To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje

nureczka - 21 Kwietnia 2013, 17:05

Toteż wyjaśniłam.
fealoce - 22 Kwietnia 2013, 07:49

Chińskie lampiony i ludzie którzy je puszczają :evil:
Ja rozumiem, że ładnie wyglądają i w ogóle ale jeden z drugim mógłby się chwilę zastanowić jakie będą skutki puszczania ich w okolicy zoo/lotniska...
Bo potem są takie skutki

Martva - 22 Kwietnia 2013, 08:38

Ziemniak napisał/a
W Krakowie też co rok odbywa się maraton,

Mnie bardziej wkurza jakaś rowerowa impreza, odcina moją dzielnicę od reszty miasta bardzo skutecznie i na prawie cały dzień. Uch.

Fidel-F2 - 22 Kwietnia 2013, 08:43

Bo cykliści mają taki niecny szatański plan, żeby blokowac miasta. Specjalnie po to tyle trenują (lub wręcz nie trenują, żeby tylko wolniej jechać i dłużej miasto poblokować) i cieszą się, im więcej ludzi ma problemy z przejazdem.

Martva, na jakim świecie Ty żyjesz, nie słyszałaś nigdy o spisku cyklistów?

Martva - 22 Kwietnia 2013, 08:43

No w sumie... :mrgreen:
joe_cool - 22 Kwietnia 2013, 11:34

Spiski wszędzie, normalnie :mrgreen:
Zgaga - 22 Kwietnia 2013, 12:12

Miało być fajnie, a wyszło jak zwykle: czyli noc lampionów w Wawie:
http://tvnwarszawa.tvn24....daly,84394.html

fealoce - 22 Kwietnia 2013, 12:40

Zgaga, właśnie o tym pisałam ;)
nureczka - 22 Kwietnia 2013, 15:52

Niestety, my jesteśmy nieszczęsliwymi sąsiadami wiadomej Wólki, okupowanej przez Chińczyków. W lecie te latające śmeicie to istna plaga. Cały czas "czekamy" aż komuś firankę w otwartym oknie podpalą.
merula - 22 Kwietnia 2013, 20:32

już nie wyrabiam - znowu kłania się zwolnienie lekarskie. a wkurza, że boli.
aniol - 23 Kwietnia 2013, 09:22

ja piernicze, pol roku bez treningow i po scianach juz chodze
a tu jeszcze conajmniej ze 4 miesiace musze poczekac do powrotu na mate

Ziuta - 27 Kwietnia 2013, 09:09

Ja nie mogą – rozchorowałem się. Całą zimę wytrzymałem, gwałtowne skoki temperatury, łażenie po mieście nocą z rozpiętą kurtką – i nic. A na święta majowa w sam raz się rozłożyłem. Chyba zaszkodziła mi wczorajsza sauna w Ogrodzie Sztuk. :evil:
Witchma - 30 Kwietnia 2013, 08:15

Pół nocy na izbie przyjęć (ostatnia godzina "bo pan doktor o nas zapomniał i wrócił na oddział") i jeszcze nas policja zatrzymała w drodze powrotnej :evil:
ihan - 2 Maj 2013, 10:18

Wnerwia mnie, że za ustawowy urlop, który muszę brać, przynajmniej papierowo, bo inaczej mnie zmuszą, dostaję po kieszeni bo inaczej wyliczają mi koszty uzyskania, a już tragedią jest jeśli urlop jest okrakiem przez weekend. Wrrrrr.

