Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu
Anonymous - 23 Lipca 2007, 01:27
Rodion, nie przesadzaj. Widać potrzebujemy, czasem dogadać sie nie idzie, różni ludzie tu trafiają, niedojrzali i nieodpowiedzialni także. Chyba lepiej, żeby mod załatwiał sprawę w odpowiednim czasie, zanim urośnie to do afery takiej jak powyższa? Uniknie się pyskówek, z decyzjami moda nie ma dyskusji i tyle.
Rodion - 23 Lipca 2007, 01:33
To fajnie że jeszcze Wam zależy.
Ale nadał nie mogę sie nadziwić jednemu.
Jest nas tu tak naprawdę tylko parę osób. I czy naprawdę potrzeba aż takiego nadzoru aby to wszystko funkcjonowało?
I Miria co do niedojrzałości masz rację.
I pewnie sama wiesz ze po pracy to nie za bardzo chce sie człowiekowi cokolwiek wychowywać.
dzejes - 23 Lipca 2007, 01:33
Rodion: parę osób? Huh?
Rodion - 23 Lipca 2007, 01:35
Tak dzejes policz sobie. Możesz na palcach.
Anonymous - 23 Lipca 2007, 01:35
Rodion, potrzeba, bo żeby się dogadać, potrzebna jest dobra wola wszystkich stron, a tej zabrakło tym razem. Wtedy robi się problem, który się sam nie rozwiąże.
dzejes - 23 Lipca 2007, 01:36
Rodion napisał/a | Tak dzejes policz sobie. Możesz na palcach. |
Swoich, Twoich i kogo jeszcze?
EDIT: a trochę poważniej - tak Ci się tylko wydaje. Na forum w ciągu ostatnich 24 godzin było ok. 60 osób, a są wakacje. Jasne, że naprawdę aktywnych spamerów jest może 30, może 40, ale dalej masz średnio zaawansowanych, tych pewne jest powyżej setki, a potem okazjonalnych pisarczyków i stalkerów, których zliczyć nie sposób. I ja chciałbym, żeby ludzie przechodzili raczej "do góry" w tej drabinie, nie odpadali zniechęceni tonami spamu. Bo nawet jeśli owe tony nie wpływają na merytoryczną strone forum (a wpływają), to tworza fałszywy obraz i utrudniają poszukiwania wartościowych wątków - a już same nazwy działów nie ułatwiają ja siedze tu od ponad 1,5 roku, a dalej nie wiem co jak się nazywa i muszę czytać opisy pod nimi
Rodion - 23 Lipca 2007, 01:41
dzejes no ja tam nie wiem czego Ci tam brakuje, ale mi wystarczyło to co mam od matki natury
Miria coś mi ie widzi ze mimo tego co zostało tu powiedziane problem nadal będzie nierozwiązany i obym sie mylił
Kruk Siwy - 23 Lipca 2007, 01:41
Ludzi aktywnych będzie ze sto pięćdziesiąt sztuk. Może trochę więcej... Rodion trochę przesadza, ale rozumiem że nie chciałby bezustannie czuć na karku oddechu stróży moralności...
Anonymous - 23 Lipca 2007, 01:43
Rodion, a masz jakieś inne propozycje rozwiązania go? To jest forum internetowe, nie ma obowiązku bycia jedną wielką rodziną, ludzie są różni więc musi być regulamin i musza być moderatorzy.
dzejes - 23 Lipca 2007, 01:44
Kruku - oczywiście, ale teraz za to możesz poczuć zupełnie inny zapach
Rodion - 23 Lipca 2007, 01:45
Kruku tych tworzących klimat forum ( tak dzień w dzień od lat) jest mniej.
I masz rację. Modzi będą oceniać wypowiedzi subiektywnie, bo inaczej sie nie da i w efekcie przepadnie tao co tak bardzo mi sie tu podoba.
Miria dzejes to co Wy robicie w tej chwili jest właściwą odpowiedzią, jest homeostatyczną zdolnością takiego organizmu jaki to forum do zachowania równowagi.
Kruk Siwy - 23 Lipca 2007, 01:46
Czasami nawet w najlepszym towarzystwie ktoś powietrze zepsuje. Drużyna SWAT na to nie pomaga.
dzejes - 23 Lipca 2007, 01:49
Rodion - cóż, nie dogadamy się Dla mnie zachowanie prezentowane w powitalni przez kilka osób nie jest ani fajne, ani nie jest wyrazem wolności.
Kruk - wiesz, bezsensowne spamowanie można porównać do pierdnięcia, ale moda do SWAT? Przesadzasz.
Kruk Siwy - 23 Lipca 2007, 01:50
Nadmiar modów. O ile zdążyłem zauważyć NURS zareagował. Rzym powiedział sprawa skończona.
dzejes - 23 Lipca 2007, 01:52
NURS zareagował, gdy się przestraszył, że zaraz się z Adashim wirtualnie pobijemy I nie zgadzam się, że przy takim forum trzy osoby to wystarczająca liczba.
Rodion - 23 Lipca 2007, 01:54
dzejes masz prawo do tego że Ci sie nie podoba, i masz prawo to powiedzieć.
I masz nawet prawo żądać tego by było więcej modów i adminów. Masz nawet prawo żądać by każdy post był moderowany.
