To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mistrzowie i Małgorzaty - Tomasz Bochiński

Kruk Siwy - 19 Października 2008, 23:03

Trzymam.

Co zrobić, polubiłem tego wampira...

dalambert - 2 Listopada 2008, 19:59

Drogi Miszczu! Już po pierwszym, jutro kupujemy dzieło conanistyczne.Oj, będzie się działo - kto ma pierwszy czytać...
A na Targowej gruszki / dalekowschodnie/ czerwienieją jak te swojskie na miedzy - cudnie po prostu. Tylko łapać natchnienie. :wink: []Kruk Siwy,

Kruk Siwy - 3 Listopada 2008, 09:50

Czytać mi uważnie i opinie (nie o moim tekście, choć też można ) podać w wątku właściwym. Autorzy i Ci co jeszcze nie kupili czekają

Poza tym chwilowo próbuje nie zwariować do końca. Robię w końcu dwa teksty nowe, reanimuję stary, redakcję powieści dłubię i jeszcze próbuję coś z felietonem ruszyć.
A Ty mi tu o natchnieniu.

Rafał - 3 Listopada 2008, 09:59

Kruk Siwy napisał/a
próbuję coś z felietonem ruszyć
O! :bravo W końcu :lol:
Kruk Siwy - 3 Listopada 2008, 10:05

Bleh! Mam połowę, ale tę mniej słuszną, pierwszą.
Zobaczymy, nie chcę tych tekstów robić "na odwal się".

Witchma - 3 Listopada 2008, 10:06

Cytat
A Ty mi tu o natchnieniu.

Cytat
Bądź moim natchnieniem, że świat zmienię przeświadczeniem pięknym bądź, bo skąd mam je wziąć?

Musisz chodzić i tak śpiewać, może pomoże ;)

Kruk Siwy napisał/a
próbuję coś z felietonem ruszyć.

Nie mogę się doczekać...

merula - 3 Listopada 2008, 11:53

cóż, jak to powiedziała kiedyś żaba : "przecież się nie rozdwoję"

ale staraj sie Kruku, staraj...

ja się zapoznam z dziełem dopiero po dziesiątym :evil:

Hubert - 3 Listopada 2008, 20:11

Rafał napisał/a
Kruk Siwy napisał/a
próbuję coś z felietonem ruszyć
O! :bravo W końcu :lol:

Już? ;)

Co do Kanonu Barbarżnijców, to Twój tekst jest jednym z lepszych, ale czy najlepszym nie mogę stwierdzić (waham się jeszcze między opowiadaniami Rafała i Pawła Majki). W każdym razie czołówka. Napociłem się w wątku conanistycznym, to i Tobie parę zdań skapnęło było...

Kruk Siwy - 4 Listopada 2008, 09:44

Czytałem, czytałem. Brawo za wykonaną pracę (przeczytanie i refleksje) bo inni co dużo krzyczeli to jakoś zanikli i ani słowa nie rzekli.
Ja też nie wiem czyj tekst jest najlepszy. Jeżeli chodzi o Valkara to miałem chęć napisania czegoś w duchu Conana bez sprzedawania łkań swej duszy na dobrym rzemieślniczym poziomie. Jednakowoż wyszło mi że tak sierioznie potraktować tematu nie mogę. Stąd pewien dystans. Mam nadzieję jednak że miłośnicy wojowników twardszych niż stal nie będą zawiedzeni.
A myślę że przynajmniej jeszcze jedno spotkanie z Valkarem będzie.

A - właśnie się dowiedziałem, że - chciał nie chciał ale MUSIAŁ! Ogromnie się cieszę.

Witchma - 4 Listopada 2008, 10:13

Kruk Siwy napisał/a
chciał nie chciał ale MUSIAŁ!

:bravo Świetna wiadomość :)

dalambert - 4 Listopada 2008, 18:32

Kruk Siwy, no . no
najlepsza stal i golizna
każdy ogladacz to przyzna :bravo :D

Adon - 4 Listopada 2008, 18:58

No, Frazetta to to nie jest, ale wybrzydzał nie będę. :P
A na poważnie - gratulacje. Z przyjemnością zobaczę kolejne prace Musiała. Byle było dużo roznegliżowanych piersiastych niewiast z mieczami. :wink:

Agi - 4 Listopada 2008, 19:13

Bardzo dobrze, że Musiał będzie ozdabiał graficznie poczynania Moncka :bravo
merula - 5 Listopada 2008, 09:21

Czyli dostałeś czegoś chciał :mrgreen:
Kruk Siwy - 5 Listopada 2008, 19:59

Adon, będę negocjował z Jarkiem w czwartek. I przełamię jego opory w kwestii malowania golutkich berserkierek. merula, ale dlaczego ten uśmieszek taki zielony? Dokładnie dostałem to czego chciałem.
dalambert - 5 Listopada 2008, 20:21

Kruk Siwy, no, no Kruku jedyna golutka w boju w Twojej Tworczosci, jaką znam to występuje jako pocisk / skuteczny zresztą/, a nie wojowniczka z mieczem w łapkach - tak że Art. Musiał to chyba znajdzie sobie jakieś inne gołe u Ciebie .
W słoju , marynowane, albo co... :P

Adon - 5 Listopada 2008, 20:51

Nieważne, byle gołe. ;-) A Jarka chyba specjalnie przełamywać trzeba nie będzie? ;-)
Kruk Siwy - 6 Listopada 2008, 09:31

dalambert, Jarek sobie poradzi. Coś tam rozbierze albo poprzez podarty w boju przyodziewek pokaże różne różności.Adon, mam nadzieję. Hihihi
merula - 6 Listopada 2008, 09:39

Kruku, uśmiech szczery i szeroki bez podtekstów, bo wiedziałam, ze tego właśnie chciałeś.
Kruk Siwy - 6 Listopada 2008, 09:40

Ale czemu zielony un jest? Dołączyłaś do grona ogrów?
merula - 6 Listopada 2008, 09:49

bo taki mają w wierszu z ikonkami.
Kruk Siwy - 6 Listopada 2008, 09:53

A ten? :lol:
Hihhi

merula - 6 Listopada 2008, 10:17

no ale ja nie rechotałam, ino się szczerzyłam ;P:
Kruk Siwy - 6 Listopada 2008, 10:41

Złośliwie...
Dobra. Finito tematu mój drogi zielony ogrze.

mawete - 9 Listopada 2008, 18:22

Kruk Siwy: jak mapa? wszystko ok?
Kruk Siwy - 12 Listopada 2008, 09:52

Mapa jest wielka. mawette jest wielki. JA jestem wielki. Bom to ja w końcu rzecz całą wymyslił...
A - jeszcz Pucek Dalambertowa jest wielka bo mappę namalowała.

mawete - 13 Listopada 2008, 17:04

Kruk Siwy napisał/a
...JA jestem wielki...

I skromny :wink: :mrgreen:

Godzilla - 13 Listopada 2008, 17:06

I ta mapa taka duża będzie w książce i jak się ją rozwinie to zajmie pół pokoju? :?: :shock: :mrgreen:
dalambert - 13 Listopada 2008, 17:45

Godzilla, pewmie pytaj Fabrykantów - Pucek zmalowała klaryczny bristol-karton , ale dosć szczegółowy :shock:
mawete - 13 Listopada 2008, 17:49

skan tego zajmował 35 mega - postaraliśmy się zrobić tak żeby nawet do wydruku się nadawało :D

//edit: nie byłem złośliwy i nie walnąłem pieczątki "Mapa do celów projektowych" :mrgreen:

Partner forum