To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Dunadan - 25 Marca 2006, 12:41

O, zeszliśmy do muzyki ludowej? :D mówiłem o Otyg? wspaniały zespół, szkoda ze jużnie istnieje... "i trollslottet..." eh, ten kawałek jest po prostu genialny!
Łukasz Śmigiel - 26 Marca 2006, 17:41

A dziś w audycji rzecz o The Police, jak ktoś ma ochotę to zapraszam do słuchania. Będzie sporo anegdot, początek 18 http://www.zwrotnica.uni.wroc.pl/
McJohn - 26 Marca 2006, 20:18

Aktualnie słucham...Dead Can Dance. ;] Album: Aion. Jezu, jak ja to kocham...Narrenturm&Aion - mordercza kombinacja.
elam - 27 Marca 2006, 01:54

o, Dead Can Dance piekny jest... ja potem zaczelam sluchac solowek Lisy Gerrard (Duality, The mirror pool.. )
a dzisiaj (no, wczoraj, biorac pod uwage godzine, o ktorej pisze) odkrylam Rhapsody. moze nie calkiem moj ulubiony gatunek muzyki, ale cos w tym jest...

Rodion - 28 Marca 2006, 19:47

Rafał, Godzilla, dzieki.
Godzilla - 30 Marca 2006, 13:11

A co, udało ci się nabyć coś nowego? Pochwal się!
Bo ja mam na celowniku "Original Dubliners", jest w Merlinie na zamówienie, więc może po wypłacie... No i "Pogue".

Taclem - 30 Marca 2006, 15:21

Przy okazji dyskusji sprowadzonej do tematów folkowych, to bezczelnie się zareklamuje: Folkowa.Art.Pl - Zapraszam :)
Iscariote - 30 Marca 2006, 17:05

No dobrze.. to ja torszke zmienie temat bo na folkowej muzyce się nie znam.
Lubi ktoś brytyjską alternatywę typu Arctic Monkeys, Keiser Chiefs, The Strokes itp? (nie mam pewności czy te 3 zespoły są brytyjskie, ale tak mi się zdaję)
Osobiście polecam teledysk The Strokesów - Juicebox. Powalił mnie na kolana

Piotrek Rogoża - 30 Marca 2006, 17:08

Iscariote napisał/a
Lubi ktoś brytyjską alternatywę typu Arctic Monkeys, Keiser Chiefs, The Strokes itp? (nie mam pewności czy te 3 zespoły są brytyjskie, ale tak mi się zdaję)

The Strokes są z Nowego Jorku... A ze wszystkich tych nowych brytyjskich zespołów najbardziej lubię Franz Ferdinand. Kawał dobrej muzyki, zwłaszcza drugi album.

Henryk Tur - 30 Marca 2006, 17:14

Zapoznaj się koniecznie z The Killers "Hot fuss".
andre - 30 Marca 2006, 17:18

The Killers jak najbardziej !! Uwielbiam też Interpol (wiem,że amerykanski),Wszystko dzięki mojemu druhowi aa3 który mi pokazał taką muzę.Inna sprawa,że on do nagrań rosyjskich pogan ktore mu sprezentowałem odniósł się chłodno... :(
Henryk Tur - 30 Marca 2006, 17:25

I jeszcze z britopopu jest fajny band Kasabian.
Cavek - 30 Marca 2006, 19:10

Dunadan napisał/a
O, zeszliśmy do muzyki ludowej? :D mówiłem o Otyg? wspaniały zespół, szkoda ze jużnie istnieje... i trollslottet... eh, ten kawałek jest po prostu genialny!

Otyg moze jest i ciekawy ale przy STORMie (Nordavind)wymięka :)

Cavek - 30 Marca 2006, 19:15

Grahf napisał/a
Black Aria - This album is not a traditional Danzig album but rather a dark composition of
orchestra music and vocals
. Jak dla mnie podchodzi to pod mieszaninę muzyki pseudo klasycznek, ambientu i darkwave.

Danzig I, Lucifuge, How The Gods Kill, Danzig 4p - to płyty stricte rockowe. Blackacidevil to brzmienia industrialne. 666 Satan's Child, I Luciferi, Circle of Snakes to już metal, ale nie nazwałbym tego heavy :P .

