Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Dunadan - 18 Lipca 2011, 19:44
Trailer do prequela najlepszego horroru sci-fi w historii kina:
http://www.youtube.com/wa...c&feature=feedu
Mam złe przeczucia po co wrzucili tam kobietę? ( bez urazy do Pań, po prostu wątek faceta ratujący kobietę totalnie nie pasuje do tej konwencji ). Po co to te oklepane zagrywki horrorowe? i jeszcze pewnie potwory będą komputerowe chce mi się płakać. Pewnie będę. W kinie.
I narzekania ciąg dalszy: i pewnie nie kręcili na prawdziwym mrozie, w jakiejś odludnej stacji badawczej tak jak "jedynkę", i reżyserem nie jest Carpenter, i nie ma Russell'a ehhh... a muzyki nie zrobił Morricone tylko k toś zmiksował jego kawałki...
Ziemniak - 18 Lipca 2011, 20:23
Dunadan, a nie remake'u przypadkiem? Faktycznie, wygląda że będzie kupa, ale dajmy mu szansę
Dunadan - 18 Lipca 2011, 20:24
Ziemniak, nie nie, to o Szwedach... tfu! Norwegach ma być... Norwegowie gadający po angielsku niech mnie ktoś przytuli...
Iscariote - 18 Lipca 2011, 20:46
E tam, źle nie wygląda. Oczywiście to nie będzie to samo co kultowy oryginał, ale co poradzisz. Ale Mary Elizabeth Winstead jest ładna
Teaser Dark Knight Rises.
Jest klimat.
Dunadan - 18 Lipca 2011, 21:01
Iscariote, chrzanię jakąś Mary Eliza... ok, nie chrzanię bo ma imię mojej mamy :] kurde, czemu... a, dobra, nie chce mi się...
Iscariote napisał/a | Jest klimat. |
Bo ja wiem? mainstream... co jest to co mnie czasem denerwuje. Mainstream z zasady nie ma klimatu. Nowego Cosia też chcą mainstreamowo zrobić, bez klimatu :-/
Swoją droga nie kumam. "Epic conclusion to the dark night legend"? po dwóch filmach? no... trzech powiedzmy. Oczekiwałem jakiś 5 filmów chociaż...
Matrim - 18 Lipca 2011, 21:04
Dunadan napisał/a | Oczekiwałem jakiś 5 filmów chociaż... |
Ty oczekujesz, a chciałoby Ci się kręcić te pięć filmów ciągle o tym samym?
Teaser mnie nie porwał. Drażni incepcyjność i wstawki z wcześniejszych, jakby materiału nie mieli. Taki... amatorski trochę.
Dunadan - 18 Lipca 2011, 21:07
Matrim, dokładnie ( z teaserem ). Co do filmów o tym samym... hm, pierwszy iu drugi nowy Batman to dość różne filmy. Da się? da :] wątpisz w kreacyjność Hollywoodu? chociaż... moze i masz rację...
Matrim - 18 Lipca 2011, 21:19
Hollywood lubi trylogie, więc jeśli można zamknąć pewną historię, niech ją zamkną. A Bale, Nolan i reszta może chcą się skupić na innych rzeczach. A za 20 lat wrócą do tematu i znów Batman będzie szalał po Gotham. A na końcu spod ziemi wyrwie się kosmiczny spodek i... a pardon, było już
W każdym razie, wierzę, że Nolan ma jeszcze kilka innych pomysłów, którymi zaciekawi równie jak swoją wizją Batmana.
Iscariote - 18 Lipca 2011, 21:27
Dunadan napisał/a | Oczekiwałem jakiś 5 filmów chociaż... | Z tego co gdzieś wyczytałem, chyba po Dark Knight Rises Warner planuje kolejny reboot Batmanowi zafundować.
Incepcyjność i owszem, ale już teraz sobie wyobrażam, że będzie to najmroczniejsza część, więc póki co me like it. Ale może to wina mojego avatara
Memento - 18 Lipca 2011, 22:31
JEST GACEK JEST IMPREZA!!!!
