Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Rafał - 15 Marca 2013, 20:22
Kurde, auto się w trasie spier...suło, dobrze, że tylko 60 km od domu. Jakoś na trybie awaryjnym się dowlokłem, a ileż dobrych rad wysłuchałem na CB po drodze
No i koniec ślizgania się za bandą, księgowa stAnowczo zasugerowała kasę fiskalną
Żelazny - 16 Marca 2013, 20:25
Newsy w tv. Nasze chore prawo...
Witchma - 21 Marca 2013, 16:43
| ilcattivo13 napisał/a | | Łysy z wąsami z tefałenu mówi, że zima potrwa jeszcze dwa tygodnie... |
Lis Rudy - 21 Marca 2013, 17:35
n-ka polączyła się z canal+ i w związku z tym mam taki bur... w kanałach że głowa boli. To po pierwsze. To że większość z nich zakodowano, to już druga sprawa
Iwan - 21 Marca 2013, 19:23
Lisie, a miałeś cyfrę czy nkę?
Nina Wum - 21 Marca 2013, 19:33
Jak się okazuje, szef mój kocha mię tak gorąco, iż wytrzymać beze mnie nie może.
Wzięłam tydzień urlopu na zajęcie się Ważnymi Kwestiami Natury Rodzinnej.
O 9:30 rano w poniedziałek - rozpaczliwy telefon.
Kilka maili z Nie Cierpiącymi Zwłoki sprawami dziennie.
Dziś wisienka na torcie - mail utrzymany w tonie obrażalskim:
"Dlaczego wczoraj o 22:45 nie odebrałaś mojego SMS-a?"
I nie, nie jestem bynajmniej specjalistą, którego wgląd w sprawy bieżące ma żywotny wpływ na przetrwanie firmy.
Lis Rudy - 21 Marca 2013, 19:45
Iwan, n-kę. Teraz mam diabli wiedzą co. Co z tego że mam ze 40 kanałów HD skoro 95% z nich jest zakodowanych/zaszyfrowanych za pomocą Enigmy i kodu jednorazowego?
I tylko jak słucham tych tempych bucóf z obu stacji, którzy jarają się nową platformą, to krew mnie zalewa. Jest A) drożej B) mniejszy wybór C) za więcej opcji trzeba sporo więcej dopłacić
Żeszfack
Iwan - 21 Marca 2013, 19:50
ja mam cyfrę, jak na razie żadnych zmian nie stwierdziłem, ale też miałem najniższy pakiet, więc za bardzo nie mieli co ubrać
ilcattivo13 - 21 Marca 2013, 19:52
W prawie najtańszej ence też niewiele się zmieniło. Jedynie troszkę poprzestawiali kanały i to wsio.
Lis Rudy - 21 Marca 2013, 20:45
ja mam jakiś średni pakiet-pododawali mi kanałów typowo cyfrowych+, zabrali sporo z tych które były w n-ce, resztę wymieszali i poprzezywali inaczej i zakodowali. Zaszyfrowane sę także te fajniejsze kanały dla dzieciaków.
Poczytałem fora internetrowe i tam też jest pełen wqrw na tą radosną fuzję. Masa rozczarowania z powodu nowej oferty. Zobaczę jeszcze co dalej. Jeśli wprowadzą jeszcze jakieś "atrakcje" to będę się musiał na poważnie zastanowić nad ofertą Solorza i Polsatu, mimo że mam w głębokie pogardzie wszystko co związane z tą stacją.
Na razie wrażenia są takie, że nc+ to taka radosna napierd...alanka.
Lynx - 21 Marca 2013, 21:10
Mam cyfrę i pakiet optimum. Też nie zauważyłam zmian. Jakoś tak jestem z niego zadowolona.
ihan - 22 Marca 2013, 15:11
Administracja. Taka ilość ludzi niekompetentnych zgromadzonych w jednym miejscu, przy takim poziomie bezrobocia i pozostawania bez pracy naprawdę pozbieranych ludzi jest zadziwiająca. I jeszcze w nagrodę, zamiast zwolnić pańcię, która nic nie robi i zawala kolejne rzeczy, zatrudnia się drugą, żeby tamtej ulżyć w cierpieniu. A ty matole naiwny, rób za darmo rzeczy, które do ciebie nie należą, za jakieś 50% pensji pańci. Wrrrr.
