawy, nadal dla mnie postrachem, ale biegam wciąż w skórzanym pancerzu (power nie mogę używać, a metal ma obronę o... 2 punkty lepszą od skórzanego i obniża zwinność). Gra się dobrze, ciężko odejść od komputera. Tylko te obozy i całe NCR zaczyna powoli irytować.
Navajero - 16 Grudnia 2010, 18:05
ketyow napisał/a | Tak czy owak nadal strach takiej broni używać, bo jak się zepsuje, to czym naprawić? |
Tu są zestawy naprawcze towarzyszu Dzięki nim można naprawiać broń nie korzystając z drugiego, identycznego egzemplarza.
Hubert - 16 Grudnia 2010, 21:36
Kusicie, kusicie...
ketyow - 16 Grudnia 2010, 22:37
A fakt fakt, zapomniałem o nich!
PS. Gaussa już mam, bo w Bractwie w sali treningowej paladyni strzelali sobie do tarczy, jeden oddał strzał z krytycznym nietrafieniem i wypadła mu z rąk
Nutzz - 17 Grudnia 2010, 01:09
Instaluję własnie F:NV.
Bracia i siostry módlcie się za mnie... Bo czuję coś że dziś sobie nie pośpię
ketyow - 17 Grudnia 2010, 01:34
Cholerna gra, mam tyle roboty, że głowa mała, a od kompa by mnie teraz łomem nie oderwał.
Nutzz - 17 Grudnia 2010, 02:34
Pierwsze wrażenie - sic! Jakie to brzydkie!
Drugie - może i brzydkie ale smakowite
A potem załączyłem muzykę w pip boyu i utonąłem
ketyow - 17 Grudnia 2010, 08:32
Ja tam wolę odpaloną w winampie ścieżkę z F2. Stare kawałki może i są fajne, ale nie oddają tak klimatu pustkowi.
ketyow - 17 Grudnia 2010, 19:15
Byłem w pierwszej krypcie wreszcie (Vault 11), i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony w miarę rozbudowanym i ciekawym wątkiem fabularnym tej krypty. W F3 część schronów była aby była, a z eksperymentów niewiele wynikało, tutaj mi się bardzo spodobał. Zobaczymy jak będzie z kolejnymi. Jestem umówiony na zaraz z koleżankami na wino i naprawdę BARDZO CIĘŻKO mi się oderwać od monitora. Ech...
BTW. Dwie wieżyczki plus robot, prawdopodobnie z gatlingami (ciężko powiedzieć przy tej prędkości rozgrywki) w czasie strzelania obniżają mi prędkość gry (2x2,5GHz Athlon, 4GB DDR2 833MHz, Radeon 4850 700/1100MHz) do 1 (jednej!) klatki na sekundę, walka jest absolutnie niegrywalna, bez VATSa nie da się NIC zrobić, a i jego odpalenie staje się koszmarem. A dodam, że na starcie walki były 4 roboty i 10 wieżyczek, gdyby zadawały mi jakieś konkretne obrażenia, to niestety nie byłoby mowy o wygraniu tej walki. Obwiniam procesor. No i tragiczną optymalizację (jej brak?) gry.
Właściwie to tę walkę rozegrali za mnie NPC-e.
gorbash - 17 Grudnia 2010, 23:32
Postrzelałbym sobie. Żeby było kolorowo i dynamicznie. Optymalnie żeby czymś się latało. Pomożecie?
ketyow - 17 Grudnia 2010, 23:47
Hmmm... z nowymi grami dobrze nie stoję, natomiast mi dobrze strzelało się w Borderlands (a i kolorowo w sumie jest, niecodzienna grafika) - tam już jest dopleciony wątek RPG, opinia postapokaliptycznego Diablo w 3D pasuje nie najgorzej. Za typowymi FPSami nie przepadam, za szybko mnie nużą, ale bardzo dobrze wspominam Call of Duty: Modern Warfare, a i tylko pozytywne opinie słyszałem o jej drugiej części. Jeśli chodzi o dorzucenie do tego latania, to przychodzą mi na myśl tylko sieciowe gry na multi, np. Battlefield 2 (w Bad Company JESZCZE nie grałem).
gorbash - 17 Grudnia 2010, 23:49
Grałem zarówno w Borderlands jak i CODa - dla mnie bomba.
Zastanawiam sie nad nowym Painkillerem - dużo radości miałem z jedynki.
ketyow - 18 Grudnia 2010, 00:16
Ja od siebie mogę jeszcze polecić Wolfensteina 2009. Rozgrywkę zmieniono na styl CoD'owy właśnie, jak dla mnie na minus (jestem wielkim fanem RTCW), ale mimo to grę uważam za porządną.
gorbash - 18 Grudnia 2010, 09:10
Nie musi być nowa - tak przy okazji. Szukam też jakiejś fajnej platformówki (ostatnie co grałem to było chyba Trine).
dzejes - 18 Grudnia 2010, 17:39
A ja z racji faktu, że w święta i po będę miał trochę wolnego poczytałem o Civ V z myślą, że może w końcu... No i jak poczytałem, to instaluję IV
Fidel-F2 - 18 Grudnia 2010, 17:41
i słusznie
ketyow - 18 Grudnia 2010, 19:49
Przez New Vegas nie mam życia, miałem robić projekt na bhp i go nawet nie ruszyłem...
ilcattivo13 - 18 Grudnia 2010, 20:19
w oczekiwaniu na sensowne ceny FO: NV i kolejne 3 patche do niego - Fallout 2: Restoration Project. Fajne, klimat w dodanych lokacjach i questach zachowany, sporo niedociągnięć z podstawki poprawione (zwłaszcza questy, których nie można było w żaden sposób rozwiązać), bardzo dużo rzeczy dodanych/zmienionych i do tego przy instalacji można sobie wrzucić patch poprawiający działanie FO2 na nowych kompach.
