To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

hrabek - 6 Lipca 2010, 12:35

Dla mnie Carbon to syf i malaria. Nie dość, że całą grę można przejść w trzy godziny, to jeszcze model jazdy jest pogorszony w stosunku do Most Wanted, trasy badziewiaste, a policja oszukuje na potęgę. Most Wanted to najlepsza część NFS.
Memento - 6 Lipca 2010, 13:01

Ale nie ma wstecznego lusterka. ;P:

Sosnechristo napisał/a
Memento napisał/a
Spodziewałeś się odbicia piłeczki, i zatkało kakao? :twisted:

Mam lepsze rzeczy do roboty niż spodziewać się czegoś po Tobie. :mrgreen:

Jak śmiesz. ;P:

hrabek - 6 Lipca 2010, 13:13

Memento napisał/a
Ale nie ma wstecznego lusterka. ;P:

A właśnie, że ma:

A tak apropo: graliście może w nową betę Need For Speed World? Tej gry Online? Jak wrażenia?

Hubert - 6 Lipca 2010, 15:26

Mój komputer na samą myśl o NFS World - się zawiesza.
Memento - 6 Lipca 2010, 16:14

A ja nie mam wstecznego lusterka. Chlip. :C Apropo NFS World - jak wyżej, plus fakt, że mój komp jest sto lat za murzy... Afroamerykanami znaczy.
Kwsuwalki - 8 Lipca 2010, 13:07

ilcattivo13 napisał/a
Odpaliłem sobie Age of Pirates 2

Ty odpaliłeś AOP2 a ja musiem się chować po kątach żeby odpalić AOP1 choć na parę minut , i chyba nie muszę ci mówić dlaczego :)

hrabek - 8 Lipca 2010, 14:15

Pograłem wczoraj w NFS World (skoro nie mogę na was liczyć :P ). Beta dopiero raczkuje, więc ciężko spotkać jakichś wielkich wymiataczy, większość zawodników miała podobny level do mojego (czyli po kilku wyścigach 2-3, czasem trafiał się ktoś z 8-10).
Na początku wkurza jakaś nowa maniera do power-upów. Tak było w Split Second, później z Blur, tak jest teraz w NFS. Co prawda tu powerupów nie zbiera się z ulicy, trzeba je sobie przygotować przed wyścigiem, ale wciąż jest to denerwujące. Powinien być samochód i kierowca, ewentualnie nitro i koniec, a nie jakieś "traffic magnety", które ściągają na prowadzących samochody w normalnym ruchu ulicznym.
Pomimo tego gra się całkiem przyjemnie. Wyścigi przynajmniej na razie nie są wymagające, można przejechać z gazem wciśniętym do deski cały wyścig. Ale to początkowe tory i początkowe samochody, które wielkich prędkości nie rozwijają.
Fajny jest system skillów - za każdy następny poziom dostajemy punkt do wykorzystania na skilla. Może to być np. 5-sekundowy strzał nitro na początku każdego wyścigu (bez konieczności używania power-upa). A może być jeszcze co innego. Możliwości jest wiele, a każda opcja ma trzy poziomy doładowania (czyli w przypadku wspomnianego startowego nitro, następny poziom daje dłuższe dopalanie).
Minusem jest to, że w pół godziny przejechałem 3 wyścigi. Najpierw czeka się, aż się załoga skompletuje (jakieś 3 minuty), później czeka się, aż się gra wczyta (kolejne trzy minuty - nie wiem, czy czeka się na najwolniejszego gracza, żeby u niego się plansza załadowała, czy jak?), a później się jakieś 3 minuty jedzie. Cieniutko, podziwiam tych, co mają 10 level, bo to już ładnych paręnaście godzin grania. Szybciej się po prostu nie da.
Mam natomiast satysfakcję, że w trzecim wyścigu, gdzie był jeden 10-poziomowiec i dwóch 8-poziomowców, udało mi się wygrać, mimo że oni mieli dostęp do pakietów polepszających osiągi auta, a także na 10 levelu mieli już 10 skilli. Mój skill z nitro daje bardzo dużo, szczególnie jak się startuje z dobrego miejsca.

