To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Kruk Siwy - 23 Czerwca 2009, 21:23

No pierwsza czytelniczka. Czemu mnie to nie zaskoczyło? Chociaż premiera dopiero pojutrze ale już dziś wypada podziękować. Puckowi i Dalambertowi. Puckowi za wierszyki i mapę a Dalambertowi za konsultacje historyczno militarne.

A mojej Muzie za całokształt. Ona to bez stosowania przymusu przeczytała dwa razy od dechy do dechy a godzin spędzonych na dyskusjach nie zliczę.
Jeszcze raz dziękuję i brawa dla tych państwa!

nureczka - 25 Czerwca 2009, 15:48

Na stronie Faryki pojawiła sie zajawka "Krainy Potworów".
Niniejszym, jako Oficjalna Muza Mistrza (OMM) zawiadamiam, że widoczna tam krzyżówka żaby żekotki z papugą (jak słusznie zidetyfikował ten gatunek Dalambert) nie ma nic wspólnego z Pufciem.

Pufcio wygląda tak (wszyskie portrety autorstwa Pucka):

albo tak

albo tak

mawete - 25 Czerwca 2009, 18:05

nureczka: obstawiam, że rysowała z oryginału - to dalambert jak w mordę strzelił :twisted:
Pucek - 25 Czerwca 2009, 18:39

Nie no - dalambert to jeszcze inny gatunek, aczkolwiek też straszny i dymem zieje.
mawete - 25 Czerwca 2009, 18:45

Pucek:
foto 1 - wydłubuje z lodówki dobre, zimne piwo,
foto 2 - napawa się szczęściem po wypiciu powyższego,
foto 3 - pożera orzeszki przeznaczone do piwa nie dzieląc się z kolegami...
:wink: ;P: :mrgreen:

dalambert - 25 Czerwca 2009, 19:26

mawete napisał/a
foto 3 - pożera orzeszki przeznaczone do piwa nie dzieląc się z kolegami...

Z Kolegami to ja się ZAWSZE dzielę / czasem nawet PIWEM/ - przyjedź na SKOFoGorimokon to się przekonasz , a Pufcio to skądinąd zacny Potwór ino małolat , piwa jeszcze nie rusza, za to żarty jak cholera ;P:

mawete - 25 Czerwca 2009, 19:29

dalambert: trzymam za słowo :D
dalambert - 25 Czerwca 2009, 19:37

mawete, PRZYBYWAJ :D :!: :!:
Witchma - 25 Czerwca 2009, 19:39

No przecież obiecał już, że przybędzie :)
dalambert - 25 Czerwca 2009, 19:46

Witchma, Ty się na Kiziaka szykuj i jego dzieje straszliwe, a mawete to dusić i kusić trzeba co by mu co się nie wypsło i nie POKRZYŻOWAŁO oooo :twisted:
mawete - 25 Czerwca 2009, 19:48

dalambert: obecność Witchmy wystarczająco kusi... :mrgreen:
Witchma - 25 Czerwca 2009, 19:48

dalambert napisał/a
Ty się na Kiziaka szykuj i jego dzieje straszliwe

Nie jestem pewna, czym gotowa je poznawać...

Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 00:39

A i nie musisz.
dalambert - 26 Czerwca 2009, 08:31

Kruk Siwy, Musi! toż nie oszukuj cwaniaku , przeca z myślą o Witchma, tworzyłeś te przygody bohaterskie, więęc się teraz nie kryguj :P
Homer - 26 Czerwca 2009, 13:26

Całkiem przypadkowo zauważyłem dzisiaj w EMPIKu "Bogów Przeklętych". Zerkam, czy to przypadkiem nie 'ten Monck', patrzę - jednak ten. No to nabyłem :) . Przypadek był tym większy, że książka leżała nie na fantastyce, a na kryminałach. Dawno już nie czytałem przygód naszego dzielnego Mistrza Ceremonii, tak że spodziewaj się recenzji w najbliższym czasie.
Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 13:28

Oczywista. Pogadamy. Jak zawsze jestem ciekaw opinii.
Ziemniak - 26 Czerwca 2009, 14:13

Mogę ci zaoferować krótką recenzję Kurierów galaktycznych szlaków :D
Ogólnie nie jest źle, trochę naiwny i niewyrobiony język, ale za to ciekawie opowiedziana historia. Chętnie poznałbym jej dalszy ciąg, bo odniosłem wrażenie, że została zakończona trochę na siłę.

Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 14:24

Och, och.
To było dwadzieścia lat temu... - publikacja znaczy bo napisane jeszcze wcześniej.
Niech mnie ręka boska broni bym miał znowu do tego usiąść. Wybacz Ziemniak, ale dalszego ciągu nie budziet.
Z drugiej strony to miłe że moja ramotka dała Ci chwilę rozrywki. Non Omnis Moriar...

dalambert - 26 Czerwca 2009, 14:27

Kruk Siwy, zwróć uwagę że Homer, zdobył zaszczytny tytuł : Pierwszego Nabywcy ciasteczko mu się należy :wink:
Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 14:29

No. Z lukrem.
Choć może będzie wolał dobrze nasączone ponczowe...
Miłe jest też to że w dniu premiery książka jest w sprzedaży a nie na magazynie, albo w drodze do magazynu.

dalambert - 26 Czerwca 2009, 15:00

Kruk Siwy, no wprawdzie wśród kryminałów, ale i tak piknie , a swoja drogą toHomer, jaki to EMPiK i gdzie ?
Homer - 26 Czerwca 2009, 15:31

EMPIK Tychy. Zdaje się, że jeden tam tylko jest.
Ziemniak - 26 Czerwca 2009, 16:17

Kruk Siwy napisał/a
dalszego ciągu nie budziet.

To przepisz od nowa i rozwiń niektóre wątki, teraz jest moda na takie myki :mrgreen:
A tak na poważnie, to szkoda, że nie będzie ciągu dalszego. Mogłaby wyjść space opera na sto dwa.

Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 16:45

Nie ma powrotu, niestety. Prędzej już popełnię coś nowego, cos z szerokim "kosmiczynym" oddechem. Napisanie na nowo "Kurierów..." kosztowało by mnie tyle samo pracy a byłoby śmiertelnie nudne...

Vivat Tychy! Jak powiedział dalambert masz u mnie ciasteczko!
Piwo ewentualnie jakby co.

Ziemniak - 26 Czerwca 2009, 17:42

Kruk Siwy napisał/a
Prędzej już popełnię coś nowego, cos z szerokim kosmiczynym oddechem
Czekam z niecierpliwością na świeżynkę, pogryzając tym czasem starsze, skruszałe wyroby.
Pucek - 26 Czerwca 2009, 22:45

Mnie tam do kosmicznych afer specjalnie nie ciągnie. Czekam na swojskie klimaty i awantury z praskiego podwórka. Takie mam skromne życzenia...
Kruk Siwy - 26 Czerwca 2009, 22:52

One są pierwsze w kolejce. Ale potem? Kto wie.
mawete - 27 Czerwca 2009, 09:44

Wlokę się zaraz do zaprzyjaźnionej księgarni - jak nie mają to nogi z *beep* powyrywam
Witchma - 27 Czerwca 2009, 09:49

mawete, sądzisz że przyjaźń przetrwa tę trudną próbę? :)
mawete - 27 Czerwca 2009, 09:52

Witchma: pożyjemy zobaczymy - chwilowo się leczę - do księgarni powinienem dotrzeć w normalnym stanie

Partner forum