To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Spodenki - Szorty

Martva - 21 Marca 2009, 13:40

Mam pewien pomysł, ale boję się że wszyscy na niego wpadną ;P:
xan4 - 21 Marca 2009, 13:44

mad napisał/a
niechcący przyszedł mi pomysł do głowy i szort już jest napisany

no i bardzo dobrze, mam nadzieję, że dołączysz, bo edycja bez szorta mada to żadna edycja :D

Witchma - 21 Marca 2009, 13:46

xan4 napisał/a
edycja bez szorta mada to żadna edycja :D

Komisyjnie uznamy ją za niebyłą jakby co :D

mad - 21 Marca 2009, 13:49

Martva - nie żartuj. To nawet żarty nie są, to kpiny z nas wszystkich - niemartvych :evil: :wink:

xan4 - trochę wazeliną zapachniało. A póki co, Twojego szorta jeszcze nie mam.
Dobra, obiecuję, że to ostatnia uwaga skierowana osobiście po adresem autora, ktory JESZCZE nie przysłał tekstu :|

Edit:
Witchma - Odezwałem się po dwóch dniach i juz sobie jaja ze mnie robicie :wink: Bo temat zmienię! :twisted: :wink:

shenra - 21 Marca 2009, 13:54

Martva, jak Cię spotkam to Cię pogryzę. Już szlifuje kosmiczne zęby :!:

Jak nie wyślesz, też nie wyślę :evil:

mad - 21 Marca 2009, 13:55

shenra napisał/a
Jak nie wyślesz, też nie wyślę

A jak nie wyślecie, ja nie opublikuję. Proste :mrgreen: :wink:

Witchma - 21 Marca 2009, 13:55

mad napisał/a
Odezwałem się po dwóch dniach i juz sobie jaja ze mnie robicie :wink: Bo temat zmienię! :twisted: :wink:

:lol: :lol: :lol:

shenra - 21 Marca 2009, 14:03

mad napisał/a
A jak nie wyślecie, ja nie opublikuję. Proste

Zrobisz krzywdę innym. ;P:

Martva - 21 Marca 2009, 14:10

mad napisał/a
Martva - nie żartuj.

Nie żartuję, jestem śmiertelnie poważna :D

Cytat
Martva, jak Cię spotkam to Cię pogryzę.

Roar! :D

Cytat
Jak nie wyślesz, też nie wyślę :evil:

A to już był szantaż, pfff!

shenra - 21 Marca 2009, 14:11

Martva napisał/a
A to już był szantaż, pfff!

Pewnie, że szantaż :!: Przyznaję się bez bicia, byleby skuteczny :!: :twisted:

Ozzborn - 21 Marca 2009, 17:36

Martva napisał/a
Mam pewien pomysł, ale boję się że wszyscy na niego wpadną

Ja tak miałem w pistoletach i różach, wręcz byłem pewnien, ale okazało się, że nikt nie napisał w tym guście... nawet ja :twisted:

Godzilla - 21 Marca 2009, 17:38

No to na co czekacie? Zasuwajcie!
Martva - 21 Marca 2009, 17:39

Ehh. Też mi się zdarzyło przynajmniej raz, trudno mi uwierzyć że skojarzenia oczywiste dla mnie nie muszą być oczywiste dla wszystkich.
shenra - 21 Marca 2009, 17:45

Martva, moje skojarzenia przejasne dla mła, zupełnie są spowite cieniem dla innych :mrgreen: . Nie można mieć wszystkiego.
mad - 21 Marca 2009, 21:35

Dajcie spokój. To tak, jakby bać się o popełnienie plagiatu zanim jeszcze oryginał powstanie ;P:

Dwie edycję temu powstały dwa szorty oparte na identycznym pomyśle: "Bunt" Alexa i mojego autorstwa "Jestem panem świata". Identyczny pomysł, a jednak napisane zostały zupełnie inaczej. Szort Alexa spodobał się bardziej, czemu i ja dałem wyraz, głosując na niego.
Zatem podobne pomysły to ciekawa sprawa :idea:

shenra - 21 Marca 2009, 21:39

mad, wiadomo, ale przy skojarzeniach oczywistych zawsze budzi się wątpliwość, że skoro ja na to wpadłam - wpadli i inni.
Easy - 21 Marca 2009, 22:25

Kurna, wpadłem na (moim zdaniem) dobry pomysł i pojawia się pytanie pytań.

