To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Fidel-F2 - 3 Maj 2011, 10:41

jakiś czas temu wałkowaliśy na forum ten trailer
hijo - 3 Maj 2011, 10:43

Fidel-F2, dzięki poszukam

Edit: Faktycznie było, ale daty polskiej premiery nie ma nadal

Virgo C. - 3 Maj 2011, 11:09

Gdzieś widziałem informacje, że miało się pojawić w wakacje. Ale że film zbiera za wielką wodą chłodne recenzje, więc może dystrybutor sobie odpuścił? :roll:
Iscariote - 3 Maj 2011, 11:17

hijo, 20 maja
http://www.filmtok.pl/Your-Highness-r17237

hijo - 3 Maj 2011, 12:11

Iscariote, dzięki
Virgo C. napisał/a
film zbiera za wielką wodą chłodne recenzje, więc może dystrybutor sobie odpuścił?
w tej sytuacji na pewno sobie nie odpuści, jakoś tak zauważyłem, że te głupsze filmy trafiają do nas zaskakująco szybko.
czterdziescidwa - 3 Maj 2011, 13:07

NURS napisał/a
Taselchof napisał/a
Virgo C. napisał/a
@czterdziescidwa
(...) A obejrzy go pewnie ten sam typ widza, który wiedzę o KK czerpał z Kodu da Vinci. I teraz wyjdzie z kina z przeświadczeniem, że wśród wikingów czarni byli

Może od czasu do czasu jakiegoś niewolnika przygarnęli do czyszczenia łodzi :roll: Mnie powalił ostatnio wywiad z reżyserem, którego osobiście cenię Peterem Weirem,który podobno pytał się Anne Applebaum całkiem poważnie czy w radzieckim łagrze może się znaleźć kilku czarnoskórych. (Podobno odrzekła ze tak aczkolwiek to mało prawdopodobne :P ) Wiedza historyczna w tym przypadku Australijczyka powala :P

Trzeba się zastanowic, czy to pakowanie wszedzie murzynów to jest poprawność polityczna, czy zwykły debilizm podyktowany niczym innym jak checią zarobienia dodatkowej kasy.

Zauważcie. Jesli w obsadzie nie ma czarnoskórych aktorów, to czarnoskóra widownia nie idzie na film. Tak by wynikało z logiki. Jakieś przeslanki musiały być, w tej branży liczy się wszystko i wszedzie. Zatem umieszczanie czarnoskórych na siłe można uznać za dokarmianie i umacnianie rasizmu, bo filmowcy klękają przed dyktatem rasistów, którzy nie kupią produktu, jesli nie bedzie w nim czegoś, co dotyczy ich rasy. :twisted:
A przy okazji wychowuja kolejne pokolenia dla których fakty i historia są kompletną terra incognita. A przynajmniej mają twarz Herkulesa i Xeny.

To zależy jakie masz podejście do rozrywkowych filmów. Wymagasz, żeby każdy film o superbohaterach zawierał dydaktyczne treści. Szanuję to, ale się z tym nie zgadzam, lubię czasem obejrzeć po prostu fajny film. W szczególności nie znoszę dydaktycznych smrodków w filmach o gościach z młot-bumerangami.

Przypuszczam, że było tak, że producent po prostu chciał charyzmatycznego aktora. Rozważał Idrisa Elba i uznał, że czarny nordycki bóg doda filmowi pazura. Nie było by żadnej sprawy, gdyby media nie nagłośniły protestu pewnej hm... niewinnej, konserwatywnej organizacji Council of Conservative Citizens - taka amerykańska, hardkorowa Rodzina Radia Maryja.
Pewnie jej członkowie podpisali by się z chęcią pod Twoim wywodem na temat czarnych aktorów w filmach. Podpisali by się tym bardziej, że wywód jest właśnie w takiej poetyce jaką się posługują - "logiczne" jest to, co im się wydaje prawdziwe. Jak hel w Smoleńsku logiczny.

ilcattivo13 - 3 Maj 2011, 13:49

Nie wiem, czy to nie jest wiadomość roku - Hangover 2 niedługo w kinach :D
hijo - 3 Maj 2011, 14:14

ilcattivo13, ciekawe, czy dorówna pierwszej części
Ozzborn - 3 Maj 2011, 14:17

Your highness wymiata, muszę to zobaczyć :mrgreen:
hijo - 3 Maj 2011, 14:23

Ozzborn, Your Highness Red band Trailer #2
Fidel-F2 - 3 Maj 2011, 14:33

:?:
ilcattivo13 - 3 Maj 2011, 14:49

hijo napisał/a
ilcattivo13, ciekawe, czy dorówna pierwszej części

będzie ciężko, ale może się uda :)

hijo - 3 Maj 2011, 14:50

ilcattivo13, pomysł z tatuażem mi się spodobał :mrgreen:
ilcattivo13 - 3 Maj 2011, 14:52

no, ale ząb z pierwszej części i tak wymiata :mrgreen:
hijo - 3 Maj 2011, 14:53

no a małpka zamiast tygrysa to też nie to samo :D
ilcattivo13 - 3 Maj 2011, 14:59

no ba :mrgreen:
Fidel-F2 - 3 Maj 2011, 15:16

ktoś mi powie gdzie ten trailer jest bo pod linkiem nic nie widać
hijo - 3 Maj 2011, 15:23

