Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!
ilcattivo13 - 17 Marca 2012, 00:46
absolutnie się z Tobą zgadzam, ale nie mam pomysłu, co zrobić z setkami tysięcy bezrobotnych urzędników
Edit: Rafał - gadałem z gościem z US i on też od razu kazał sprawdzić, czy sąd przelał zaliczki na podatek dochodowy.
Rafał - 17 Marca 2012, 23:57
Sprawdzę jeszcze raz, może gdzieś się zakamuflowały. Oby.
ilcattivo13 - 19 Marca 2012, 16:27
Wiadomość oficjalna - w piątek mam kontrolę z WUPu Doczekałem się Wreszcie skończy się najgorsza nerwówka
ilcattivo13 - 20 Marca 2012, 22:39
Ten Grucha, to jednak jakiś taki... gupi... jest.
Najpierw łazi nocą po klatce schodowej w zupełnych ciemnościach, a potem ma wątki, że mu na głowę nadepnąłem idąc po picie :/ A wczoraj spał na kanapie i poduszka spod niego wyjechała. Sama. I tak się tym przeraził, że podskoczył prawie do sufitu...
Zaprawdę powiadam Wam, gupi en Grucha... Ale przynajmniej mam sobie z kim pogadać na poziomie
Mocowałem na suficie ramkę z łat sosnowych 34x34x2000mmm. Ułożone w coś pomiędzy kwadratem a swastyką. Kształt od początku był zamierzony, ino co, dzięki mojemu wrodzonemu melepetyzmowi, całość przesunęła się jakimś cudem o 25 cm względem opraw oświetleniowych w jedną stronę i wygląda jak...
Ale najlepsze jest to, że tak na dobrą sprawę, to mam w głębokich ciemnościach, czy komuś to będzie przeszkadzało, czy nie Mnie się podoba krzywe
fealoce - 21 Marca 2012, 10:38
ilcattivo13, koty już tak mają
Rafał - 21 Marca 2012, 10:46
ilcattivo13 napisał/a | głowę nadepnąłem idąc po picie | Nie chodzi się kotu po picie
ilcattivo13 - 21 Marca 2012, 12:39
fealoce - znaczy, plaskate głowy?
Rafał - nic na to nie poradzę, że lubię takie placki
fealoce - 21 Marca 2012, 20:20
Myślałam raczej o celowym pchaniu się pod nogi, żeby potem domagać się rekompensaty
merula - 21 Marca 2012, 20:44
Hubert, a Ty wieczorami uważasz na siebie? bo wiesz, żeby nie spotkała cię taka niespodzianka
ilcattivo13 - 22 Marca 2012, 16:20
fealoce - mam dziwne wrażenie, że koty mają tylko 9 żyć i przy takim pchaniu się pod nogi stukilowego Nieświecia, te 9 żyć może na długo nie wystarczyć. A na pewno nie do końca życia
merula - ale przeca to baribal był, a nie polarny. Co mnie po przykładzie jakiegoś gupiego amierikańca
Dobra, nerw mi trochę ostygł i mogę w miarę spokojnie napisać, że WUP mnie dziś ostro zjeżył.
Jutro mam kontrolę, robię sobie ostatnie porządki, a tu listonosz przynosi pismo z WUPu, że mam wyjaśnić, dlaczego złamałem postanowienia umowy o dotację
Od zawału byłem dosłownie tylko o >< tyle. Na szczęście miłe panie dołączyły artykuł i ustępy umowy, które ponoć złamałem. I wg. nich, chodzi o to, że samowolnie przesunąłem środki pomiędzy zakupami, w kwocie większej niż 10% planowanych wydatków. Zdębiałem.
Sięgnąłem do teczki z zestawieniami wydatków i największa różnica wynosi 8%. I teraz mam zagwozdkę. Czy to ja (plus kalkulator i Excell) źle liczę, czy to miłym paniom z WUPu coś się jorgło?
