To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Hubert - 27 Października 2010, 17:01

Navajero napisał/a
Jestem humanitarny, więc mu tylko ściąłem łeb maczetą ;) Dużo broni i możliwości jej ulepszania, spory wybór towarzyszy podróży ( wybrałem robota i miłą dzierlatkę). Rozmaite opcje wykonania questów ( siła, łapówka, wiedza naukowa, retoryka). Nic tylko grać :mrgreen:

Czyli prawdą jest, co mówią recenzenci. Że to jest Fallout (dla niewtajemniczonych, jeśli się tacy w ogóle błąkają po forum :mrgreen: - to zdanie wbrew pozorom dużo znaczy).
Pojawia się ktoś ze starej kompanii?
W FO3 chyba Marcus był, ale nie wiem, nie grałem.

Zasysam Restoration Project 2.0.
Jeszcze troszkę i znów będę najszczęśliwszym człowiekiem pod słońcem :)
ilcattivo13, przeglądałem NMA, ale oni mają jeszcze spolszczenie do wersji 1.1 czy jakiejś takiej...

ilcattivo13 - 27 Października 2010, 20:34

Navajero napisał/a
Nic tylko grać :mrgreen:

grasz w wersję pecetową?

Navajero - 27 Października 2010, 21:25

Tak :)
ilcattivo13 - 27 Października 2010, 21:47

no to można wyłączyć slo-mo, czyli cinematicsy w VATSie, czy nie można?
Navajero - 27 Października 2010, 22:26

Jest w opcjach coś, co się nazywa "kamera zabójstwa" i można to wyłączyć. Mnie animacje związane z krytykami nie przeszkadzają i wyłączyłem to dopiero teraz i mimo kilku krytyków nie miałem tych filmików jak ofiara leży i kwiczy ( ale grałem "testowo" tylko kilka minut) :) Tak więc na 99% można.
ilcattivo13 - 28 Października 2010, 14:24

Urrraaaaaaaa!!! :D Wyjaśniło się :D

Dla mnie to strasznie przeszkadzało, bo gram snajperami/camperami i w FO3 prawie każdy strzał kończył się criticalem i filmikiem. A że w czasie filmiku samemu nic robić nie można, podczas gdy wrogowie sieją pestkami do oporu, to często bywało niewesoło.

Navajero - 28 Października 2010, 15:06

No nie ma tych filmików, sprawdzone. Z drugiej strony może tu opłaca się stawiać na walkę wręcz czy bronia białą? Bo są "pięści odrzutowe" ze strasznym kopem, rękawice wspomagane, lance termiczne. I eksperci uczą specjalnych technik walki. A poderżnięcie gardła śpiącemu wrogowi też miałoby swój smaczek ;)
ilcattivo13 - 28 Października 2010, 18:38

wolę wrogowi włożyć w majtki granat :mrgreen: ew. "przeciąć go w pół serią z hunting rifle" :mrgreen:
Nutzz - 30 Października 2010, 12:01

Dunadan napisał/a
ilcattivo13, a grałeś w amigowską Kolonizację? :mrgreen:

Jah, jah, jah.
I ten półgodzinny filmik z dyskietek na wstępie :D

Obecnie odgrzewam Mass Effecta, w ramach preludium do części drugiej.

turelie - 30 Października 2010, 14:18

Wybaczcie, że wtrącę się nieco w 'męskie pogaduchy' na temat podrzynania gardła śpiącemu, wkładania w majtki granatów i ofiar leżących i kwiczących... ;)

Ku mojej niezmiernej uciesze kurier dostarczył mi wczoraj Fable III. Tytuł ten odbiega nieco pod względem natężenia rozlanej krwi na metr kwadratowy od wymienionych powyżej tytułów, ale nie można narzekać też na jej brak ;)

Czy ktoś miał styczność z poprzednimi częściami tej serii? Może także czeka na przesyłkę? ;)

Navajero - 30 Października 2010, 14:51

Grałem w Fable, strasznie liniowa gra, w zasadzie nawalanka. Wolę cRPG. W stylu Tormenta, Baldurs Gate, prawdziwych Falloutów.
turelie - 30 Października 2010, 15:27

Navajero, jak rozumiem grałeś jedynie w pierwszą część serii? Trudno zaprzeczyć jej liniowości. Dwójka jest zdecydowanie bardziej rozbudowana i nie określiłabym jej mianem strasznie liniowej. Choć oczywiście daleko jej pod tym względem do wspominanego Baldur's Gate. Nie ma co porównywać ;)
Memento - 30 Października 2010, 16:09

Drugie miejsce na czarnej liście w NFS Most Wanted, nowy silnik w moim super hiper duper Chevrolecie Cobalt - i jest byczo. 8)

Gdyby tylko można było ścigać się Camaro albo Dodgem Chargerem, byłby to najlepszy NFS w jaki grałem.

