Planeta wygnania - Ale za co?
Fidel-F2 - 24 Lipca 2006, 06:34
Vened, dziecino, Hauer właśnie dostał KŚ.
Gustaw G.Garuga - 24 Lipca 2006, 09:12
Śmieszy mnie uparte przenoszenie dyskusji o KŚ do tego wątku
Mariusz Z. - 24 Lipca 2006, 09:22
Hauer dostał dozywocie.
Ja też dostałem dożywocie, ale nie wiem za co. Ktoś może mi wyjaśnić? Po prostu zapytałem czy to co robie jest zgodne z regulaminem i czy grozi za to ban. Żadnych ostrzeżeń nie było, to myslałem jest OK. Czy nie wypadałoby dac najpierw odpowiedzieć na pytanie? Ew. dać warna? Upomnienie było jedno, i to nie ze strony moderacji tylko uzytkownika. tuż po tym jak Hauer zadeklarował, ze się zastosuje, ja dostałem bana. Dla mnie to działanie i jego "uzasadnienie" to wprowadzenie w zycie barbarzyńskiej zasady ze wschodu: "jak sie chce psa uderzyć to i kij się znajdzie". Zresztą mnie to terefere bo i tak nie korzystałem z tego forum.
Rozumiem dlaczego, ściga się "multikonta". Hauer mówi, że tutaj sie komentuje teksty, są też jakieś rankingi i głosowania. Jasne jest, ze trzeba pilnować, zeby jakis autor nie zakładał dodatkowego konta, żeby jako inna osoba siebie chwalić albo krytykować konkurencje. To bardzo brzydkie i niedopuszczalne, powinno być tępione z całą surowością.
W moim przypadku nic takiego nie było. Po prostu załozyłem konto, zeby kolega, który dostał niesłusznego bana mógł zapytać "za co?". Zawsze zaznaczał, co pisze od siebie.
Poczytełem sam tematy "o chwastach" i "za co?". Doczytałem np., że administrator uważa, że surowośc kary jest bez znaczenia. Tym bardziej dziwią mnie tak surowe bany, panie Robercie, jest pan niekonsekwentny. Niech pan robi tak jak deklaruje, albo otwarcie przyzna racje, ze surowośc kary też jest znaczącym czynnikiem. Na razie zachowuje sie pan jak schizofrenik, który jedno mówi, a czym innym kieruje się w działaniu. Słowami drwi pan z Hauera i z jego argumentów, upiera się Pan przy oderwanym od realiów pogladzie, że "surowośc kary nie wpływa", natomiast czynami Pan temu przeczy. Ładuje pan najwyższe wyroki jakie może licząc na efekt odstraszający.
Na taki efekt o dziwo licza take przeciwnicy kary śmierci, którzy twardo upierali się, że surowsze kary nie wpłyną na liczbe morderstw. Jak wdzę kwestie surowszych kar za ściąganie w szkole pomijali milczeniem. Taki wybieg, zeby nie narazić się na smieszność. Z tego co mówi Hauer, na forum jest duzo licealistów i studentów, a w takim gronie ktoś kto by powiedział, że surowsze kary nie zniechęcają do sciągania i podpowiadania byłby po prostu śmieszny. Swoimi działaniami pokazujecie, że nie mieliście racji. Jednocześnie nie chcecie się do tego przyznać.
Mam tez pytanie do admina o to dalczego jest selektywny w działaniu? rodziców Hauera znam, to bardzo dobrzy ludzie. Tymczasem tu na forum pojawiły się bardzo niesmaczne sugestie na ich temat. Dlaczego rzekomo chamskie zachowanie jednych użytkowników jest karane surowiej niz przewiduje regulamin, a w przypadku innych nie ma żadnych konsekwencji? Czy kryterium jest "zgodność z poglądami admina"?
