To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert J. Szmidt aka PP NURS.

NURS - 14 Grudnia 2009, 10:38

Parę uzupełnień na stronie zrobiłem. Nawet na gildii znalazłem recenzję Zaklinacza. Dzisiaj po południu postaram się stworzyć galerię z pożegnalnego NURSconu. Jak się pojawi, dam znać, żebyście mogli zidentyfikowac swoje zdjęcia, z których skorzystam.
Ixolite - 14 Grudnia 2009, 11:34

mawete napisał/a
Za dużo cytatów bym musiał wstawiać i po pierwsze mogło by to zepsuć lekturę innym, a po drugie nie chce mi się tyle pisać - w wordzie w trybie edycji (zaznacz zmiany) jest szybciej i łatwiej.

A ja bym był zainteresowany choć wybranymi fragmentami - ciekaw jestem co przeoczyłem lub wyłapałem :D

Spojlery zawsze możesz schować przecież :)

NURS - 14 Grudnia 2009, 11:42

ale może po środzie, to już tylko chwila.
mawete - 14 Grudnia 2009, 12:41

Ixolite: no to się może dogadamy :D Też mam do Ciebie interes :D
gorat - 14 Grudnia 2009, 16:30

Ja powiem tylko tyle, że wydawało mi się, że najpierw się buduje stronę do końca, potem upublicznia... Taka zasada, żeby gości nie zrażać wyskakującymi tekstami "Strona w budowie" zamiast treści...
NURS - 14 Grudnia 2009, 16:43

Wiem goracie, powinienem pewnie wyłaczyc te dwa, czy trzy okienka, które sa jeszcze puste, ale o tym nie pomyślalem, a teraz chyba nie bedzie to miało sensu. Zreszta dzisiaj powinienem wypełnic pole Redaktor, a od jutra zacznę dodawac teksty w czytelni.
Fidel-F2 - 14 Grudnia 2009, 17:28

a tam trzeba sie logować czy jak? i gdzie sie zarejestrować?
NURS - 14 Grudnia 2009, 17:48

rejestracja się sypnęła, ale za kilka godzin powinna być już dostępna. Bez logowania też mozna obejrzeć wszystko, ale w przyszłości przewiduję pewne udognodnienia i bonusy dla zarejestrowanych użytkowników.
NURS - 14 Grudnia 2009, 20:22

fidelu, rejestracja już działa. Wybaczcie jej brak, ale ja tego nie widze, bo jestem ciągle zalogowany i ten element jest dla mnie niewidoczny.
mBiko - 14 Grudnia 2009, 20:44

Strona hula. Ładna, elegancka i funkcjonalna.
NURS - 14 Grudnia 2009, 22:26

Staram się, aczkolwiek tylko po godzinach mogę przy niej popracować. Na rano wkleiłem nowy wpis do bloga spojlerujący co nastepnego czeka w kolejce do wydania :-)
No i dzial Redaktor został wypelniony treścią.

Fidel-F2 - 15 Grudnia 2009, 10:42

dziwny spodsób umieszczania komentarzy na tej Twojej stronce, po wpisaniu nie można od razu wysłać, trzeba przejść przez podgląd i dopiero tam pojawia sie przycisk 'zachowaj', mógłbys to skrócić

przyjrzyj sie też kolorystyce w aspekcie tło-litery, miejscami jest mało czytelnie

NURS - 15 Grudnia 2009, 11:01

Uwage o komentarzach przekażę komus, kto się na tym lepiej zna :-)
tło jest zawsze białe, chyba, ze cos przegapiłem, albo w innych przeglądarkach widac to inaczej.

Fidel-F2 - 15 Grudnia 2009, 11:09

gdzies trafiłem na ciemnozielone z szarymi literkami
NURS - 15 Grudnia 2009, 11:18

No way. Nie wiem jak ci się to udało, przejrzałem wszystkie strony przed chwilą, to musiał być jakiś błąd ładowania strony. Specjalnie wybrałem taki wzór, zeby był jak najłagodniejszy dla oczu.
Fidel-F2 - 15 Grudnia 2009, 11:28

to jakiś bład jest, gdy wchodzę w my galleries (powtarza sie za każdym razem) strona jest zielona z szarymi literkami plus jakies dziwnę przesuniecia (np. kilka pozycji w jedym bloku jest na białym kilka na zielonym
Agi - 15 Grudnia 2009, 11:34

Zalogowałam się na stronie, tło jest nadal białe.
Galeria też ma białe tło.

