To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Najnowszy numer - Kiedy nowy/kolejny numer SF?

Anonymous - 15 Lipca 2006, 18:47

Jak będzie horror, to napłyną skargi od czytelników, a konkretnie ganiających ich żon i przestraszonych dzieci :wink:
Henryk Tur - 15 Lipca 2006, 19:44

Urbaniuk napisał/a
A propos okładek. Science fiction na okładce już było mnóstwo razy, fantasy też juz było, nieśmiało zapytuje Red Nacz Nursa - kiedy horror???

Albo gołe baby ? Albo sportowcy ? Albo bohaterowie pozytywistyczni ? Albo po prostu NURS ???

Pako - 15 Lipca 2006, 19:50

NURS na okładce? Nie.. lepiej nie.. bo się okaże, że nakład wykupiły kobiety i nie zostało dla fantastów :)
Ale jakaś fajna scenka horrorowa by się zdała na okładkę. Horrorowa może nie.. ale taka klimatyczna, domek na wzgórzu, zalany ciemnością, i migotliwe światło świeczki w oknie. Jak uda sie zrobić migające światełko świeczki na okładce, to w ogóle będzie czad ;)

Tomcich - 15 Lipca 2006, 20:05

A może domek w ogródku, jednorożec i tańcząca Wiedźma na okładce by Rodion. :D
Indy - 15 Lipca 2006, 20:07

Oj nie marudzcie, mi tam podobają się okładki Science-Fiction :)
Urbaniuk - 16 Lipca 2006, 01:48

Henryk Tur: Albo gołe baby ? Albo sportowcy ? Albo bohaterowie pozytywistyczni ? Albo po prostu NURS ???
Jesli czasopismo zmieni nazwę na: "Gołe baby, sportowcy, bohaterowie pozytywistyczni&NURS" to zadam również to pytanie, narazie nazywa się "Science Fiction, Fantasy & HORROR", więc myślę że moje pytanie jest w jakis sposób uprawnione. Czy to tak trudno zrozumiec to nawiązanie? :mrgreen:

NURS - 16 Lipca 2006, 02:06

Ja bym tam mojego alabastrowego ciała na widok publiczny nie wystawiał. Pudzian się wkurzy, wasze baby (albo chłopy) poszaleją. Lepiej niech bedą takie okładki, jak są.
Anko - 16 Lipca 2006, 02:32

Hmm, jak dla mnie, to poza łuczniczką z "Nieustraszonych Braci Grimm" mało co można nazwać okładką w stylu fantasy. Ta z Żambocha wyglądała nieco horrorycznie (nie wiem, o czym jest książka, ale straszna (np. dla żony Counta) okładka oraz odpowiedni tytuł idą pewnie w parze z podobną treścią). Horrorycznie też prezentował się dla mnie stwór reklamujący "Dnieżnoj Dozor" (mam nadzieję, że dobrze napisałam tytuł :oops: ). Ale że królują głównie statki kosmiczne i sf w ogólności?
Urbaniuku, nie łudź się, w końcu nie bez przyczyny napis "Science Fiction" jest ileś razy większy od malutkiego "Fantasy & Horror". :roll:

Aha, a skoro nikt dzisiaj jeszcze nie odliczył...
Jeszcze tylko 2 :!: Hurra! :mrgreen:

P.S. NURS
Cytat
Ja bym tam mojego alabastrowego ciała na widok publiczny nie wystawiał.
Dlatego, że w sezonie letnim opalenizna wraca do mody? 8)
mawete - 16 Lipca 2006, 16:59

Jutro :mrgreen:
Rodion - 16 Lipca 2006, 18:23

Jassssne. :? < sceptycyzm, on > :wink:
Pako - 16 Lipca 2006, 18:28

I tam, wierzę, że jutro pod Plafonem będzie. Jak z resztą świata to nie wiem, ale obstawiam, że wtorek będize zupełnie realny :)
Anonymous - 16 Lipca 2006, 19:11

A ja obstawiam, że u mnie w skrzynce będzie najwcześniej w przyszły poniedziałek. To ta optymistyczna wersja...
gorat - 16 Lipca 2006, 19:54

