To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

Sandman - 11 Sierpnia 2006, 16:47

Tylko czekać jak w tramwajach usłyszymy "medaliki do kontroli"
Agi - 11 Sierpnia 2006, 17:51

Nie jestem fanką Black Metalu, ale stanowczo protestuję przeciw łamianiu swobód obywatelskich. Jeśli władze miast, czy uczelni dla "świętego spokoju" będą ulegać żądaniom oszołomów, czarno widzę ciąg dalszy. To doprowadzi do eskalacji żądań i zakazywania wszystkiego co nie jest "jedynie słuszne".
Piech - 11 Sierpnia 2006, 18:14

A propos swobód: czy decyzję podjął właściciel, czy ktoś inny?
Agi - 11 Sierpnia 2006, 18:27

Z tekstu wynika, że "PROXIMA" jest klubem studenckim na UW. Nie znam tamtejszych realiów, ale wydaje mi się, że właścicielem lokalu jest Uniwerek. O odwołaniu koncertu poinformowali przedstawiciele klubu. Resztę można sobie dośpiewać.
Piech - 11 Sierpnia 2006, 18:40

Aha. Tak tylko pytam, bo gdyby mi kiedyś przyszło do głowy zostać właścicielem klubu, to chciałbym wiedzieć czy wolno mi, w ramach moich swobód obywatelskich, decydować kto w moim klubie ma występować.
dzejes - 11 Sierpnia 2006, 19:49

Klub studencki to coś innego, niż lokal prywatny.
W Proximie byłem na kilkunastu koncertach, w tym co najmniej kilku takich, które oszołomy z Komitetu Obrony przed Wydumanymi Zagrożeniami mogłyby oprotestować jako szatanistyczne - a dopiero teraz oszołomy protestują, a władze uniwersytetu gną się pod ich naciskiem. Czemu?
Ciekawe też kto zapłaci odszkodowanie organizatorom za zerwanie umowy... Zapewne Komitet...

Agi - 11 Sierpnia 2006, 20:04

Odpowiedź jest chyba dość prosta, jeśli się mylę to mnie poprawcie: Oszołomy złapały wiatr w żagle czując "właściwy klimat", a władze uczelni wprost przeciwnie. Prawdopodobnie nie chcą się narażać np. na zmniejszenie dotacji.
NURS - 12 Sierpnia 2006, 03:17

Bo obywatele IV rzeczypospolitej boją sie pokazać twarze, żeby nie być kojarzonymi z taki9mi akcjami. nie slucham Black Metalu ale uważam, że jak ktoś chce, to może słuchać, bo samo w sobie nie jest to żadne przestepstwo. a pan Nowak to oszołom, sam nie wie, że kanon zasad sekciarstwa przez niego opisywany pasuje jak ulał do KK, który reprezentuje.
NURS - 14 Sierpnia 2006, 23:33

Od dzisiaj mam nową definicje szczytu hipokryzji.
Kurski odmawiający prawa do honorowego obywatelstwa w związku z klamstwem. :-)
I znowu narobimy sobie obciachu i wrogów na świecie.
Celnie ktoś zapytał na konferencji, czy B16 tez nie ma prawa do honorów, bo byl w HJ :-)

GAndrel - 15 Sierpnia 2006, 11:49

JoeMonsterowi nie udało się powiesić w Warszawie swojego bilborda.

"Jedna po drugiej duże firmy zaczęły odmawiać. AMS, News Outdoor, Stroer i inne... Firmy reklamy mobilnej. Jedyna szersza odpowiedź jaką udało nam się uzyskać to od jednego z prezesów "wiecie, to nawet i fajne jest, ale w obecnej sytuacji wysoce niewskazane" reszta dała odpowiedź "nie" bez żadnego komentarza."

Szczegóły tutaj.

Autocenzura w akcji.

NURS - 15 Sierpnia 2006, 20:11

Cholera, to naprawdę nie jest śmieszne.
GAndrel - 19 Sierpnia 2006, 12:22

Regulamin IV RP

Dobrze, że lada dzień odbieram paszport. Może się przydać.

