To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Wnimanje! Gawra wirtualnego suwalskiego niedźwiedzia!

ilcattivo13 - 17 Marca 2012, 00:46

absolutnie się z Tobą zgadzam, ale nie mam pomysłu, co zrobić z setkami tysięcy bezrobotnych urzędników :roll:

Edit: Rafał - gadałem z gościem z US i on też od razu kazał sprawdzić, czy sąd przelał zaliczki na podatek dochodowy.

Rafał - 17 Marca 2012, 23:57

Sprawdzę jeszcze raz, może gdzieś się zakamuflowały. Oby.
ilcattivo13 - 19 Marca 2012, 16:27

Wiadomość oficjalna - w piątek mam kontrolę z WUPu :D Doczekałem się :D Wreszcie skończy się najgorsza nerwówka :D
ilcattivo13 - 20 Marca 2012, 22:39

Ten Grucha, to jednak jakiś taki... gupi... jest.

Najpierw łazi nocą po klatce schodowej w zupełnych ciemnościach, a potem ma wątki, że mu na głowę nadepnąłem idąc po picie :/ A wczoraj spał na kanapie i poduszka spod niego wyjechała. Sama. I tak się tym przeraził, że podskoczył prawie do sufitu...

Zaprawdę powiadam Wam, gupi en Grucha... Ale przynajmniej mam sobie z kim pogadać na poziomie :mrgreen:

Mocowałem na suficie ramkę z łat sosnowych 34x34x2000mmm. Ułożone w coś pomiędzy kwadratem a swastyką. Kształt od początku był zamierzony, ino co, dzięki mojemu wrodzonemu melepetyzmowi, całość przesunęła się jakimś cudem o 25 cm względem opraw oświetleniowych w jedną stronę i wygląda jak...

Ale najlepsze jest to, że tak na dobrą sprawę, to mam w głębokich ciemnościach, czy komuś to będzie przeszkadzało, czy nie :D Mnie się podoba krzywe ;P:

fealoce - 21 Marca 2012, 10:38

ilcattivo13, koty już tak mają :mrgreen:
Rafał - 21 Marca 2012, 10:46

ilcattivo13 napisał/a
głowę nadepnąłem idąc po picie
Nie chodzi się kotu po picie :twisted:
ilcattivo13 - 21 Marca 2012, 12:39

fealoce - znaczy, plaskate głowy? :mrgreen:

Rafał - nic na to nie poradzę, że lubię takie placki :wink:

fealoce - 21 Marca 2012, 20:20

Myślałam raczej o celowym pchaniu się pod nogi, żeby potem domagać się rekompensaty ;P:
merula - 21 Marca 2012, 20:44

Hubert, a Ty wieczorami uważasz na siebie? bo wiesz, żeby nie spotkała cię taka niespodzianka
ilcattivo13 - 22 Marca 2012, 16:20

fealoce - mam dziwne wrażenie, że koty mają tylko 9 żyć i przy takim pchaniu się pod nogi stukilowego Nieświecia, te 9 żyć może na długo nie wystarczyć. A na pewno nie do końca życia ;P:

merula - ale przeca to baribal był, a nie polarny. Co mnie po przykładzie jakiegoś gupiego amierikańca :wink:

Dobra, nerw mi trochę ostygł i mogę w miarę spokojnie napisać, że WUP mnie dziś ostro zjeżył.

Jutro mam kontrolę, robię sobie ostatnie porządki, a tu listonosz przynosi pismo z WUPu, że mam wyjaśnić, dlaczego złamałem postanowienia umowy o dotację :shock:

Od zawału byłem dosłownie tylko o >< tyle. Na szczęście miłe panie dołączyły artykuł i ustępy umowy, które ponoć złamałem. I wg. nich, chodzi o to, że samowolnie przesunąłem środki pomiędzy zakupami, w kwocie większej niż 10% planowanych wydatków. Zdębiałem.

Sięgnąłem do teczki z zestawieniami wydatków i największa różnica wynosi 8%. I teraz mam zagwozdkę. Czy to ja (plus kalkulator i Excell) źle liczę, czy to miłym paniom z WUPu coś się jorgło?