Oby przeżyć jutrzejszy dzień... Albo nie. Oby do poniedziałku. Bo w poniedziałek mam kontrolę z USu
ilcattivo13 - 23 Marca 2012, 17:27
Zagwozdka się wyjaśniła. Zamiast na koniec inwestycji zbiorczo, powinienem meldować o zmianie każdej kwoty na bieżąco. Na szczęście, napisalem wyjaśnienie i panie powiedziały, że powinno przejść.
W sumie sama kontrola nie była straszna, no i panie od razu przyjęły dokumenty do pomostówki i jakoś tak mnie to zmotywowało i zamiast czekać do poniedziałku, odwiedziłem US dzisiaj
W następnym tygodniu będzie wiadomo, co i jak.
A dziś mam ochotę na duuuuuuuuuże piwko
Kai - 24 Marca 2012, 21:39
Cześć Misiu!
ilcattivo13 - 24 Marca 2012, 23:38
Cześć Kai!
shenra - 25 Marca 2012, 13:24
O Misiu zmiękl i publicznie się do Misiostwa przyznaje Wiosna idzie.
dalambert - 25 Marca 2012, 14:00
shenra, Fakt I nie warczy Wiosna idzie niewątpliwie
ilcattivo13 - 25 Marca 2012, 18:30
shenra, dalambert - cóż, widocznie zrobię wszystko, żeby tylko nie być "Misiek-iem"
Kai - 25 Marca 2012, 20:39
Ale za ószkiem małym palószkiem się dasz podrapać?
ilcattivo13 - 26 Marca 2012, 17:24
Byś się wstydziła - to podpada pod znęcanie się nad zwierzętami
ilcattivo13 - 30 Marca 2012, 23:08
Wysłałem dziś ostatnie papiery do dotacji, odebrałem wnioski pokontrolne i decyzję WUP i mogę już powiedzieć, że najgorszy etap walki i nerwówki mam z sobą
Musze jedynie w kwietniu rozbić VAT i poza sześcioma, comiesięcznymi potyczkami o pomostówkę, do grudnia mam na tym froncie walk zawieszenie broni
I żeby było fajniej, mam ~160 pln nadpłaconego podatku, czyli po raz pierwszy w tym roku kalendarzowym, będę bogaty
Agi - 30 Marca 2012, 23:47
ilcattivo13 napisał/a | czyli po raz pierwszy w tym roku kalendarzowym, będę bogaty |
Tak trzymać!
Kai - 31 Marca 2012, 05:31
ilcattivo13 napisał/a | Byś się wstydziła - to podpada pod znęcanie się nad zwierzętami |
A targanie za futro?
ilcattivo13 - 31 Marca 2012, 16:48
Agi - wolę zainwestować
Kai - popatrz na dowolne moje zdjęcie z ostatnich kilka lat i poważnie się zastanów, gdzie będziesz tego futra szukać
Agi - 31 Marca 2012, 17:20
ilcattivo13 napisał/a | Agi - wolę zainwestować |
Inwestuj na zdrowie, życzę Ci żebyś pod kreskę nie spadał.
Kai - 31 Marca 2012, 19:02
ilcattivo13 napisał/a | poważnie się zastanów, gdzie będziesz tego futra szukać |
Popaczyłam i już widzę, że na moje potrzeby wystarczy w zupełności
ilcattivo13 - 31 Marca 2012, 19:19
Agi - dzięki, ale nie wiem, czy mi się uda Święta za pasem, a do mojego ulubionego sklepu rzucili perłę. I trybunalskie miodowe. I specjala np. I w ogóle... I w związku z tym mam obawy, czy wynikiem mojej inwestycji nie będzie dno
Kai - coś czuje, że będziesz się musiała szczypać z tym futrem
Kai - 31 Marca 2012, 19:27
Mam fajną pęsetkę
ilcattivo13 - 31 Marca 2012, 19:33
jak już idziemy w tym kierunku, to poproszę o denaturat, słomę i zapałki... Przynajmniej będę roztaczał woń świniobicia
Kai - 31 Marca 2012, 19:38
I flanelkę do polerowania?
ilcattivo13 - 31 Marca 2012, 20:06
Po co? Majchrem się oskrobię
merula - 31 Marca 2012, 20:07
tylko się nie zatnij... w gardziołko
|
|
|