EDIT: i wnerwia mnie, że nie pada, bo u mnie w ogrodzie sucho koszmarnie. I prognoza pogody na ICM nie działa. Jak kurczak jest tak beznadziejnie, że jest zimno i nie ma słońca, to niech przynajmniej poleje, coś pożytecznego z tego będzie.

ketyow - 2 Maj 2013, 13:09

Przesyłki wysyłane pocztexem to jakaś masakra. Najpierw paczka leżała 17 godzin w Komornikach, potem 24 godziny w Pruszczu Gdańskim, a teraz od 7 godzin jedzie z Gdyni do Rumi 7 km.
Nocturn - 2 Maj 2013, 14:41

3,5 godziny byłem zmuszony siedzieć z różowym rozwrzeszczanym potworem. 124 cm wzrostu, dwa kucyki ui różowe okularki na nosku.
A głosu to chyba kapral temu potworowi mógłby zazdrościć.
I siedź w autobusie, próbuj czytać alibo pisać nawet. Spróbuj się ewntualnie zdrzemnąć.
Muzyka na ful w uszach a i tak tego różowiutkiego potwora słyszę. Jak przestawałem słyszeć (Godsmack potrafił zagłuszyć) to jakiś 11 zmysł potwora mu to mówił i dostawałem kopa w plecy po drugiej strony fotela.
Eh.

ihan - 10 Maj 2013, 21:04

Bank PKO BP, po dziesiątym, więc pełno emerytów, z kulami, laseczkami, ledwo ruszających się. Kolejka na 50 minut, godzinę. Wchodzi dziewczyna, dwadzieścia kilka lat, z chłopakiem i dzieckiem jakieś 5-6 lat, takie okolice raczej szkoły niż przedszkola (nie umiem określać przybliżonego wieku dzieci). Byłam druga w kolejce, drepcze do mnie z tekstem, że jest z dzieckiem, a z dzieckiem ma pierwszeństwo. Facet przede mną, że zależy co inni ludzie, ci z tyłu powiedzą. Zebrałam się i powiedziałam jej, że kolejka jest długa, pełno starszych osób, nie jest to niemowlę lub dziecko nie chodzące samodzielnie (powiedzmy, że bym zrozumiała). To dowiedziałam się, że dziecko chore, ale nie wiem na co, bo zdrowo wyglądało. Zripostowałam, że jeśli tak, powinno zostać w domu z ojcem, a poza tym dziecko nie służy do wykorzystywania jako karta przetargowa. Przede mnie się nie wepchała, ale w sumie wlazła do strefy wyjątkowego traktowania, gdzie ktoś ją obsłużył od razu. Nie wiem jak miała sumienie wryć się przed tych wszystkich staruszków, którzy tyle czasu tam koczowali. Z kilkuletnim dzieckiem stojącym o własnych siłach i przemieszczającym się bez żadnego problemu. To jak nie ma ograniczeń wiekowych, ja też jestem czyimś dzieckiem, jako dziecko proszę obsługiwać mnie poza kolejką.
Rafał - 10 Maj 2013, 23:11

Nie chodzę do banków, strasznie mnie to kiedyś "irytowało". Wybrałem bank na zasadzie gdzie robi więcej znajomych i padło na nomen omen spółdzielczy. Kredyty dają mi bez BIKu, dostęp do konta z różnymi bajerami mam przez internet i klucz systemowy, w banku jestem max raz do roku, w sumie sam nie wiem po co, chyba tak kurtuazyjnie. Kolejki? Jakie kolejki, po co?
A zresztą, można było zagrać tak :wink: ;P:

Edit, przypomniało mi się, kiedyś, jeszcze za komuny, byłem z kumplem w ABN Amro Bank, w sali operacyjnej stoliki jak w kawiarni, pod ścianą stoi szereg panienek, jak klienty wchodzą pierwsza z szeregu się zrywa, prowadza do stolika, sadza, częstuje kawą, gadamy chwilę o pierdołach, po czym pada "w czym możemy pomóc". Daleko nam do tego.

Nocturn - 10 Maj 2013, 23:17

A ja znowu nie mogę spać :(

Myślałem, że po tych kilka dobach z 3,4 godzinną przerwą na spanie dzisiaj mi będzie łatwiej. A tu znowu ZONK.

