To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Planeta małp - Co nas przysmuca

Fidel-F2 - 10 Wrzeœśnia 2011, 11:17

a jednak
Kai - 11 Wrzeœśnia 2011, 14:30

Fidel-F2 napisał/a
Renault to nie samochód
a co? Ale proszę ze szczegółowym wyjaśnieniem, komunałami się nie zadowolę :)

Ontop: moje puchnące nogi, Miałam ciśnienie 220/160 i nie było problemu, a teraz jest.

Martva - 11 Wrzeœśnia 2011, 20:02

Mama spotkała ostatnio weterynarza wychodzącego od sąsiadów. Weterynarz zapytał czy Varysa skręca w którąś stronę jak chodzi. Przyglądałam się uważnie i rzeczywiście chodzi lekkim skosem. Tata mi właśnie telefonicznie wyjaśnił czego objawem jest skręcanie. Strasznie mi smutno :(
Fidel-F2 - 11 Wrzeœśnia 2011, 20:32

amerykańscy naukowcy nad tym pracują ale jeszcze nie odkryli
ilcattivo13 - 11 Wrzeœśnia 2011, 20:47

Skończyłem czytać "Gandziolatki" Mirosławy Sędzikowskiej i szukając w sieci czegoś więcej o niej samej znalazłem odcinek Ekspresu reporterów (25.05.2010, drugi z dwóch reportaży).

Takiej zwały nie miałem już daaawno :(

Kruk Siwy - 13 Wrzeœśnia 2011, 11:11

Reportaż mi się nie otwiera, ale czy chodzi o to: To ja matka”
Chociaż otaczała go opieką i matczyną miłością, w wychowaniu syna poniosła klęskę. Był alkohol i ucieczki z domu... Zaczęły się problemy, niedawno napadł na starszego Pana. Dziś matka nie wie gdzie jest jej syn. Czeka aż wróci do domu.
?

Znam Mirkę i jej synów ćwierć wieku i o ile kumpelą jest serdeczną i zacną, autorką bardzo dobrą (gdybyż tylko wiciąż i wciąż nie pisała o własnych dzieciach...) to człowiekiem jest , była i będzie dziwnym.
W życiu nie wpadłbym na pomysł na rozstrząsanie takich spraw przed kamerami.

ilcattivo13 - 20 Wrzeœśnia 2011, 15:34

Kruku - jesli wyświetla Ci się komunikat o braku wtyczki Silverlight, to pod nim masz napis : "Jeśli masz kłopot z zainstalowaniem wtyczki (Plug-in) Silverlight, spróbuj otworzyć materiał w Media Playerze." - kliknij na niego i odtworzy Ci filmik bezproblemowo. I tak, to ten reportaż.

Co do sensu wypowiadania się przed kamerami - chyba przestałeś oglądać na napisach, a po nich ona powiedziała to, co najważniejsze - że ma ciągle nadzieję, że Błażeja da się wyleczyć i że tylko z tego powodu powstał ten reportaż.

Ozzborn - 22 Wrzeœśnia 2011, 00:31

nie dość, ze idzie to przeklęte 26, to jeszcze powoli żegnam się z robotą. Piszę tu bo szefu jest bardzo w porządku i wywala mnie tylko dlatego, że biorą człowieka, który na pełny etat zajmie się księgowością i promocją. Póki co będę go przyuczał i robił jakieś zlecone. Ale od nowego roku pod most :P

Nie potrzebuje ktoś doświadczonego redaktora strony? Albo początkującego tłumacza? Albo cokolwiek co można robić w nienormowanym czasie, najlepiej z domu? :mrgreen:

Nina Wum - 22 Wrzeœśnia 2011, 12:25

Ozzi, przykro mi. Duże wirtualne piwo dla Ciebie, dobrze schłodzone. :)
Lis Rudy - 22 Wrzeœśnia 2011, 13:41

Ozzy, dzwoniłem w jedno miejsce w Twojej sprawie ale oferowali takie stawki że na piwo na SKOFIE nie byłoby Cię stać. Odpuściłem temat.
Ozzborn - 22 Wrzeœśnia 2011, 13:47

Lis Rudy, łał, dzięki wielkie, bardzo mi miło, że próbowałeś :D
Nina dzięki za wsparcie! Jakoś to będzie. Na razie wyliczyłem, że jak dobrze pójdzie do końca roku mi starczy kasy.
Najbardziej to mnie ograniczają studia w sumie, bo dzienne, więc praktycznie w grę wchodzą zlecone robotki z domu.

