To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Nasze fantastyczne gusta muzyczne

Fidel-F2 - 5 Lipca 2008, 00:11

Tochę Doorsów słychać w tym.
Stargazer - 5 Lipca 2008, 02:24

juz za kilkanascie godzin czwarty w moim zyciu koncert iron maiden :) dzisiaj przez pol dnia proby dzwieku byly ale akurat oni nie grali, chyba corka harrisa cos tam spiewala sobie. a za miesiac powtorka w warszawie :D
Stargazer - 6 Lipca 2008, 00:30

lejdis and genitalias, idzcie za miesiac na maidenow w polsce. sa w niesamowitej formie! bruce nie spiewal tak chyba od lat 80tych. widzialem ich czwarty raz i czwarty raz zmietli. mimo tego, ze bylem na trybunach, a pozniej w drugiej czesci plyty, co nie sprzyja wczuciu sie w klimat, to po prostu mnie rozerwali na strzepy (tego posta pisze strzep palca)
up the irons!

Chal-Chenet - 6 Lipca 2008, 11:08

Kontynuuję poznawanie Dead Can Dance. Tym razem na tapecie płyty: Aion i Spirit Chaser. Świetna rzecz!
Dabliu - 8 Lipca 2008, 00:36

Chal-Chenet napisał/a
Kontynuuję poznawanie Dead Can Dance. Tym razem na tapecie płyty: Aion i Spirit Chaser. Świetna rzecz!

Pewnie, że świetna. Rzekłbym, że wspaniała. Kojarzyć mi się będzie już zawsze z najlepszymi chwilami mojego nastolęctwa :wink:

A ja wspominam sobie Armię. W głośnikach Antiarmia, Legenda, Triodante. Wspaniały, magiczny, baśniowy hardcore punk, jakiego się nie gra i nie grało. Lekarstwo dla duszy.

Opowieść Zimowa

Aguirre

Wyludniacz

Saluto

a także

Poza prawem

A skoro Budzy, to musi być Siekiera!

W wersji oryginalnej oraz z Trupią czaszką.
Rozzzkosz...

Dunadan - 8 Lipca 2008, 01:06

:shock: powermetal pełną gębą... i to w Polsce. Nie wiedziałem że Armia tak grała, jakos nigdy sie nia nie interesowałem. Muzyka raczej taka sobie ale... fajna rzecz mimo wszystko.

Aha, ten koncert to aby w pewnej łódzkiej katedrze się nie odbył?

PS - Siekiera jest genialna. Mój nauczyciel angielskiego miał kiedyś zespół muzycnzy o nazwie "Tasak" :mrgreen:

Chal-Chenet - 8 Lipca 2008, 19:44

Nowy album Acid Drinkers "Verses of Steel". O żesz w mordę, cóż za energia. Nie spodziewałem się albumu aż tak dobrego. A tu proszę, soczysty, porywający metal pierwszej klasy!
Dabliu - 8 Lipca 2008, 20:11

Dunadan napisał/a
Nie wiedziałem że Armia tak grała, jakos nigdy sie nia nie interesowałem.

Ech... młodzież ;P:

Dunadan napisał/a
Aha, ten koncert to aby w pewnej łódzkiej katedrze się nie odbył?

A, nie wiem nawet...

Dunadan napisał/a
Siekiera jest genialna.

Ano, tak. Zarówno w wersji z '84 (punkowej), jak i w wydaniu nowo/zimno-falowym (już bez Budzyńskiego):

Siekiera - Nowa Aleksandria

Siekiera - Misiowie Puszyści (video).

Dunadan - 8 Lipca 2008, 23:37

Dabliu,
Cytat
Ech... młodzież

:shock: hura! czyli nie jestem taki stary! :mrgreen:

Dabliu - 8 Lipca 2008, 23:40

Dunadan napisał/a
Dabliu,
Cytat
Ech... młodzież

:shock: hura! czyli nie jestem taki stary! :mrgreen:

Bo wieku nie liczy się przeżytymi wiosnami, ale poznanymi zespołami :wink: :wink: :wink:

Dunadan - 8 Lipca 2008, 23:43

Dabliu, :| to ja chyba jednak już starawy... a przynajmniej nie tak młody jakbym chciał.
Akrat Armii nie znałem zbytnio, nadal mi nie podchodzi choć ciekawa.

Hubert - 14 Lipca 2008, 21:51

Chal-Chenet napisał/a
Nowy album Acid Drinkers Verses of Steel. O żesz w mordę, cóż za energia. Nie spodziewałem się albumu aż tak dobrego. A tu proszę, soczysty, porywający metal pierwszej klasy!

