To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?

hrabek - 1 Sierpnia 2006, 09:52

Cytat
No chyba że cud się zdaży i będzie 14...Swoją drogą chciałbym pracować w drukarni gdzie drukują SFFH. To by dopiero było przyjemne z pożytecznym.

Cud sie nie "zdaży". Moze sie co najwyzej zdarzyc.

A moim zdaniem SFFiH bedzie 17. Powinien byc 15. ale to swieto, wiadomo, ze SFFiH kiepsko sobie radzi z jakimikolwiek dniami wolnymi, wiec marna szansa, ze ukaze sie 16, pewnie dopiero na 17 bedzie, jak Pako mowi.

Lu - 1 Sierpnia 2006, 14:01

Anko:
Cytat
P.S. NURS
Cytat
Ja bym tam mojego alabastrowego ciała na widok publiczny nie wystawiał.
Dlatego, że w sezonie letnim opalenizna wraca do mody? 8)

No właśnie niekoniecznie wraca moda na opaleniznę.... po tym nieszczęsnym meczu Francja - Włochy na mundialu, typ włoszki przestał być modny. Jak wiadomo Paryż nadaje ton w świecie mody wiec lansowana obecnie jest bladość w stylu francuskim :) Alabaster wraca do łask ;)

Studnia - 1 Sierpnia 2006, 20:01

count, jestem dyslektykiem. Dlatego zostałem adeptem CZARNEJ SZTUKI aby powielać pisma innych ludzi a nie tworzyć własne...
Anonymous - 1 Sierpnia 2006, 21:09

Studnia:
Cytat
jestem dyslektykiem

Następny zaczyna... :evil: Dyslektycy, ze słowników albo z Worda korzystać! :twisted:

Studnia - 1 Sierpnia 2006, 21:50

Miria, w porównaniu do tego co było to naprawde bardzo mało błędów mi "umyka". Owszem zdażą się jakieś smaczki w postaci tego co count wyłapał. Ale zawdzięczam to nie słownikom, ale własnej pracy, bez pomocy innych.
Anonymous - 1 Sierpnia 2006, 21:55

Studnia:
Cytat
Owszem zdażą się jakieś smaczki w postaci tego co count wyłapał

Wyjdę na straszną zołzę, ale to ten błąd count Ci wytknał trzy posty wyżej... :twisted:

elam - 1 Sierpnia 2006, 23:21

hyhyhy ale fajny offtop :) proponuje zalozyc specjalny temat dla dyslektykow :)
Pako - 1 Sierpnia 2006, 23:28

Miria - ale z ciebie straszna zołza :P ;)

A tak w oóle, to jeśli dobrze liczę: 16 :) Lubię tę liczbę... okrągła taka.

hrabek - 2 Sierpnia 2006, 08:23

Dzisiaj juz 15. Ale oficjalnie wciaz nie wiadomo do czego liczyc. NURS moglby juz puscic przeciek o nowym numerze. Czas najwyzszy.

Studnia: 2 razy zrobiles ten sam blad w krotkim odstepie czasu. Moim zdaniem to nie ma zadnego zwiazku z dysleksja.

Godzilla - 2 Sierpnia 2006, 09:24

Ludzie, liczycie?
Wracają stare dobre zwyczaje!

PIĘTNAŚCIE!

8)

Pako - 2 Sierpnia 2006, 09:27

E tam, count nie przesadzaj, dyslekcji nie mam ale są po prstu wyrazy, których napisać poprawnie nie sposób 8) rz/żadko? Tego na przykład nigdu nie umiem zapamiętać jak się pisze.
A odliczamy do 17, o ile sie nie mylę, parę stron wcześniej właśnie na ten dzień NRUS zapowiedział numer.
Więc 15 :)

hrabek - 2 Sierpnia 2006, 09:39

Pako: nie przesadzam. Ja tylko mowie, ze moim zdaniem niewiedza, jak sie pisze dany wyraz nie ma zadnego zwiazku z dysleksja. Sam to zreszta przyznales, wiec nie bardzo wiem, z ktora czescia mojej wypowiedzi chciales sie nie zgodzic ;)

Pare stron wczesniej NURS zapowiedzial? Kurde, slepota, albo skleroza, sam nie wiem, co gorsze...