To pewnie jakaś kocia zmora

Rafał - 10 Maj 2013, 23:35

A ja piszę o pierdołach bo raz, że problemy i kłopoty (cholerne i ciężkie) mnie przygniatają, dwa, że robić mi się nie chce, a mam dwie sprawy właśnie na tapecie jedną cywilną i drugą karną :?
Znaczy się, nie że w sensie ja, ale że do obrobienia za dutki.

ilcattivo13 - 11 Maj 2013, 11:08

Rafał napisał/a
Edit, przypomniało mi się, kiedyś, jeszcze za komuny, byłem z kumplem w ABN Amro Bank, w sali operacyjnej stoliki jak w kawiarni, pod ścianą stoi szereg panienek, jak klienty wchodzą pierwsza z szeregu się zrywa, prowadza do stolika, sadza, częstuje kawą, gadamy chwilę o pierdołach, po czym pada w czym możemy pomóc. Daleko nam do tego.
W BOŚu nigdy nie musiałem się legitymować, najdłużej na obsłużenie czekałem z 10 minut, a jak chciałem wziąć kredyt, to podpisywałem papiery w gabinecie dyrektora :)
ihan - 11 Maj 2013, 20:41

Mam fajny spółdzielczy pod nosem, ale jak się im coś powinie noga czy coś, i zlikwidują oddziały, to do Łącka załatwiać spraw jechać mi się nie chce.
W temacie. Łeb mnie boli. Nie wiem czy to normalne, że na starość zaczyna boleć cyklicznie miesięcznie, jeśli normalne, to jestem stara.

Rafał - 11 Maj 2013, 20:47

ihan, sprawdź sobie potas.
ihan - 11 Maj 2013, 21:23

Dzięki Rafale.
Fidel-F2 - 11 Maj 2013, 21:31

:bravo :mrgreen:
Fidel-F2 - 14 Maj 2013, 12:13

http://www.pch24.pl/rekor...ji,14817,i.html

bardzo mnie to wk*rwia, powinni tępego wsioka, j*banego sk*rwysyna zapierd*lić gdzieś za komisariatem cepami a do każdego pastucha który coś bełkocze o honorze i uczuciach religijnych powinno się strzelać bez sądu i wyrzutów sumienia

i sędziemu za tak kretyński wyrok też parę batów by się należało

thinspoon - 14 Maj 2013, 12:35

Fidel-F2 napisał/a
http://www.pch24.pl/rekordowo-niski-wyrok-za-honorowe-morderstwo-w-szwecji,14817,i.html

bardzo mnie to wk*rwia, powinni tępego wsioka, j*banego sk*rwysyna zapierd*lić gdzieś za komisariatem cepami a do każdego pastucha który coś bełkocze o honorze i uczuciach religijnych powinno się strzelać bez sądu i wyrzutów sumienia

i sędziemu za tak kretyński wyrok też parę batów by się należało

- Za brutalne morderstwo ojca sąd skazuje pana na 25 lat więzienia
- Ależ Wysoki Sądzie, przyłapałem ojca na seksie z moją ulubioną kozą, a my jesteśmy z Pakistanu. Do tego ona nie chciała, więc ratowałem ją przed gwałtem.
- No to zmienia postać rzeczy. Kozę ukamienować za zdradę a panu gratuluję postawy. Allah jest wielki.

feralny por. - 14 Maj 2013, 18:15

Fidel-F2, tam są ważniejsze problemy:

thinspoon - 14 Maj 2013, 20:07

No cóż, znak nadchodzących czasów. Zwróć uwagę na to, jaką modę i urodę się obecnie promuje. Tylko czekać aż zniknie w sklepach z ciuchami podział na część męską i damską.
feralny por. - 14 Maj 2013, 20:17

Nie wiem co jest promowane i chyba nie podejmę wysiłku, żeby się dowiadywać, a ciuchy mam głównie ze sklepów, w których nigdy nie było podziału na część męską i damską. ;P:

Partner forum