Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Fidel-F2 - 29 Września 2011, 00:13
ilcattivo13, naprawdę nie chce mi się zdanie po zdaniu odkręcać tego makaronu coś go tak gęsto na uszy ponawijał
Challenger przy mechach wygląda jak pchełka i waży 60 ton a Ty chcesz przy pomocy tych 60 ton opancerzyć ogromnego rozmiarami mecha
ilcattivo13 napisał/a | A zdarzały się takie czołgi, które zaliczały po kilkadziesiąt bezpośrednich trafień z broni przeciwpancernej w czasie jednego starcia i dalej mogły walczyć. | przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś
poza tym Abramsy i Challengery walczyły z czołgami z lat 70' i mogły rozwalić je z odległości 3000-5000m
no i pooglądaj sobie zdjecia uszkodzonych alianckich czołgów
w starciu Abrams - mech stawiałbym zdecydowanie na pluton rusznic ppanc a zaraz potem na Abramsa
ilcattivo13 - 29 Września 2011, 00:40
Fidel - o Chellengerach piszą m.in. tak:
"As of January 2011, only two Challenger 2s have been damaged in combat, and one destroyed by another Challenger 2 in a friendly fire incident."
"A British military document from 2001 indicated that the British Army would not procure a replacement for the Challenger 2 because of a lack of conventional threats in the foreseeable future." To dotyczy także przeciwpancernego uzbrojenia piechoty.
A jeśli chodzi o trafienia bezpośrednie - tłumacze polskojęzycznej wersji z satelity przesadzili. Tego konkretnego Challengera trafili "tylko" czternaście razy (w tym raz rakietą przeciwpancerną) - link do fragmentu programu w oryginale (około 2:30)
Co do opancerzenia mecha - najpierw śmiejesz się, że elaboraty piszę, a potem chcesz, żebym Ci ze szczegółami wytłumaczył, jak można mecha opancerzyć. Otwórz sobie linka "Sarna", którego wrzucałem wcześniej - tam znajdziesz wszystko w najdrobniejszych szczegółach.
Iscariote - 11 Października 2011, 19:49
Nananana TRAILER AVENGERSÓW
Mój wewnętrzny nerd płacze ze szczęścia jak to ogląda.
ilcattivo13 - 11 Października 2011, 20:18
Jak zobaczyłem Lokiego, to coś mnie dźgnęło w nerkę, ale jak zobaczyłem Thora, to... uchu-chu... Jaki by ten film wspaniały nie był - pierdziulę, nie obejrzę
Matrim - 11 Października 2011, 20:28
ilcattivo13, podejdź do tego tak: Thora nakręcili tylko po to żeby zaoszczędzić minut w Avengersach na wprowadzanie nowego bohatera. Bo Starka już mieli, Bannera też, Kapitana Amerykę wprowadzili niedawno, to i Thora musieli (razem z Lokim i Hawk-Eyem do spółki). I w ten sposób trauma thorowa jest łagodniejsza
Memento - 12 Października 2011, 11:43
Nie wiem czego wy oczekiwaliście po Thorze, to jest całkiem przyzwoity i przyjemny odmóżdżacz. Chyba że ilcattivo13 kręci nosem w myśl zasady bo tak i już.
Zwiastun jest świetny, zwłaszcza kawałki z Tonym Downeyem jr.
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 12:58
Matrim - mimo wszystko, na widok Thora dostaję nagłego napadu wciórności
Memento - z tym Twoim "odmóżdżaczem" to się zgodzę. Ale mam wrażenie, że lobotomia byłaby jednak dużo przyjemniejsza i miała by bardziej odwracalne skutki. Dorośniesz, to zrozumiesz, o co mi chodzi
hijo - 12 Października 2011, 13:01
ilcattivo13, nie wiem czego oczekiwałeś po ekranizacji amerykańskich komiksów, ale dla mnie to dokładnie jak napisał Memento odmóżdżacze. Ale tak jak dobrze czasem jest się odchamić, tak i odmóżdżyć się czasem potrzeba Z miłą chęcią obejrzę Avangersów.
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 13:06
hijo - są ekranizacje komiksów i ekranizacje komiksów. W tej pierwszej grupie znajdzie Thor i jemu podobne, w drugiej Batmany Burtona i Nolana oraz Strażnicy. Zgadnij, które ekranizacje komiksów preferuję
Memento - 12 Października 2011, 13:14
ilcattivo13 napisał/a | Dorośniesz, to zrozumiesz, o co mi chodzi |
Spadaj na drzewo z takimi tekstami. :F
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 13:26
teraz mogę z czystym sumieniem dopisać też "i powtórz biologię z podstawówki" - polarne nie łażą po drzewach
hijo - 12 Października 2011, 13:29
ilcattivo13 napisał/a | hijo - są ekranizacje komiksów i ekranizacje komiksów. W tej pierwszej grupie znajdzie Thor i jemu podobne, w drugiej Batmany Burtona i Nolana oraz Strażnicy. Zgadnij, które ekranizacje komiksów preferuję | pamiętaj, że możemy różnie klasyfikować. Dla mnie grupy się mogą różnić Ja ogólnie wrzucam ekranizacje komiksów do jednego wora i stosuję uproszczone kryteria oceny do tych filmów. Nie przeczę, że są te świetne i te "wierne"
Memento - 12 Października 2011, 13:33
Pierdu pierdu srata tata, ilcattivo13. Wk*rwia mnie gadanie typu 'dorośnij', a wk*rwiony człowiek ma chwilowy spadek IQ. Jestem usprawiedliwiony wg każdego punktu widzenia.
