Planeta małp - Co nas wk***wia, znaczy się, irytuje
Agi - 24 Stycznia 2013, 11:38
| Nina Wum napisał/a | Od miesiąca czekam na przelew.
Dyrektor finansowy tłumaczy mi (dość uprzejmie zresztą), że geldu nie będzie, dopóki wiceprezes zarządu nie podpisze mojej umowy-zlecenie.
Umowa-zlecenie leży i okrywa się kurzem u asystentki prezesa.
Jak dotąd ów Wielce Zajęty Człowiek nie znalazł 30 sekund, coby chlasnąć parafkę na dwóch kartkach.
Rozmyślam nad napisaniem doń.
Jak powinnam zatytułować maila? Wasza Ekscelencjo czy Pogromco niewiernych, daktylu rajski, Słońce Wschodu? |
Może P.T. Panie Prezesie (czytaj: z wszelkimi wyrazami)?
Nina Wum - 24 Stycznia 2013, 11:50
Agi, wyrazów to ja mam na końcu języka cały bukiet.
Agi - 24 Stycznia 2013, 12:01
Nina Wum, doskonale wiem, dlatego podpowiadam stosowną formę.
Nina Wum - 24 Stycznia 2013, 12:10
dziękuję. Uniżone Pismo wysłane.
Prezesie, łupieżu Ci i hemoroidów.
Blue Adept - 24 Stycznia 2013, 12:19
Było go zatytułować parakoimomenos... (tytuł bizantyjskiego urzędnika - eunucha)
ilcattivo13 - 24 Stycznia 2013, 12:40
| Nina Wum napisał/a | | Prezesie, łupieżu Ci i hemoroidów. | a żeby się przy goleniu zaciął w jajka też mu życzyłaś?
Nina Wum - 24 Stycznia 2013, 12:55
ilcattivo, to świetny pomysł, ale prezes niestety raczej nie jest hipsterę.
Swoje oślepiająco czyste porsche parkuje bez krzty fantazji, dokładnie na środku.
ilcattivo13 - 24 Stycznia 2013, 13:08
To może przynajmniej trzeba było dodać "A żeby ci pchłów w rajtki nalizło"
Witchma - 24 Stycznia 2013, 13:10
Piszcie, piszcie, ja sobie notuję i może w końcu też wyślę stosowne pismo gdzie trzeba. Właśnie musiałam pożyczyć pieniądze na zapłacenie VAT-u
Lis Rudy - 24 Stycznia 2013, 13:23
Kochani, kto używa kolei do poruszania się, to niech się szykuje że jutro nie pojedzie.
OD JUTRA KOLEJARZE STRAJKUJĄ.
I macie z tego powodu nie robić im złego pijaru...
edyta: oczywiście KOLEJARZE STRAJKUJĄ
Brawo niedźwiedź, czujny jesteś.
ilcattivo13 - 24 Stycznia 2013, 13:27
Wszyscy, czy tylko szosowi? Bo brat jest kolarzem górskim i on o niczym nie wie :/
Nina Wum - 24 Stycznia 2013, 13:45
Witchma, ja Cię rozumiem -
Wczoraj zmuszona byłam pożyczyć na wizytę u lekarza, tudzież na realizację recepty.
A żeby tych możnowładców z koziej łaski podagra zgięła.
Blue Adept - 24 Stycznia 2013, 13:54
I żeby koniecznie skrofułów i hemoroidów dostali...
Kruk Siwy - 24 Stycznia 2013, 14:02
Świąd odbytu jest dużo zabawniejszy.
Fidel-F2 - 24 Stycznia 2013, 14:04
opowiadaj
Kruk Siwy - 24 Stycznia 2013, 14:06
Niech wiadomy szef opowiada, jak go na konferencji zeprze. A tobie życzę tylko łupieżu na jeżu.
Blue Adept - 24 Stycznia 2013, 14:08
To może świąd koński???
Nina Wum - 24 Stycznia 2013, 14:27
Blue Adept, hemoroidy już były.
Kruku - Kruk jest szeptun i czarownik z rdzennej Pragi, nie mógłby Kruk np. obejść swych mopsów 3 razy dokoła, żeby się to stało?
Agi - 24 Stycznia 2013, 14:32
Nina Wum, a po co mopsom świąd?
Blue Adept - 24 Stycznia 2013, 14:33
Nina Wum - Fakt, nie zauważyłem powtórzenia... To może Kruk go przeklnie, aby dostał stulejki?
