To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

Sasori - 13 Czerwca 2006, 23:59

Ronaldo = zwykły banan.

plus
A teraz przyjrzyjmy się bramce, która padła.
Jacek "Żarłacz" Gmoch

Romek P. - 14 Czerwca 2006, 09:25

Nie wiem, jak wy, ale ja dzisiaj będę paluchy ściskał, aby Niemcy wygrali 5:0 :)

Uzasadnienie jest takie: precz z Janasem, a jak słyszę Listkiewicza broniącego kolegi, to wiem, że tylko katastrofa może co najmniej jednego z tych panów wywalić w kosmos... no trudno zatem, wyjść z grupy i tak raczej się nie da, więc niech się dzieło dopełni... najlepiej polskimi nogami :P

Słowik - 14 Czerwca 2006, 09:31

To jest złe podejście. Analogicznie rzecz biorąc, trzeba by było bankructwa Polski, żeby zmienić rząd.
Nowe nie znaczy lepsze, chociaż w naszej sytuacji, zawsze jest tak, że przyjmiemy wszystko, byle była zmiana.

W piłce IMO trzeba rewolucji, a nie tylko zmiany trenejro.

R2R - 14 Czerwca 2006, 09:40

Tamdaramdej, tamdaramdej, przejdzie po nas niemiecki walec :D I dobrze, nasi piłkarze, za bardzo wzieli się za reklamy i zarabianie pieniędzy, niż za prawdziwą grę, a szefostwo PZPN to klika kolesi, którym zamiast na sporcie zależy na stołkach i mamonie. Obstawiam 3:1 dla Niemców (tego honorowego strzeli Boruc :mrgreen: ).
Romek P. - 14 Czerwca 2006, 10:05

nightingale:
Cytat
To jest złe podejście. [...] W piłce IMO trzeba rewolucji, a nie tylko zmiany trenejro.

Widzisz, zadałem sobi cierpienie wysłuchania tej konferencji prasowej, na której był Listkiewicz i kucharz, a nie było Janasa, ani żadnego z piłkarzy jego (...mać!).

I idę o zakład, że jeżeli dziś zremisujemy z Niemcami, wygramy z Koastaryka, a pomimo to nie wyjdziemy z grupy - Janas zostanie z uzasadnieniem "nie mamy nikogo lepszego".

A masz rację, że potrzebna jest rewolucja. W tym wyp... lenie z pięciu piłkazy w rodzaju Mili, Kosowskiego czy Rasiaka. Do tego potrzebna jest najpierw katastrofa. Przykro, ale tak to widzę.

Polski całej bym do tego nie mieszał, przeciez napisałem, że chodzi o zmianę w reprezentacji :)

Słowik - 14 Czerwca 2006, 10:17

Nie mówię nie Romku, ale przecież 4 lata temu już mieliśmy jedną katastrofę, zdziwienie było tak samo autentyczne (jak to, z pingpongami przegrać....zgroza) jak po meczu z Ekwadorem.
Całkiem prawdopodobne, że scenariusz się powtórzy.

Wyrzucili Engela, przyszedł Janas (o Bońku nie ma co wspominać). Wywalą Janasa (a myślę, że wywalą, bo presja ze strony mediów będzie duża), przyjdzie ktoś inny, dobierze swoich faworytów, ale czy to coś zmieni ? Nadzieja umiera ostatnia ;)

Romek P. - 14 Czerwca 2006, 10:27

Widzisz, Engel był katastrofą w sensie oczekiwań. Ale poziom gry, kultura trenera i cała reszta nie budziły mojego protestu.

Mówiąc wprost, ja strawiłem trenera-narcyza, natomiast skur***, który ma mnie w du**, absolutnie nie mam zamiaru trawić ani dnia dłużej, niż to niezbędne. A Żewłakow, który opowiada, że winni porażce są dziennikarze, bo zły klimat wytworzyli i opowiada, że mecz był wyrównany, udając, że nie wie, iż piewrszy strzał na bramkę Ekwadorczyków nasi oddali w okolicach 80-tej minuty, jest dla mnie do ścięcia.

Cóż, to będzie ten pierwszy raz, kiedy nie będę kibicować naszym. Ale sami sobie na to zasłużyli :(

Słowik - 14 Czerwca 2006, 10:53

Janas jest gburem, to fakt. Robi jakieś dziwne szopki, ukrywając treningi. Chciałby mieć spokój z mediami i najlepiej w ogóle się nie pokazywać, tak myśle.
Jednocześnie jego reprezentacja dostaję po tyłku i to jest moim zdaniem przyczyna, lekko mówiąc, zniechęcenia kibiców.
Śmiem twierdzić, że gdyby wygrali, jego zachowanie może byłoby takie samo, ale wzięto by je za jakieś dziwactwo, a nie chamstwo (jakim w istocie oczywiście jest).