Pako - 2 Sierpnia 2006, 09:58

Mi się tylko wydaje, żę powiedział ;)
A co do błędów - po prostu skoro mi, niedyslektykowi, może się zapomnieć po ludzku, jak się dany wyraz pisze, to dyslektykowi tak samo :) I czasem w jednym akapicie potrafię napisać jeden wyraz poprawnie, a potem źle. Ot, po prostu błąd ludzki :) A zresztą... mieszam chyba niepotrzebnie ;)

Godzilla - 2 Sierpnia 2006, 10:21

Znajomość rosyjskiego się przydaje, jest z czym porównać. Rzeka - rieka, i inne takie.
Godzilla - 12 Sierpnia 2006, 23:10

O tempora, o moris. Nikt nie liczy. A tu zostało

PIĘĆ!

Jeszcze przez pięćdziesiąt minut.

Plus czas dojazdu do kiosków.

Fidel-F2 - 13 Sierpnia 2006, 11:31

no to chyba 4
ale w moim kiosku 8

NURS - 13 Sierpnia 2006, 11:42

Drukarnia potwierdza dostawe do wa-wy w środę.
Problem z rozwożeniem wynika podobno z tego, że mamy nieustabilizowany moment wydania.

Godzilla - 13 Sierpnia 2006, 16:59

Cztery.

E tam, nie chce im się robić, to plotą trzy po trzy.

joe_cool - 13 Sierpnia 2006, 20:09

a kiedy pod plafonem?
Indy - 14 Sierpnia 2006, 08:34

Trzy

A w całej polsce zapewne za cztery albo pięć. :)

Godzilla - 14 Sierpnia 2006, 09:43

TRZY.
Studnia - 14 Sierpnia 2006, 09:48

17 ide na popołudnie do pracy... Mimo to pobudka o 5 rano, i pod kiosk na stacji metra ratusz... Zabije jak nie będą mieli... Nie wiem kogo ale zabije... :twisted:
Godzilla - 14 Sierpnia 2006, 09:54

To szykuj bazookę, bo raczej dotrze w piątek.
elam - 14 Sierpnia 2006, 15:27

a ja sobie kupie! a ja sobie kupie ! :lol:
jak tylko gdzies znajde. :mrgreen:
w bielskim empiku nie bylo juz starego numeru. :twisted:
chyba, ze w ogole go nie bylo... musze zapytac 8)

Gustaw G.Garuga - 14 Sierpnia 2006, 15:30

Mogło go nie być - ja kupuję w kiosku na dworcu, bo tam jest na pewno i na czas :D
elam - 14 Sierpnia 2006, 15:43

w ktorym kiosku, na ktorym dworcu?? pks na gorze przy moscie ?
FireStorm - 15 Sierpnia 2006, 09:55

elam napisał/a
w ktorym kiosku, na ktorym dworcu?? pks na gorze przy moscie ?

NIe jestem z Bielska, ale swego czasu jedyny egzemplarz na podbeskidziu udalo mi sie zakupic w Realy'u na dworcu PKP w B-B :) W Zywcu mi jakas wrozke chcieli wcisnac :mrgreen:

NURS - 15 Sierpnia 2006, 10:08

Pod plafonem będzie jutro, ja o mały włos - zamknęli mi poczte o 13-tej a miałbym numer sygnalny na Pakonie :-(
Studnia - 15 Sierpnia 2006, 10:49

Godzilla
Cytat
To szykuj bazookę, bo raczej dotrze w piątek.

To ja proponuje układ Godzilla, Ty ich zdepczesz, to co zostanie do Studni, niech znikną w mrokach otchłani. A gdy już dowiozą SFFH to będzie tylko dla NAS :twisted: !!!!! HAHAHAHAHAHAHHAHAHA (Demoniczny śmiech)

Echem... Przepraszam poniosło mnie... :oops:

Anko - 15 Sierpnia 2006, 14:43

NURS:
Cytat
Pod plafonem będzie jutro, ja o mały włos - zamknęli mi poczte o 13-tej a miałbym numer sygnalny na Pakonie :-(
Buu! Buu! :( A tak przy okazji, na głównej stronie w prawym górnym rogu wisi w ogóle jakiś stary numer, w wątku "numer 10." też tego nie znalazłam - gdzie jest nowa okładka? :|

Partner forum