Nina Wum - 24 Stycznia 2013, 14:37
Agi, to czary są. Trzy razy mopsów okrążyć, inwektywy pod nosem mamrocząc =prezes podpisze.
Swędzieć może go w trakcie lub potem, ca m'est egal.
ihan - 24 Stycznia 2013, 22:36
Nino, od miesiąca czekasz na przelew?
Ot, znam instytucję, gdzie podpisanie umowy zlecenia/o dzieło/o pracę trwa czasem do 3 m-cy, a mimo 160-stronicowej instrukcji obiegu dokumentów bywa, że owe dokumenty giną, czasem kilkakrotnie, nawet osobiste zaniesienie tuż pod drzwi ostatecznie podpisującego, ba bycie przy podpisywaniu, ale gdy papierek musi wrócić oficjalną drogą, nie zwiększa szansy na sukces. Co zabawniejsze nikt nie wie co wyszło, co zostało podpisane, co nie i kiedy będzie, bo jakoś nie ma dziennika korespondencji i pism podpisanych właśnie. Tak, że miesiąc to cienki pikuś. Uwierz. A cienko jest, gdy ktoś przez debilne przepisy o trzeciej umowie mając limitowane czasowo środki (więc nie mogąc podpisać umowy na czas nieokreślony) musi się zwolnić na miesiąc, i mając te środki wcale nie ma pewności, że to bezrobocie właśnie miesiąc potrwa, a nie dłużej, bo na szanowny podpis czekać trzeba.
A ja testuję komunikację dłuższą. Dzisiejszy program sponsorowała literka J jak autobus relacji Kraków-Jasło. Po raz pierwszy i ostatni. Droższy o 10 groszy od PKP-bus, co oczywiście różnicy nie robi. Ale robi już różnicę to, że brak oświetlenia (bez latarki jako żywo książki czytać się nie da), nieogrzewany (szyby odtajały po ponad godzinie, chyba od oddechów wkurzonych pasażerów), a pan kierowca jeszcze radośnie puszcza sobie jakąś wiązankę z disco polo z czymś co brzmiało jak Krawczyk czy Perfect (od dzisiaj nienawidzę Perfectu). Bolą mnie ręce od zatykania uszu przez prawie godzinę, trochę potupywałam zmarzniętymi nóżkami, co przynajmniej zagłuszało. Koszmar. Nigdy więcej.
charande - 25 Stycznia 2013, 00:08
| Cytat | | chyba nie trzeba było przy każdej możliwej okazji zaznaczać, że zezwalasz na wykorzystanie swoich danych w celach marketingowych |
Ja na pewno nie, za resztę rodziny nie odpowiadam. Ale mam przesłanki, aby wiązać plagę dzwonienia raczej z faktem, że jeden z domowników jest pracownikiem TP SA, bo spory procent telefonów był do niego imiennie.
ihan, wyrazy szczerego współczucia. Do kompletu atrakcji zabrakłło jeszcze spalin przedostających się przez nieszczelności w tylnej części autobusu - kiedyś w dzieciństwie miałam nieprzyjemność się tak przytruć na trasie Krynica-Lublin
Godzilla - 25 Stycznia 2013, 09:37
OPera od dzisiaj nie ściąga mi obrazków na części stron. SFFH, Gmail, inne fora. Tylko Facebook jest obrazkowy i nie wiem o co chodzi.
Chal-Chenet - 25 Stycznia 2013, 10:22
Koleje.
ilcattivo13 - 25 Stycznia 2013, 11:18
Godzilla - pewnie dlatego, że masz antka-wirusa Kaspersky'ego
Godzilla - 25 Stycznia 2013, 11:19
A nie, bo Avasta, i to od bardzo dawna, a problem zrobił się dziś rano.
Zgaga - 25 Stycznia 2013, 15:23
Co się polepszy to się popie......
Auuuuuuuu
terebka - 25 Stycznia 2013, 15:46
Pilipiuk i przydupnicy, z upodobaniem rozmazujący na sobie g**no, które zamiast z tylnego otworu, z jakiegoś niezrozumiałego anatomicznego powodu wycieka z jego ust.
ilcattivo13 - 25 Stycznia 2013, 15:52
Godzilla - ja mam Kasperczaka już ładnych parę lat (od roku na trzech kompach), a obrazki na niektórych stronach przestały mi się otwierać jesienią. Ale że nasi forumowi spece orzekli, że to musowo Kasperczak, więc pewnie tak jest U Ciebie też, tylko jeszcze o tym nie wiesz
|
|
|