Fidel-F2 - 24 Lipca 2006, 09:24
cześć Hauer
Gustaw G.Garuga - 24 Lipca 2006, 09:30
W temacie chwastów z ust którychś zwolenników KŚ padła uwaga, że dożywocie jest bardziej okrutne, bo męczy się człeka przez wiele lat, a KŚ jest bardziej humanitarna, bo ciach i po chłopie. Tyle w temacie "surowości kary"
Hauer, przecież NURS wyraźnie napisał, że tolerował Twoje drugie konto, póki byłeś tylko w tym temacie i dyskutowałeś o swoim banie. Kiedy przeniosłeś się do innych wątków, w ten sposób ciepłym moczem olewając decyzję admina, skończyło się. Nie zgrywaj się więc na niesłusznie potraktowane biedactwo, bo to żałosne.
Mariusz Z. - 24 Lipca 2006, 09:54
Gustawie, mów mi Mariusz, Hauer powiedział "nie chce mi sie znimi gadać" i poszedł. Jeśli nie masz nic przeciwko też będę pisał do Ciebie po imieniu. Oczywiście dopóki będize mi się chciało tu zaglądać, albo nie dostane bana za.. no własnie za co? Jaki będzie tym razem pretekst?
Cytat | Śmieszy mnie uparte przenoszenie dyskusji o KŚ do tego wątku |
Ależ tu nie ma nic śmiesznego. Przeciwnicy kary smierci uparcie twierdzili, że surowość kary nie ma efektu odstraszajacego. Hauer zastosował prowokację,zeby sprawdzić czy naprawde tak myslą, czy też powtarzają ideologiczną papkę, która im ktoś wtłoczył.
Został za to surowo ukarany. Dlatego dyskusja o "surowości kar" przenosi sie tutaj. Tym bardziej, że Hauer miał wątpliwości związne z regulaminem. Regulamin przeczytałem, wątpliwości kol. Hauera podzielam.
Cytat | przecież NURS wyraźnie napisał, że tolerował Twoje drugie konto, póki byłeś tylko w tym temacie i dyskutowałeś o swoim banie. |
Tak, powiedział wyraźnie, od razu dajac bana. I to dosłownie na chwilę po deklaracji, że z tego konta Hauer bedzie pisał tylko w temacie "za co?". Niektórzy mawiają, że nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Zaczynam powoli przychylać sie do tego stanowiska.
Gustaw G.Garuga - 24 Lipca 2006, 11:07
Nie podejmuję tej dyskusji, bo jej celem jest tylko marnotrawienie czasu innych.
Pozdrowienia
Sasori - 24 Lipca 2006, 11:30
Skończy się tym, że bana dostanie IP miasta, z którego pochodzi Hauer, wtedy on weźmie bagnet na broń i poprowadzi wrzeszczących Kucinian (załóżmy, że to Kutno) w bliżej nie określonym kierunku, by założyć Wolną Kolonię Kutno, w której będzie kara śmierci i w ogóle będzie super.
Mariusz Z. - 24 Lipca 2006, 12:05
Cytat | Nie podejmuję tej dyskusji |
No dlaczego? To jest badzo zabawne jak przeciwnicy skuteczności surowości kar ładują coraz surowsze kary, a jednocześnie nie chcą przyznać, ze głupoty wcześniej pisali
Szkoda, że Hauer już nie bierze udziału w dyskusji, szkoda, że Ty też się wycofujesz.
Gustaw G.Garuga - 24 Lipca 2006, 12:11
Próbuj dalej, Hauer, może kogoś sprowokujesz do podjęcia na nowo tej bezcelowej pyskówki, ale nie mnie
Vened - 24 Lipca 2006, 12:49
Fidel-F2 napisał/a | Vened, dziecino, Hauer właśnie dostał KŚ. |
To byl taki zart, dziadku Poza tym, NURS raczej nie nadal Hauera zadnemu Blade Runnerowi, wiec to nie KŚ
NURS - 24 Lipca 2006, 17:04
Nie sądzę, zebym miał powód się tłumaczyć Mariuszu. Nie dawałem bana tobie, ale blokowałem konto, z którego pisała osoba, która otrzymała bana na forum. To standardowe działanie admina.
