Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
Nutzz - 28 Lipca 2010, 01:13
Sosnechristo napisał/a | Nie wiedziałem, gdzie TO wrzucić, ale pomyślałem, że warto się zaznajomić z tym... hm... nietuzinkowym materiałem. |
Zmarłem (acz z lekkim opóźnieniem).
Ontopicznie - Rome: Total War. Co jak co, ale ta odsłona chyba nigdy mi się nie znudzi. Który to już raz? Chyba siódmy
Nina Wum - 28 Lipca 2010, 17:40
Witam graczy.
Sosnechristo, TO jest wspaniałe.:D
Niektórzy tak mają.
W liceum miałam przyjaciela, który był śmiertelnie zakochany w Ami Mizuno (postaćka z fatalnego, naprawdę fatalnego, acz kultowego anime pt. "Czarodziejka z Księżyca". Jest też manga - o ile to w ogóle możliwe, jeszcze gorsza.)
Osobowości owo dziewczę miało tyle, co ja predyspozycji do zostania komandosem.
Ale kolega kochał się niezmiernie - własnie dlatego, że postać była doskonale bezbarwna,mydłkowata i mógł sobie na nią projektować takie cechy charakteru, o jakie mu chodziło najbardziej.
BTW, gdyby była taka możliwość, to ja bym poślubiła Solid Snake'a, choćby zaraz.
Mało mówi, jak jest coś do zrobienia - to robi i nie marudzi.
I zapewnia mi rozrywkę nawet podczas 80-minutowej cutsceny.
Dunadan - 28 Lipca 2010, 18:22
Nina Wum,
Cytat | ja bym poślubiła Solid Snake'a |
Ja bym wyszedł za Sniper Wolf jak już, choć nie żyje ( choć nie wiadomo do końca ), a jak byłem mały to się kochałem w Jill Valentine
Cytat | I zapewnia mi rozrywkę nawet podczas 80-minutowej cutsceny. |
Matrim - 28 Lipca 2010, 20:10
Dla fanów MGSa i Call of Duty. Film z podtekstem nawet
Modern Gear - część 1
Modern Gear - część 2
Informacja z Gamecornera, tak apropos, jakby się ktoś zastanawiał, którą grę wybrać
Dunadan - 29 Lipca 2010, 00:47
Matrim, ja pierdziu! GE-NIAL-NE! spokojnie mogliby z tego zrobić poważny film, bo jako parodia mało śmieszy ale sceny walk i akcji Ghosta super!
Sandman - 29 Lipca 2010, 06:45
Walczy już ktoś w Starcrafta II? Wart jest swojej ceny?
gorbash - 29 Lipca 2010, 07:04
Postanowiłem że na początek zobacze jak to chodzi na moim sprzęcie i jak będzie ok to kupię. Także mam dylemat z serii jaja i kury...
Matrim - 29 Lipca 2010, 10:50
Dunadan, bo ja wiem? Pojawienie się Snake'a w pudełku mnie rozbroiło
Nina Wum - 29 Lipca 2010, 11:06
Matrim,
filmiki obejrzę w dom, bo w środowisku biurowym wydawanie dźwięków
ze swego komputera jest naganne.
Dunadan - na razie przeszłam li i jedynie Guns of the Patriots i zaczęłam Snake Eatera ( wiele przede mną, wiem...), ale sądząc po będących w obiegu
konterfektach Sniper Wolf - rozumiem Cię. .
Mniemam, iż jesteś fanem Raidena ?
Co myślisz o Rising?
Miałam mieszane odczucia, oglądając trailer (chociaż ciąć lubię, arbuzy albo i cebulę, na przykład.)
NURS - 29 Lipca 2010, 11:16
Przejdź Snake Eatera bez jednego strzału, wtedy dopiero jest zabawa. Znaczy bossów trzeba zabijać, ale cała reszta, czysty stealth.
Memento - 29 Lipca 2010, 18:13
Ostatnio często gęsto pykam na komórce w stare ale jare The Chaos Engine. Grałem w to wieki temu na przenośnej konsolce Sega. Wspomnień czar...
A dziś chyba odpalę nowego Dooma.