Żeby było jasne, w żadnym razie nie bronię Janasa, ale uważam, że w dużym stopniu jego obecna postawa i zachowanie reprezentantów są konsekwencją wydarzeń. Zostali zaatakowani przez media i teraz się bronią (vide konferencja), a najlepsza obroną - atak, tyle że poniżej poziomu podłogi.

elam - 14 Czerwca 2006, 10:59

realistycznie - 2:0 dla Niemcow
optymistycznie - 2:1 dla Niemcow
niepoprawny optymizm - 1:1

hmm, nie wiem, na co sie zdecydowac

Sasori - 14 Czerwca 2006, 11:08

Cytat
Zostali zaatakowani przez media i teraz się bronią (vide konferencja), a najlepsza obroną - atak, tyle że poniżej poziomu podłogi.

Co przypomina mi te historyjki o sporach Ronaldo z prezydentem Brazylii i Pele. Nie dość, że grubasek gra jak to jeszcze jest bucem.

dzejes - 14 Czerwca 2006, 11:49

Najwiekszym problemem jest szkolenie młodzieży.
Nie ma gdzie grać, nie ma gdzie poćwiczyć, nikt nie uczy walki.
Mecz z Ekwadorem był tego świetnym przykładem. Smolarek jako jedyy faktycznie walczył, szarpał, próbował. Fakt faktem, że też nie miał swojego dnia, ale gryby jeszcze z czterech tak grało - to byśmy wygrali, bo wbrew wrażej propagandzie Ekwador nie pokazał nic wybitnego.

No ale o czym my mówimy... Jeśli Kostaryka ma więcej boisk niż Polska :?

Słowik - 14 Czerwca 2006, 11:54

Smolarek nawet po niemiecku lepiej mówi niż po polsku, to i jego gra jest inna :)
Last Viking - 14 Czerwca 2006, 13:22

Polegną... Polacy polegną :|
I na nic zdadzą się zapowiedzi walki do końca, podniesienia się z kolan, bo IMO to puste słowa :? Ci ludzie nie maja charakteru, nie potrawią walczyć, nie maja duszy fightera.

1. Polscy piłkarze nie mają umiejetności i w każdym aspekcie: technika, dyscyplina taktyczna, prowadzenie piłki, inteligencja boiskowa, ustepują Niemcom
2. Ambicja - kompletny brak. Zadawalają ich fukcje rezerwowych w Europejskich klubach. Testy wydolnościowe przed mundialem pokazały, że indywidualnie nikt z nich sie do tego nie przygotawał :? To świadczy o podejściu do sprawy.
3. Mentalność - nie sa mentalnie przygotowani do Mistrzostw. To nie wycieczka - to pole bitwy :mrgreen: Kamery i telefony komórkowe zostawiamy w szatni... razem z żelem do włosów :?
Mentalności nauczyc się trzeba od juniora... w Polsce niestety pod tym względem tragedia :(

dzejes - 14 Czerwca 2006, 14:58

Ale co tam...
Dziś o 21 POLSKA!!! POLSKA!!!
Będę się łudził tak, jak od dobrych 15 lat się łudzę.

Tomcich - 14 Czerwca 2006, 15:10

No to na wywołanie uśmiechu trochę z "pracy" naszych sprawozdawców znalezione w necie:
Polska - Ekwador

"Japoński arbiter nawet nie skrzywił tego swojego skośnego oka." - Program 1 Polskiego Radia

"Krzynówek... jakoś tak na chybił trafił... Ale na chybił trafił to cieżko wygrać nawet w totolotka, a co dopiero na boisku." - Program 1 Polskiego Radia

"..czarnoskórego o kolorze dwóch czarnych kaw... takich mocnych." - Program 1 Polskiego Radia

"Żurawski opuścił pole karne przeciwnika, czym wprowadził w zakłopotanie obrońców Ekwadoru." - Dariusz Szpakowski, TVP 2

"Ekwadorczycy nie dali nam szansy, żebyśmy mieli szansę strzelić gola." - Grzegorz Mielcarski, Polsat Sport

"Do końca spotkania piętnaście minut, z sekundami. Teraz już dokładnie szesnaście." - Dariusz Szpakowski, TVP

"Nie uznali nam gola, którego strzeliliśmy po spalonym, którego nie było"

"Przed chwilą widzieliśmy sytuację w której arbiter użył gwizdka"

"I ta pętla, pętla jak na szubienicy, będzie się zaciskać i dławić nas..."

