To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - O forum

ilcattivo13 - 15 Sierpnia 2009, 00:28

taka w kształcie ósemki, albo dwóch ósemek. Często bardziej pasuje na jakiś post odpowiedzieć śpiewająco niż "gadająco". A przynajmniej ja tak mam :roll:
Słowik - 12 Października 2009, 20:54

Są dwa tematy do tego samego celu: przepraszam kto mi powie i Laboratorium Q&A, w tym samym dziale. Może by tak scalić?
Martva - 13 Października 2009, 13:45

Bo wydaje mi się że Laboratorium było w założeniu do celów technicznych (problemy ze sprzętem etc), a Kto mi powie do bardziej ogólnych.
Słowik - 13 Października 2009, 14:09

Być może, ale teraz raczej nie widzę różnic.
Agi - 13 Października 2009, 14:11

Słowik, bo my jesteśmy wybitnie zdolni i potrafimy pisać wszędzie o wszystkim.
Marcin Robert - 15 Listopada 2009, 12:45

A może byśmy zamknęli wątki polityczne i religijne, a skoncentrowali się przede wszystkim na literaturze?
Ixolite - 15 Listopada 2009, 13:38

Zdecydowanie popieram ten pomysł. Moim zdaniem zbyt dużą część forum stanowią obecnie wątki zupełnie nie związane z czasopismem, albo nawet fantastyką jako taką.
dalambert - 15 Listopada 2009, 14:13

Marcin Robert, Ixolite, wy zobaczcie przedtem ile się tu NAPRAWDĘ o literaturze gada.
Chcecie zlikwidować Forum to zamykajcie wątki , a zostawcie jedynie lyterackkie nie odwiedzane,
taka forum specyfika, że się tu o bardzo różnych rzeczach gada, a i literatura z tego czasen wychodzi taka, że ho ho ho ;P:

Kruk Siwy - 15 Listopada 2009, 14:24

Tu muszę poprzeć adalamberta, to forum jest także dlatego wyjątkowe że można pogadać na każdy temat. Funkcja ignoruj jest bardzo przydatna. Nie chcesz? Nie czytasz. Korzystam z tego - a wątki obyczajowo polityczne stanowią coś rodzaju odgromnika gdzie ludzie się spierają. I dobrze. Forum aniołków śpiewających od rana do wieczora "hosanna" byłoby bardzo nudne...
Chal-Chenet - 15 Listopada 2009, 14:37

W innym wypadku skończy się to tak fenomenalną frekwencją jak na forum NF.
Ixolite - 15 Listopada 2009, 15:12

Nie mówię, żeby całkiem pozamykać inne wątki, ale widzę jak się różne kwasy przelewają i mi się odechciewa cokolwiek czytać. To mimo wszystko forum czasopisma literackiego, a nie portalu informacyjnego.
Fidel-F2 - 15 Listopada 2009, 15:14

dalambert i Kruk , dobrze gadają
Hubert - 15 Listopada 2009, 15:33

Ixolite, miej pretensje do ludzi, nie wątków. Wątki nie są niczemu winne. Usuwanie ich czy ograniczenie ilości tylko pogorszy sytuacje. W najlepszym razie wkurzy czytelników i dopiero zrobi się rozpierducha, w najgorszym - użytkownicy po prostu odejdą.
mBiko - 15 Listopada 2009, 16:21

Ixi, w miarę regularnie podczytuję wspomniane wątki, ale raczej rzadko się w nich wypowiadam, raz, że nie lubię na siłę przekonywać nikogo do własnych poglądów, a dwa, że w ten sposób unikam wdawania się w pyskówki. Musi zostać zaprezentowany bardzo kontrowersyjny pogląd abym się wypowiedział. Zdaję sobie jednak sprawę, że dla niektórych użyszkodników ogień dyskusji jest nieodzowny jak powietrze i pokarm. Poza tym, pomimo tego, że czasami przekraczane są pewne granice i tak wyglądamy jak grupa powściągliwych dam i gentelmenów na tle przeciętnych zachowań sieciowych.
Ixolite - 15 Listopada 2009, 18:28