The Divide. Looks nice.
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 13:41
hijo - dla mnie różnice są zbyt duże, żeby wszystko do jednego wora ładować.
Memento napisał/a | a wk*rwiony człowiek ma chwilowy spadek IQ. |
żebyś tylko zdawał sobie sprawę, jak się takimi tekstami podkładasz i jak bardzo kusisz do kolejnych, "nerwiących", komentarzy
hijo - 12 Października 2011, 14:06
ilcattivo13 napisał/a | hijo - dla mnie różnice są zbyt duże, żeby wszystko do jednego wora ładować.
| Czy ja wiem? czy są takie duże. Zróżnicowanie tych filmów polega na tym - kto ładniej pokaże że dobro wygrywa - może upraszczam, ale takie jest moje podejście do tych filmów. Pozwala to łatwiej przyjąć takie twory, jak Thory, a kwiatki jak wspomniane przez Ciebie Nietoperze tylko dzięki temu smakują lepiej
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 14:12
nie mów tak. Różnice są ogromne. Od klasy aktorów począwszy, przez jakość scenariusza i "siódmy" zmysł reżysera. I w producentach (polit-poprawni, czy normalni). I jeszcze kilka innych spraw. Dla mnie "Thor" to najgorszy film o superherosie ever. Nawet trzeci i czwarty Batman były o niebo lepsze, że o człowieku-pałąku (przynajmniej pierwszym) nie wspomnę.
hijo - 12 Października 2011, 15:01
ilcattivo13 napisał/a | I w producentach (polit-poprawni, czy normalni) | Taa Heimdall afroamerykańskiego pochodzenia był świetny
ilcattivo13 napisał/a | nie mów tak. | a czemu? to tylko mój pogląd - nie każę ci przyjmować za dogmat
ilcattivo13 napisał/a | Dla mnie Thor to najgorszy film o superherosie ever. | Też tak myślę, na pewno najgorszy spośród tych, które widziałem
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 15:09
hijo napisał/a | Taa Heimdall afroamerykańskiego pochodzenia był świetny | w dodatku to jeden z dwóch najlepszych aktorów w tym filmie
bo nie jestem w stanie przyjąć tego do wiadomości
no Odpuście wrzucili trailer do nowego filmu o zombiakach. I gdyby mój wzrok nie przykuły nazwy "Zombieland" i "Shaun of the dead", to pewnie przegapiłbym fajny film.
Juan of the dead
hijo - 12 Października 2011, 15:23
ilcattivo13 napisał/a | Juan of the dead |
Toś mnie rozbawił
Dunadan - 12 Października 2011, 20:12
ilcattivo13 napisał/a | Jaki by ten film wspaniały nie był - pierdziulę, nie obejrzę |
Jak śmiesz?! a Scarlett?!
Tyle, że coś mało tam mówiła...
Iscariote - 12 Października 2011, 20:15
Nie musi mówić
Jak dla mnie Tony Stark i tak ukradnie show, więc można do tego podchodzić jak do Iron Mana 3
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 20:16
Dunadan napisał/a | Jak śmiesz?! a Scarlett?! . |
to ta, co się za nią ten matoł Thor snuje? Jest Twoja
Dunadan - 12 Października 2011, 20:17
Iscariote, chyba na to wyjdzie... szkoda że Hulk jest spójny jak 'nie powiem co' po zjedzeniu kilograma pistacji... zupełnie inny aktor :-/
A dziwi mnie trochę że Loki niby taki potężny żeby tylu herosów na niego musiało...
ilcattivo13, ty się zgrywasz? powiedz że się zgrywasz...
Iscariote - 12 Października 2011, 20:29
Dunadan napisał/a | A dziwi mnie trochę że Loki niby taki potężny żeby tylu herosów na niego musiało... | Thor spoiler
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 20:34
Dunadan napisał/a | ilcattivo13, ty się zgrywasz? powiedz że się zrywasz... |
serio pisze. Mnie wystarczy moja ukochana Zooey
merula - 17 Października 2011, 12:18
a może to? Twoja stara. Baśń.
ilcattivo13 - 17 Października 2011, 15:29
oj, a ja gupi myślałem, że z Przerośli to są tylko najwredniejsze baby świata... A okazuje się, że Gienko też przeroślak? Dajcie żyć...
ilcattivo13 - 19 Października 2011, 16:21
Dla wszystkich tych, którzy srodze się zawiedli na ostatnich przygodach (kapitana) Sparrowa - The Pirates! Band of Misfits
Ziuta - 19 Października 2011, 16:30
Już wiem, co oglądać wiosną
hijo - 19 Października 2011, 16:33
Może być hit nieźle się uśmialem na tym zwiastunieilcattivo13, gdzie ty to wynadujesz
|
|
|