Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński
Witchma - 8 Grudnia 2008, 10:55
Kruku, mam nadzieję, że na urodziny będę sobie mogła zażyczyć
Agi - 8 Grudnia 2008, 11:43
Kruk Siwy napisał/a | A przeprosiny przyjmuję ale za to żeś dzień przed SKOfą zbiegła ze Stolicy. No. |
Odpowiem cycatą stosowną:
"Tak, by nam się serce śmiało do ogromnych, wielkich rzeczy. A tu pospolitość skrzeczy..."
Jestem pewna wysokiego poziomu ilustaracji, bo znam prace pana Musiała, tylko niech się Fabrykanci do roboty biorą, żebyśmy chociaż wiosną mogli się cieszyć.
mBiko - 8 Grudnia 2008, 20:41
A ja widziałem i mogę Cię Agi zapewnić, że się w swoich przewidywaniach nie pomyliłaś.
Kruk Siwy - 9 Grudnia 2008, 14:26
Ciekawą antologię wymyślili fabrykanci. A ja nie mam mocy przerobowych...
Adashi - 9 Grudnia 2008, 14:32
Masz na myśli Mistrzów i Adeptów, Kruku? Faktycznie ciekawa inicjatywa i w dodatku coroczna!
Kruk Siwy - 9 Grudnia 2008, 14:36
No. Ale bycie w pierwszym tomie nobilituje i zapewnia wieczną chwałę!!! Hihihi
A serio oceniam to bardzo dobrze, zwłaszcza po tych licznych czasami dość wysilonych projektach. Niech każdy napisze na maksa w ulubionej przez siebie konwencji. To MOŻE być wydarzenie. O ile oczywiście są gotowi odwalić kogoś ze znanych nazwiskiem bo im kichę sprzedał...
"No nie panie Grzędowicz to jest do d..." czy starczy im na to odwagi? Bo bez takiego podejścia to znowu będzie antologia 50/50 co najwyżej.
Jarek raczej mi wybaczy użycie nazwiska, hm. No mam taką nadzieję.
Adashi - 9 Grudnia 2008, 16:48
Sądząc po tytule, to ma być właśnie takie fifty-fifty Kilku uznanych twórców i paru początkujących.
Kruk Siwy - 9 Grudnia 2008, 16:53
Rozumiem że młody autor wg Ciebie nie ma szans napisać nic dobrego?
Adashi - 9 Grudnia 2008, 16:58
Skąd taki wniosek?
Po prostu takie jest chyba założenie, żeby przedstawić zbiór wartościowych tekstów starych (mistrzowie) i młodych (adepci) autorów. „Pół na pół”, a nie "na pół gwizdka" przecież.
Kruk Siwy - 9 Grudnia 2008, 17:04
A mnie właśnie chodziło o to że w dotychczasowych antologiach 50% opowiadań nie powinno się znaleźć. Oczywiście było raz lepiej raz gorzej.
A Twoją wypowiedź zrozumiałem tak że młodzi będą publikowani mimo marnej jakości byle "parytet" się zgadzał.
Adashi - 9 Grudnia 2008, 17:07
Tośmy się nie zrozumieli
Anko - 10 Grudnia 2008, 01:58
Kruk Siwy napisał/a | A Twoją wypowiedź zrozumiałem tak że młodzi będą publikowani mimo marnej jakości byle parytet się zgadzał. | Mnie się zdaje czasem, że na odwrót.
- Panie X, pan ma takie znane nazwisko, ale napisze pan coś do naszej antologii?
- No, wie pani, ja tu książkę na warsztacie mam, dziecko ząbkuje, babcia niedomaga, a i dach przecieka...
- No ale napisze pan coś? To jak, umawiamy się za dwa tygodnie?
- No, hm, tego... A ile płacicie?
Czasem teksty "znanych nazwisk", zwłaszcza takie po pięć stroniczek, kiedy autor znany jest z grubaśnych powieści, nasuwają mi myśl, że ów tekst to tylko po to, żeby nazwisko na okładce było. Zazwyczaj jestem rozczarowana, ale może to dlatego, że ja mam taki dyskryminujący stosunek do krótkich utworów ("eee... to tyle? co to w ogóle miało być?").
