To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Koty, psy i inni pierzasto-futrzaści ulubieńcy.

shenra - 3 Marca 2010, 19:09

Aż się kota zawstydziła i do następnego zdjęcia nie pozuje ;P:
Witchma - 3 Marca 2010, 19:11

shenra, nie słuchaj ich - mają antykocie monitory. Na swoim widzę zdecydowanie rudość :D
Khorne_S - 3 Marca 2010, 19:35

A ja widzę kota....i to się liczy..czarny różowy ważne że Kot
Martva - 14 Marca 2010, 17:40

Varys wyżebrał ode mnie kawał kiszonego ogórka i ku mojemu zdziwieniu zamiast pomiamlać z uprzejmości i wypluć, schrupał go z chrzęstem i poprosił o jeszcze. Do trzymania żółtej papryki z dala od krawędzi stołu oraz proszących oczu przy krojeniu jabłek i marchewki jestem przyzwyczajona, ale to było... niezłe.
Jedenastka - 14 Marca 2010, 21:03

Miłośniczka kotów trafiła do szpitala. Ktoś może / chce zaopiekować się kotem?
Ktoś z Katowic?
Link do tematu na kocim forum:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=108106
I film:
http://www.youtube.com/watch?v=Ho-o-k5V5k0

shenra - 15 Marca 2010, 23:32

To mini sesja koteczki inteligentnej inczej ;P:

z góry

w kolorze

prosto w oczy

rób mi tak jeszcze

nie wstanę, tak będę leżeć. :mrgreen:

Martva - 16 Marca 2010, 12:18

Jooo, sama słodycz :)

Wyjrzałam z kuchni na taras, gdzie stoi posiłkowy stół dla ptasząt - a tam siedzi ptaszysko ciut większe od gołębia i bardziej smukłe, brązowoszare, z ewidentnie drapieżnym dziobem, łeb przekrzywia i się na mnie gapi. Rodzice mówią że może być że to krogulec, bo w zeszłym roku był i zeżarł sikorkę. Wow.

Adanedhel - 16 Marca 2010, 12:25

Mogła też być pustułka. Heh, kiedyś rodzina pustułek osiedliła się na moim podwórku, w centrum miasta. Fajnie było je oglądać.
shenra napisał/a
To mini sesja koteczki inteligentnej inczej

Ona tylko tak udaje. Po cichu, gdy nikt nie widzi, z pewnością myśli o fizyce kwantowej. Albo już ją rozgryzła.

dalambert - 16 Marca 2010, 12:26

Martva, Szyboko słoninke / nie soloną/ i befsztyczek / krwisty/ to może sikorki ocaleją :!:
Martva - 16 Marca 2010, 13:59

Słoninka wisi od początku sezonu, ptaszęta jednak wolą smalec z makiem i siemieniem albo ziarna słonecznika. Orzechy już się skończyły.
nimfa bagienna - 16 Marca 2010, 14:02

Do mnie przylatywał krogulec i wyżerał sikorki. Podczas tych największych mrozów. Wyżarł dwie, przynajmniej tyle widziałam. Kulturalny był, skubał je przed jedzeniem.
Nie odpędzałam. Krogulec też stworzenie boże i jeść musi.

dalambert - 16 Marca 2010, 14:04

nimfa bagienna, lepiej by gołębie wbijał, bo ich od cholery, ale pewnie gołąb dla niego to za durzo na "jeden dziób" :P
Martva - 16 Marca 2010, 14:08

Jedyne gołębie jakie występują u mnie w okolicy są wielkości kota ;) Takie wielkie bydlaki, chyba grzywacze. Jedna parka zawsze szuka miejsca na gniazdo wiosną. Ale tak sobie myślę że chyba są większe od tego dzisiejszego drapieżcy.
Witchma - 16 Marca 2010, 14:10

shenra, przecudowna kizia :D Poczekaj, aż będzie warczeć, jak będziesz chciała ją zdjąć z kolan ;P:
dalambert - 16 Marca 2010, 14:41

Cóż każdde małe jest słodkie np. Martva , Witchma to i kotki też :)
shenra - 16 Marca 2010, 20:13