Mmm, powinniśmy raczej wyznaczać standardy, a nie porównywać się do istniejących :D

Hmm, w sumie nic na siłę, racja. A kiedy nie mam nic do powiedzenia, to się nie wypowiadam i czasem czuję się z tym podejściem wyobcowany ;)

Dobra, kończę marudzenie.

joe_cool - 15 Listopada 2009, 19:16

dodam swoje 3 grosze - moim zdaniem nie ma sensu zamykać wątków polityczno-religijno-obyczajowych, bo dyskusja toczyć się będzie wtedy w innych wątkach, tych teoretycznie "czysto" literackich. i wtedy znacznie trudniej będzie to ignorować.

dziękuję za uwagę.

Jedenastka - 15 Listopada 2009, 19:50

Kruk Siwy napisał/a
Forum aniołków śpiewających od rana do wieczora hosanna byłoby bardzo nudne...

Byłoby to niewątpliwie forum religijne :mrgreen: .

Ja nie rozmawiam o religii z osobami, których nie znam wcale albo słabo. Na dzień dzisiejszy właśnie taką grupą osób są dla mnie użytkownicy tego forum. Nie wypowiadam się więc w temacie religinym. Ale czasem go czytam i zastanawiam się nad tym co tam piszecie - bo to jest ciekawe. Osobiście nie widzę powodu aby tego typu tematy zamykać.

Martva - 5 Lutego 2010, 11:55

Czy w 'kupię, sprzedam, wymienię' naprawdę niezbędna jest moderacja i czekanie? Były z tym kiedyś jakieś problemy? Tak z ciekawości pytam, bo przeważnie mnie denerwuje że jest jakis post którego nie mogę przeczytać, a pokazuje się w nieczytanych i wrzucam do ignorów zanim treśc zdąży się pojawić ;P:
Kruk Siwy - 5 Lutego 2010, 11:56

Były. Problemy. Mnóstwo dziwnych ludziów i nie ludziów chciało tam prowadzić handelek. Ukrócono to.
Agi - 5 Lutego 2010, 11:59

Martva, chodzi o to, że ludzie czasem tylko po to rejestrują się na Forum, żeby coś zareklamować za darmo. Jeśli pierwszy post zamieszczany jest w "Kupię, sprzedam" z reguły go wywalamy.
Martva - 5 Lutego 2010, 12:03

A. OK, dzięki za wyjaśnienie :)
dalambert - 5 Lutego 2010, 12:04

A i tak zdarzają sie masowe akcje reklamowe. Pamiętacie jak w zeszłym roku jakiś film nas atakował przez dobry miesiąc. Acz nie w ogłoszeniach handlowych jeno na wydrę gdzie się dało :!:
Godzilla - 26 Lipca 2010, 11:11

Ktoś kiedyś o to pytał, a ja z tym wracam - jak można zobaczyć, kto z użytkowników ma urodziny? Pomijam urodzonych 1.01.1910 :wink:
dalambert - 26 Lipca 2010, 11:14

Godzilla, pytanie do gorata, ale zauważyłem, że są fora gdzie to z automatu wyskakuje :!:
Godzilla - 26 Lipca 2010, 11:15

No właśnie.
Kai - 26 Lipca 2010, 18:02

W tym skrypcie to było... ale czy jest nadal?
gorat - 7 Sierpnia 2010, 18:17

Powinno być i być włączone...
Kai - 7 Sierpnia 2010, 18:37

Istnieje jeszcze możliwość, że przy rejestracji nikt nie podawał daty urodzenia :D
SithLady - 8 Sierpnia 2010, 12:11

Jeśli nie da się uniknąć podania roku to ja raczej nie podaję daty /
edit: widzę że tu jednak podałam

ilcattivo13 - 27 Października 2010, 21:54

czy jak ktoś skasuje swojego posta sprzed kilku dni w temacie, w którym są nowe posty, to będzie ślad po usuniętym poście, czy nie?

Partner forum