Kai - 24 Wrzeœśnia 2011, 11:59

Ozzborn, jak początkujący ten tłumacz? I w jakiej dziedzinie? Że o językach nie wspomnę.
Ozzborn - 24 Wrzeœśnia 2011, 14:46

Niestety bardzo :( tzn. z oficjalnych rzeczy mam na swoim koncie tylko angielską wersję strony internetowej Gminy Konstancin-Jeziorna i parę listów tudzież nieopublikowanych artykułów dla Biura Promocji tejże. Z nieudokumentowanych to jakieś prezentacje ze stomatologii dla znajomych na konferencje i jakieś raporty USA o prawie pracy dla koleżanki do mgr.

Języki to angielski<>polski, hiszpański>polski i hiszpański>angielski. (Z ang. mam CAE, z hiszpańskiego świadectwo ukończenia kursu C1)

Z dziedzin specjalistycznych to biologia/biotechnologia/technologia żywności (licencjat z biotechu, nieskończona mgr z tech, żyw.), ew. stomatologia/medycyna, bo mam z kim konsultować + humanistyczne (np. orientalistyka :P )

Oczywiście wiadomo, że najchętniej tłumaczyłbym beletrystykę, ale zdaję sobie sprawę, że nie jest łatwo się zaczepić i kasy w tym wielkiej nie ma...

nimfa bagienna - 27 Wrzeœśnia 2011, 13:50

Szukam yelenia, który będzie za mnie pracował. A ja w tym czasie sobie poleżę.
Tylko dziś, pliiiiiz. Już nie mogę. Oczy mi pękają.

Kai - 27 Wrzeœśnia 2011, 20:48

Ozzborn, popytam. Co do hiszpańskiego, gdybyś się odważył polski, angielski -> hiszpański to może by się co znalazło. Niestety, energetyka. Ale tu bym Ci pomogła, specyfikacje trafo mam w jednym palcu.
Ozzborn - 27 Wrzeœśnia 2011, 20:52

Boję się, że jeszcze za głębokie wody, ale dzięki :)
Kai - 27 Wrzeœśnia 2011, 20:59

Mam wrażenie, że Amber ostatnio goni resztkami sił. Namiary na PW.
Kasiek - 28 Wrzeœśnia 2011, 10:11

dzisiejsza pogoda...

edit:

Dziś nie jest za wesoło. Temperatura 37.4, kaszel, ból gardła i głowy, ogólne osłabienie. A w poniedziałek mam wrócić do pracy. Nie mogło mnie rozłożyć tydzień temu?

No i smutno mi, ze kazda pizza kiedyś się kończy. Bo mam od miesiąca takiego smaka, że mogłabym jeść trzy razy dziennie.

tullia - 30 Wrzeœśnia 2011, 18:11

I nie ma już jej. Nie cierpię tego uczucia. Zły i smutny dzień. :(
Agi - 30 Wrzeœśnia 2011, 18:27

tullia, trzymaj się. <głask>
Godzilla - 30 Wrzeœśnia 2011, 18:39

tullia, współczuję, kimkolwiek ona była.
shenra - 30 Wrzeœśnia 2011, 18:46

tullia, tulę :)
terebka - 1 Października 2011, 14:39

Tak, tullia. Są takie dni, o któych człowiek chciałby nie pamiętać. I nie ma wyrazu w słowniku, który by dostatecznie potrafił oddać poczucie straty, jaką taki dzień może przynieść Dla mnie to też jest dzień dzisiejszy. I wczorajszy też. Wczoraj umarł mi wujek. Dzisiaj zginął bliski kuzyn. W wypadku.

:cry: :cry: :cry: :cry:

Agi - 1 Października 2011, 14:39

terebka, współczuję.
terebka - 1 Października 2011, 14:42

Dziękuję, Agi.

Miał 24 lata.

Godzilla - 1 Października 2011, 15:43

terebka, wyrazy współczucia.
Lynx - 1 Października 2011, 18:01

terebka, współczuję.
Chal-Chenet - 1 Października 2011, 18:03

terebka, współczuję. Trzymajcie się...