To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Kruk Siwy - 16 Lipca 2010, 21:39

Nad Disciplami II sporo czasu spędziłem. To może i III przyhołubię.
Rodion - 16 Lipca 2010, 21:42

A polecam, bo scenariusz jakiś jest i grafika godna i intryga mimo ze częściowo wtórna to wciągająca.

I inna gra za wschodniej granicy która polecam to "Majestik 2", zwłaszcza jak do drużyny skaptujecie elfki i krasnoludów.

Kruk Siwy - 16 Lipca 2010, 21:49

A co to? Erpeg?
Dunadan - 16 Lipca 2010, 21:52

Rodion, sorry ale jedno z drugim można pięknie połczyć... dobrym tego przykłądem jest Mass Effect, przy czym mogliby jeszcze większy nacisk położyć na taktykę ale i tak jest tam ważna. Ja nie wiem czego turowcy boją się w akcji... ( i na odwrót ;) )
Kruk Siwy - 16 Lipca 2010, 21:53

Turowcy wyścigu małpy z komputerem a na odwrót że trzeba trochę pomyśleć a nie klikać kto szybciej.
Rodion - 16 Lipca 2010, 21:59

Kruk, tako lako prawisz.

Dunadan Mass to nie wiem ale jego fantasy klon mnie osobiscie bardzo rozczarował, mimo ze głoszony był następca Baldura. Jakoś nie porywa mnie akcja typu kto kogo wyrwie przy obozowym ognisku.

Dunadan - 16 Lipca 2010, 22:01

Kruk Siwy, ale własnie o to chodzi że połączenie jednego z drugim... eh, no dobra, gusta i updoobania, rozumiem :roll:
Dunadan - 16 Lipca 2010, 22:03

Rodion,
Rodion napisał/a
Mass to nie wiem ale jego fantasy klon

Masz na myśli Dragon's Age? właśnie zacząłem grać... nie wiele się na razie różni od Neverwinter NIghts... :roll: a tak zachwalali :roll:

Natomiast Mass Effect... :shock: to jest naprawde kompletnie inna bajka. Totalnie inna rozgrywka, nie da się DA nazwać klonem ME, to kompletnie różne gry, nawet grafika zupełnie inna ( choć nei wiem czy to nei ten sam silnik - ale ME wygląda dziesiątki razy lepiej od DA )

Rodion - 16 Lipca 2010, 22:07

Ale wziątki masz te same :wink: Zbroja i inne artefakty.
Oki, zagram i wtedy pogadamy.
A na 5razie muszę dokończyć sprawę z Harhusem i tym co po nim.

Dunadan - 16 Lipca 2010, 22:11

Rodion, zbroja... hm, fakt masz różne pancerze ale tylko w jedynce, w dwójce już nie. Artefaktów nie ma, są jedynie różne bronie i amunicja do nich. Wszystko w świecie hard sci-fi jakiego nie widziało kino nie mówiąc o grach ;) choć musze przyznać że jest tam parę wtórności fabularnych ale nie chcę spoilować. Tak czy inaczej:
Rodion napisał/a
Oki, zagram i wtedy pogadamy.

No własnie. Szczerze gorąco polecam. Inna fajna rzecz to taka że druga część rozgrywki jest bezpośrednią kontynuacją pierwszej, to jak jedna gr ma swoje zalety - decyzje podjęte w pierwszej częsci mają wpływ na rozgrywkę w drugiej części.

Aaa! i przegenialny soundtrack jak lubisz muzykę w stylu Tangerine Dream czy Jean Michelle Jarre... arcydzieło!

Matrim - 16 Lipca 2010, 22:34

Dunadan napisał/a
fakt masz różne pancerze ale tylko w jedynce, w dwójce już nie.

W dwójce też, tylko inaczej rozwiązane, jako różne elementy do wyboru, z różnymi usprawnieniami statystyk.

A Dragon Age był mimo wszystko fajny. Długi, czasem nudny, ale jednak wciągał :)

Dunadan - 16 Lipca 2010, 22:38

Matrim, to będę miał się okazję przekonać ;) dopiero zacząłem.
Meurglys - 17 Lipca 2010, 01:35

Polecam grę Biznes Filmowy i jej sequel, Biznes Filmowy 2. Gra mocno niszowa, w dodatku sporo w niej losowości, azali potrafi wciągnąć na długie godziny. O co chodzi w samej grze? W skrócie - stajemy się szefem studia filmowego i musimy produkować filmy. Do wyboru cała paleta twórców - aktorów, reżyserów, operatorów, kompozytorów, gwiazd muzyki, sportu itp. Wszyscy zróżnicowani są pod względem umiejętności i popularności. Każdy film po wypuszczeniu na rynek dostaje recenzję, od której w znacznej mierze zależy nasz zysk z niego. Drugim istotnym czynnikiem jest reklama. Małe toto, freeware toto, ubogie graficznie toto, a jak cieszy...

