Mechaniczna pomarańcza [film] - Seriale, seriale...
Dunadan - 22 Czerwca 2012, 21:52
Battlestar Galactica - poraz drugi. Poraz drugi jestem w szoku... ten serial jest po prostu doskonały. Pod każdym względem. Oglądając drugi raz zwracałem uwagę na nieco inne rzeczy, drobne szczegóły które wcześniej rejestrowałem tylko podświadomie. Obejrzałem też "Last frackin' special" który rzucił nieco wiecej światła na postaci i fabułę. Wsztstko jest nieco jaśniejsze jakby. Rzadko się zdarza żeby takie show zakończyło się z taką klasą. Strasznie chciałbym się spytać reżysera czemu akurat All along the watchtower:
http://www.youtube.com/watch?v=J1__dINxiXU
Czytałęm że ten utwór jest mocno... chrześcijański. W sumie całe BSG to przypowieść z chrześcijańskimi elementami. Ale jakoś twócy nigdy się do tego aspektu nie odnosili...
Homer - 3 Lipca 2012, 23:58
True blood świetnie weszło w 5 sezon. Dzieje się sporo. Po 4 odcinkach są widoki na najlepszy sezon... Bardzo dobrze, bo trzeci czy tam czwarty to pół na pół siłą rozpędu się oglądało, czasem z bólem zęba, a teraz aż się chce kolejnego.
Witchma - 19 Lipca 2012, 19:25
Skończył mi się czwarty sezon "Siostry Jackie" A na piąty pewnie z rok trzeba będzie czekać
Ilt - 19 Lipca 2012, 21:04
Nie taki zły ten sezon wakacyjny. Nowy sezon Futuramy, przeurocze i przezabawne Common Law, broniące się Continuum... co prawda Weeds już nuży i najlepszy w odcinku jest opening, ale w księgach ten serial zapisuję na czarno.
Byle do jesieni, bo jak ćwierkają ptaszki ma się wtedy nowy Doktor Who zacząć (a późną jesienią/na początku zimy steampunkowy serial ).
Taselchof - 19 Lipca 2012, 21:15
z nowości Longmire nie głupi, ponoć też Sinbada idzie obejrzeć
Ilt - 19 Lipca 2012, 21:18
Longmire jest głupi, a że Sinbad już wychodzi to przegapiłem. Dzięki.
Taselchof - 19 Lipca 2012, 21:31
Lepsze od Justifield nie jest na pewno ale zapchajdziura nie zła no i WhiteCollar się zaczął kolejny sezon. No i jeszcze przed Hells Kitchen siedzę już 10 sezon z Gordonem.
Ilt - 19 Lipca 2012, 21:36
Zaczął się nowy White Collar, zaczął, ale po dwóch odcinkach dla mnie się skończył. Nie tyle może jest zły, ile nie jest już tak wciągający, a nie posiadam sentymentu by z niego oglądać resztę sezonu.
Słowik - 20 Lipca 2012, 13:14
Zaczął się też nowy Breaking Bad. Walt jakby jeszcze nabrał pewności siebie, ale akcja w odcinku jak za dawnych czasów
gorbash - 20 Lipca 2012, 13:16
Mnie się podobało wyraźne wsparcie ze strony Jessiego. Ciekawe co się stanie później biorąc pod uwagę w jaki sposób naprawdę "rozwiązały się" problemy w ostatnim sezonie.
Nitj'sefni - 24 Lipca 2012, 19:01
Obejrzałem sobie trzy powstałe do tej pory sezony Modern family i jestem zadowolony. Serial nie wywołuje u mnie okrzyków zachwytu, ale uważam go z bardzo dobry. Zwłaszcza aktorstwo stoi na wysokim poziomie i każdy z bohaterów jest zagrany perfekcyjnie. Humor również niczego sobie, tak samo jak fabuła (choć trzeci sezon nieco słabszy od wcześniejszych). Dopisuję do listy oglądanych regularnie seriali (może zajmie miejsce HIMYM, ale niczego nie przesądzam).
Tymczasem na TVP 2 zaczęto emitować Herkulesa z Kevinem Sorbo w tytułowej roli. Serial, który za małolata uwielbiałem, więc postanowiłem sobie rzucić okiem jak podejdzie mi dziś. Cóż, ani fabularnie ani aktorsko nie jest to perełka, a efekty specjalne wydają się śmieszne (ale to jednak kwestia czasu). Niemniej fajnie tak się pogapić dla wspomnień i totalnego odmóżdżenia. Plus - teraz zacząłem zauważać ładnie wyeksponowane kobiece wdzięki u większości bohaterek
ilcattivo13 - 24 Lipca 2012, 23:42
mam nadzieję, że potem dadzą Xenę
Matrim - 25 Lipca 2012, 11:17
Community. Czadowy! Zwłaszcza pierwsza seria, bo druga cierpi już na klątwę drugiego sezonu - za dużo wątków rozpoczęto i teraz się ślimaczą przez kilka odcinków, a epizodyczność pierwszego sezonu jest rewelacyjna (szczególnie "Modern Warfare" ).
Dla tych, którzy lubią wszelkie nawiązania, cytaty, odniesienia do kultury współczesnej. Dobra rozrywka.
illianna - 25 Lipca 2012, 11:27
Homer, o dobra nowina, a można pominąć czwarty?, bo myśmy utknęli chyba na drugim odcinku.