Fidel-F2, np tu http://www.imdb.com/video/imdb/vi2196348185/
Ozzborn - 3 Maj 2011, 15:35

może nie masz czegoś zainstalowanego bo mnie się otwiera normalnie. Oj będzie srogie :P
Fidel-F2 - 3 Maj 2011, 15:56

hijo, Hangover mi się otworzył ale Your Highness nie

ok, już wiem, każą sie zarejestrować

Ozzborn - 3 Maj 2011, 16:20

nic z tych rzeczy, ja nie jestem zarejestrowany i mi nie każą... może nie masz adobe flash playera?
Fidel-F2 - 3 Maj 2011, 16:48

poszukalem na youtube
Virgo C. - 7 Maj 2011, 11:45

Pierwszy długi zwiastun nowego Conana. Za bardzo nie wygląda, w dodatku teraz chyba w każdym filmie musi być Kraken :roll:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

NURS - 7 Maj 2011, 12:48

czterdziescidwa napisał/a

To zależy jakie masz podejście do rozrywkowych filmów. Wymagasz, żeby każdy film o superbohaterach zawierał dydaktyczne treści. Szanuję to, ale się z tym nie zgadzam, lubię czasem obejrzeć po prostu fajny film. W szczególności nie znoszę dydaktycznych smrodków w filmach o gościach z młot-bumerangami.

Nie wymagam iczego od facetów zakładających majtki na rajtuzy. ale to akurat ma się nijak do poprawności politycznej. Mówimy o wstawieniu murzyna i skośnookich do Asgardu, bo ktoś chce sprzedać film na innych terytoriach.

Cytat
Przypuszczam, że było tak, że producent po prostu chciał charyzmatycznego aktora. Rozważał Idrisa Elba i uznał, że czarny nordycki bóg doda filmowi pazura. Nie było by żadnej sprawy, gdyby media nie nagłośniły protestu pewnej hm... niewinnej, konserwatywnej organizacji Council of Conservative Citizens - taka amerykańska, hardkorowa Rodzina Radia Maryja.

Naprawdę wiesz co myślał Brannagh? :-)
I naprawdę nie ma białych charakterytycznych aktorów?
Może nie ma protestów, bo ludzie sa już tak ogłupieni, ze łykają wszystko, jak głodne pelikany, a jak ktoś zwróci uwagę na zwykłą głupotę, to go zaraz ktoś od oszołomów zbluzga.
Problem jest głebszy, niż myślisz.

Cytat
Pewnie jej członkowie podpisali by się z chęcią pod Twoim wywodem na temat czarnych aktorów w filmach. Podpisali by się tym bardziej, że wywód jest właśnie w takiej poetyce jaką się posługują - logiczne jest to, co im się wydaje prawdziwe. Jak hel w Smoleńsku logiczny.

Różnimy się tym, ze ja pracowalem w branży, więc wiem dlaczego się robi takie numery. Czarnoskórzy aktorzy są obsadzani w każdym filmie nie tylko dlatego, że poprawność polityczna to nakazuje, ale w bardzo dużej mierze chodzi o to, by dzieło ogladali ci, którzy najwięcej kasy w kinach zostawiają, a spora część wpływów to młodzież tzw. kolorowa. Czasem warto znać fakty, zanim się po kimś zacznie jeździć, bo na razie to ty wychodzisz na siewcę helu :-)

Romek P. - 7 Maj 2011, 13:02

Nawiasem mówiąc, "Siewca helu" bardzo by mi się podobał jako status ukaranego za przestępstwa w tematach religijno-polytycznych :mrgreen:
hijo - 7 Maj 2011, 13:06

Virgo C., jakiś mały ten nowy Conana i buźka momentami wygląda jak u metroseksualisty :twisted:
ilcattivo13 - 7 Maj 2011, 13:32

Virgo C. napisał/a
Pierwszy długi zwiastun nowego Conana. Za bardzo nie wygląda, w dodatku teraz chyba w każdym filmie musi być Kraken :roll:
http://www.youtube.com/wa...player_embedded

o matko... :shock: poza słowami "profanacja", "herezja" i "głupie brwi" nic innego nie przychodzi mi do głowy :?

Fidel-F2 - 7 Maj 2011, 15:20

marudzicie
Memento - 7 Maj 2011, 17:04

Fidel-F2, +1
Agi - 7 Maj 2011, 17:20

zejdę

Partner forum