Ogólnie da się pograć. Jeśli za grę wniesie się jednorazową opłatę (np. 100zł, jak za Modern Warfare 2) i będzie można grać w sieci do woli, to może się skuszę. Jak będzie to w postaci miesięcznego abonamentu, to marne szanse, bo na pewno miesięcznie nie mam zamiaru za to płacić.

ilcattivo13 - 8 Lipca 2010, 18:13

Kwsuwalki napisał/a
Ty odpaliłeś AOP2 a ja musiem się chować po kątach żeby odpalić AOP1 choć na parę minut , i chyba nie muszę ci mówić dlaczego :)

ja na razie wolę oglądać "Married with children", niż w nim uczestniczyć :mrgreen:

Memento - 11 Lipca 2010, 21:18

hrabek napisał/a
Dla mnie Carbon to syf i malaria. Nie dość, że całą grę można przejść w trzy godziny, to jeszcze model jazdy jest pogorszony w stosunku do Most Wanted, trasy badziewiaste, a policja oszukuje na potęgę.

Co do modelu jazdy, mnie bardziej się widzi ten z Carbona, mam wrażenie że jest 'prawdziwszy'. Trasom nie mam nic do zarzucenia. A co do policji - śmiesznie łatwo oszukać ich w Most Wanted. Co raczej plusem nie jest. No i jest jeszcze kwestia muzyki - ssie.

hrabek - 12 Lipca 2010, 15:16

Muzyka w Most Wanted rzeczywiście jest słaba. A już szczególnie w porównaniu ze znakomitą w Underground 2, jej bezpośrednią poprzedniczką. Za to bardzo fajne są filmy, gra się świetnie, policję może łatwo oszukać na początku, ale wierz mi, że później już nie jest tak łatwo, a policja w Carbon oszukuje na potęgę, bo zamiast wziąć model policji i tylko go poprawić, to tamten wyrzucili w kosmos i napisali drugi zupełnie od nowa.
Trasy w Most Wanted moim zdaniem są dużo lepsze niż w Carbon. Zresztą tak uważam chyba nie tylko ja, bo NFS World ma bardzo wiele elementów otoczenia z Most Wanted, więc pewnie i twórcy i inni grający uznali, że w tej części były trasy najfajniejsze. Chociaż moim osobistym zdaniem trasy w Most Wanted przegrywają także z trasami z Underground 2.

Memento - 12 Lipca 2010, 17:00

hrabek napisał/a
policję może łatwo oszukać na początku, ale wierz mi, że później już nie jest tak łatwo

Na początku w sensie do któregoś miejsca na czarnej liście? Jestem na ósmym czy bodajże siódmym, no i był sobie pościg, już taranowały mnie SUVy, już mnie ścigał śmigłowiec, już w radiu słyszałem o kolczatkach, co kawałek blokada drogi, a trzy minuty później już byłem w warsztacie, przemalowywałem furę, zmieniałem kolor winylów i spoiler. ^^' W Underground 2 jeszcze nie grałem, w 'jedynce' muzyka też była tragiczna. ;P:

hrabek - 13 Lipca 2010, 10:02

No tak, ale jak przemalujesz furę, to później ciężko uciekać przez np. 10 czy 12 minut, bo jeden samochód za łatwo się gubi. Na miejscu 4-5 bodajże już masz 5 poziom policyjnego "heatu" i jak zaczynają gonić cię corvetty to już nie jest tak łatwo. Szczególnie, że nie możesz skorzystać z pierwszej okazji do ucieczki, tylko trzymać ich na ogonie przez dłuższy czas, bo np. brakuje ci jeszcze odpowiedniego poziomu notowań do zaliczenia zadania, czy właśnie za krótko uciekasz.
Do zadania "ucieknij policji w mniej niż 2 minuty" przemalowany samochód nadaje się znakomicie, ale do uciekania przez 12 minut nie nadaje się wcale.

