Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Kruk Siwy - 14 Maj 2013, 20:18
Musimy znowu feralny urządzić skofę sukienkowo/spódniczkową. Przyjdź w tradycyjnym mundurze gwardii szkockiej.
thinspoon - 14 Maj 2013, 20:26
Ah.
feralny por. - 14 Maj 2013, 20:30
Skoro musicie Kruku, to nic nie poradzę.
fealoce - 14 Maj 2013, 21:20
Kruku, a Ty co założysz?
Kruk Siwy - 14 Maj 2013, 22:15
Ja zdejmę.
Nocturn - 15 Maj 2013, 00:19
Chciałem napisać, że znowu nie mogę spać.
Po przeczytaniu powyższych postów spać się zacząłem po prostu bać.
Starscreem - 15 Maj 2013, 08:12
Nocturn, na bezsenność najlepszy jest wysiłek fizyczny albo nudna książka Na to drugie żal czasu, ale polecam pobiegać wieczorem trochę.
Nocturn - 15 Maj 2013, 12:20
Starscreem, bah
Chyba niedługo maraton zacznę robić wieczorem ..
Aczkolwiek dziękuję za radę
merula - 15 Maj 2013, 17:33
pomaga też dobry seks
Nocturn - 16 Maj 2013, 07:28
merula,
Zapewne masz rację.
ihan - 16 Maj 2013, 09:12
| merula napisał/a | | pomaga też dobry seks :wink: |
Zależy czy w tym kontekście dobry znaczy, że zasypiasz po, czy w trakcie.
merula - 17 Maj 2013, 20:04
komary i inne latające badziewia żreją
Blue Adept - 17 Maj 2013, 20:36
Cięciwa mi pękła. Grrr.
Zgaga - 17 Maj 2013, 21:13
Bolało? Siniaczek będzie?
Moja pralka odmówiła współpracy. Pół godziny sprzątania wody z podłogi. Pół godziny płukania rzeczy.
I trochę kłopotów na jutro: jak najszybciej przekonać ją do współpracy?
Blue Adept - 17 Maj 2013, 21:32
| Zgaga napisał/a | | Bolało? Siniaczek będzie? |
Ćwiczyłem na sucho, a cięciwa tylko mnie musneła, więc siniaczka nie będzie. Szkoda, przecież jestem masochistą. Bardziej wkurza mnie to, że cięciwa pękła w trakcie ćwiczeń. Tak trochę bez sensu.
A z pralką współczuję. Nie chcę Ciebie straszyć, ale może okazać się, że jest już po pralce. Im nowsza jest pralka, tym jej przewidywany czas użytkowania jest krótszy. A i napraw nie przeprowadza się tak, jak kiedyś.
ihan - 17 Maj 2013, 21:52
No, z tą cięciwą bez sensu, powinna pęknąć gdy nikt jej nie używał, a nie w czasie ćwiczeń. I z pralką też prawda, im młodsza tym gorzej, jeśli ktoś kupił dzisiaj, do jutra raczej nie dociągnie.
Blue Adept - 17 Maj 2013, 23:45
| ihan napisał/a | | No, z tą cięciwą bez sensu, powinna pęknąć gdy nikt jej nie używał, a nie w czasie ćwiczeń. |
Widzę, że rozumiesz moje wkurzenie. Jak mogła tak pęknąć! Była jakaś taka nieużyta.
| ihan napisał/a | | z pralką też prawda, im młodsza tym gorzej, jeśli ktoś kupił dzisiaj, do jutra raczej nie dociągnie. |
Bo z pralkami jest jak z winem - im starsza tym lepsza. A stare jest piękne.
Uczyniłaś moją noc weselszą.
ketyow - 19 Maj 2013, 20:32
Sąsiedzi pobudowali wielkie 3-piętrowe chaty, część z nich świeżo pięknie poremontowana, a teraz palą śmieciami, a ja nie mogę w dzień wyjść na taras, bo cały ten smród plastiku i inszego dziadowstwa mi zawiewa.
feralny por. - 19 Maj 2013, 20:40
Za palenie śmieciami policja daje całkiem przyzwoite mandaty. Nie masz telefonu?