Fidel-F2 - 22 Marca 2013, 15:14
ihan, duża chyba już jesteś na tyle by nie oczekiwać od świata sprawiedliwości
terebka - 22 Marca 2013, 16:02
Debile, na których trzeba uważać na drogach. Dzisiaj jeden z tych, co się mają za kolejnee wcielenie 'hołowczyca', skasował mojemu bratu samochód. Szczęściem, brata mi nie skasował
ihan - 22 Marca 2013, 18:13
Nie oczekuję sprawiedliwości. Ale trochę rozsądku i chronienia własnych czterech liter, bo jak pańcie zawalą to po wielu karkach ślizgnąć się może.
LadyBlack - 22 Marca 2013, 18:17
Obawiam się, że prawa i sprawiedliwości ci u nas dostatek , ale rozsądek to towar deficytowy.
Również nad tym ubolewam.
Ja tam lubię rozsądek, choć i romantyzmem nie pogardzę
ihan - 23 Marca 2013, 12:53
Od listopada czekam na wiosnę. Bez jaj, ile można czekać
merula - 23 Marca 2013, 13:28
ihan, do skutku.
a mnie się coś z twarzą porobiło. tak podrażnionej skóry, plamistej i drażliwej nie miałam już dawno.
Witchma - 23 Marca 2013, 13:32
ihan, jeśli dodamy do tego moje czekanie, to już będzie %$^$%& prawie rok.
ilcattivo13 - 23 Marca 2013, 15:02
Macie problemy z tą zimą Lepiej byście jej podziękowały, że oszczędza Wam tygodni babrania się w błocie i że jak się skończy, to od razu zacznie się lato
Witchma - 23 Marca 2013, 15:22
Nie byłoby śniegu, nie byłoby błota
ilcattivo13 - 23 Marca 2013, 17:39
Nie byłoby śniegu, to byłby deszcz i błoto przez 10 miesięcy w roku A jakby i deszczu nie było, to wtedy to dopiero by było narzekanie. Mimo wszystko, śnieg jest jednak łatwiejszy i lżejszy do szuflowania, niż piach I tak nie trzeszczy w zębach
Witchma - 23 Marca 2013, 17:54
ilcattivo13, a chcesz żeby się Grucha dowiedział, że jak schowasz buty, może Ci nasikać do komputera?
ilcattivo13 - 23 Marca 2013, 18:37
Najpierw musiałby się do komputera dostać. Tra-la-lla
Witchma - 23 Marca 2013, 18:39
Da się załatwić
ilcattivo13 - 23 Marca 2013, 19:14
Nie bojam sie, choć ciemno jest...
dziko - 24 Marca 2013, 09:56
Z cyklu "remont forever":
Glazurnik: Sufit jest krzywy na ponad 2cm. Może lepiej go podwiesić, bo jak położę ostatni rząd płytek to będzie źle wyglądało?
Ja: [cenzura] żeby sufit był krzywy?
Glazurnik: No tak, nie wie Pan w jakim kraju żyje...
EDIT: literki
Witchma - 24 Marca 2013, 09:57
dziko, to nie Ty masz krzywy sufit, tylko sąsiedzi podłogę
dziko - 24 Marca 2013, 10:01
A to całkiem możliwe, ja podłogę też mam krzywą (to znaczy jest prosta, dopóki się na niej nie stanie, a jak się stanie to się wylewka ugina) - taki to standard u jednego z lepszych warszawskich deweloperów i (ponoć) najlepszego na rynku głównego wykonawcy
Pucek - 24 Marca 2013, 10:51
Mieszkanie córki w domu postawionym parę lat temu, też taki ponoć lepszy: na stropie jest warstwa styropianu, w niej rury doprowadzające wodę do kaloryferów i na to wylewka. Na razie nic się nie ugina.
No wiem, że tworzywa teraz trwałe bywają. Hm.
Jeden plus na pewno - mieszkanie jest dobrze wyciszone.
|
|
|