Nie mam żadnej pewności, że istniejesz jako osoba fizyczna, że nie jesteś kolejnym wcieleniem-wygłupem Hauera i dlatego gwarantuję, że przy pierwszym poscie wskazującym na uzycie tego IP, konta, nazwy przez wymienioną osobę, będzie ban bez ostrzeżenia.
Mariusz Z. - 25 Lipca 2006, 11:44
NURS, ale czemu tak surowo od razu? Czy Twoim zdaniem "ostrzeżenia" dałoby minejszy efekt niż "ban"?
Dlaczego unikasz odpowiedzi na takie i podobne pytania? Boiz sie przyzać, ze nie miałeś racji?
Schodzisz chłopie do poziomu "Nagłego ataku spawacza" - tak z 10 lat temu wśród różnych głupoli popularny był tkai zespół. W jednym kawałku "śpiewali": Cytat | kara śmierci za abójstwo i porwanie? śmierć za żmierć to nie jst rozwiązanie | a w innym dawali do zrozumienia kim są i co robić z dilerami dagów: a następnie: Cytat | wziąłem siekiere wyk*****m mu w łeb, już nikogo ni e zabijesz ty głupi psie |
Do bardoz podobnego poziomu schodzisz twierdząc że surowśc kary nie ma znaczenia, a jednoszczenie rozdając bany wedle uznania.
Gustaw G.Garuga - 25 Lipca 2006, 12:34
No i się wreszcie dochowaliśmy trolla z prawdziwego zdarzenia.
hrabek - 25 Lipca 2006, 12:36
Akurat dwa pierwsze cytaty przytoczone przez Mariusza sa Peji ze Slums Attack, a nie Spawaczy, ale to wiedza tylko takie glupole jak ja.
Rafał - 25 Lipca 2006, 12:46
W każdym szanującym się, magicznym lesie nie powinno zabraknąć Troli. My swojego już jak widać mamy
Duke - 25 Lipca 2006, 14:26
Kudre jak najbardzie zainteresowanemu (bo pokrzywdzonemu w pewnym sensie) łapy opadają. Koleś dostał bana za nie parlamentarne zachowanie i co zrobił? Zamiast przyjać karę w pokorze wywinął kota ogone że to niby prowokacja i zrobił z siebie męczennika. A jak bym mu odpowiedzial również inwektywą, to pewnie bysmy sobie pyskowali o obaj byli zbanowani. wtedy pewnie nie padło by stwierdzenie że to taka prowokacja aby udowodnic swoja rację. Cóż zawsze pisałem że dla mnie najważniejsza jest nieuchronnośc kary (nie mylić z wykrywalnością). W momencie gdy kara jest nieuchronna jej wymiar jest drugoplanowy, ponieważ sama nieuchronnośc ma już charakter prewencyjny, co w pewnym sensie zostało udowodnione na przykładzie RIP Hauera. Wyskok - ban. Żadnych ceregieli, nic - szybki proces i skazanie, sprawa zamknięta. I co zrobił Hauer? Dalej mecyje że kara nieregulaminowa, że za surowo. A nie przysło do głowy że NURS połączył oba postualty - nieuchronność ze surowością. Co do oskarżeń jakobym pisał o biciu taboretem po głowie to tylko wykazywałem adekwatnośc środka karnego do czynu, widać Hauer był zbyt zaślepiony aby to dojżeć.
Teraz widzę że do dyskusji dołączył się Mariusz Z, który prezentuje taka samą mnerytoryke w dobieraniu argumenów co Hauer. Bo przeciwnicy KŚ mówią że nie liczy się surowość co nieuchronnośc, a Mariusz twiedzi że to bzdura podając przykład NURSA króry dał dożywocie. A czy może być surowsza kara od dożywocia? Tylko KŚ!