Kruk Siwy - 10 Grudnia 2008, 10:07
Generalnie "starzy" napiszą coś na poziomie drukowalności nawet lewą ręką. I gdyby podpisać to nazwiskiem nowicjusza to rzecz przyjęta by była dobrze. No ale koleś który już Zajdla, Nautilusa i prawie Locusa dostał nie powinien pisać na tym poziomie... Ale różnie to bywa z musikami.
Ale rzecz nie o tym Anko, ja mam nadzieję że teksty starych i nowych w zapowiadanej antologii będą traktowane równie surowo. Być może jestem naiwny ale nadzieję tę będę hołubił.
Godzilla - 10 Grudnia 2008, 10:10
Patrzyłam w Fabryce, nic jeszcze w zapowiedziach nie widzę. A może to gdzie indziej? Kiedy będzie coś wiadomo?
Kruk Siwy - 10 Grudnia 2008, 10:12
Godzilla, rozumiem że chodzi o tę antologię? Zobacz linka w poście Adashiego na tej stronie. Fabryka dopiero ogłosiła ten projekt.
Godzilla - 10 Grudnia 2008, 10:15
Eee, nie. Wiem że tam termin składania prac jest do marca, a potem długa droga. Mnie o grabarza chodzi.
Kruk Siwy - 10 Grudnia 2008, 10:19
A grabarza, ale informacji ścisłych nie mam. Jest w zasadzie gotowa redakcja, są ilustracje. Jeszcze okładka korekta i wio do drukarni. Myślę że w najlepszym razie jakoś wiosną, w końcu jest parę pozycji przede mną.
Kruk Siwy - 10 Grudnia 2008, 14:14
No Monck jest już w zapowiedziach Fabryki.
Agi - 10 Grudnia 2008, 14:15
Huuuuuuuuuuuuuuurrrraaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Edit: znalazłam tytuł: Bogowie przeklęci
Witchma - 10 Grudnia 2008, 14:19
Sypnęło zapowiedziami, ale Monck jakoś daleko na liście... no nic, nie będzie na urodziny, to może choć na imieniny będę mogła sobie życzyć
Kruk Siwy - 10 Grudnia 2008, 14:22
Dość daleko, prawda, ale w Fabryce te zapowiedzi mocno się tasują. Zobacz Sebastiana Uznańskiego. Był w zasadzie przewidziany w tym roku a teraz jest na końcu listy.
Czyli... różnie może być.
dalambert - 10 Grudnia 2008, 14:23
Kruk Siwy, Hurraaaa / Pucek dostała od Fabrykantów papiery na mapę więc naprawdę idzie ku lepszemu /
DBAJ O ZDROWIE
Godzilla - 10 Grudnia 2008, 14:28
No, no, ktoś przysiadł fałdów i podopisywał tytuły. Grabarz będzie, i Sępy będą, i Anna Kańtoch, i różne jeszcze różności. Łapki zacieramy i czekamy.
Kruk Siwy - 10 Grudnia 2008, 14:30
Znajomych i krewnych królika moc. I bardzo dobrze.
Rafał - 10 Grudnia 2008, 18:21
Gratulacje
Navajero - 10 Grudnia 2008, 18:39
Gratulacje
Adashi - 10 Grudnia 2008, 22:28
Gratulacje
Kruk Siwy - 11 Grudnia 2008, 10:23
A dzięki dzięki. Ale wiecie... gratulacje to mi złożycie jak się powieść spodoba.
Siedzę z redaktorką moją przy końcowym sczytywaniu i naprawdę, chciałbym się już zająć czym innym.
Opowiadania kwiczą!
Rafał - 11 Grudnia 2008, 10:31
I polecanki też!
Kruk Siwy - 11 Grudnia 2008, 10:34
Buu. Musiał mi przypomnieć...
|
|
|