Do ściągnięcia chociażby tutaj, na stronie autora - http://www.biznesfilmowy.terramail.pl/ .

Ponoć nieźle się gra w kilka osób, choć ja nie próbowałem. Nie można grać przez sieć, więc jedyną opcją na multiplayer jest tryb hot-seat, tzn. kilka osób przy jednym komputerze. Niestety nie mogłem znaleźć chętnych na taką grę. Czasy DSJ, wyłączania kolegom monitora podczas skoku a także pokruszonych czipsów na klawiaturze dawno już minęły :) No i teraz ludzie wolą grać w bardziej spektakularne produkcje. Tak czy siak, gorąco wszystkim polecam tę grę.

Rodion - 17 Lipca 2010, 20:30

Jako wierny poddany Imperatora ciekaw jestem Waszych opinii na temat gry "Dawn of War II" I jej dodatku "Chaos Rising" ? Oraz tego co myślicie na temat reklamowanej jako przełomowa w światku MMO, grze "Dark Millenium".
gorbash - 17 Lipca 2010, 20:31

W skrócie: Dawn of War II - tak. Podobała mi się. Łatwa lekka i przyjemna, dużo wybucha, świetne teksty. Dodatek - tak se. Nic nowego chyba.
Rodion - 17 Lipca 2010, 20:37

No właśnie. Lekka łatwa i przyjemna. Pamiętajmy jednak ze firmowana jest ona przez THQ, czyli gości od np. Homeworldów a i pierwsze Dawn of War potrafiły zaskoczyć. natomiast dwójka chyba troszkę za bardzo poszła w stronę rozgrywki sieciowej. Pytanie brzmi: Czy Dark Millenium będzie miało szanse zawalczyć z Wowem?
Memento - 19 Lipca 2010, 18:46

hrabek napisał/a
No tak, ale jak przemalujesz furę, to później ciężko uciekać przez np. 10 czy 12 minut, bo jeden samochód za łatwo się gubi. Na miejscu 4-5 bodajże już masz 5 poziom policyjnego heatu i jak zaczynają gonić cię corvetty to już nie jest tak łatwo. Szczególnie, że nie możesz skorzystać z pierwszej okazji do ucieczki, tylko trzymać ich na ogonie przez dłuższy czas, bo np. brakuje ci jeszcze odpowiedniego poziomu notowań do zaliczenia zadania, czy właśnie za krótko uciekasz.
Do zadania ucieknij policji w mniej niż 2 minuty przemalowany samochód nadaje się znakomicie, ale do uciekania przez 12 minut nie nadaje się wcale.

hrabek napisał/a
Memento napisał/a
Ale nie ma wstecznego lusterka. ;P:

A właśnie, że ma:
Obrazek

Trzecie miejsce na czarnej liście. 8) Na razie najwyższy heat level miałem 4, podczas pościgu którego koszta miały dobić do 150 tys $. Udało się chyba za setnym podejściem ( ;P: ), z przebitymi tylnymi oponami - a może tylko jedna była przebita, nie przyjrzałem się - i to był chyba najtrudniejszy pościg jak do tej pory. Co wam powiem to wam powiem, ale jednak powiem - w NFS Carbon taranowanie blokad nie jest takie fajne jak w Most Wanted. Nie wiem dlaczego. A te policyjne corvetty, to te które zaczynają mnie ścigać przy heat level 3?

