To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Fidel-F2 - 29 Wrzeœśnia 2011, 00:13

:mrgreen: ilcattivo13, naprawdę nie chce mi się zdanie po zdaniu odkręcać tego makaronu coś go tak gęsto na uszy ponawijał

Challenger przy mechach wygląda jak pchełka i waży 60 ton a Ty chcesz przy pomocy tych 60 ton opancerzyć ogromnego rozmiarami mecha

ilcattivo13 napisał/a
A zdarzały się takie czołgi, które zaliczały po kilkadziesiąt bezpośrednich trafień z broni przeciwpancernej w czasie jednego starcia i dalej mogły walczyć.
przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś

poza tym Abramsy i Challengery walczyły z czołgami z lat 70' i mogły rozwalić je z odległości 3000-5000m

no i pooglądaj sobie zdjecia uszkodzonych alianckich czołgów

w starciu Abrams - mech stawiałbym zdecydowanie na pluton rusznic ppanc a zaraz potem na Abramsa

ilcattivo13 - 29 Wrzeœśnia 2011, 00:40

Fidel - o Chellengerach piszą m.in. tak:

"As of January 2011, only two Challenger 2s have been damaged in combat, and one destroyed by another Challenger 2 in a friendly fire incident."

"A British military document from 2001 indicated that the British Army would not procure a replacement for the Challenger 2 because of a lack of conventional threats in the foreseeable future." To dotyczy także przeciwpancernego uzbrojenia piechoty.

A jeśli chodzi o trafienia bezpośrednie - tłumacze polskojęzycznej wersji z satelity przesadzili. Tego konkretnego Challengera trafili "tylko" czternaście razy (w tym raz rakietą przeciwpancerną) - link do fragmentu programu w oryginale (około 2:30)

Co do opancerzenia mecha - najpierw śmiejesz się, że elaboraty piszę, a potem chcesz, żebym Ci ze szczegółami wytłumaczył, jak można mecha opancerzyć. Otwórz sobie linka "Sarna", którego wrzucałem wcześniej - tam znajdziesz wszystko w najdrobniejszych szczegółach.

Iscariote - 11 Października 2011, 19:49

Nananana TRAILER AVENGERSÓW
Mój wewnętrzny nerd płacze ze szczęścia jak to ogląda.

ilcattivo13 - 11 Października 2011, 20:18

Jak zobaczyłem Lokiego, to coś mnie dźgnęło w nerkę, ale jak zobaczyłem Thora, to... uchu-chu... Jaki by ten film wspaniały nie był - pierdziulę, nie obejrzę :|
Matrim - 11 Października 2011, 20:28

ilcattivo13, podejdź do tego tak: Thora nakręcili tylko po to żeby zaoszczędzić minut w Avengersach na wprowadzanie nowego bohatera. Bo Starka już mieli, Bannera też, Kapitana Amerykę wprowadzili niedawno, to i Thora musieli (razem z Lokim i Hawk-Eyem do spółki). I w ten sposób trauma thorowa jest łagodniejsza ;)
Memento - 12 Października 2011, 11:43

Nie wiem czego wy oczekiwaliście po Thorze, to jest całkiem przyzwoity i przyjemny odmóżdżacz. Chyba że ilcattivo13 kręci nosem w myśl zasady bo tak i już.

Zwiastun jest świetny, zwłaszcza kawałki z Tonym Downeyem jr.

ilcattivo13 - 12 Października 2011, 12:58

Matrim - mimo wszystko, na widok Thora dostaję nagłego napadu wciórności :wink:

Memento - z tym Twoim "odmóżdżaczem" to się zgodzę. Ale mam wrażenie, że lobotomia byłaby jednak dużo przyjemniejsza i miała by bardziej odwracalne skutki. Dorośniesz, to zrozumiesz, o co mi chodzi :wink:

hijo - 12 Października 2011, 13:01

ilcattivo13, nie wiem czego oczekiwałeś po ekranizacji amerykańskich komiksów, ale dla mnie to dokładnie jak napisał Memento odmóżdżacze. Ale tak jak dobrze czasem jest się odchamić, tak i odmóżdżyć się czasem potrzeba :mrgreen: Z miłą chęcią obejrzę Avangersów.
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 13:06

hijo - są ekranizacje komiksów i ekranizacje komiksów. W tej pierwszej grupie znajdzie Thor i jemu podobne, w drugiej Batmany Burtona i Nolana oraz Strażnicy. Zgadnij, które ekranizacje komiksów preferuję :wink:
Memento - 12 Października 2011, 13:14

ilcattivo13 napisał/a
Dorośniesz, to zrozumiesz, o co mi chodzi :wink:

Spadaj na drzewo z takimi tekstami. :F

ilcattivo13 - 12 Października 2011, 13:26

teraz mogę z czystym sumieniem dopisać też "i powtórz biologię z podstawówki" - polarne nie łażą po drzewach :twisted:
hijo - 12 Października 2011, 13:29

ilcattivo13 napisał/a
hijo - są ekranizacje komiksów i ekranizacje komiksów. W tej pierwszej grupie znajdzie Thor i jemu podobne, w drugiej Batmany Burtona i Nolana oraz Strażnicy. Zgadnij, które ekranizacje komiksów preferuję
pamiętaj, że możemy różnie klasyfikować. Dla mnie grupy się mogą różnić :wink: Ja ogólnie wrzucam ekranizacje komiksów do jednego wora i stosuję uproszczone kryteria oceny do tych filmów. Nie przeczę, że są te świetne i te "wierne" :mrgreen:
Memento - 12 Października 2011, 13:33

Pierdu pierdu srata tata, ilcattivo13. Wk*rwia mnie gadanie typu 'dorośnij', a wk*rwiony człowiek ma chwilowy spadek IQ. Jestem usprawiedliwiony wg każdego punktu widzenia.