Navajero - 30 Października 2010, 16:14

turelie napisał/a
Navajero, jak rozumiem grałeś jedynie w pierwszą część serii?

Chyba tak, dawno to było :)

Adon - 30 Października 2010, 17:06

A grał ktoś w Darksiders? Słyszałem ostatnio sporo dobrego o tej grze. Może Ty, Navajero?
Navajero - 30 Października 2010, 17:18

Nie, nie grałem. Co prawda bieganie z mieczem dwuręcznym czy kosą może odprężać i nie wykluczam w przyszłości, ale jeszcze nie :)
ilcattivo13 - 30 Października 2010, 19:29

turelie napisał/a
...wkładania w majtki granatów...

se moi :mrgreen:

Hubert - 31 Października 2010, 14:10

turelie napisał/a

Czy ktoś miał styczność z poprzednimi częściami tej serii? Może także czeka na przesyłkę? ;)

Też próbowałem. Za bardzo bajkowa za grzeczna dla mnie - jeśli dobrze pamiętam. Trzeba jednak przyznać, że fantazję i pomysły Molyneux ma.
Wolę zestaw, o którym wspomniał Navajero. Właśnie wróciłem do Fallouta 2, zainstalowałem najświeższą (chyba) wersję Restoration Project, 2.1b. Grać, nie umierać :mrgreen:

ketyow - 31 Października 2010, 15:05

U mnie znowu Borderlands pełną parą (multi). Trzeba pomyśleć o dodatku.
Sandman - 31 Października 2010, 15:38

Adon, grałem, odstawiłem po godzinie, nie podeszło.
psychosis - 1 Listopada 2010, 09:52

ja grałam w Fable III wcześniej w I i II. ogólnie jestem fanką tej serii, choć jeżeli chodzi o III to jakoś tak po dwóch godzinach zostawiłam i jak na razie nie wracam
Dunadan - 1 Listopada 2010, 12:49

Nutzz napisał/a
Obecnie odgrzewam Mass Effecta, w ramach preludium do części drugiej.

Pamiętaj że decyzje które podejmujesz w jedynce mają wpływ na wydarzenia w dwójce ;) ja sobie tak "odgrzałem" ME i grając paragonem podokonywałem trochę "szalonych" decyzji które mi się nadpisały :D i w dwójce miałem jazdy...

turelie - 1 Listopada 2010, 14:10

psychosis - Czyżby odstraszył Cię klimat steampunk obecny w trzeciej części? ;)
psychosis - 1 Listopada 2010, 16:44

odstraszył mnie przymus napisania magisterki do końca listopada ;) ale tak poważnie klimat jest dokładnie taki jakiego się spodziewałam, po prostu na jakiś czas mi się Fable przejadło podobnie jak Assassin`s Creed, choć oczywiście mam zamiar kupić sobie III część
Nutzz - 1 Listopada 2010, 22:51

Dunadan napisał/a
Pamiętaj że decyzje które podejmujesz w jedynce mają wpływ na wydarzenia w dwójce ;) ja sobie tak odgrzałem ME i grając paragonem podokonywałem trochę szalonych decyzji które mi się nadpisały :D i w dwójce miałem jazdy...

I właśnie dlatego odgrzewam wpierw jedynkę :D

Memento - 3 Listopada 2010, 22:46

Mój jednogigahercowy rzęch całkiem elegancko i płynnie ciągnie Call Of Duty 2, okazało się. No to se pykam, i jest tak samo fajnie jak w 'jedynce'.
Szenute - 5 Listopada 2010, 12:02

Ostatnio marzy mi sie GTA 4 wraz z dodatkami LaD i BogT
Matrim - 7 Listopada 2010, 23:40

Lord of the Rings Online niedawno stało się darmową grą. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym tytułem?
Memento - 10 Listopada 2010, 12:18

Próbowałem grać w Enter The Matrix. Wytrzymałem dwa dni. Koszmarne sterowanie, koszmarny auto-aim, koszmarny wygląd, koszmarne sterowanie samochodem, modele zderzeń i grawitacji. Ja wiem, to Matrix i w Matriksie nawet wyładowana śmieciarka może pruć 300 km/h i wzlatywać na pięć metrów na co większym wyboju, ale... no zniesmaczyło mnie to.

Wcześniej niewypałem miesiąca okazał się Rainbow Six: Lockdown. Otwieram drzwi, zabijam oprycha serią z karabinu, a drugi oprych schowany za krzesłem mówi półszeptem chyba coś słyszałem. <facepalm>

Czas odkurzyć star(sz)e ale jare Project I.G.I.

Dunadan - 10 Listopada 2010, 20:09

Memento napisał/a
Czas odkurzyć star(sz)e ale jare Project I.G.I.

Maaatko, kiedy ja w to grałem... :D

Partner forum