Dunadan - 29 Lipca 2010, 19:44
Nina Wum,
Cytat | przeszłam li i jedynie Guns of the Patriots i zaczęłam Snake Eatera |
Nie ma to jak zaczynac od tyłu choć w sumie większośc ludzi zaczynała od środka więc jeden czort. Ja się zatrzymałem na MGS: SoL - nie mam żadnej konsoli.
Cytat | Mniemam, iż jesteś fanem Raidena ? |
Strasznie wybajerzony ale ponieważ uwielbiałem Cyborg Ninję tak i Raiden mi się podoba.
Cytat | Co myślisz o Rising? |
Jatka ale to spin-off, nawet Kojima nie będzie nad nim siedział, choć będzie zerkał jak się wyraził w którymś wywiadzie. Jednym słowem nie mogę się doczekać, będzie dobra gra, tym bardziej ze tez na PC
Matrim napisał/a | Pojawienie się Snake'a w pudełku mnie rozbroiło |
OK, to było fajne
Ale serio, CQC fajnie im tam wyszło...
Fidel-F2 - 30 Lipca 2010, 01:02
Dunadan napisał/a | , ja pierdziu! GE-NIAL-NE | ale nie wszystko muszę rozumieć
Dunadan - 30 Lipca 2010, 05:38
Fidel-F2, teraz ja ciebie nie rozumiem więc jesteśmy kwita?
Virgo C. - 30 Lipca 2010, 10:20
Właśnie dotarła paczka z grą Discworld Noir
Matrim - 30 Lipca 2010, 10:25
Virgo C., dobra rzecz
hrabek - 30 Lipca 2010, 12:18
Memento napisał/a | Ostatnio często gęsto pykam na komórce w stare ale jare The Chaos Engine. Grałem w to wieki temu na przenośnej konsolce Sega. Wspomnień czar... |
O, na Windows Mobile to działa?
Nina Wum - 30 Lipca 2010, 14:06
NURS-ie,
jestem młodym graczem (konsola wkroczyła w moje życie rok temu),
więc daleko mi jeszcze do takiej precyzji. Jak spanikuję, to zaczynam siać ołowiem na wsze strony.
W Pożeraczu Węży utknełam na samym początku, przy karyplu skaczącym po drzewach.
Huśta mi się toto nad głową, wygłasza czerstwe teksty o strachu (kto by się go bał?..) -_-
i psuje strzałkami błękitnooką, urodną twarz moją.
Zginęłam już coś z sześć razy.
Dunadanie,
Cytat | Strasznie wybajerzony |
tuż właśnie.
a czy Cyborg Ninja i Raiden to nie jest ta sama osoba?
W Guns of the P. Snake zwraca się do ciętego blondyna per "Raiden".
Ponadto facet ma jeszcze imię - Jack, czy jakoś tak.
Nie przepadam za ta postacią. Wprawdzie od czasów Ghost in the Shell na pytanie:
"Ile człowieka w maszynie?" odpowiadam: "Tyle, ile on sam uważa", ale wolałabym mniej lśniących gadgetów, więcej osobowości.
Lecz w Rising zagram i tak. Chlast, chlast, szarp.
Ja dla odmiany nie mam już PC. Czy któraś z tych starszych gier w serii pójdzie na Mac-u?
Memento - 30 Lipca 2010, 14:43
hrabek napisał/a | Memento napisał/a | Ostatnio często gęsto pykam na komórce w stare ale jare The Chaos Engine. Grałem w to wieki temu na przenośnej konsolce Sega. Wspomnień czar... |
O, na Windows Mobile to działa? |
Nie wiem, mam antycznego SE w200i.
Hubert - 30 Lipca 2010, 17:32
Jestem na ostatnich etapach NFS Underground. Trochę czasu mi to zajęło, bo grałem z dużymi przerwami, w międzyczasie przez format straciłem konto z +/- 40 etapem i trzeba było bawić się od początku.
Nina Wum napisał/a | W liceum miałam przyjaciela, który był śmiertelnie zakochany w Ami Mizuno (postaćka z fatalnego, naprawdę fatalnego, acz kultowego anime pt. Czarodziejka z Księżyca. Jest też manga - o ile to w ogóle możliwe, jeszcze gorsza.) |
Że fatalna, to rozumiem, ale co w tym kultowego? Chyba tylko świetny poligon, na którym wszyscy ćwiczą dowcip
Cytat | Sosnechristo, TO jest wspaniałe.:D |
Materiał roku, c'nie? Dzieci Neo wysiadają.