Tylko po co?
dzejes - 23 Lipca 2007, 01:56
Rodion - Ty masz za to prawo przesadzać i mirmiłować. Brakuje mi na forum Logana - bo on rzadko interweniował, sama świadomość, że jest działała uspokajająco.
Kruk Siwy - 23 Lipca 2007, 01:56
Zobaczymy jak rzecz się rozwinie. Jeżeli tandem Gwyn - Adashi z dochodzącym ADHD nieco zmniejszy ilość miziania się to w sumie wyjdzie na to że Boh trojcu adminów ljubit.
Rodion - 23 Lipca 2007, 02:00
dzejes każdy z nas jest indywidualnością mniej lub bardziej kontrowersyjną ( wnerwiającą jak kto woli) i jakoś sie z tego powodu nie mordujemy
Kruku QED
I może już EOT, czyli ciszej nad tą trumną?
dzejes - 23 Lipca 2007, 02:07
Rodionie, Kruku - prosze was, żebyście się przez sekundę zastanowili nad jedną rzeczą. W swoim czasie toczyłem z Loganem zażarte dyskusje na PW, wkurzałem się na niego - a teraz żałuję, że nie ma kogoś takiego, kto powie "Przeginasz, przestań".
Naprawdę forum się zmieniło. Chcecie, żeby całkiem przetransformowało w czat dla nastolatek? Skoro nowych wita wątek, w którym właśnie takie rozmowy odchodzą? Będąc nowymi - szukalibyście dalej, zagłebialbyście się w te setki tematów po takim powitaniu?
Kruk Siwy - 23 Lipca 2007, 02:11
Logana brakuje. To prawda.
Ale będę twierdził z uporem maniaka - nic nie da karcenie na każdym kroku. Forum się zmieniło?
Być może, ale znaczy to że żyje. Podaj inne przykłady nieznośnych gadułów rozwalających forum. Bo może nie zauważyłem skali zjawiska?
Czas spać...
Rodion - 23 Lipca 2007, 02:14
Czy jeśli powiem ze jak w wątku powitalnym pojawi sie znowu manga dla dziewczynek z wodogłowiem to poprę petycję do NURS"a o przeniesienie tego wątku i napomnienia jego twórców, to dasz już na dziś spokój i poczekasz na to co stanie sie jutro?
dzejes - 23 Lipca 2007, 02:15
Ja rzuciłem propozycję, poczekajmy aż więcej ludzi się wypowie.
Moim zdaniem kilka osób odpowiedzialnych za określone działy forum dobrze zrobi nam wszystkim. A jeśli ktoś wybrany na moda okaże się bucem - to co? Myślicie, że się nie znajdzie ktoś, kto o tym powie wprost? Przecież to nie jest dożywotnia fucha.
Rodion napisał/a | ... to dasz już na dziś spokój i poczekasz na to co stanie sie jutro? |
To są Twoje metody "dogadywania się"? Dość oryginalne.
Anonymous - 23 Lipca 2007, 02:52
Holender, pol dyskusji mi przelecialo, jak mi sie router wyjajil.
Popieram wniosek dzejesa o tym, ze przydaloby sie wiecej modow. Tylko z mniejszymi uprawnieniami, ale to juz chyba zostalo powiedziane, wiec nie bede powielal. Nalezaloby troche w tym celu zmienic regulamin forum IMO: dookreslic role semi-modow poszczegolnych dzialow. Bo brak Logana, fakt, odwalal kupe dobrej roboty na forum.
A teraz spac...
Dabliu - 23 Lipca 2007, 03:21
krisu napisał/a | dzezi sie mowi... |
Teraz mówi się Flesh...
A tak serio, to ja już dawno przestałem czytać wątek powitalny. Strata czasu. To jak stać w kolejce, nie wiadomo za czym, której koniec niknie gdzieś za rogiem, i kolejnym rogiem, i kolejnym... I człowiek idzie sobie, za przeproszeniem w piz... do domu. No bo ile można...
Rafał - 23 Lipca 2007, 09:57
Ale mnie jatki ominęły, szkoda
Ostatkem sił dzisiaj oderwałem palec od "ignoruj" wątek powitalny, udało się.
Słowik - 23 Lipca 2007, 10:55
Ja też jeszcze nie ignoruję, ale coraz częściej oznaczam cały dział Zadomowienia jako przeczytany. Przez to może nie mam już teraz zbyt dokładnego oglądu sytuacji, bo od jakiegoś miesiąca praktycznie w ogóle nie czytam Dzień dobry. Ale wydaje mi się, że za bardzo pojechaliście tutaj po Adashim, a trzeba by było pogadać też z Gwyn i Adenedhelem o tym upragnionym przez innych blogu (ale to już może jakieś PW od NURSA? hmm)
I tak, jestem za wprowadzeniem dodatkowych dwóch, trzech moderatorów. Haletha już praktycznie tutaj nie zagląda, nie mówiąc o modowaniu, tak jak i wspomniany Logan.
Czarny - 23 Lipca 2007, 11:01
Adashi dostał, bo akurat był i był przeciw
mawete - 23 Lipca 2007, 12:01
To ja zmienię temat 3,5 dnia do urlopu
//edit: teoretycznie
Adashi - 23 Lipca 2007, 12:06
Czarny napisał/a | Adashi dostał, bo akurat był i był przeciw |
I oto cała prawda na ten temat, Czarny
|
|
|