Agi - 19 Sierpnia 2006, 12:32

Paszport mam :wink: ale czy nie lepiej zmienić rządzących, niż kraj zamieszkania :twisted:
NURS - 19 Sierpnia 2006, 13:14

Heroiczne powstanie internetowe? :-)
Agi - 19 Sierpnia 2006, 15:03

Sprawdzimy potęgę sieci :mrgreen:
GAndrel - 19 Sierpnia 2006, 15:45

Rządzących można też zminić zza granicy. Emigranci mogą przecież głosować.
NURS - 19 Sierpnia 2006, 15:57

A teraz są ich już miliony :-)
GAndrel - 19 Sierpnia 2006, 16:48

Szkoda tylko, że przeważnie jest im tam gdzie teraz są, tak dobrze, że mało ich obchodzi co się dzieje w Polsce.
Tomcich - 20 Sierpnia 2006, 20:53

Uważajcie co mówicie i do kogo po spożyciu. :mrgreen:

http://wiadomosci.wp.pl/w...=1156098620.509

Jestem ciekaw co zawierała ta "długa wiązanka" :roll: :mrgreen:

GAndrel - 20 Sierpnia 2006, 21:05

Rozprawa zostanie utajniona, żebyś się przypadkiem nie dowiedział. ;>
NURS - 20 Sierpnia 2006, 23:05

E, kiedyś już o tym pisali, zaraz po tym, jak burda była i o ile pamiętam, to on ich od ludzi kaczki, czy kaczora wyzywał.
To naprawdę idiotyczna sprawa, generalnie to ze 2 miliony podobnych spraw mozna by wytoczyć cytując sam net :-)
Na szacunek trzeba sobie zasłużyć, a bełkocący faceci pipcący bez ładu i składu o ojczyźnie a nie potrafiący zaśpiewać hymnu, albo nie potrafiący nauczyć się przejść przed kompanią honorową, sami sobie są winni i nic nie pomoże skazanie nawet 100 bezdomnych. Są pośmiewiskiem i bedą, dopóki bedzie im się wydawało, że są bogami a nie zwykłymi ludźmi. A to chyba nieprędko nastąpi.

GAndrel - 21 Sierpnia 2006, 08:00

Jaki jest twój ideał mężczyzny? "Uczciwy i mądry jak bracia Kaczyńscy, charyzmatyczny jak Marcinkiewicz, sprawiedliwy jak Ziobro, odważny jak Wassermann, nieugięty jak Dorn, bezkompromisowy jak Wildstein, opiekuńczy jak Religa, przystojny jak Olejniczak".
Agi - 21 Sierpnia 2006, 08:41

Okazuje się, że wszystko jest polityczne, również (tu słowo powszechnie uważane za niecenzuralne) :wink:
NURS - 21 Sierpnia 2006, 10:31

Kurcze, czemu nie silny jak Lepper, wysoki jak Giertych, opiekuńczy jak Hojarska, hoży jak Beger, seksowny jak Marek Jurek, postawny jak Kalisz, pozbawiony obsesji jak Macierewicz, skromny jak Rydzyk... :-)
NURS - 21 Sierpnia 2006, 10:32

BTW mówimy o tej pani :-)
Agi - 21 Sierpnia 2006, 10:59

Panią prawdopodobnie zmuszono do wzięcia udziału w konkursie. 8)
Jej cierpienie aż bije po oczach :wink:

Romek P. - 21 Sierpnia 2006, 11:05

Agi55:
Cytat
Jej cierpienie aż bije po oczach :wink:

Bo ona cierpi za Czwartą Rzeczpospolitą.

Pako - 21 Sierpnia 2006, 11:12

Korona miss to korona cierniowa jest....
Błe... boję się wyjść na ulice, skoro miss tak wygląda to jak cholera reszta się musiała zepsuć?

NURS - 21 Sierpnia 2006, 11:12

Polecam zdanie Beaty Tyszkiewicz z tego artykułu, wiele wyjaśnia, co do mechanizmów takich wyborów :-)
Agi - 21 Sierpnia 2006, 11:18

Pako
Cytat
Błe... boję się wyjść na ulice, skoro miss tak wygląda to jak cholera reszta się musiała zepsuć?

Reszta była zupełnie przyjemna dla oka - oglądałam moment dekoracji.

NURS
Cytat
Polecam zdanie Beaty Tyszkiewicz z tego artykułu, wiele wyjaśnia, co do mechanizmów takich wyborów

Taki jest mechanizm wielu wyborów - głosowali jak chcieli, a wybrali kogo trzeba :wink:

Partner forum