To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Luźne rozmowy bez tematu

Rodion - 23 Lipca 2007, 00:43

Miria co nie wyszło?

A może od czasu do czasu ktoś widząc takie czy podobne przynudzanie ruszyłby konceptem i napisał np. "marudzicie jak potłuczeni a tu sie ludzie modlą o prawdziwe pieniądze/natchnienie/laskę NURS'a"?

Anonymous - 23 Lipca 2007, 00:44

Adashi: No, to wypisz wymaluj Gwyn i jej olewanie naszych grzecznych próśb? Bo ja nikogo do niczego nie zmuszam, a ona mnie owszem, do przebijania sie przez tony spamu.

Rodion: Mniej wiecej tak to wyglądało, bez reakcji z drugiej strony.

NURS - 23 Lipca 2007, 00:46

Adashi, a nie odnosisz wrażenia, że to ty narzucasz pewne rzeczy innym? To mniej więcej tak, jakbyś stanął w drzwiach tramwaju i się obściskiwal z kims, a inni musza się bokami przepychać.
bo ty masz na to akurat tutaj i o tym czasie ochotę. Nie dziwi mnie reakcja innych forumowiczów, i nie ma to nic wspólnego z faszyzmem, to tylko kwestia dobrego wycxhowania. Prosi cie ktoś, żebyś przeszedł na bok, to przechodzisz.

Piech - 23 Lipca 2007, 00:46

Miria napisał/a
Adashi, chodzi właśnie o ten umiar.

Nie rozumiem uporu Gwyn, ktora naprawdę mogłaby założyć tego bloga i kontynuować w nim spam. Nic by nie straciła a uszczęśliwiła innych. Nie chcę dodawać Dzień dobry... do ignorów, a przekopywanie się przez kilkanaście postów pisanych przed dwie - trzy osoby, nie zawierających dla mnie absolutnie żadnej sensownej treści jest denerwujące./. :?

Ja długo się opierałem, ale dziś dodałem wątek "Dzień dobry" do ignorowanych. Zamulony do granic mojej tolerancji bezsensownym pitu pitu paru osób, które nudzą się w pracy.

dzejes - 23 Lipca 2007, 00:46

Adashi napisał/a
Nie, Miria, uważam, że zmuszanie użytkownika przez innych współużytkowników do ich widzimisię, dyktowanie mu warunków to jest faszyzm. I spox, nie ekscytuję się :wink:

Zaproś mnie do domu, narobię Ci na dywan, powtykam w kupkę wykałaczki i powiem, że jeżyk pije z nami. Jak zaczniesz mnie prać po gębie za chamstwo - zacznę krzyczeć, że jesteś faszystą. Znaj proporcje - ja z poglądów jestem może nie anarchistą, ale zdecydowanym zwolennikiem wolności, naprawdę zdecydowanym. Jednak wolność bez regulujących ją zasad nie istnieje.

Rodion - 23 Lipca 2007, 00:47

Miria To sie bierze większy młotek :wink:

A pewne wnioski przedstawię Ci na Sofie ciiiiii.... ;P:

NURS - 23 Lipca 2007, 00:49

Jeśli bedziecie się wszyscy przekrzykiwać ignorując to do niczego nie dojdziecie.
Wyluzujcie trochę, bo z obu stron nakręcacie teraz pyskówkę.
Przyjechała policja.
Adashi schodzi z tamtego wątku, a wy przestajecie go obsobaczać. I zaczynamy nowy tydzień normalnie, jak ludzie.

Anonymous - 23 Lipca 2007, 00:50

Rodion: Właśnie jakby jest w uzyciu, skoro inaczej się nie da. :evil:

EDIT: Zgodnie z zaleceniami Nursa już mnie tu nie ma.