Pod Plafonem nie ma - w środę najwcześniej.
I wybaczcie, że zaglądam od święta, ale jak wziąłem się do roboty, to furczy aż miło, szkoda przerywać ;)

dareko - 18 Lipca 2006, 11:34

mawete, jak tam moje piwko? :twisted:
Indy - 18 Lipca 2006, 12:38

Tak się zastanawiam, czy warto się dzisiaj wybierać. Bo jak pójde i nie będzie to tylko siły strace. A jak nie pójde i będzie to się zezłoszcze dlatego że mogłem mieć juz wczoraj.
CO wy byście wybrali ? :)

Gustaw G.Garuga - 18 Lipca 2006, 12:42

Ja zajrzę dziś do kiosku, bo mam niedaleko od pracy. Gdybym musiał nadłożyć drogi tylko w celu sprawdzenia czy może aby już dotarło, to w aktualnych warunkach atmosferycznych pewnie poczekałbym, aż będę miał pewność. A tej na razie nie ma.
Wolfgaar - 18 Lipca 2006, 13:02

A ja sie wybrac nie moge, bo w Anglii siedze i musze kombinowac jak zdobyc ten numer, w dodatku zzera mnie ciekawosc, czy mnie wydrukowali czy nie. Czemu w Anglii nie mozna dostac SFFH buuuuu :cry: :D

PS. sorki ze nie pisze z polskimi znakami, ale te Angielskie klawiatury sa glupie i wychodza mi dziwne krzaczki :/

Gustaw G.Garuga - 18 Lipca 2006, 13:13

Najwyższy czas zmienić lokalizację pod awatarem!

Jak masz kompa w mieszkaniu, to niech Ci ktoś podeśle Windowsa po polsku i klawiatura się zainstaluje pięknie jak trza :)

MrMorgenstern - 18 Lipca 2006, 13:47

W ł'Empiku w wawie dzisiaj nie było :evil:
NURS - 18 Lipca 2006, 15:18

gorat napisał/a
Pod Plafonem nie ma - w środę najwcześniej.
I wybaczcie, że zaglądam od święta, ale jak wziąłem się do roboty, to furczy aż miło, szkoda przerywać ;)

Jak, nie ma? przecież w sobotę dostał.

joe_cool - 18 Lipca 2006, 15:32

jest, jest :mrgreen: byłam, kupiłam.
Wolfgaar, jesteś. tylko nie wiem dlaczego w spisie treści i na nagłówku jest Jerzy, a pod tekstem Andrzej...

Godzilla - 18 Lipca 2006, 15:46

Fajrant niedługo, zobaczę, czy dowieźli. Ale prędzej jutro dostanę.
Ixolite - 18 Lipca 2006, 15:56

W metrze tez nie bylo jak bylem :(

jutro trza sprobowac

Anko - 18 Lipca 2006, 16:57

joe_cool:
Cytat
Wolfgaar, jesteś. tylko nie wiem dlaczego w spisie treści i na nagłówku jest Jerzy, a pod tekstem Andrzej...
Nie pierwsze (i zapewne nie ostatnie) radosne wyczyny korektorów... :?
INDY:
Cytat
CO wy byście wybrali ? :)
Spacer dobry dla zdrowia jest. :D
Indy - 18 Lipca 2006, 17:47

Anko no nie wiem, mój żołdek pracuje jak stara pralka....uch.
Sprawdze jutro..

Anko - 19 Lipca 2006, 00:58

INDY:
Cytat
Anko no nie wiem, mój żołdek pracuje jak stara pralka....uch.
Chorobę prezydencką masz? :shock:
Cytat
Sprawdze jutro..
Nie masz czego żałować - dzisiaj (a właściwie wczoraj :P bo już późna pora) w katowickim Empiku nie było. W innych pewnie też, jak dowodzi przykład MrMorgensterna. Tylko cwaniory z Wrocławia się cieszą i już spojlerują. :twisted: :?
Henryk Tur - 19 Lipca 2006, 08:53

Mam już nowe SF. Poczytamy, zobaczymy.
Pewnie dziś przelecę cały numer.

NURS - 19 Lipca 2006, 09:16

Anko, bez przesady, Kraków miał w Wa-wie był, nie wiem skad opóźnienie, bo caly naklad trafil do kolporterow w tym samym czasie i powinien trafic wszedzie równo.
Henryk Tur - 19 Lipca 2006, 09:20

NURS, ale ja to ja.
ANGORĘ kupuję w niedzielę, a cały kraj ma w poniedziałek.

joe_cool - 19 Lipca 2006, 11:08

Anko napisał/a
Tylko cwaniory z Wrocławia się cieszą i już spojlerują.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Partner forum