Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Słowik - 30 Stycznia 2008, 17:09
O właśnie. Wczoraj obejrzałem pierwsze dwa odcinki pierwszej serii. Świetne.
Generalnie polskie seriale sensacyjne produkowane dla TVP moim zdaniem są o niebo lepsze niż wszystkie te na siłę wzorowane na zachodnich, seriale stacji komercyjnych typu Fala zbrodni czy Kryminalni.
A np. Sfora, Mrok, Glina czy Oficerowie są co najmniej kilka poziomów wyżej.
Hubert - 30 Stycznia 2008, 22:13
O, Sfora - na tym się bez mała wychowałem. Drugą serię też oglądałem z wypiekami na twarzy, choć to nie tak znowu dawno było.
A siłą tych seriali są (nie wiem jak Mrok, nie widziałem) ciekawi bohaterowie i przede wszystkim kondensacja akcji, intrygi. Ta rozciągnięta na plus minus 13 odcinków - trzyma w napięciu. Wszelkie wspomniane Fale zbrodni mają główny wątek okropnie rozwodniony w niepotrzebnych sprawach, zadymach.
A w takim np. Glinie - dla mnie majstersztyk - jest sporo samodzielnych odcinków, które jednak popychają główny wątek naprzód.
Adashi - 30 Stycznia 2008, 23:28
Oczywiście Mrok z tej stawki jest najlepszy, zdecydowanie, świetny serial, polecam
agrafek - 31 Stycznia 2008, 08:16
Popieram - "Mrok" był rewelacyjny.
Freva - 31 Stycznia 2008, 11:22
Ja ogladam kolejny sezon 4400 ale juz jakis slabszy jest...
Hubert - 31 Stycznia 2008, 12:02
Mówicie - Mrok? Czemu nie? Można to dostać na DVD, względnie - będą jakieś powtórki w TV?
Aha, bardzo dobry jest nowy serial - Determinator. Spokojniejszy od wyżej wymienionych, ale za to poza 'spiskiem' pokazuje małomiasteczkową rzeczywistość, lokalne kliki i udupiające otoczenie, gdzie wszyscy się znają.
Poza tym Oglądam czasem Dr. House. Wygląda to tak, jakby Brudny Harry wziął się za leczenie ludzi, nie rezygnując ze swych specyficznych manier. Dobre!
hrabek - 31 Stycznia 2008, 12:23
Dr House jest genialny. A jak sypnie czasem tekstem, to placzemy z zona ze smiechu.
Adashi - 31 Stycznia 2008, 12:28
Sosnechristo, "Mrok" zdaje się, że nie wyszedł na DVD, niestety. Było tylko 8 odcinków, podobno miał być drugi sezon, ale serial chyba nie cieszył się sporą popularnością. Nie dziwię się, jest za dobry, po prostu
Słowik - 31 Stycznia 2008, 12:48
Dziwna sprawa z tym Mrokiem. Puszczali po dwa odcinki na raz, miesiąc i po serialu. Jakby im ktoś kazał to zrobić, puścić i zapomnieć.
mirekk - 10 Lutego 2008, 09:52
Polecam Day Break - bohater wrobiony w morderstwo (Prison Break) przeżywa wciąż ten sam dzień (Groundhog Day) próbując się oczyścić z zarzutów, gromadząc w kolejnych odcinkach kolejne dowody i tropy. Oczywisci enie idzie tak prosto bo wszystkie decyzje mają swoje konsekwencje, które czasem zakłócają jego dochodzenie.
Homer - 13 Lutego 2008, 18:18
Ale czy tego serialu nie urwano w połowie ze względu na niską oglądalność?
Taselchof - 13 Lutego 2008, 18:26
a Jericho ktoś ogląda ??
hrabek - 14 Lutego 2008, 08:33
Ogladalem pierwszy sezon, drugiego 3 odcinki, ale byly tak beznadziejne, ze nastepnych juz nie mam zamiaru. Fajnie sie zaczelo, ale pozniej rownia pochyla. Jest nawet temat o tym serialu, sporo dyskutowalismy, mozesz sobie znalezc.
ilcattivo13 - 14 Lutego 2008, 23:16
A ja się składam z kumplem na komplet "Married with children". Wyliczyliśmy, że zmieścimy się w 800 pln...