Adashi - 23 Lipca 2007, 00:51

NURS, Ty jesteś pan władza tutaj, prosze Ciebie bardzo i tak już mnie straszą wypadem, więc ok, zero spamu i czysty ontop, tylko czemu to mnie tylko dotyczy? A'propos tramwaju, nikt mi nie mówił, "przepraszam, twój spam mi przeszkadza", ale dobra...
NURS - 23 Lipca 2007, 00:54

Nikt cie nie straszy, tylko zrozum ludzi, naprawdę nie musza potykać się o ciebie w progu :-) Rób to w innym miejscu, bo faktycznie, zajrzałem i te rozmowy są irytujące dla kogoś z boku.
Wiem tez, że forum to miejsce w którym można sobie pogadac o *beep* maryni, ale najelpiej robic to nie przesezkadzając innym. I tylko o to prosze, traktujcie się wzajemnie z szacunkiem, nawet, jeśli macie coś do siebie.
I nikt nikogo stąd nie wyrzuca, dopóki ja tego nie powiem :-)

Edit: nie tylko ciebie to dotyczy Adashi, dobry offtop każdemu się zdarza, ale popatrz na rozmiary tych rozmów. tutaj chodzi o proporcje.

dzejes - 23 Lipca 2007, 00:55

NURS - ja się nie nakręcam, znów to piszę, tym razem Tobie. Ja jedynie używam narzędzi odpowiednich do zadania, jakie jest do zrobienia. Hen hen, gdzieś sto stron powitalni (albo i więcej) temu pisałem jak na siebie naprawdę delikatnie o przeniesieniu "radosnego spamowania" na blog, czy do wątku specjalnie do tego celu stworzonego. Nie podziałało. Miria też pisała, nawet nie jestem pewien czy nie wcześniej, niż ja - też spokojnie. Inni również. Bez efektu. No to w końcu trzeba wziąć większy młotek, nie? A jest przecież jeszcze model do wbijania portowych pali.

EDIT:
Adashi napisał/a
A'propos tramwaju, nikt mi nie mówił, przepraszam, twój spam mi przeszkadza, ale dobra...

Chcesz cytaty?

Rodion - 23 Lipca 2007, 00:56

I zupełnie offtopicznie.

A k... nie chce mi sie już. :mrgreen:

Adashi - 23 Lipca 2007, 00:57

Tylko tak się zająknę jeszcze jak mogę oczywiście :roll: panie władzo, ten tego... im nie chodziło o mnie... ale ja się solidaryzuję z nieobecnymi :wink:
NURS - 23 Lipca 2007, 00:59

rozumiem dzejesie, ale najprosciej zalatwic takie sprawy przez adminicje. jak wladza nie zauważa problemu, to wystarczy go pokazać, jak teraz. nie chodzi o donoszenie, ale my nie jestesmy w stanie kontrolowac wszystkiego, to ogromne forum.
Zgadzam się, ze takie rozmowy o niczym są denerwujące, ale tez musimy dac luz ludziom, po prostu kierowac ich w odpowiednie miejsca. blog Gwyn jest dobrym pomysłem, tam wejdzie ten, kto chce, drzwi pozostaną wolne, wszyscy bedziemy zadowoleni.

Adashi - 23 Lipca 2007, 01:00

dzejes, cytaty bezpośrednio do mnie skierowane? Wal!
NURS - 23 Lipca 2007, 01:02

Adashi luzujemy, myjemy rączki ząbki i szyję i idziemy pisać do tematów. Prosze. no more złośliwości w żadną stronę.

Edit: widzę, że chcesz to kontynuowac... wiesz, co robia psy (te w czapkach), jak ich sie nie słucha?

dzejes - 23 Lipca 2007, 01:03

To jak dokładamy do pieca - to po całości :twisted:
Mam wrażenie, że sytuacja jest częściowo spowodowana małą ilością adminów i moderatorów. To jest całkiem spore forum, a aktywnych szeryfów jest ilu? Trzech? Nie ma szans na upilnowanie rozmiarów offtopu. Chyba nie byłoby głupie rozdzielić kilka gwiazdek - ale przypisać ludzi do konkretnych sekcji. Tak, by pan X odpowiadał za konkursy, pani Y za Filmy, a phoebe Z za Pomarszczone kosmiczne jaja. I tak dalej i tak dalej. A nad nimi byliby pomarańczowi nadszeryfowie. Taka luźna koncepcja.

NURS - 23 Lipca 2007, 01:05

Bardzo chętnie. Jak w samo południe, czekam na kandydatury.
Adashi - 23 Lipca 2007, 01:06

I tak to jest z tą policją, jak jest potrzebna to nigdy jej nie ma, a jak już przybędzie malowniczo niczym husaria, to mandat wszystkim na dzień dobry najwyżej da. Nie ma sprawiedliwości na tym świecie, idę spać... :mrgreen:

Nie chcę, oni chcą, a ONI są straszni jak ten Fandom, ale już ok, EOT.