Dunadan - 18 Lipca 2011, 22:37
Memento,
Nitj'sefni - 19 Lipca 2011, 18:15
Marzenia ściętej głowy?
Hubert - 19 Lipca 2011, 23:24
Zastanawiam się ostatnio, jak Prometeusz wyjdzie Scottowi. Dane są sprzeczne, niektóre niusy sporo obiecują.
Memento - 22 Lipca 2011, 18:05
Marudy wypad, bo chyba nadchodzi taka adaptacja komiksów o Spider-Manie, na jaką Spider-Man zasłużył.
Nitj'sefni - 22 Lipca 2011, 18:11
Mnie ten zwiastun specjalnie nie przekonał; nie widzę w nim niczego nadzwyczajnego. Zresztą od samego początku podchodziłem do nowej wersji sceptycznie. Poprzednia ekranizacja mi podpasowała, i wolałbym jej kontynuacje, a nie jakiś "nowy początek".
Matrim - 22 Lipca 2011, 20:06
Memento napisał/a | Marudy wypad |
Memento, chyba Ci zaszkodziło te kilka dni bez Forum...
Ozzborn - 22 Lipca 2011, 22:13
Nitj'sefni, nie zgodzę się - istniejące 3 części są żałosnie beznadziejne. Kreacja bohaterów i dobór aktorów woła o pomstę do nieba. W tym wypadku zanosi się na coś przynajmniej przyzwoitego, bliższego komiksowi (np. jeśli dobrze widzę - Spidey ma maszynki syntetycznej sieci).
Raczej jestem optymistą. 2 pierwsze Batmany były świetne, a nowa wersja okazała się równie dobra, a nawet lepsza. Więc czemu nie...
Iscariote - 22 Lipca 2011, 22:50
Ja nie mam nic przeciwko. Są jednak dwa problemy moim zdaniem. Strój - za bardzo chcą odciąć się od poprzednich ekranizacji i chyba za bardzo udziwniają. Tamten był idealny i mimo wszystko strój spider-mana ma ograniczone możliwości modyfikacji.
A dwa, to aktor. Może i zagra dobrze, ale aparycją nie przypomina żadnego komiksowego Parkera.
Chal-Chenet - 23 Lipca 2011, 01:10
Ja myślę, że reboot (tak się to fachowo nazywa?) jest bezcelowy. Trylogia Raimiego zła nie była, a dwójka ocierała się nawet o film bardzo dobry (chociaż to stare wrażenia, byłem na niej w kinie, a to już ładnych parę lat temu). Za szybko mi się wydaje chcą poprawiać to, czego poprawiać wcale nie trzeba.
Kolejna sprawa, że trailer nie zachwyca, jakoś nie odróżnia się specjalnie od poprzednich "Pająków", a sekwencja biegu po dachach wygląda strasznie komputerowo.
Nie czekam, ale jak wyjdzie, zapewne obejrzę.
Dźyngis Wum - 23 Lipca 2011, 01:55
O prosze, jest duża szansa że odgejowią tego spidermana wreszcie;) teaserek bardzo spoczko, szczególnie ujecia z first person, ukłon w strone gier, ql.
Co do Batmana: Tom Hardy w roli Bane'a ... już słysze szczęk łamanych szczęk, yesss! Bedzie zabawa
Byle Krystian się przyłożył do roli, to jest szansa że trylogia zamknie się epicko.
Nitj'sefni - 23 Lipca 2011, 10:03
Ozzborn napisał/a | Nitj'sefni, nie zgodzę się - istniejące 3 części są żałosnie beznadziejne. |
Kwestia gustu. Ale moje podejście może być spowodowane tym, że komiks znam raczej średnio, a nawet słabo, więc nie mam porównania (zresztą, z tego co wiem, to istnieje kilka komiksowych serii o Spider-Manie, a każda z tych filmowych adaptacji oparta jest na innej). Oceniam filmy Raimiego nie jako ekranizacje komiksu, ale po prostu jako przedstawiciela kina przygodowo-fantastycznego i uważam, że są całkiem dobre.