Ps. Jakby to kogoś obchodziło to przeprosin w żadnej formie do dziś nie otrzymałem. Gdybym to ja był autorem prowokacji, to zaraz po niej bym przeprosił osoby które ta prowokacja moglaby urazić, czym po raz kolejny wykazuje prawdziwość intencji Hauera i/lub poziom kultury osobistej w/w osobnika
Gustaw G.Garuga - 25 Lipca 2006, 14:55
Cytat | Gdybym to ja był autorem prowokacji, to zaraz po niej bym przeprosił osoby które ta prowokacja moglaby urazić, czym po raz kolejny wykazuje prawdziwość intencji Hauera i/lub poziom kultury osobistej w/w osobnika |
Święta racja. Myślę, że niewielu forumowiczów ma jeszcze złudzenia co do prawdziwego charakteru Hauera.
Sasori - 25 Lipca 2006, 15:56
Panowie, panowie, nie wolno tak wrzucać na nieobecnego. Poczekajmy, aż odezwie się Kolega Mariusza Z. i będzie miał szansę pobeł... pobronić się.
Mariusz Z. - 25 Lipca 2006, 16:44
Jestem pewien, ze Hauer zrobił prowokacje. Znam, go i wiem, ze nie jest chamski.
Z pewnością by przeprosił gdyby abolicjinisci otwarcie przyznali, że "surowośc kary ma jednak znaczenie i jest odstraszajace". Tymczasem, duke zachowuje sie schizofrenicznie. pochwala surową kare wobec Hauera, ale nie chce przynać że nie miał racji i bredził.
Z nieuchronnościa kary czy wykrywalnością w przypadku Hauera nie było problemu. Wszystko było jasne, pozostała tylko kwestia "surowości".
Cytat | A nie przysło do głowy że NURS połączył oba postualty - nieuchronność ze surowością. | Ależ przyszło do głowy! Kolega nie czyta uważnie? Włąśnie o to chodziło, ze pan Robert, zastosował się do tego postulatu. Co wiecej wielu "abolicjonistów" temu przyklasneło. Jednakże Robert nie powiedział (napisał), ze zmeinił zdanie nt. odstraszajacego efektu surowości kary. A czy ty zmieniłeś zdanie? Czy dalej utrzymujesz, że "kara nie odstrasza"?
Podczas dyskusji o karze smierci napisałeś:Cytat | Kara śmierci jest postrzegana jak oswoisty straszak. Czy słusznie? Czy ktoś kto zaczyna bić inną osobę młotkiem mysli o swoich konsekwecjach? Nie. Tak na prawdę jedyne co działa w 100% prewencyjnie to nieuchronnośc kary. |
Podtrzymujesz to debilne stanowisko, czy zmieniłeś zdanie?
mawete - 25 Lipca 2006, 17:05
Mariusz Z.
Cytat | Podczas dyskusji o karze smierci napisałeś:Cytat | Kara śmierci jest postrzegana jak oswoisty straszak. Czy słusznie? Czy ktoś kto zaczyna bić inną osobę młotkiem mysli o swoich konsekwecjach? Nie. Tak na prawdę jedyne co działa w 100% prewencyjnie to nieuchronnośc kary. |
Podtrzymujesz to debilne stanowisko, czy zmieniłeś zdanie? |
To też jest prowokacja? Chyba Cię nie polubię... ale zapraszam też do innych tematów (no chyba że jesteś adwokatem Hauera - ale wtedy powinieneś postępować zgodnie z procedurą... )
ps. boldowanie moje.
NURS - 25 Lipca 2006, 23:19
Cóż, żegnamy pana Mariusza Z/Hauera. Dwukrotnie dzisiaj obraziłeś współdyskutantów i chwatit. W moim poprzednim poście ostrzegałem. Jednocześnie informuję, że pojawienie się kolegów, kolegów a nawet koleżanek zbanowanych bedzie równie szybko likwidowane. Tym razem bez uprzednich dyskusji.
Duke - 26 Lipca 2006, 08:19
Kurde a mi się wydawało, że język polski jest bogatszy w inwektywy. No chyba że ktoś uzywa słowa debil na zasadzie przecinka Wtedy, cóż nic nie mozna zrobic tylko współczuć biedakowi. I nie zapominajmy o drugim słowie prowokacja jako mechanizm obronny w przypadku przyłapania na nagminnym uzywaniu przecinka w stosunku do innych osób
post został zmieniony co by nie robić offtopu
NURS - 26 Lipca 2006, 10:20
Przede wszystkim nie rozmawiajcie tu na inne tematy, niż kara forumowa. O KŚ jest osobny wątek.