NURS - 15 Grudnia 2009, 11:36

Fidel-F2 napisał/a
to jakiś bład jest, gdy wchodzę w my galleries (powtarza sie za każdym razem) strona jest zielona z szarymi literkami plus jakies dziwnę przesuniecia (np. kilka pozycji w jedym bloku jest na białym kilka na zielonym

Zgłoszę to GAndrelowi dzisiaj wieczorem, to może być też kwestia przeglądarki.

Fidel-F2 - 15 Grudnia 2009, 11:45

IE

http://www.robertjszmidt.pl/cck-gallery

dalambert - 15 Grudnia 2009, 11:48

Nierozumiem o co biega, tyż się zalogowałem - tytuły niebieskie, tło białe, literki czarne - tak jak być powinno , wszystko czytelne, galeria działa / az miło popatrzeć/ tak, że ja nie narzekam :D
NURS - 15 Grudnia 2009, 11:58

Fidel-F2 napisał/a
IE

ja widze białe tło, menu z prawej przesunęło ci się, chyba dlatego, ze nie masz żadnej treści w swoim okienku. spróbuj tam cokolwiek wpisać.

Fidel-F2 - 15 Grudnia 2009, 12:04

Ja na zielono, ale nie jest to jakoś specjalnie wielkie zmartwienie, dałem po prostu znać, że coś nie tak, może to moja wina, ale z drugiej strony, na żadnej innej podstronie nie ma takich problemów.
NURS - 15 Grudnia 2009, 12:14

tak przy okazji, to jakaś nieczynna strona techniczna.
Agi - 15 Grudnia 2009, 12:18

NURS napisał/a
tak przy okazji, to jakaś nieczynna strona techniczna.

Fidel-F2, czyli "to nie chodzi o te glupki, tylko po co tyś tam wlazł" :mrgreen:
Przejrzałam wszystkie podstrony przy pomocy IE, nie ma żadnych problemów.

NURS - 15 Grudnia 2009, 12:30

nie korzystamy juz z cck galleries, ale jakiś odnośnik został. Czuje się jak Bill Gates, on tez wypuszcza w ludzi kolejne wersje windy i czeka na darmowych beta testerów :-)
Dwa tygodnie przeglądaliśmy wszystko w poszukiwaniu takich kfiatków, i tak coś przeleciało przez palce i oczy.

GAndrel - 15 Grudnia 2009, 19:11

Fidel-F2 napisał/a
dziwny spodsób umieszczania komentarzy na tej Twojej stronce, po wpisaniu nie można od razu wysłać, trzeba przejść przez podgląd i dopiero tam pojawia sie przycisk 'zachowaj', mógłbys to skrócić

Problem rozwiązany.

Fidel-F2 napisał/a
IE

Też.

NURS - 15 Grudnia 2009, 19:40

Dzięki GAndrelu. Jesteś wielki.
NURS - 16 Grudnia 2009, 11:30

Na stronie jest nowy, przyjaxniejszy moduł dla galerii (aczkolwiek zdjęcia nie są większe), dodałem też zdjęcia ze spaceru z lwami. W nastepnej kolejności głaskanie gepardów, ale to już chyba jutro.
NURS - 17 Grudnia 2009, 10:35

Pojawiła się pierwsza recenzja sieciowa Samotności... z Trzynastego schronu
Zalinkowałem ją na stronie. Kto ma ochotę, zapraszam do lektury.
Xanie, dzejesie, Sandmanie, was tez uprzejmię proszę o kubełki pomyj z łyżką dziegciu. Juz po spotkaniu, możecie spojlerować do woli (z wykorzystaniem opcji ukrycia spojlerów).

xan4 - 17 Grudnia 2009, 13:26

Pierwsza od dawna powieść post apo polskiego autora (przynajmniej dla mnie), pomysł bardzo ciekawy.
Spoiler:

Jest ok, czyta się.
Uwagi:
Spoiler:

Podsumowując: Apokalipsy..., Samotność... nie przeskoczyła, tamtą książkę lepiej mi się czytało, ale jest dobrze.
Kto lubi post apo to polecam, jest inne niż wszystkie.

Partner forum