Naprawdę-naprawdę? Bo słyszałem, że trochę chłopakom dawnego luzu zabrakło...

Chal-Chenet - 14 Lipca 2008, 22:10

Sosnechristo napisał/a
Bo słyszałem, że trochę chłopakom dawnego luzu zabrakło...

Na pewno, ale z drugiej strony ciężko się jednak cały czas spodziewać, że będą grali tak bardzo na luzie jak kiedyś. Dojrzeli, mają już o wiele więcej lat niż na początku, to i muza nie jest już taka jajcarska. Ale za to jaka mocna! Sosnechristo, posłuchaj, wyrób swoją opinię. Ale jak dla mnie płyta zdecydowanie wymiata!

A obecnie słucham drugiej solowej płyty Ihsahna "AngL". I jestem zachwycony. Właściwie nie ma słabszych momentów, cała stoi na bardzo wysokim poziomie. Aż się chce, żeby jeszcze kiedyś Emperor coś nagrał i to w tak dobrym stylu.

Kostucha Drang - 16 Lipca 2008, 11:08

.

3 kawałki z najnowszej płyty Motorhead "Motorizer". Gdyby chodziło o inny zespól to powiedziałbym, że goni w pietkę. Ale w tym przypadku to po prostu stary dobry motorhead.

http://pl.youtube.com/watch?v=ourQER53wH4

http://pl.youtube.com/watch?v=0NxU6BKMZPU

http://pl.youtube.com/watch?v=9WHSowABBA8

pozdr.

Hubert - 16 Lipca 2008, 14:01

Stary, dobry... Chyba ciekawszy od Kiss of Death. Zobaczymy, jak wypadnie całość.
Chal-Chenet - 16 Lipca 2008, 14:04

Jakby była płytka w stylu "Inferno", byłbym bardzo zadowolony.
Witchma - 16 Lipca 2008, 16:37

Ostatnio odkryłam na nowo płytę Volcano Edie Brickell - fantastycznie mi się przy niej pracuje :)
Adanedhel - 16 Lipca 2008, 19:04

A ja słucham po raz n-ty Dead Poetic z albumu "Vices". Młodzi goście i potrafią grać - a w przeciwieństwie do wielu młodych zespołów w ich graniu jest jakiś pomysł i spora różnorodność. I nawet dość inteligentne teksty mają. Chyba są za dobrzy, żeby trafić do MTV i zostać gwiazdami.
Słowik - 20 Lipca 2008, 16:47

Rozstaje 2008.
To jeden z gości, jednym słowem czad w Krakowie, w przyszły weekend :D

Chal-Chenet - 20 Lipca 2008, 18:00

Nowy Soulfly. Mniej polotu niestety niż na wcześniejszych płytach. Wydaje się być nieco wymęczona.
Dabliu - 22 Lipca 2008, 01:43

Attrition - Dante's Kitchen
Fidel-F2 - 22 Lipca 2008, 21:51

http://pl.youtube.com/watch?v=-Esb1SFgd-0
Hubert - 23 Lipca 2008, 20:19

Wczoraj wieczorem widziałem teledysk "Będę brał cię w aucie". Khym... Co tam robi Fronczewski? :shock:
No, chyba, że to wszystko zgrywy, ale coś wątpię...

Dabliu - 23 Lipca 2008, 20:27

Sosnechristo napisał/a
Wczoraj wieczorem widziałem teledysk Będę brał cię w aucie. Khym... Co tam robi Fronczewski? :shock:
No, chyba, że to wszystko zgrywy, ale coś wątpię...

Jak to co? Franek Kimono. Klasyka!!!

Edit: king bruce lee karate mistrz

Chal-Chenet - 23 Lipca 2008, 20:29

Powrót do łask My Dying Bride. Świetna muzyka. Co prawda klimatem bardziej pasująca do długich i deszczowych jesiennych wieczorów, ale obecnie najbardziej pasująca do mojego samopoczucia.
Stargazer - 24 Lipca 2008, 18:31

franek kimono to najklasyczniejsza klasyka :) nie znac to prawie wstyd :P
Witchma - 24 Lipca 2008, 18:32

Kto nie zna Franka Kimono? :roll:
Agi - 24 Lipca 2008, 18:42

Witchma napisał/a
Kto nie zna Franka Kimono? :roll:

Forumowa młodzież

Witchma - 24 Lipca 2008, 18:46

Agi, my też przecież młodzież, a znamy ;)
Chal-Chenet - 24 Lipca 2008, 19:39

Kimono żondzi!!! :mrgreen:

Partner forum