Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Jarlowe opowiadanka. 

Angelus - 25 Października 2006, 20:10
  Ani mi sie waz Rodion!    Olowek precz od angelusowej facjaty!    Bo sie doczekasz wizyty wampira w zaciszu swego domostwa i tylko biedy sobie napytasz.    Zeby nie bylo ze nie ostrzegalam jakby co...  
												 Nattfiarill - 25 Października 2006, 21:15
  E tam, Rodionie, ja w razie czego przed furią Angelusową Cię obronię    

Wszak mam w domu wilkołaka, który już wygrywał z Angie pojedynki na gryzienie  
												 Rodion - 25 Października 2006, 22:49
  Ha! to bedzie scena!

Nattszczująca Angelus Purgim w obronie mej skromnej osoby!

Ta wizja wprawia mnie w drzenie!    

Dzieki Natt  
												 hjeniu - 26 Października 2006, 07:52
  Ty lepiej nie drżyj tylko to narysuj    Pasek w następnym SFFH.
												 Angelus - 26 Października 2006, 11:17
  Widze Rodionku, ze zaiste bujna masz wyobraznie.    Ja sie Purgiego nie boje. A to ugryzienie, to byl czysty przypadek, wzial mnie z zaskoczenia.    Drugi raz sie nie dam nabrac, zreszta tez mam kogos na obrone.      
												 Rodion - 26 Października 2006, 11:23
  A powiedz mi aniolku jak bez wyobraźni móglbym te moje *beep* rysowac?    

A co to za obrońca jesli wolno spytac?  
												 Angelus - 26 Października 2006, 11:31
  Wyobraznie, ze masz, to wiedzialam ale zeby az tak wybujala...    

Co do mego obroncy, to najwazniejsze, ze Purgi go zna i wie, ze musi sie miec na bacznosci, gdyby mu znow do glowy wpadl jakis pomysl zatopienia klow w moim wampirzym cialku.  
												 Rodion - 26 Października 2006, 11:33
  Jednym slowem: Wampirus wars for ewer?      
												 Angelus - 26 Października 2006, 11:44
  Gdyby Ci kiedys jednak jakims cudem przyszlo na mysl narysowac Angeluska, to pamietaj, ze mam byc piekna i szczupla.    Inaczej moja zemsta bedzie okrutna...  
												 mawete - 26 Października 2006, 11:48
  Angelus: ja wiem wszystko    co mi dasz jak nie powiem?            

//edit: to są negocjacje, a nie propozycja korupcyjna           
												 Angelus - 26 Października 2006, 11:53
  eee....a niby co rozumiesz przez wszystko?    To nawet ja nie wiem wszystkiego a zyje juz tyle wiekow...  
												 mawete - 26 Października 2006, 11:55
  bez komentarza   
												 Nattfiarill - 26 Października 2006, 17:28
  Ja też wiem wszystko. Podejrzewam nawet, że więcej niż mawete  
												 Angelus - 26 Października 2006, 18:56
  Sie nie licytujcie bo i tak wszystkiego nie wiecie i juz!  
												 Nattfiarill - 27 Października 2006, 15:23
  ach, wszystko co tylko może nam być wiadome    

A ja tak tylko, coby mawete podrażnić  
												 Last Viking - 21 Listopada 2006, 11:07 Temat postu: EPIZOD XXXXII - ZLOT BARDÓW II EPIZOD XXXXII - ZLOT BARDÓW II

O żesz...    ... znaczy Na Thora    Słoniki tupią w mojej głowie      Zaraz to nie ta bajka     Gdzie jest Olaf?      Widziałeś go Kasztelanie jak owieczki po pastwisku gonił     Kiedyś jeszcze jakąś zbrzuchaci i będziemy mięli tą... jak jej tam... hydraulikę    Co Ludwigu?      Nie hydraulikę, tylko hybrydę?     Jak ją zwał tak ją zwał, ale nic ładnego to nie będzie    

Ty mnie Kasztelanie lepiej powiedz, jak to jest, że im bardziej ciebie widzę tym bardziej mi  od piwa we łbie szumi?     Nikt nie mówił, że będzie łatwo    Co prawda to prawda, łatwo nie jest     Ludwigu skocz no po jakąś wodę    Powiadasz Kasztelanie, że ty jak zwierze wody nie będziesz pił?     To może herbatkę jakąś zieloną lub ziółka?     No już dobrze, dobrze, dawaj to piwo    

Powiedz mnie Kasztelanie co to dzisiaj w planach mamy? Ja mniemam jakiś zajazd z imć warchołami, puszczanie z dymem osad, zabór mienia i uganianie się za dziewkami po stepie     ... tudzież owieczkami, jak kto woli    Nie?     Będziemy kuftlua... kutua...pfu, pfu      co za słowo... kulturalnie słuchać bardów opowieści?     Co to za czasy nastały, żeby przekładać słuchanie o rabunkach i gwałtach nad ich wykonywaniem    

