To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 21 Lipca 2016, 13:53

A na razie sprzątam. Wpuszczam eŚDeMowych pielgrzymów do własnej sypialni, a nawet własnego łóżka, i muszę się przenieść ze spaniem do pracowni. Na razie wywaliłam materac na balkon żeby odkurzyć podłogę i o rany, jaka ta przestrzeń się zrobiła duża. Aż żałuję że naprawdę bardzo lubię spać na podłodze, inaczej bym się zastanowiła nad hamakiem.
bio - 21 Lipca 2016, 21:18

Ty na poważnie?
Martva - 21 Lipca 2016, 21:46

Śmiertelnie. Jak zwykle. A konkretnie o co chodzi?
bio - 21 Lipca 2016, 22:11

O oddawanie własnego wyrka Obcym.
Martva - 21 Lipca 2016, 22:46

Tylko na tydzień. Mam nadzieję że nie mają wszy i nie roznoszą tyfusu czy czegoś.
bio - 21 Lipca 2016, 22:48

Ale twierdziłaś, że pielgrzymi rujnują życie Krakowian. Skąd ta zmiana? Może i dobra.
Martva - 21 Lipca 2016, 22:53

Rujnują, ale za podmiot odpowiedzialny uważam organizatorów.
Poza tym łóżko w pracowni jest małe i dwóm osobom byłoby się ciężej zmieścić. Moje jest większe.

ilcattivo13 - 22 Lipca 2016, 01:07

Ja powiedziałem mamuśce, że problematyczna siostra cioteczna, stado Francmanów i drugie eśdeemów z Angoli (nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że do Suwałk zakwaterowano wyłącznie ludzi z Angoli), to ździebko za dużo :) I coś mi mówi, że to siostra cioteczna przeważyła sprawę ;P:

A spanie na materacu leżącym bezpośrednio na podłodze jest the best :D

gorbash - 22 Lipca 2016, 08:39

W Suwałkach też macie ŚDM?
Fidel-F2 - 22 Lipca 2016, 08:56

Dwóch mają i obaj śpią u Nieświecia.
Martva - 22 Lipca 2016, 10:32

ilcattivo13 napisał/a
A spanie na materacu leżącym bezpośrednio na podłodze jest the best :D

Bosz. Zastanowiłam się jak materac może leżeć na podłodze niebezpośrednio, na jakiejś macie, kocu, czymś karimatopodobnym?
A potem sobie uświadomiłam że istnieją łóżka :roll:

Martva - 23 Lipca 2016, 09:23

A moi pielgrzymi mają dwie godziny opóźnienia na lotnisku. A lecą do Wawy. Mam nadzieję że zdążą na ciapąg, bo jak nie zdążą to może być nieciekawie.
ihan - 23 Lipca 2016, 11:03

Spokojnie. PKP wprowadziło milion połączeń z okazji ŚDMK, nie powinno być żadnych problemów.

EDIT: a propos, czy twoimi pielgrzymami są twoja siostra/siostrzenica?

Martva - 23 Lipca 2016, 11:31

Siostra, szwagier, siostrzenica i jej kumpela. Serio nie wiem skąd im się wzięło że przyjazd na ŚDM będzie dobrym pomysłem, chyba nie wiedzieli na co się porywają (chyba dotarło, bo ostatecznie wybierają się tylko na Błonia z tego co wiem).
ihan - 23 Lipca 2016, 22:49

I jak, wszyscy dotarli?
Martva - 23 Lipca 2016, 22:54

Tak, jakimś cudem nawet zdążyli taksą na to swoje pędolino nawet (bo dzień niepowszedni i nieszkolny więc korki mniejsze). Mądrze z ich strony że zostawili 3h rezerwy między środkami lokomocji.
ihan - 24 Lipca 2016, 19:28

Cieszę się, że wszyscy w komplecie. Miłego czasu życzę.
Martva - 26 Lipca 2016, 19:54

Pielgrzymi taplają się w hałasie na Błoniach, a rano odwiedziła nas średnia (na czas ŚDM uciekła gdzieś za Wieliczkę).

Ogólnie uziemienie się zaczęło, od dziś nie ruszam się z domu dalej niż trzy przystanki autobusowe (to w sumie gupia miara odległości bo i tak chodzi o łażenie na piechotę). Jutro mam w planach cztery godziny siedzenia z farbą na głowie i nadganianie zaległego porzeczkowego zamówienia :)

gorat - 26 Lipca 2016, 21:17

^ Atak klonów.

:mrgreen:

Martva - 26 Lipca 2016, 21:49

Wcale nie jesteśmy podobne :mrgreen:
Anonymous - 26 Lipca 2016, 22:04

Ja p.....ę, pół piwa za dużo.. Dobrze chociaż że nie mrugają oczami :shock:
konopia - 27 Lipca 2016, 08:45

Martva napisał/a
Wcale nie jesteśmy podobne :mrgreen:

zdajesz sobie sprawę, że to tylko twoje zdanie :mrgreen:

Martva - 27 Lipca 2016, 09:11

Eeeeej, specjalnie wybrałam sobie ostatnio nie-półżyłkowe oprawki okularów i zaczęłam używać innej henny :roll:
Luc du Lac - 27 Lipca 2016, 10:09

hmm, wyglądacie zupełnie jak całkowicie i nieodwołalnie obce osoby. żadnych podobieństw.
Martva - 27 Lipca 2016, 10:31

No.
Anonymous - 27 Lipca 2016, 10:47

A ta w środku to czemu nie chwali się uzębieniem? Typ Mona-lissy której wypadają oczy jak się ją uszczypnie w tyłek?
Martva - 27 Lipca 2016, 11:21

Skąd mam wiedzieć czemu, może Cię to zaskoczy ale nie mamy wspólnego umysłu.
Anonymous - 27 Lipca 2016, 11:36

Cholera. Nie pokazuje kłów. To nawet ciekawe. Może mieć złoty ząb, albo stara się nievzachowywać jak niższe istoty jednak na tych gdzie się szczerzysz wyszłaś ponętniej. Myślisz że ktoś by uwierzył gdybyś powiedziała że zmontowałem to zdjęcie w fotoszopie pod dunkierką ztrzech asymetrycznych części twojej twarzy? Zmieniłem zdanie, gdyby tą środkową ścisnąć za pierś to by nie otworzyła ust, tylko oczy wyszłyby jej na wierzch :D
Martva - 27 Lipca 2016, 11:42

burk napisał/a
gdyby tą środkową ścisnąć za pierś

spadówa z mojego bloga z chorymi fantazjami o mojej siostrze.

Anonymous - 27 Lipca 2016, 11:48

No dobra, sorki :) spadam. Tak mi przyszło do głowy bo siostrzeniec dostał gumową żabę, którą jak się ściśnie, to jej oczy wychodzą na wierzch. I nie chore fantazje tylko naturalne rozważania na poziomie małp człekokształtnych. To prawie jak z pnia mózgu.. powinienem się obrazić, cześć.

Partner forum