Taselchof - 14 Lutego 2008, 23:20
niedawno coś zmarł chyba scenarzysta tego świetnego serialu ja myślałem o zakupie 6 stóp pod ziemią
Homer - 14 Lutego 2008, 23:29
"Married with children" - ile to ma odcinków? I mógłbyś może zrobić jakieś zestawionko na szybko (sezonowe) . Co się kiedy działo? Odświeżysz mi pamięć.
ilcattivo13 - 14 Lutego 2008, 23:43
Homer napisał/a | Married with children - ile to ma odcinków? I mógłbyś może zrobić jakieś zestawionko na szybko (sezonowe) . Co się kiedy działo? Odświeżysz mi pamięć. |
odcinków około 260 szt. (różnie są liczone, poza tym zależy od wersji krajowej). Na pozostałe pytania znajdziesz odpowiedź tu , albo na wiki albo na imdb . Sam zobaczysz, że to trochę za dużo jak na możliwości moje i forum...
Homer - 14 Lutego 2008, 23:59
A ja tu dodam uzupełnienie - opis każdego odcinka
http://www.tv.com/married...g=tabs;episodes
Fearfol - 15 Lutego 2008, 07:38
Złodziej na Polsacie, fajnie się zapowiada. Mam nadzieje że będzie to miniserial w kształcie "Zagubionego Pokoju" a nie tasiemiec.
hrabek - 15 Lutego 2008, 08:46
IMDB twoim przyjacielem
Hubert - 1 Kwietnia 2008, 15:47
W piątek rusza druga seria Gliny!
Iscariote - 1 Kwietnia 2008, 18:42
Zdjęli Dr. House'a z ramówki TVP2 i wykupiło go AXN a ja mam tylko 7 podstawowych kanałów
Ziuta - 1 Kwietnia 2008, 20:22
Cytat | W piątek rusza druga seria Gliny! |
Tylko dlatego nie strzeliłem jeszcze samobója
Cytat | Zdjęli Dr. House'a z ramówki TVP2 |
Serio?! To ci draństwo.
Homer - 1 Kwietnia 2008, 22:42
Ruszyła druga seria Tudorów
Taselchof - 1 Kwietnia 2008, 22:44
niop pierwszy odcinek okej czekam na literki do drugiego
Jaden Kast - 2 Kwietnia 2008, 15:45
Iscariote napisał/a | Zdjęli Dr. House'a z ramówki TVP2 i wykupiło go AXN a ja mam tylko 7 podstawowych kanałów |
Dziady , to był ostatni serial, który jeszcze oglądałem w TV - można się było odprężyć w czwartek wieczorem. A jako, że kanałów mam też 7, to teraz chyba pozostaje tylko oglądanie na kompie (chyba, że przygarnie mnie jakiś sąsiad z AXN )
GrapeVine - 3 Kwietnia 2008, 16:53
Zdjęli House'a? a co to jest ten AXN? kolejny kanał za który trzeba bulić ciężką kasę? Ostatnio odkryłam, że zamiast jednego z nieoglądanych przeze mnie kanałów kablówka wprowadziła Comedy Central, jestem usatysfakcjonowana, bo powtarzają moją kochaną Trawkę (Weeds)
hrabek - 4 Kwietnia 2008, 08:47
AXN jest fajny, wczoraj lecialy 3 odcinki CSI pod rzad, najpierw Miami, pozniej dwa NY. Mialem isc wczesnie spac, a wyszlo jak zwykle. Tylko czekalem na House'a, bo on lecial codziennie o 23, ale chyba znowu cos pozmieniali. Mam nadzieje, ze dadza go wczesniej, bo o 23 to juz nie mam sily nic ogladac.
Czarny - 4 Kwietnia 2008, 11:57
House od przyszłego tygodnia Pon-Śr-Pt nowa seria, ale nie pamiętam czy 21:00, czy 22:00
hrabek - 4 Kwietnia 2008, 12:24
o, i to jesto pora, ktora biore z radoscia
|
|
|