"Żółte podkoszulki, niebieskie spodenki i te czerwone piłkarskie skarpety...A oto pan Janas! niebieska koszula i granatowa marynarka, proszę państwa..."

“Na stadione jest też obecna niewielka grupa kibiców z Ekwadoru - około 15 tysięcy”

"Arbiter ustawił piłkę na 9 metrach i 16 centymetrach"

"Poślizgnął się Kamil zupełnie niepotrzebnie w takim momencie..."

"Trener Ekwadoru w swoim garniturze, chyba szykowniejszym niż nasz trener"

Hauer - 14 Czerwca 2006, 15:40

Przyjrzyjmy sie stadionowi w Lipsku. Do niedawna nasi sasiedzi gdy to było NRD...

...a tak pozatym to dziś tylko jeden Polak bedize strzelac bramki. Kolse :lol:

joe_cool - 14 Czerwca 2006, 15:52

ewentualnie jeszcze podolski :D
Tomcich - 14 Czerwca 2006, 15:54

No i jeszcze 11 naszych, też któryś może strzelić bramkę....samobójczą :mrgreen:
Ziuta - 14 Czerwca 2006, 16:07

Jak przegramy, to Giertych dorwie polską rodzinę Klosego&Podolskiego i oskarży o antypatriotyzm, a Dorn zażąda ekstradycji obu piłłkarzy i poddania ich nacięższym represjom. :roll:
dzejes - 14 Czerwca 2006, 18:06

Ej no! Wypad z takimi tekstami kilka godzin przed meczem!
Założyć sobie "Lożę futbolowych szyderców" i tam dawać upust swoim futbolowym kompleksom! :twisted:

Lu - 14 Czerwca 2006, 18:28

Mój znajomy własnie wyjechał do Berlina - beda oglądali mecz w jakiejś przypadkowej knajpie lub na telebimie (o ile na jakiś trafią) Obiecał zdać szczegółowa relację z atmosfery na ulicach miasta :)

Joe cool - oglądasz mecze w domu, czy wychodzicie ze znajomymi do knajp ? Może napiszesz coś ciekawego o przebiegu mistrzostw w Berlinie ? :roll:

Pako - 14 Czerwca 2006, 18:41

Tak gwoli rozluźnienia atmosfery przed meczem:
Dwie blondynki oglądają mecz. Jest rzut karny, zawodnik trafił w słupek.
- O! popatrz, będzie strzelał jeszcze raz! - woła jedna, widzac powtórkę.
- Nic z tego nie będzie.. widać, że wolniej biegnie.

Henryk Tur - 14 Czerwca 2006, 20:24

Ja ju ż trochę kasy na zakładach zarobiłem, ale dziś nie postawie ani grosza. Powód ? Kiedy wszyscy się spodziewają, że nasi zagrają dobrze, oni dają *beep*. Kiedy wszyscy spisują ich na straty - oni zaskakują.
Także wielki ch... ich dziś wie.

A z innej beczki - JOE COOL TY JESTEŚ KOBIETĄ ???

Pako - 14 Czerwca 2006, 20:33

Z tego co mi wiadomo, to od urodzenia jest :)
A od zarejestrowania na forum ma taki smieszny babski i różowy znaczek przy nicku. Facet by z takim nie przeżyl. Ja dałem radę tylko przez jeden dzień :P

A co do polaków... może być ciekawie. Jak się wkurzą za ekwador, za kibiców, za gazety, za brak wiary w nich... jak się wkurzą i zamiotą, to jeszcze może być ciekawie.
Cóż z tego, że pewnie nie bedzie? Ale może być. Szanse są :)
Obstawiam 1:0 dla naszych.

Pako - 14 Czerwca 2006, 21:00

Polska Gola!!!
Damy radę :)

Romek P. - 14 Czerwca 2006, 21:01

4 - 1 dla Niemców. Pierwsza bramka dla nich ok. 15 minuty :)
GAndrel - 14 Czerwca 2006, 21:49

Łyso wam? ;)
NURS - 14 Czerwca 2006, 21:54

He, he :-)
Romek się zna na futbolu, jak na...
Typowo polskie zachowanie, jak wszystko z.....e, to skrzydełka się przypina i jazda.

Ixolite - 14 Czerwca 2006, 21:54

To samo chcialem spytac. Ale jeszcze jedna polowa zostala. Polska golaaa!
gorat - 14 Czerwca 2006, 21:55

Partner forum