Natomiast jeżeli chodzi o trailera, to jak wspomniałem - nie widzę w nim niczego nadzwyczajnego. Jak zauważył Chal, jest bardzo podobny do wcześniejszych wersji filmowych. Ale poczekamy, zobaczymy, ocenimy.
Ozzborn napisał/a | 2 pierwsze Batmany były świetne, a nowa wersja okazała się równie dobra, a nawet lepsza. Więc czemu nie... |
Była lepsza, ale zupełnie inna i pojawiła się po dłuższej przerwie, a tu różnic póki co nie widać, a czas jaki minął od poprzednich realizacji tego przedsięwzięcia jest zbyt krótki.
Ozzborn - 23 Lipca 2011, 11:34
no jestem skłonny zgodzić się, że może trochę za szybko. Poczekamy - zobaczymy - jeśli będzie dobry to spoko gorzej jak będzie przeciętny...
Dunadan - 24 Lipca 2011, 18:48
Cytat | Mnie ten zwiastun specjalnie nie przekonał; |
Jak dal mnie czad - widok z pierwszej perspektywy super!
Matrim - 24 Lipca 2011, 23:38
Tak się tym Pajączkiem zachwycacie, a i tak ten film zmiażdży go pod każdym względem
Fidel-F2 - 25 Lipca 2011, 00:12
Matrim, dzięki
Matrim - 25 Lipca 2011, 08:42
Fidel-F2, fajne, nie? Ciekaw jestem współpracy Spielberga z Jacksonen.
Dabliu - 25 Lipca 2011, 08:49
Czy mi się zdaje, czy w wątku nikt jeszcze nie zalinkował najważniejszej nadchodzącej premiery przyszłego roku (w tym roku najważniejszy będzie oczywiście nowy Amra)?
Film wejdzie do kin w marcu 2012. Na setną rocznicę powstania książki
Hubert - 27 Lipca 2011, 00:28
Nic mnie tak nie ucieszyło, jak informacja, że...
Pasikowski wraca do gry!
Temat jest cokolwiek kontrowersyjny i może się niektórym nie podobać, ale myślę, że jeśli ktoś umiałby wybrnąć z problemu z twarzą, to właśnie Pasikowski.
ilcattivo13 - 1 Sierpnia 2011, 19:23
Nowy "Batman", o.k. Nowy "Spiderman", o.k. (zwłaszcza, że tamtych trzech nie zdzierżyłem). Nowy "Conan"... eeeee... no nie wiem... "John Carter" - chyba szykuje się powtórka z "Thora".
Z trailerów obecnych teraz największe wrażenie robi "Tintin". I Battleship
Dabliu - 1 Sierpnia 2011, 19:48
ilcattivo13 napisał/a | Nowy Conan... eeeee... no nie wiem... |
Film może być sam w sobie mniej klimatyczny od dzieła Milliusa, ale może w końcu postać Conana będzie taka jak w oryginalnych opowiadaniach Howarda. Bo krzywda, jaką tej postaci wyrządził Arnold (tzn. on go tylko zagrał; niestety Millius też nie jest bez grzechu), do dzisiaj boli... Jak można było zrobić z Conana tępego troglodytę o zręczności ciężarnego mamuta, w dodatku mamroczącego coś o Walhalli? No jak, pytam się?
ilcattivo13 napisał/a | John Carter - chyba szykuje się powtórka z Thora. |
Nie widziałem Thora, więc nie wiem, o co Ci chodzi, ale co do Johna Cartera, to raczej nie boję się o ten film.
Po pierwsze, już po trailerze widać, że będzie to bardzo wierna ekranizacja książki.
Po drugie, za reżyserię odpowiedzialny jest twórca hitów Pixara - Nemo, Wall-e...
Po trzecie, jest to wymarzony film tego reżysera, który pragnął tej ekranizacji od dziecka i jest wielkim nerdem barsoomiańskich powieści.
Coś jeszcze?
|
|
|