Rocky8ao - 15 Lipca 2010, 15:58

Ja polecam obie części Baldur's Gate. Naprawdę świetna fabuła, grafika może nie jest powalająca bo i sama gra ma swoje lata ale całość jest świetna
Dunadan - 15 Lipca 2010, 18:48

Rocky8ao napisał/a
Ja polecam obie części Baldur's Gate. Naprawdę świetna fabuła, grafika może nie jest powalająca bo i sama gra ma swoje lata ale całość jest świetna

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wybacz... :mrgreen:

Rocky8ao - 15 Lipca 2010, 19:13

no ale czemu :?:
Dunadan - 15 Lipca 2010, 19:37

Rocky8ao, hm... to nieco jak zadać pytanie "Ej, a oglądaliście taki film, Gwiezdne Wojny?" na forum ... eee... na tym forum :mrgreen:
NIe bierz tego jakoś do siebie ale nieco zabawia ( w pozytywnymz naczeniu ) twój post wygląda na 79 stronie wątku o grach komputerowych :mrgreen:

Rocky8ao - 15 Lipca 2010, 19:42

Niby faktycznie ale niedawno dołączyłem i też się chciałem pochwalić :D no nic niedługo zobaczę już co i jak, a grę i tak polecam :mrgreen:
Dunadan - 15 Lipca 2010, 20:02

Rocky8ao, nie no, nawet ne o to chodzi że "niedawno dołaczyłes i chcciałeś się pochwalić"... no dobra, może o to ;P: wydało mi się to nieco zabawne ;)
A grę warto polecać bo dobra jest, jednak... hm... jak by to... no ja rozumiem zatwardziałych fanów itd. ale... sorry, to jednak staroć jest...

Matrim - 15 Lipca 2010, 20:21

Dunadan napisał/a
sorry, to jednak staroć jest...

Mówi się "klasyka" ;)

Rocky8ao - 15 Lipca 2010, 20:23

Matrim o to to... :D
jednak co klasyka to klasyka :D

gorbash - 15 Lipca 2010, 20:42

Ja tam rzezam teraz w Icewind Dale 2 i mam radochę jakiej dawno nie miałem ;-)
k.s - 15 Lipca 2010, 21:46

Ostatnio odkryłem ponownie świat Final Fantasy w XIII wydaniu na PS3 (:
Ostatnim razem grałem w VII na PC. Teraz zauważam, że gra jest stworzona na konsole i na nich zabawa jest jednak lepsza (: Grafika prezentuje się rewelacyjnie w porównaniu z innymi tytułami w które grałem na tej konsoli.
Jak dla mnie, gra się w to bardzo dobrze, może tylko trochę dialogi kuleją.

gorat - 16 Lipca 2010, 13:32

Agrerodes napisał/a
Strzelania z Fa-Masa leży w naszej kobiecej naturze!

Cud prawdziwy po prostu <pokłony>

Dunadan - 16 Lipca 2010, 15:27

gorat, no miałem to samo spostrzeżenie...
gorat - 16 Lipca 2010, 20:52

Wiem, ale jakiś osamotniony w osądzie się zdałeś.
ketyow - 16 Lipca 2010, 21:03

Jak to osamotniony? :twisted:
Dunadan - 16 Lipca 2010, 21:03

Widać tylko my dwaj się znamy... ;)
Rodion - 16 Lipca 2010, 21:09

"Disciples III Renesans " po raz kolejny Rosjanie pokazują jak zrobić ciekawa gierkę.
Kruk Siwy - 16 Lipca 2010, 21:18

Tam elfy są?
Rodion - 16 Lipca 2010, 21:25

Noooo..... i demony i paladyni i inne takie. A wszystko podane w smacznym sosiku i całkiem nie dla młodych ludzi. Bo i długaśne i pomyśleć trzeba, a co najgorsze turowe. Wiec zero skakania i klikania w klawisze.
Mnie do łez bawią odzywki w stylu: "Udar palladina !! "

Partner forum