Wracam do Black Arii bo wyczytalem ze Glenn postanowil nagrac kolejna jej czesc. Owocnego polowania :twisted:

Taclem - 30 Marca 2006, 19:35

W The Killers najfajniejsze jest to, ze... nie brzmia jak amerykanski zespol ;) No i sa niezli na zywo, nawet jako support.
Iscariote - 30 Marca 2006, 20:31

Hmm.. to Soulwax jeszcze i Kino i chyba mamy czołówke. To ja uruchamiam czarne moce :twisted: (czego nie polecam bo to nielegalne i nie ładne w stosunku do zespółów, ale teraz nigdzie ich płyt nie kupie, a za co jeszcze miałbym je kupić? :roll: )
lavojtek - 30 Marca 2006, 22:06

Iscariote napisał/a
Soulwax jeszcze i Kino

:D Wiesz co dobre Iscariot.
Wracajac do angielskiej sceny muzycznej jestem, nie chwalac sie, na biezaco wiec polecam The Bravery. Co do The Killers to obawiam sie ze wiecej w tym marketingu a ich "plomien" przygasl rownie szybko co sie rozpalil. No ale nie wszyscy wyrabiaja nerwowo majac Coldplay za konkurencje :twisted:

EDIT: Zapomnialbym o Hard - Fi. Warto posluchac!

Henryk Tur - 30 Marca 2006, 22:51

Ale nagrali płytę naprawdę niezłą. I lepiej po jednej dobrej odejść, niż odcinać od niej kupony, isn't ?
Co do folkmetalu to słyszałem fajny numer Finntroll.

lavojtek - 30 Marca 2006, 23:29

Hansag napisał/a
Ale nagrali płytę naprawdę niezłą.

Co? Hot fuss? :shock: Zaledwie poprawna :lol: A co do Finskich trolli :mrgreen: to slyszalem tylko "Nattfodd". Srednio mi sie podobalo a podobno reszta plyt jeszcze slabsza!

andre - 31 Marca 2006, 08:41

Najlepszy IMO folk metal powstaje na Wschodzie:Litwa (Ha Lela,Zpoan Vtenz,Zalvarinis) Łotwie (Skyforger) Estonii (Metsatoll) i innych krajach b.ZSRR.Polecam szczerze!!
Henryk Tur - 31 Marca 2006, 09:43

lavojtek napisał/a
Co? Hot fuss? Zaledwie poprawna

E, klimat ma.
A kto kojarzy/pamięta FALAREK BAND ???

Cavek - 31 Marca 2006, 10:50

Hansag napisał/a
lavojtek napisał/a
Co? Hot fuss? Zaledwie poprawna

E, klimat ma.
A kto kojarzy/pamięta FALAREK BAND ???

Ja kojarze, dzieki ze mi przypomniales :) Krossess !!! Masz moze ten kawalek na mp3?

Vykosh - 31 Marca 2006, 10:51

Iscariote napisał/a

One może i są brytyjskie, ale już mało alternatywne. Z brytyjskiech (chyba) to zna ktoś Slowdive albo Mojave 3?

I z innej beczki, słucha ktoś szeroko pojętej muzyki gotyckiej?
Zna ktoś XIII Stoleti? :wink:

lavojtek - 31 Marca 2006, 10:51

BA! :mrgreen: Co mam nie pamietac! Falarek Band to moj numer jeden w polskiej muzyce! Wrzucilem ja cala do telefonu, zeby sie nie rozstawac :D Chociaz po tylu latach znam ja na pamiec! :bravo
Henryk Tur - 31 Marca 2006, 11:12

Cavek napisał/a
Krossess !!! Masz moze ten kawalek na mp3

mam wszysto Falarka, łącznie z singlem i jednym utworem, który był tylko na płytce dołączonej do ostatniego BRUMu.

Vykosh napisał/a
I z innej beczki, słucha ktoś szeroko pojętej muzyki gotyckiej?
Zna ktoś XIII Stoleti?

Jak dla mnie pytania retoryczne zadajesz :D

Orbitoski - 31 Marca 2006, 11:46

ARMY OF LOVERS
LAIBACH
CARNIOU
FUNKEL VOGT
i można umrzeć

Henryk Tur - 31 Marca 2006, 12:36

Laibach niestety nieco monotonny...
A słyszał ktos Hades Almighty - Dawn of the dying sun ?
Surowy black, ale każdy utwór naprawdę ma w sobie coś takiego, że niesposób zapomnieć.
Co do XIII Stoelti to najlepszym IMHO krązkiem jest Ztraceni v Karpetech. Inne są jakieś takie... niedopracowane ?

Henryk Tur - 31 Marca 2006, 12:53

Dodam jeszcze - pewnie większości nieznany Cintecele Diavoli ( chyba niepoprawnie napisałem, ale co tam) - poboczny projekt MORTIISA
andre - 31 Marca 2006, 13:03

Lepszym z pobocznych projektów Mortiisa jest IMO Vond
Henryk Tur - 31 Marca 2006, 13:19

Ande, wielkie piwo dla Ciebie - VOND to naprawdę depresyjna muzyka. Szczególnie Green eyed demon. Dark river i Vond też niezłe.
Uff... Chyba sobie dziś w nocy zapuszczę

Partner forum