Co mnie trochę śmieszy, to to że do tej pory całą grę przeszedłem samochodem, który kupiłem na początku gry. Jednak w NFS Carbon te sprawy były lepiej przemyślane IMHO. No i policja to wciąż gamonie - przykładowo zaczyna się pościg, wjeżdżam do tunelu pod prąd, radiowóz wjeżdża drugą nitką, zatrzymuję się przy ścianie dzielącej tunel, radiowóz jedzie dalej i mnie gubi. No bez jaj. Oo"

Dobra gra, wciąga, ale jednak NFS Carbon jest u mnie o oczko wyżej. A wsteczne lusterko jest dostępne tylko w widoku z kabiny, a ja lubię widzieć cały samochód i wszystko dookoła niego. W NFS Carbon lusterko jest w widoku spoza kabiny. ;P:

hrabek - 19 Lipca 2010, 18:53

O tak, taranowanie blokad jest zarypiste. Ponoć najlepiej taranować corvettą, bo to najcięższe auto w grze.
Z tego co wiem, to białe corvetty pojawiają się przy Heat 5, to ten zespół do zadań specjalnych dowodzony przez czarnego policjanta z filmów.

W Carbonie za to nie podobało mi się w ogóle rozwiązanie z Sidekickiem. Po co ten drugi samochód to ja nie wiem, skoro po 4-5 wyścigach, gościu odstaje ode mnie tak bardzo, że do niczego się nie przydaje.

Memento - 20 Lipca 2010, 00:27

Tu się zgodzę, ten pierwszy pionek jest pomocny tylko do czasu, ale gdy 'zatrudnisz' Nikki i dobrze wykorzystasz jej skilla, masz wygrany praktycznie każdy wyścig.
Hubert - 20 Lipca 2010, 12:26

Nie wiedziałem, gdzie TO wrzucić, ale pomyślałem, że warto się zaznajomić z tym... hm... nietuzinkowym materiałem. :mrgreen:
Memento - 20 Lipca 2010, 16:17

Łajezu.

Pytanie apropo NFS - próbował ktoś z was uruchomić NFS Most Wanted Mini Game? Nie wiem czy jestem za głupi żeby to odpalić, czy tylko nie rozumiem instrukcji.

hrabek - 20 Lipca 2010, 17:41

A co to takiego w ogóle? Nawet nie wiedziałem, że jest taka możliwość.
Memento - 20 Lipca 2010, 23:28

Masz pw.
Memento - 21 Lipca 2010, 22:25

Pograłem dziś trochę (jakieś siedem godzin) w Rise Of Nations. Woooooaaaaaaaaaaaaaaaah i tysiąc słoni. W takie RTSy to ja mogę grać. I graaaaaaaaaaaaaaaać...
Rodion - 21 Lipca 2010, 22:28

Pograj dalej i pogadamy :D
Memento - 21 Lipca 2010, 23:59

Znaczysie że już nie jest tak fajnie, lekko, łatwo i przyjemnie? Cóż, mam nadzieję że Rzymianie są twardzi nie tylko zakuci w stal i konno. :D
Memento - 23 Lipca 2010, 15:37

Grałem sobie w Rise Of Nations, zrobiłem o jeden raz za dużo nuklearne wielkie bum, i moja kariera jako Władcy Świata Wielkiego Rzymskiego Imperatora dobiegła końca. ^^'

Ale mam jeszcze starego sejwa, więc looz. :D

Adon - 24 Lipca 2010, 02:17

Mimo błędów wciągnął mnie trainer do Sniper: Ghost Warrior. Chyba jutro kupię oryginał, zwłaszcza, że podobno wyszedł patch, gdzie błędy poprawiono. Jedno trzeba przyznać - grafika powala na kolana. Nawet Crysis mi się tak nie podobał. Jedyne, czego się w niej można doczepić, to wygląd postaci, które nie wyglądają źle, ale porównując do otoczenia, no, tak trochę odstają w dół. Niemniej duże brawa. Produkt dobry, bo polski. :bravo
Fidel-F2 - 24 Lipca 2010, 06:28

Tycoony kolejowe :P
Adon - 27 Lipca 2010, 22:24

Skończyłem Snipera. Po patchu rzeczywiście gra się robi dużo bardziej grywalna. Generalnie mi się podobała, skoro utrzymała moje zainteresowanie, że zdecydowałem się na zakup, a po ukończeniu miałem myśl: "Co?! To już?" Nawet bardzo się w sumie podobała, chociaż w wielu recenzjach wieszano na niej psy. Jedynym minusem dla mnie był krótki czas rozgrywki - ukończyłem grę w 14h, a wytrawni gracze potrzebować będą pewnie sporo mniej. Mam nadzieję jednak na jakieś dodatki, czy kontynuację, skoro, podobno, Sniper na zachodzie sprzedaje się naprawdę nieźle, zwłaszcza wobec braku jakiejś rozbudowanej promocji, lepiej nawet niż tzw. murowane hity. Polecam.

Partner forum