Pisać szorta, czy rozwinąć? Wrrr...

Lynx - 21 Marca 2009, 22:28

Easy, szorta a później rozwinąć. Ja mam gorzej. Temaciki zacne, a wychodzi mi nie to co trzeba, to wiersz jakiś, to inna konwencja... :evil:
shenra - 21 Marca 2009, 22:32

Easy, napisz szorta a potem go rozwiń. Dla mada góra 3500 znaków coby się cieszył, dla reszty tyle ile dusza zapragnie :wink:
Easy - 21 Marca 2009, 22:33

Lynx napisał/a
Easy, szorta a później rozwinąć.

Ale to chyba nie ładnie tak. Raz wysmażony tekst pozostaje takim, jakim się narodził.

shenra - 21 Marca 2009, 22:34

Easy, i tu się mylisz :mrgreen: wierz mi, wiem z autopsji ;P:
Lynx - 21 Marca 2009, 22:39

Easy, nie całkiem. Dobry żart... Z dobrego opowiadania można powieść zrobić. Rozwinięcie pomysłu może mu pomóc. Szczególnie przy wielowątkowości. Ten niedosyt u czytelnika: a co się stało z "tym" albo "tamtym"?
Marcin Robert - 22 Marca 2009, 10:52

Uważacie, że można tak zrobić? Wziąć szorta napisanego na przykład na warsztaty, rozwinąć go, a potem wysłać na jakiś konkurs? (Bo prawdę mówiąc myslałem o zrobieniu czegoś takiego, ale nie miałem odwagi).
Martva - 22 Marca 2009, 10:56

Marcin Robert, o ile pomysł na szorta udźwignie opowiadanie, to czemu nie?
xan4 - 22 Marca 2009, 12:18

Marcin Robert, ja nie widziałbym problemu.
Sally - 22 Marca 2009, 14:31

Niby tak, ale ja bym tak nie zrobiła... Pomysł albo nadaje się na szorta, albo na powieść. Szort, który mógłby być równie dobrze powieścią nie jest chyba dobry szortem, a jeszcze gorzej odwrotnie :roll:
Ja nie mam, na szczęście, z tym większego problemu, bo jestem świadoma, że w "czymś większym" się nie sprawdzam. Mój rekord to 17 stron A4, a to i tak cudem jakimś :mrgreen:

shenra - 22 Marca 2009, 19:15

No i jak tam szortowy maraton? mad jakie wieści z okopów?
mad - 22 Marca 2009, 20:17

shenra napisał/a
mad jakie wieści z okopów?

Wycofałem się na z góry upatrzone pozycje :wink:
Może i coś nowego przyszło, ale na razie nic nie zapowiada rekordowej edycji. Chyba, że to cisza przed burzą jest :arrow: nadzwyczajna mobilizacja autorów.
Pisać, pisać, tydzień został.

Stormbringer - 22 Marca 2009, 21:50

Marcin Robert napisał/a
Uważacie, że można tak zrobić? Wziąć szorta napisanego na przykład na warsztaty, rozwinąć go, a potem wysłać na jakiś konkurs? (Bo prawdę mówiąc myslałem o zrobieniu czegoś takiego, ale nie miałem odwagi).

Oczywiście, że można - wszystkie chwyty dozwolone. Liczy się efekt.

Lynx - 22 Marca 2009, 22:48

shenra, mad, lepiej mieć mniej czegoś przemyślanego niż za dużo byle czego. Ja ze swojej strony czekam na uwagi red. O!
:mrgreen:

Partner forum