BTW. w New Reno, jak zgłosicie się do walk na ringu, to wybierzcie nick "Balboa". Padłem jak przeczytałem komentarz i odpowiedź promotora walk
ketyow - 18 Grudnia 2010, 23:29
Aj instalowałem kiedyś do Fallouta 2 w ch** tych modów i z moją wersją z CDA angielską żaden nigdy nie zadziałał. Ileż krwi napsułem, potem miałem jeszcze polskie wersje, patche nie patche, inne cuda - no po prostu złośliwość rzeczy martwych - za nic w świecie u mnie się tej gry nie dało zmodować. U kumpla też próbowaliśmy, to samo. Do któregoś z największych modów nawet twórca napisał "jeżeli wchodzisz do świątyni i widzisz czarny ekran - pogódź się z tym, u niektórych z niewiadomych przyczyn po prostu tak jest". Komputery czasami naprawdę przeczą logice.
ketyow - 19 Grudnia 2010, 02:09
Od 11 do 2 New Vegas... Byłem w 3 kryptach, dwie fajne, jedna nudna, znam położenie jeszcze jednej póki co. Do samego Vegas jeszcze nie wszedłem, doszedłem do Campu na obrzeżach, ale mam jeszcze trochę innych zadań do zrobienia. Z nudów się szlajałem po mapie i znalazłem hełm enklawy i Marcusa. 22 LVL, pewnie ze 35h gry, sam nie wiem, power armor, gauss rifle (uwaga dla zaczynających rozgrywkę - tutaj jest energetykiem i szkoda zużywać punkty na broń palną - tzn. ja w palnej nie trafiłem jeszcze na nic fajnego, przydałaby się jakaś mordercza snajpa, ale mam myśliwski bez celownika optycznego). Już widzę, że zabraknie mi pkt. do wstawienia, ale lockpicki i science wypada mieć na 100, a naprawę na 90. Na pierwszy perk zwiększyem sobie inteligencję o 1 i tu uwaga: z dodanej perkiem inteligencji niestety nie wzrasta liczba pkt. umiejętności dodawanych z poziomem. Warto zatem w coś innego na początku dać mniej, a wrzucać w inteligencję.
Navajero - 19 Grudnia 2010, 02:27
Mnie ilość punktów po podniesieniu inteligencji rosła, a i snajperki są fajne. Najczęściej używałem wielkokalibrowego karabinu wyborowego. A do zwiększania poziomu umiejętności wykorzystywałem też książki, po 2 pkty za sztukę
gorbash - 19 Grudnia 2010, 08:15
Dobra dobra starczy już Fallout'a - poleci ktoś jakąś fajną platformówkę albo zręcznościówkę/strzelankę?
Dunadan - 19 Grudnia 2010, 08:35
gorbash, grałeś w Mirror's Edge?
gorbash - 19 Grudnia 2010, 08:53
Nie grałem, obczajam, dzięki!
Dunadan - 19 Grudnia 2010, 09:10
gorbash, ale do tego trzeba mieć dobrego kompa... pewnie znajdziesz złe opinie o tej grze ale jedno jest pewne - ta gra jest jedyna w swoim rodzaju, warto się zapoznać choćby dla zaspokojenia ciekawości. Ma swoje wady i jest krótka ale... no musisz zobaczyć
Hubert - 19 Grudnia 2010, 11:15
ketyow, a na bozara jeszcze nie trafiłeś?
ketyow - 19 Grudnia 2010, 11:55
Na bozara niet (i chwała, bo amunicji do niego tyle co kot napłakał - był na tę samą co hunting rifle), ale nie byłem jeszcze w Vegas i nie odkryłem nadal trzeciej frakcji (dla Bractwa są tylko dwa zadania więc się nie liczy - ale jak idę w Power Armorze Bractwa, to strzela do mnie i NCR i Legion i właściwie wszyscy ). Skoro mam hełm enklawy, to gdzieś musi być i pancerz.
Navajero, nie wiem, może mam jakiegoś buga, ale int 8, a z każdym lvl do wstawienia 14 pkt. umj. a nie 16. Natomiast po przeczytaniu książki o 3 punkty wzrastają mi umiejętności.
Co do Mirror's Edge, to bałbym się do tego podchodzić, bo by mi chyba włosy z nerwów wypadły
Navajero - 19 Grudnia 2010, 12:04
ketyow napisał/a | Navajero, nie wiem, może mam jakiegoś buga, ale int 8, a z każdym lvl do wstawienia 14 pkt. umj. a nie 16. Natomiast po przeczytaniu książki o 3 punkty wzrastają mi umiejętności. |
To masz buga. Bo umiejętności "książkowe" mają wzrastać o 1 normalnie i o 2 po wzięciu wzmacniającego perka.
ketyow - 19 Grudnia 2010, 13:15
To teraz Ty masz buga
Cytat | Książki podnoszą umiejętności o 3 (z perkiem o 4), czasopisma podnoszą o 10 na określony czas. |
Na forum jestem, bo gra regularnie wywala do pulpitu. A przy Falloucie 3 cieszyłem się, że jestem jednym ze szczęśliwców, którym nigdy gry do pulpitu nie wywaliło.
Navajero - 19 Grudnia 2010, 13:17
Może coś mi się pokręciło Gram teraz ( po raz kolejny) w Tormenta.
|
|
|