Witchma, nie dam się :!: :mrgreen: A, jak będzie fikać to ją szynszylem poszczuję :twisted:
Khorne_S - 17 Marca 2010, 20:58

Ja nie będę się bawił z drobnicę :D
Tu są moje koty : http://picasaweb.google.p...feat=directlink
Miłego lookania ;P:

Witchma - 17 Marca 2010, 20:59

shenra napisał/a
Witchma, nie dam się :!:

:lol: :lol: :lol: Tylko że z wiekiem to się robi coraz słodsze :twisted:

ilcattivo13 - 17 Marca 2010, 21:14

Grucha dziś się na mnie obraził, bo mu zabrałem swoje ciuchy, na których uwił sobie gniazdko - i to wcale nie bez walki, bo trzymał się zębami i pazurami, gdy je spod niego wyciągałem. Ale i tak muszę być czujny, bo potem złapałem go kręcącego się w okolicach moich butów... Normalnie "mściciela z kanionu Czarnej Hańczy" wyhodowałem na swej piersi... :wink:
Ambioryks - 17 Marca 2010, 22:13

nimfa bagienna napisał/a
Do mnie przylatywał krogulec

A krogulcze paznokcie miał? ;)
dalambert napisał/a
lepiej by gołębie wbijał, bo ich od cholery

Co masz do gołębi? Przecież to mądre ptaki - inaczej nie mogłyby pełnić funkcji gołębi pocztowych.
Martva napisał/a
Takie wielkie bydlaki, chyba grzywacze.

Jeśli mają pomarańczowe dzioby i upierzenie o fioletowawym odcieniu, to tak - są to grzywacze. Zwykłe gołębie miejskie (skalne) są szare i szarobiałe, bez kolorków. Dzioby też mają szare lub szaroczarne.
Khorne_S, temu kotu na pierwszym zdjęciu oczy się świecą na zielono, jak jakiemuś demonowi zła. :P Na paru innych zdjęciach podobnie, tyle że na biało. Robi wrażenie.

Khorne_S - 17 Marca 2010, 22:21

No cóż..a dlaczego to Moloch ? ;P:
Moje koty mają dwa imiona...klasyczne przez moją macierz nadane i moje ktore są adekwatne do ich zachowania i wyglądu :mrgreen:

ilcattivo13 - 17 Marca 2010, 22:51

kobiety w pewnym wieku mają to do siebie, że strasznie gmatwają sprawę. Mój srebrny rosyjski nazywany był przez wszystkich oprócz mamy Ivanem (mama mówiła Miszka, choć nic nie miał z niedźwiedzia), na Czochraczkę (siostrę Gruchy) nazywała Dziunia, czy jakoś tak. A o nadanym przez nią imieniu dla Gruchy nawet nie będę wspominał, bo taki żal *beep* ściska, że potem dwa dni ledwo chodzę...
Ale tego ani się nie da zrozumieć, ani zmienić.

Rafał - 18 Marca 2010, 08:42

Ostatnim latem przyleciały do mnie na podwórko jak mi się wydawało dwie papugi. Potem jeszcze kilka razy wydawało mi się, że widzę te kolorowe ptaki w różnych miejscach i zachodziłem w głowę skąd w nas papugi (nie miałem okazji przyjrzeć się dokładnie i z bliska). Dopiero wczoraj zagadka się wyjaśniła (z marcowym nr Sudetów), widziałem żołny:

Martva - 18 Marca 2010, 10:32

Rafał, zazdroszczę, one są śliczne :)
Zgaga - 18 Marca 2010, 11:47

A to proszę państwa dama, która raczy nas odwiedzać:
merula - 18 Marca 2010, 15:46

bardzo urocza dama
Zgaga - 18 Marca 2010, 15:48

Prawda. Nic tylko jej rękawiczki, kapelusik i parasolkę dać :lol: .
Kruk Siwy - 18 Marca 2010, 15:49

Parasolką.
Witchma - 18 Marca 2010, 15:50

Zgaga, jejku, jaka śliczna :)
Zgaga - 18 Marca 2010, 17:23

Kruk Siwy napisał/a
Parasolką.

Jak zwykle Kruk chce kota zadziobać. :twisted:

Partner forum