Blogowanie na ekranie - moje śmietnisko
illianna - 29 Października 2009, 13:54
Ziuta, a moi dziadkowie juz 64
corpse bride - 29 Października 2009, 14:32
chyba faktycznie powinnam tak powiedzieć ojcu. ale tak mnie sobie wytresował, że się boję
radio mi gra requiem mozarta. czy wszyscy się dziś na mnie uwzięli? buu...
Agi - 29 Października 2009, 14:51
corpse bride napisał/a | chyba faktycznie powinnam tak powiedzieć ojcu. ale tak mnie sobie wytresował, że się boję |
corpse bride, odpowiedz sobie co masz do stracenia, a co do zyskania. Sama musisz podjąć decyzję.
corpse bride - 30 Października 2009, 11:00
jeszcze nie wiem, ale dziś już mi jakoś lepiej, chociaż i tak... nostalgicznie.
byłam wczoraj na filmie o irenie sendlerowej. film jako film taki sobie. irena gra jedną twarzą (tą z plakatu) i właściwie nie wiadomo, co nią kieruje, że ratuje te dzieci. (i dlaczego akurat dzieci???). no i dubbing: niemcy mówią po polsku bez niemieckiego akcentu, za to jak już pokrzykują 'jude raus' albo 'hende hoch' to z polskim akcentem, że trudno się połapać, kto jest kim.
ALE przez cały film oscylowałam wokół granicy płaczu, raz po tej, raz po tamtej stronie, bo to było o wojnie. NIENAWIDZĘ WOJEN! JAK ludzie mogą robić coś takiego? CO może usprawiedliwiać jakąkolwiek wojnę? to jest dla mnie zupełnie nie do przyjęcia.
nie mieści mi się w głowie sytuacja, że np. z dnia na dzień staję się skazana na śmierć, bo należę (nie z wyboru przecież!) do jakiejś grupy narodowej czy etnicznej. albo ktoś każe mi się wynosić wpizdu, bo tu teraz zaplanowali inny kraj, ale za to mogę zająć dom po ludziach, którzy analogicznie zostali wygnani w inne wpizdu.
stąd pomimo szacunku dla zasad i porządku nigdy nie będę w żaden sposób popierać wojska, bo to są zabójcy publiczni. i jeszcze hipokryci, bo oprócz uczenia się zabijać wyznają religię, mają kapelanów itd.
krew mnie zalewa.
ps - przypominam, że konkurs na nazwisko do pseudonimu artystycznego trwa. czy tylko ziuta chce wygrać piękną biżuterię?
hardgirl123 - 30 Października 2009, 11:27
Apolonia's biju ( wym. biżu)
PolaBride
corpse bride - 30 Października 2009, 12:38
kto da więcej?
ja myślałam ostatnio o poli popielskiej, ale nie wiem, czy nie za dużo ppppppp. i czy nie kojarzy się z papieżem?
Ziuta - 30 Października 2009, 13:07
Zależy od stopnia paranoi
Piech - 30 Października 2009, 13:50
corpse bride napisał/a | :)
kto da więcej?
ja myślałam ostatnio o poli popielskiej, ale nie wiem, czy nie za dużo ppppppp. i czy nie kojarzy się z papieżem? |
W takim razie Pola Popowicka.
Słowik - 30 Października 2009, 13:58
Pola from Poland
Martva - 30 Października 2009, 14:07
A tak z innej beczki - wszystkiego najlepszego, corpsiak
PS. też nie znoszę filmów o wojnach.
shenra - 30 Października 2009, 14:11
No właśnie, bo to dzisiaj oficjalnie można życzyć najlepszego A zatem wsiego co pozytywne corps
hardgirl123 - 30 Października 2009, 14:27
100 lat
Ziuta - 30 Października 2009, 14:29
corpse bride napisał/a | i czy nie kojarzy się z papieżem? |
Tu mi zabłysła w głowie myśl – po angielsku mogłoby się od bidy skojarzyć. I to by do Ciebie pasowała. Czasem mam takie wrażenie, gdy czytam Twoje posty, jakbyś myślała po angielsku i dopiero potem to tłumaczyła
Martva napisał/a | PS. też nie znoszę filmów o wojnach. |
Tak tu cicho o zmierzchu najbardziej kobiecy film wojenny ever.
hardgirl123 - 30 Października 2009, 14:32
Pola Piwonia :>
illianna - 30 Października 2009, 17:33
corpse bride, wszystkiego naj i 100 lat
Ziuta - 30 Października 2009, 17:41
A to dziś już?
Najlepszego!
May - 30 Października 2009, 18:28
corpse bride, wszystkiego najlepszego!
Agi - 30 Października 2009, 18:31
corpse bride, życzę Ci żebyś była szczęśliwa.
joe_cool - 30 Października 2009, 19:26
Dołączam się do życzeń, szczególnie tych od Agi.
ihan - 30 Października 2009, 20:43
Żebyś corpse znalazła swój sposob na życie. Bo reszta to jakoś się poukłada.
merula - 30 Października 2009, 22:01
dużo uśmiechu corpse
corpse bride - 31 Października 2009, 12:59
dziękuję wszystkim
ziuta, chciałabym, angielski ma bardzo logiczną budowę więc jest kompatybilny z moim myśleniem. ale jeszcze trochę mi brakuje. podobno łacina jest super logiczna, ale nie znam.
Virgo C. - 31 Października 2009, 13:02
Ja jak zwykle spóźnione ale szczerze życzenia wszystkiego najlepszego i całej góry szczęścia każdego dnia życzę
Godzilla - 31 Października 2009, 22:05
Na filozofowanie niektórym pomaga dopiero, jak na własnej skórze czegoś doświadczą. Relatywizm i dystansik przechodzą jak ręką odjął. Ale nie życzę sobie tego przede wszystkim sobie, a w związku z tym również koledze.
illianna - 1 Listopada 2009, 15:37
corpse bride, a jak tam w ogóle u Ciebie? Humor choć ciut lepszy?
Twój brat dodał mi się na Facebooku. w życiu bym nie zgadała, ze masz brata, myślałam, że to brat M.
illianna - 1 Listopada 2009, 16:36
chłopcy do kisielu marsz, popatrzymy sobie z koleżankami
a może jakiś wąteczek o wojnie by wydzielić?
REMOV - 1 Listopada 2009, 17:02
illianna napisał/a | chłopcy do kisielu marsz, popatrzymy sobie z koleżankami | Jak zjadamy? To ja preferuję budyń. Waniliowy, jak plantacje Wrocławia Cytat | a może jakiś wąteczek o wojnie by wydzielić? | Cóż, moderator zaangażowany w polemikę wiele może. To do niego prośba
illianna - 1 Listopada 2009, 17:15
REMOV, sam możesz założyć, przecież jesteś duży i silny lepiej się będzie czytało, bo tak rozwalone to o całym forum.
Martva - 1 Listopada 2009, 17:36
illianna napisał/a | chłopcy do kisielu marsz, |
O, a to jest całkiem ciekawa idea ^^
A wątku o wojnie nie mamy? Nie wierzę aż.
Agi - 1 Listopada 2009, 18:07
REMOV napisał/a | a może jakiś wąteczek o wojnie by wydzielić?
Cóż, moderator zaangażowany w polemikę wiele może. To do niego prośba |
corpse bride, uszczupliłam Ci bloga, mam nadzieję, że będziesz zadowolona. Dyskusja na temat wojny . Wprawdzie nie jestem zaangażowana w polemikę, ale też trochę mogę
|
|
|