Rodion - 23 Lipca 2007, 01:08

Dziesięć osób na krzyż i nie potrafi sie dogadać bez straszenia pałą i wzajemnych wycieczek. Przedszkole czy co?
Kruk Siwy - 23 Lipca 2007, 01:08

I okaże się, że na forum są sami szeryfi...
Na razie może wystarczy spacyfikowanie Adashiego, który zachorował na spamozę. Sam lubię pospamować ale nasz młody kolega osiągnął w tym 9 ty dan. Jeszcze blog dla Gwyn i byc może sytuacja wróci do swej (chwiejnej) równowagi.

elam - 23 Lipca 2007, 01:11

dzejes, ja juz wspominalam o tym, w " zasadach panujacych na forum" to mi odpowiedziano, ze jest OK

acha i jeszcze rzuce ostratni kamyk do ogrodka Adashiego, bo mowil, ze on tylko broni nieobecnych :roll: - policzylam posty z piatku- soboty i z dzis w temacie powitalnym. :mrgreen:

Adashi 39
mawete 37
Adanadhel 34
Gwynhwar 33
krisu 32

...

no, ja tez mialam duzo, przyznaje. az 20. :shock: :)
juz mnie nie ma :)

Rodion - 23 Lipca 2007, 01:15

Zaraz ktoś z sumowaniem rocznym spamu na temat wyskoczy!
Ludzie! Czy Was porąbało?

dzejes - 23 Lipca 2007, 01:15

kandydatury? Dobra! :twisted:

Do działów tematycznych modzi powinni być wybierani z uwzględnieniem ich aktywności, tak, by filmy moderował ktoś, kto faktycznie tam się udziela.

Więc podrzucanie kandydatur jest nie do końca trafne, lepiej byłoby, gdyby to wyszło odgórnie - taka cicha propozycja ;)

Ale jeśli mam rzucać nickami (nie obrażajcie się, ani Wy wymienieni, ani Wy pominięci, proszę):

- Tomcich
- GGG
- Godzilla
- Agi55
- Ixolite

I jeszcze co najmniej kilka innych osób. Myślę, że wiesz kto mógłby być modem, problem chyba tylko w tym, by modzi rzeczywiście cięli przesadny spam, ale nie rozwalali interesujących offtopicznych dyskucji. Ot, cala sztuka.

Adashi - 23 Lipca 2007, 01:16

Teraz mi posty będą liczyć, Jezusie, może limit dzienny jeszcze, Adashi, Ty spamerze, dziś wolno Ci napisać tylko 20 postów, z czego w "Dzień dobry" zaledwie jednego :bravo
elam - 23 Lipca 2007, 01:18

oo, i to jest dobry pomysl .... :mrgreen:
dzejes - 23 Lipca 2007, 01:18

Świetny pomysł Adashi - takie Nicorette dla spamerów! :P

EDIT: Co do wyboru modów - zawsze można jakieś głosowanie zarządzić,czy cuś.

Adashi - 23 Lipca 2007, 01:19

elam: Tak się zapytam, zawiścisz mi tych 39 postów czy jak :twisted:
Rodion - 23 Lipca 2007, 01:23

Mam lepszy pomysł!
Zlikwidować forum.
Jeśli sami ze sobą sie nie potrafimy dogadać , zachowywać w sposób dojrzały i odpowiedzialny, potrzebujemy pani przedszkolanki żeby nam dawała klapsy.
To może faktycznie zostańmy przy teletubisiach i przekrzykiwaniu się w piaskownicy?

dzejes - 23 Lipca 2007, 01:27

Rodion - sorry, ale głupoty opowiadasz. Z powodu kilku osób, które nie potrafiły się dotosować do zasad i je rozwalały uważasz, że nie potrafimy się dogadać? Nie, właśnie w tej chwili się dogadujemy. Strzelenie focha i wykasowanie konta - to by było dziecinne.

EDIT: dodam jeszcze, że naprawdę żal mi było patrzeć jak forum ostatnio podupadało pod względem merytorycznym. Już dość długo tu spamuje, poznałem tu sporo świetnych osób, przeprowadziłem niejedną zażartą dyskusję - mam wspomnienia, nie? I dlatego staram się obronić coś, na czym mi zależy.

Partner forum