Oby przeżyć jutrzejszy dzień... Albo nie. Oby do poniedziałku. Bo w poniedziałek mam kontrolę z USu :roll:

ilcattivo13 - 23 Marca 2012, 17:27

Zagwozdka się wyjaśniła. Zamiast na koniec inwestycji zbiorczo, powinienem meldować o zmianie każdej kwoty na bieżąco. Na szczęście, napisalem wyjaśnienie i panie powiedziały, że powinno przejść.
W sumie sama kontrola nie była straszna, no i panie od razu przyjęły dokumenty do pomostówki i jakoś tak mnie to zmotywowało i zamiast czekać do poniedziałku, odwiedziłem US dzisiaj :wink:

W następnym tygodniu będzie wiadomo, co i jak.

A dziś mam ochotę na duuuuuuuuuże piwko :)

Kai - 24 Marca 2012, 21:39

Cześć Misiu!
ilcattivo13 - 24 Marca 2012, 23:38

Cześć Kai! :D
shenra - 25 Marca 2012, 13:24

O Misiu zmiękl i publicznie się do Misiostwa przyznaje :mrgreen: Wiosna idzie. :mrgreen:
dalambert - 25 Marca 2012, 14:00

shenra, Fakt :!: I nie warczy :shock: Wiosna idzie niewątpliwie :D
ilcattivo13 - 25 Marca 2012, 18:30

shenra, dalambert - cóż, widocznie zrobię wszystko, żeby tylko nie być "Misiek-iem" :roll:
Kai - 25 Marca 2012, 20:39

Ale za ószkiem małym palószkiem się dasz podrapać? :mrgreen:
ilcattivo13 - 26 Marca 2012, 17:24

Byś się wstydziła - to podpada pod znęcanie się nad zwierzętami :wink:
ilcattivo13 - 30 Marca 2012, 23:08

Wysłałem dziś ostatnie papiery do dotacji, odebrałem wnioski pokontrolne i decyzję WUP i mogę już powiedzieć, że najgorszy etap walki i nerwówki mam z sobą :D

Musze jedynie w kwietniu rozbić VAT i poza sześcioma, comiesięcznymi potyczkami o pomostówkę, do grudnia mam na tym froncie walk zawieszenie broni :)

I żeby było fajniej, mam ~160 pln nadpłaconego podatku, czyli po raz pierwszy w tym roku kalendarzowym, będę bogaty :mrgreen:

Agi - 30 Marca 2012, 23:47

ilcattivo13 napisał/a
czyli po raz pierwszy w tym roku kalendarzowym, będę bogaty :mrgreen:

Tak trzymać! :D

Kai - 31 Marca 2012, 05:31

ilcattivo13 napisał/a
Byś się wstydziła - to podpada pod znęcanie się nad zwierzętami :wink:

A targanie za futro? :mrgreen:

ilcattivo13 - 31 Marca 2012, 16:48

Agi - wolę zainwestować :mrgreen:

Kai - popatrz na dowolne moje zdjęcie z ostatnich kilka lat i poważnie się zastanów, gdzie będziesz tego futra szukać ;P:

Agi - 31 Marca 2012, 17:20

ilcattivo13 napisał/a
Agi - wolę zainwestować :mrgreen:

Inwestuj na zdrowie, życzę Ci żebyś pod kreskę nie spadał.

Kai - 31 Marca 2012, 19:02

ilcattivo13 napisał/a
poważnie się zastanów, gdzie będziesz tego futra szukać ;P:

Popaczyłam i już widzę, że na moje potrzeby wystarczy w zupełności :D

ilcattivo13 - 31 Marca 2012, 19:19

Agi - dzięki, ale nie wiem, czy mi się uda :wink: Święta za pasem, a do mojego ulubionego sklepu rzucili perłę. I trybunalskie miodowe. I specjala np. I w ogóle... :roll: I w związku z tym mam obawy, czy wynikiem mojej inwestycji nie będzie dno ;P:

Kai - coś czuje, że będziesz się musiała szczypać z tym futrem :mrgreen:

Kai - 31 Marca 2012, 19:27

Mam fajną pęsetkę :)
ilcattivo13 - 31 Marca 2012, 19:33

jak już idziemy w tym kierunku, to poproszę o denaturat, słomę i zapałki... Przynajmniej będę roztaczał woń świniobicia :mrgreen:
Kai - 31 Marca 2012, 19:38

I flanelkę do polerowania? :)
ilcattivo13 - 31 Marca 2012, 20:06

Po co? :shock: Majchrem się oskrobię ;P:
merula - 31 Marca 2012, 20:07

tylko się nie zatnij... w gardziołko ;P:

Partner forum