Efemeryda - 26 Lipca 2006, 13:06
Witam
Mariusz wyjechał na 2 tygodnie nad morze, więc go tu nie zobaczycie.
Mam tu kilka pytań:
Kiedy Mariusz kogos obraził? Czy pytanie: Cytat | Podtrzymujesz to debilne stanowisko | jest obraźliwe? Szczególnie jak ktoś pokazuje, ze chyba jednak zmienił stanowisko, tylko nie ce tego powiedziec? Tym bardziej, że stanowisko jest jak najbardziej debilne co pokazują ostatnie przypadki.
Pan panie Robercie zrezygnował z debilnego stanowiska. Straszy pan najsurowszymi karami jakimi może juz nawet za to, ze ktos jest "kolegą Hauera". Zapewne wierzy pan w skutecznośc tej metody. Dobrze rozumiem?
Czy Yeri też dostanie bana? Yeri jest teraz na Litwie, kom ma odłączony i nie wiadomo czy bedzie miał dostęp do neta. Mozliwe, zę na forum pojawi sie dopiero za tydzień. Czy po pierwszym swoim wpisie dostanie bana? Czy dopiero jak osmieli się napisać coś w obronie Hauera? Chyba popada pan w jakąś paranoje.
Cytat | Przede wszystkim nie rozmawiajcie tu na inne tematy, niż kara forumowa |
Pan dalej nie rozumie związku? W wątku o karze śmierci utrzymywał pan, zę surowośc kary nie ma znaczenia i udawał, ze argumenty pana adwersarzy nie istnieją. Kpił pan sobie za przeproszeniem po chamsku. Jednak jako administrator w razie potrzeby stosuje pan coraz surowsze kary nawet wbrew własnemu regulaminowi, nawet bez wprowadzania zmian do tego regulaminu. Jedna mała prowokacja pokazała, że nie miał Pan racji.
Papa.
Pewnie po tym wpisie dostane bana.
Logan - 26 Lipca 2006, 13:14
IP dla tego postu
83.15.140.58 [ 2 Posty ]
Użytkownicy piszący z tego IP
Hauer [ 60 Posty ]
Efemeryda [ 2 Posty ]
Hauerze vel Efemerydo. Żegnamy czule i namiętnie.
Sasori - 26 Lipca 2006, 13:21
Odnoszę wrażenie, że już tylko Hauera i jego kolegów obchodzi jeszcze temat KŚ. Czasem jeszcze Duke (z anielską cierpliwością) coś skrobnie... Więc albo przyznamy wszyscy rację bandzie Hauera, albo zamknijmy topik o KŚ, bo groch wala się wszędzie pod nogami a ściana ledwo stoi (na szczęście działową chyba nie jest).
mawete - 26 Lipca 2006, 13:22
Logan wrócił! "I niech Moc będzie z Tobą"
NURS - 26 Lipca 2006, 13:22
I to się nazywa czujność socjalistyczna. Nawet ja nie umiem tak pieknie zabijać, jak Logan
Anonymous - 26 Lipca 2006, 13:46
Cytat | I to się nazywa czujność socjalistyczna. Nawet ja nie umiem tak pieknie zabijać |
I wszystko jasne, a ja akurat o ideologii pisałam...
Szerlokowi Loganowi gratuluję. Hauer napisał na długo przed banem 60 wiadomości ode mnie. Przy okazji, jak np. bywał wieczorkiem czy w łkiend. Jest to tak ogromna ilość w porównaiu z blisko 1000 wpisów Haura, ze z pewnością nim jestem.
Na pytania odpowiedzi pewnie się nie doczekam.
Moze Yeri je pozna jak wróci z Litwy, oczywiście jeśli nie dostanie bana, za to, zę zna Hauera.
...dopiszcie to do regulaminu
|
|
|