W każdym razie, w pierwszym odruchu pomyślałem, że ktoś sobie robi jaja, ale jak się tak zastanowić, to już dziwniejsze rzeczy się zdarzały.
W ogóle, przepraszam, że odpowiadam z opóźnieniem, ale ostatnio mam trochę na głowie i nie tylko o książkę Eriksona mi chodzi.
Nina Wum - 30 Lipca 2010, 21:26
Ależ nie ma za co przecież.
Kultowe - właśnie dlatego, że takie zawiesiście ohydne .
Te niekończące się odnóża dolne czarodziejek, podrygujące na ekranie pośród feerii tęczowych blasków! - te dialogi tak durne, że aż szare komórki odbiorcy karmelizują.
Łza się w oku kręci.
Zaś koledze, który został mężem Nintendo, można pozazdrościć idealizmu - w końcu pojął Swoje Marzenie, no less.
Hubert - 30 Lipca 2010, 23:25
Tylko co on z tego będzie miał?...
Rodion - 31 Lipca 2010, 11:20
Same zyski!
Nie marudzi
Nie wychodzi na ploty z koleżankami
Nie potrzebuje nowych kiecek
Możesz wyłączyć w dowolnym momencie
Masz nad nią totalna kontrole
etc.
Wymieniać można by długo
Memento - 31 Lipca 2010, 11:50
W sumie kol. Rodion ma rację. ;D
Wróciłem do starego nałogu, czytaj: Diablo II: Lord Of Destruction. Offline, paladynem. A jak mi się znudzi to poszukam jakiegoś ciekawego moda, Median XL już przeszedłem.
Hubert - 31 Lipca 2010, 12:51
Rodion napisał/a | Nie marudzi
Nie wychodzi na ploty z koleżankami
Nie potrzebuje nowych kiecek
Możesz wyłączyć w dowolnym momencie
Masz nad nią totalna kontrole |
Tylko czy to jeszcze jest kobieta?...
Rodion - 31 Lipca 2010, 12:52
Nie... to anioł
NURS - 31 Lipca 2010, 14:01
Nina Wum napisał/a | NURS-ie,
jestem młodym graczem (konsola wkroczyła w moje życie rok temu),
więc daleko mi jeszcze do takiej precyzji. Jak spanikuję, to zaczynam siać ołowiem na wsze strony.
-u? |
Młodzi mają lepszy refleks
wiem, bo najlepsi wymiatacze w multiplayerze, jak mają mikrofony, to piszczą jak nie przymierzając rozdeptane myszy
Memento - 31 Lipca 2010, 21:11
D00M 3 okrutnie się tnie, i zacząłem pykać w Unreal Tournament 2004. Podobuje mnie się bałdzo, aaaaaleeee pierwszy UT był chyba bardziej rzeźnisty...
Pako - 1 Sierpnia 2010, 09:52
Mraf, UT2004 jest boski. Wygląda ślicznie, chodził płynnie na średniej klasy kompie (już średniej klasy na tamte czasy). Klasa giera. Jeśli chodzi o samą rozgrywkę to leje Q3A bez problemu. Q3 ma tylko jedną przewagę nad UT: dynamikę rozgrywki. Takiej dynamiki, jak w Q to nie ma nigdzie i już
No i w sumie jeszcze jedna zaleta mi przychodzi do głowy... Q3 jest za free, za UT trzeba zapłacić.
Adon - 1 Sierpnia 2010, 13:53
Mnie UT2004 jakoś najmniej ruszył z całej serii. A UT i UT3 nadal należą do moich ulubionych.
Swoją drogą ładny mod dla UT3 widziałem jakiś czas temu - strasznie mi się z Thiefem kojarzył, jakby Thief 4 tak wyglądał, nie pogniewałbym się. W tym modzie nic nie pogramy, ale warto go zainstalować, bo na żywo wygląda jeszcze lepiej niż na screenach.
|
|
|