Rafał - 19 Maj 2013, 20:48
A policji można nie wpuścić.
feralny por. - 19 Maj 2013, 20:54
No faktycznie, lepiej nic nie robić.
aniol - 20 Maj 2013, 09:15
| ketyow napisał/a | | Sąsiedzi pobudowali wielkie 3-piętrowe chaty, część z nich świeżo pięknie poremontowana, a teraz palą śmieciami, a ja nie mogę w dzień wyjść na taras, bo cały ten smród plastiku i inszego dziadowstwa mi zawiewa. |
nie znasz sie - papieza sobie wybieraja
charande - 20 Maj 2013, 10:01
ketyow, łączę się w bólu. Mieszkam na podmiejskim osiedlu, naokoło wypasione domki jednorodzinne i wille, a w zimie mieszkańcy palą w piecach najtańszym węglem i diabli wiedzą czym jeszcze. Chmury dymu, smród, czasem przez cały dzień okna nie można otworzyć. A w lasku za osiedlem oczywiście piętrzą się wory wywiezionych śmieci, bo kto by tam płacił MPO
ketyow - 20 Maj 2013, 10:33
Nie będę dzwonił, bo ja czasem robię grilla czy ognisko. Oczywiście ognisko jest na drewnie, a grill jeszcze mniej dymi (no i ukształtowanie terenu jest takie, że z naszego podwórka nikomu nie wieje w sumie), więc to jest pikuś przy śmieciach, plastikiem nie wali, ale wiadomo jak to jest z sąsiadami. Do jednych podjedzie policja, to potem będzie do wszystkich wokoło jeździła z każdego prozaicznego powodu, w ramach odwetu. Można tylko ponarzekać.
No i oczywiście problem jest taki, że ja to wącham regularnie, bo w lecie grzeją wodę. Mieszkałem na osiedlu w bloku, to w lato nie można było okna otworzyć, bo zawsze cały dzień i całą noc dresiarze drą japy przed klatką, teraz mieszkam w dzielnicy domków, to z kolei tego dymu pełno z co trzeciego domu.
Starscreem - 20 Maj 2013, 14:38
A ja dziś rano odkryłam, że przesyłka kurierska, którą zostawiłam na portierni do odbioru w sobotę, leży sobie tam dalej...
Oczywiście nie jest to jedna z tych paczek, która mogłaby dojść do adresata nawet za tydzień! A gdzieżby! Po taką przyjechaliby w trymiga! To była paczka ultra-turbo-mega ważna, nawet nie "na wczoraj', tylko 'na zeszły tydzień"...
Po prostu tylko wyrwać sztachetę z płotu i tłuc nią wszystkich w żółto-czerwonych uniformach!
Witchma - 20 Maj 2013, 14:40
A właśnie, kurier. Czekam na przesyłkę, sprawdzam status na stronie - w piątek wieczorem została zarejestrowana w filii, z której powinni ją przywieźć. Czemu nie została doręczona dzisiaj, nikt nie wie
Starscreem - 20 Maj 2013, 16:36
Nie no, to już spisek!
Poczta Polska najwidoczniej poszła na wojnę z konkurencją i postanowiła porywać kurierów i kraść paczki...
Witchma - 20 Maj 2013, 16:42
Obawiam się, że stosują bardziej wyrafinowane metody. Kurier właśnie był, paczkę odebrałam, a na stronie nadal informacja z piątku...
A w temacie - wyłączyli nam ciepłą wodę na tydzień z powodu jakiejś przebudowy instalacji.
Ziemniak - 20 Maj 2013, 17:41
Witchma, mnie wyłączyli gaz, może do końca tygodnia się uwiną
Witchma - 20 Maj 2013, 20:44
Ziemniak, znaczy co... to już ten moment, kiedy trzeba zacząć robić zapasy cukru?
|
|
|