The Divide. Looks nice.

ilcattivo13 - 12 Października 2011, 13:41

hijo - dla mnie różnice są zbyt duże, żeby wszystko do jednego wora ładować.

Memento napisał/a
a wk*rwiony człowiek ma chwilowy spadek IQ.

żebyś tylko zdawał sobie sprawę, jak się takimi tekstami podkładasz i jak bardzo kusisz do kolejnych, "nerwiących", komentarzy :mrgreen:

hijo - 12 Października 2011, 14:06

ilcattivo13 napisał/a
hijo - dla mnie różnice są zbyt duże, żeby wszystko do jednego wora ładować.
Czy ja wiem? czy są takie duże. Zróżnicowanie tych filmów polega na tym - kto ładniej pokaże że dobro wygrywa - może upraszczam, ale takie jest moje podejście do tych filmów. Pozwala to łatwiej przyjąć takie twory, jak Thory, a kwiatki jak wspomniane przez Ciebie Nietoperze tylko dzięki temu smakują lepiej :D
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 14:12

nie mów tak. Różnice są ogromne. Od klasy aktorów począwszy, przez jakość scenariusza i "siódmy" zmysł reżysera. I w producentach (polit-poprawni, czy normalni). I jeszcze kilka innych spraw. Dla mnie "Thor" to najgorszy film o superherosie ever. Nawet trzeci i czwarty Batman były o niebo lepsze, że o człowieku-pałąku (przynajmniej pierwszym) nie wspomnę.
hijo - 12 Października 2011, 15:01

ilcattivo13 napisał/a
I w producentach (polit-poprawni, czy normalni)
Taa Heimdall afroamerykańskiego pochodzenia był świetny :twisted:
ilcattivo13 napisał/a
nie mów tak.
a czemu? to tylko mój pogląd - nie każę ci przyjmować za dogmat :wink:

ilcattivo13 napisał/a
Dla mnie Thor to najgorszy film o superherosie ever.
Też tak myślę, na pewno najgorszy spośród tych, które widziałem :wink:
ilcattivo13 - 12 Października 2011, 15:09

hijo napisał/a
Taa Heimdall afroamerykańskiego pochodzenia był świetny :twisted:
w dodatku to jeden z dwóch najlepszych aktorów w tym filmie :roll:

hijo napisał/a
a czemu?
bo nie jestem w stanie przyjąć tego do wiadomości :wink:

no Odpuście wrzucili trailer do nowego filmu o zombiakach. I gdyby mój wzrok nie przykuły nazwy "Zombieland" i "Shaun of the dead", to pewnie przegapiłbym fajny film.

Juan of the dead :lol:

Spoiler:
:mrgreen:

hijo - 12 Października 2011, 15:23

ilcattivo13 napisał/a
Juan of the dead :lol:

Toś mnie rozbawił :mrgreen:

Dunadan - 12 Października 2011, 20:12

ilcattivo13 napisał/a
Jaki by ten film wspaniały nie był - pierdziulę, nie obejrzę :|

Jak śmiesz?! a Scarlett?! :evil:

;P: :mrgreen:

Tyle, że coś mało tam mówiła...

Iscariote - 12 Października 2011, 20:15

Nie musi mówić :D
Jak dla mnie Tony Stark i tak ukradnie show, więc można do tego podchodzić jak do Iron Mana 3 :mrgreen:

ilcattivo13 - 12 Października 2011, 20:16

Dunadan napisał/a
Jak śmiesz?! a Scarlett?! :evil: .

to ta, co się za nią ten matoł Thor snuje? Jest Twoja ;P:

Dunadan - 12 Października 2011, 20:17

Iscariote, chyba na to wyjdzie... szkoda że Hulk jest spójny jak 'nie powiem co' po zjedzeniu kilograma pistacji... zupełnie inny aktor :-/

A dziwi mnie trochę że Loki niby taki potężny żeby tylu herosów na niego musiało...

ilcattivo13, ty się zgrywasz? powiedz że się zgrywasz... :mrgreen:

Iscariote - 12 Października 2011, 20:29

Dunadan napisał/a
A dziwi mnie trochę że Loki niby taki potężny żeby tylu herosów na niego musiało...
Thor spoiler
Spoiler:

ilcattivo13 - 12 Października 2011, 20:34

Dunadan napisał/a
ilcattivo13, ty się zgrywasz? powiedz że się zrywasz... :mrgreen:

serio pisze. Mnie wystarczy moja ukochana Zooey :D

merula - 17 Października 2011, 12:18

a może to? Twoja stara. Baśń.
ilcattivo13 - 17 Października 2011, 15:29

oj, a ja gupi myślałem, że z Przerośli to są tylko najwredniejsze baby świata... A okazuje się, że Gienko też przeroślak? Dajcie żyć... :roll:
ilcattivo13 - 19 Października 2011, 16:21

Dla wszystkich tych, którzy srodze się zawiedli na ostatnich przygodach (kapitana) Sparrowa - The Pirates! Band of Misfits :D
Ziuta - 19 Października 2011, 16:30

Już wiem, co oglądać wiosną :D
hijo - 19 Października 2011, 16:33

Może być hit :mrgreen: nieźle się uśmialem na tym zwiastunieilcattivo13, gdzie ty to wynadujesz :?:

Partner forum