American Horror Story, dopiero dwa odcinki i jeszcze nie mam zdania.
Breaking Bad, czwarty sezon gorszy niż trzeci, ale do wytrzymania.
Taselchof - 25 Lipca 2012, 12:15
Matrim, Zdecydowanie najlepsze odcinki to paintball i żeglowanie. Niestety odszedł od nich (czytaj wywalono go na zbyty pysk) teraz główny scenarzysta więc kolejne sezony mogą nie trzymać poziomu, a już i z trójką były problemy.
Co do American Horror story niby nie jest jakoś okropnie straszny, ale wciąga, kapitalna rola Jessici Lange (która ma wystąpić i w drugim sezonie w innej roli.
Magnis - 25 Lipca 2012, 17:02
Co ludzie powiedzą - świetny serial komediowy. Każda z postaci granych przez aktorów jest genialnie zagrana i zapada w pamięć. Zawiera wiele gagów, ciekawych choć komicznych perypetii bohaterów i znakomity humor angielski. Ostatnio obejrzałem ostatni odcinek i szkoda, ze nie ma dalszego ciągu. Ze swej strony polecam.
Homer - 25 Lipca 2012, 19:50
illianna napisał/a | Homer, o dobra nowina, a można pominąć czwarty? |
Heh... podchwytliwe pytanie. Część wydarzeń Was ominie. Może wpierw spróbuj ominąć ze dwa odcinki 4 sezonu i zacznij od połowy skoro aż tak się dłuży... .
illianna - 25 Lipca 2012, 19:52
Homer, ja wymiękłam jak mój ulubiony wampir sie odmóżdżył nie wiem czy dam radę do tego wracać
Taselchof - 25 Lipca 2012, 23:11
Ja wymiękłem jak go na golasa pokazali . Sezon trochę zapchaj dziura, ale da się przeżyć w sumie wiele wątków teraz jest kontynuowanych z niego. Szczególnie ostatni odcinek zasługuje na obejrzenie.
Matrim - 26 Lipca 2012, 13:34
Taselchof napisał/a | Zdecydowanie najlepsze odcinki to paintball i żeglowanie. |
O tak, wejście Pierce'a na żaglach było niezłe
A co do zmiany głównego scenarzysty, może wyjdzie na dobre mimo wszystko? Mnie bardziej martwi fakt, że okroili ilość odcinków o połowę
illianna - 26 Lipca 2012, 13:41
Taselchof, to wymiękliśmy w tym samym momencie, chociaż mi nie golas przeszkadzał, tylko przyczyna bycia golasem i reakcja tej laski w aucie, pisze tak na około, żeby nie spoilerować za dużo.
Taselchof - 26 Lipca 2012, 14:21
W sumie jestem ciekaw zgodności z książka bo to, co teraz wysmażyli scenarzyści to już całkowite wariatkowo. Sam się sobie dziwię że oglądam serial w którym wkurza mnie właściwie wszystko od politycznej poprawności po główną bohaterkę z jej akcentem, ale to wszystko z sobą zmieszane miewa ręce i nogi.
Memento - 28 Lipca 2012, 18:01
Oglądam Wire In the Blood, zacząłem drugi sezon. Wow, jest jeb*ięcie - tyle mam na razie do powiedzenia. (:
Memento - 3 Sierpnia 2012, 08:52
Oglądam znowu od początku przerwane kiedyś Lie To Me, Tim Roth to genialny aktor jest i basta.
merula - 6 Sierpnia 2012, 14:57
Lost girl vel Zagubiona tożsamość. ładnie sobie wykoncypowali powód na pokazanie golizny i seksu. urban fantasy z sukkubką jako postacią główną.
polecam za to miniserial Dark Mirror. próba pokazania w jakim kierunku może pójść rozwój społeczeństwa i technologii i z jakimi problemami mogło by nas to zderzyć.
Ilt - 6 Sierpnia 2012, 23:55
A ja polecę animowany Black Dynamite (nowość, 4 epki dopiero). Czarny Chuck Norris skrzyżowany z Mr. T, lata 60(70? 80?), absurdalny humor (ostrzegam, że sporo seksu). W pierwszym odcinku poznajemy sekret pochodzenia Michaela Jacksona, warto choćby tylko dlatego.
Ozzborn - 7 Sierpnia 2012, 00:04
Cisnę teraz Parks & Recreation - jest świetne! Mockumentary w ameryckim stylu, przez co humor nie jest tak cierpki jak u Gervaisa, na przykład. Świetna "śniadaniówka". Zacząłem też How not to live your life - pomysł fajny, plus za to, ze brytyjski, acz momentami główny bohater przyprawia człowieka o chęć zadźgania się klapkiem
Ilt - 15 Sierpnia 2012, 21:58
Dostałem dzisiaj* maila z taką informacją:
01-Sep-2012 Doctor Who 07x01 Asylum of the Daleks
*no, tak naprawdę to dostałem wcześniej, ale dzisiaj przeczytałem.
shenra - 15 Sierpnia 2012, 23:48
A ja się wkręciłam ponownie w Due South. Uroczy serialik
Taselchof - 15 Sierpnia 2012, 23:52
Hatfields and McCoys świetna miniseria Obowiązkowa pozycja dla fanów westernu, Kevin Costner jako aktor i producent w jednym znów w wielkim stylu.
|
|
|