Spotkania autorskie z bardami, powiadasz    Svena to ja na co dzień słucham, a Brunhilda nawet częściej    Bo wystaw sobie Kasztelanie, że ona teraz chce być ynteligentna i wieczorami chodzi do Svena na wykłady z historii literatury    Często do rana dyskutują     Teraz przerabiają podobno lekturę obowiązkową - Kamasutra     

No to idziemy na te prelekcje    A będziemy mogli zadawać niewygodne pytania bardom? Najlepiej przy użyciu młota, topora i szabelki     Co mówisz Kasztelanie? Ty zabierasz glocka?     A co to jest za dziwo?     Broń taka. Fajna    Jak to się obsługuje...ŁUP...  Juchą się zalał i padł     Ups    Nie mam się przejmować? To tylko saracen    Po co lazł na ziemię Polan    

A ten z brodą to kto?     Na krasnoluda wygląda     Ups... nożyk wyciągnął    To bard słynny, wynalazca bimbru?     A to wtedy szacunek    Powiadasz, że ten z bródką to konkwistador słynny z Iberii sprowadzony    . Obok niego znany polski warchoł co to zarówno szablę, jak i pióro ma celne    Ten w okularach co Ludwigiem dyskutuje to to twierdzi, że na Marsa ludzie polecą     Ten obok o wiedźmach rozprawia     Ale tu fantastów macie    O i grabarz jakiś jest     

I kobiety jakie    Normalnie demony seksu     

A tamten z drużyną pierścienia wędrował?      

Spotkaliśmy, kiedyś na swojej drodze tą drużynę. Słabizny takie, wspomagane przez dwie armie Rohanu i Gondoru     Nawet się nie spociliśmy, jak ich co do jednego wytłukliśmy    Tylko problem był, bo Kveldulf pierścień pożarł, a właściciel chciał go odzyskać.     No to wklepaliśmy i jego armii     

No to niech zaczynają te deliberacje czynić bo mi tęskno do antałku miodziku, a w tym miejscu to jakaś prohibicja     Powiadasz Kasztelanie, że takimi głupstwami nie będziemy sobie głowy zawracać?     To i racja, bo trudno o suchym pysku o sztuce dywagować?     

A te dwa wymoczki to kto?     Powiadasz, że z dalekiej północy na Zlot Bardów przybyli, rysownik i scenarzysta. Biedactwa, na głowę im się rzuciło     Wydaje się, że gadają z wyimaginowymi postaciami     Komiks o wikingach stworzyli?     

Buhahahaha     O co oni kur... znaczy... Na Odyna     Co oni wiedzą o wikingach    

KONIEC
												 mawete - 21 Listopada 2006, 11:12
  Normalnie boskie            

ps. Gdzie jest Olaf?    Czyli "hardkor o poranku"   
												 Rodion - 21 Listopada 2006, 11:13
  Pisz scenariusz!!!              
												 hjeniu - 21 Listopada 2006, 12:03
  Sprawozdanie z Falconu w formie komiksu - To je ano!  
												 Aga - 21 Listopada 2006, 21:30

Viiiiiikiiiiing <wyje radośnie>

Toż to boskie jest!
												 Pako - 22 Listopada 2006, 10:53
  Śliczności  
												 Nattfiarill - 22 Listopada 2006, 11:40
  Viking, świetne            

No i po corozpisywać się o Falkonie? Wystarczy przeciez wszystkich tu odesłać          
												 Angelus - 22 Listopada 2006, 15:24
  Rewelacja! Falkon jak zywy normalnie!    Czulam sie normalnie jakbym tam byla.    

No i te dwa "wymoczki" na sam koniec...    Fakt. Co tez oni moga wiedziec o wikingach?    

Swietne!  
												 Rodion - 22 Listopada 2006, 23:43
  No... co ja, kurna, mogę wiedzieć o wikingach?      
												 Agi - 23 Listopada 2006, 20:29
  Świetne         Popłakałam się ze śmiechu   
												 Studnia - 25 Listopada 2006, 01:16
  MISTRZU...
												 elam - 25 Listopada 2006, 07:51
  [gleboki uklon]           
												 MrMorgenstern - 25 Listopada 2006, 12:06
  EDIT:Przeczytałem Jarl. Fajne są te zdanka, dają cholernie dużo pożywki dla wyobraźni i niosa ogromny ładunek humoru...      gdyby dać tu tylko opisy, byłaby niezła scenka, cudowny przerywnik w jakiejś dłuższej powiesci... 

Jarl jest cwaniakiem, tylko ciekawe, czy nieudacznikiem... bardziej mi pasuje na takiego, co częściej sprytem złoto (tudzież dziewkę     ) zwojuje, niżeli toporem... 

Chyba idealna treść do komiksu właśnie   
												 mawete - 25 Listopada 2006, 12:33
  Dookreśl słowo "Wiking".   
												 MrMorgenstern - 25 Listopada 2006, 12:45
  Zedytowałem, mawete (czemu z małej litery se życzysz, by Cie pisano?)  

| 

|  

|