Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Agi - 9 Października 2011, 23:13
Kruku Siwy, wódki Ci dać!
merula - 9 Października 2011, 23:13
i klimat też
Kruk Siwy - 9 Października 2011, 23:15
Tak. Klimat mi dać!
Fidel-F2 - 9 Października 2011, 23:18
kieliszek czy dwa?
Kruk Siwy - 9 Października 2011, 23:19
A miało być bez obrażania.
Fidel-F2 - 9 Października 2011, 23:21
jak tam chcesz, ja wiem, że umiesz sie bawić bez alkoholu ale po co się męczyć
Kruk Siwy - 9 Października 2011, 23:26
No o czym jak mogę rozmawiać z kimś dla kogo dwa kieliszki to już alkohol. Hm? I tak mi nie zepsujesz radości z upadku głupoty, arogancji i debilizmu jakiego mamy dziś początek, mam nadzieję.
Fidel-F2 - 9 Października 2011, 23:30
no to wypijmy za to
Ice - 9 Października 2011, 23:33
Adanedhel napisał/a |
Z limitami tylko potwierdzasz, że nie masz pojęcia o czym piszesz.
A może nerwy tak Ci szwankują? |
Udowodnij.
Matrim napisał/a | orcy powiedzieli, ze pan Kaczyński nie ma racji, ale przecież oni nie mają racji. Prawda, Ice? |
Od kiedy to racja podlega głosowaniu? Można demokratycznie przegłosować, że 2+2=22 tylko co z tego?
Matrim - 9 Października 2011, 23:47
Ice napisał/a | Od kiedy to racja podlega głosowaniu? |
Odkąd nazywa się "demokracją".
czterdziescidwa - 10 Października 2011, 00:14
Matrim napisał/a | Ice napisał/a | Od kiedy to racja podlega głosowaniu? |
Odkąd nazywa się demokracją. |
To może demoracja?
Gustaw G.Garuga - 10 Października 2011, 01:19
Ze strachem otworzyłem dziś tvn24 - bo mówiło się, jak to wyrównane będą te wybory. I zacząłem się śmiać w głos
hijo - 10 Października 2011, 08:51
Wynik zgodnie z moimi przewidywaniami, (oczekiwaniami niekoniecznie). Jak się spodziewałem SLD przegrało strasznie.
Jak sobie przejrzałem ten wątek to stwierdzam, że nasza dyskusja wyjątkowo podobna jest do tej z kampanii wyborczej.
Nie widzę szans na zmianę jakości i poziomu polityki w naszym pięknym kraju, bo wymagałoby to zmiany mentalności polityków i wyborców. Jak się teraz temu przyglądam, to nie widzę zbyt dużo merytorycznej rozmowy tylko przerzucanie się tekstami w stylu: "my wiemy lepiej" i to dotyczy każdej opcji politycznej prezentowanej przez użyszkodników tego forum (mnie nie wyłączając)
Teraz trzeba ochłonąć i popatrzeć co zrobią z naszymi głosami ci co weszli do parlamentu.
Cyrk rozkręca się na nowo.
Rafał - 10 Października 2011, 09:31
Uff, udało się, Dolny Śląsk głosował kapitalnie, nie mam się czego wstydzić: PO 46%, PIS 25%, RP 11%, SLD 7%, PSL 5%. Słabo trochę przynajmniej u mnie w okręgu wypadł do senatu gość od Dutkieiwcza, a szkoda.
Ice napisał/a | od 01.01. 2013 prąd i ciepło w górę o 100% | Bzdury gadasz. Aż zęby bolą. Nie wiadomo jak będą kształtowały się ceny jednostek (CERy już są dużo tańsze od EUA) na koniec okresu rozliczeniowego, bo jest ich bardzo dużo na rynku, a będą musiały być rozliczane, dlatego niektóre agencje przewidują ich mocną przecenę. To raz. Od 2013 do 2017 będą stopniowo wygaszane darmowe przydziały kwot emisji, a w związku z tym od 2013 do 2017 przy zachowaniu dotychczasowego poziomu cen spodziewany wzrost kosztów z tytułu produkcji energii jest szacowany na 20%. To dwa. Każda akcja powoduje reakcję, jeżeli ceny ciepła i energii przekroczą pewien poziom, coś koło 30%, to zacznie się opłacać inwestować w kotłownie i generatory lokalne o mocy do 20 MW (progowa wartość dla być - albo nie być w KOBIZE). To trzy. Wystarczy?
Marcin Robert - 10 Października 2011, 09:45
Cieszmy się i radujmy, albowiem wspólnym wysiłkiem nie dopuściliśmy, aby PiS wrócił do władzy.
Jestem dumny z mojego Miasta, które po raz kolejny pokazało, że Podhale wcale nie jest ostoją ciemnogrodu (jak niektórzy zdają się sądzić).
jewgienij - 10 Października 2011, 10:40
Znowu nie zdała się na nic manipulacja PIS-u
Udawali, że powstaje jakiś ruch społeczny oddolny. Ten przedpałacowy z krzyżem albo kibicowsko-patriotyczny. Tymczasem to wszystko ustawiane, nawet autobus i koszulki kibicom zorganizowali.
Ludzie to przejrzeli. Wieczne manipulacje mające za cel robić dym. Zamach smoleński, kibice itp. Partia kłamców i ściemniaczy. Warchołów po prostu.
a na onecie fajnie ktoś sparafrazował hasło kiboli " Tusk, ty matole, twój rząd obalą kibole!"
na " Hej tam, kibole, obalcie sobie jabole".
czterdziescidwa - 10 Października 2011, 10:47
Bardzo mnie cieszy wynik wyborów. Dobrze też, że dostał się Palikot, chociaż może jak na "eksperyment", to lepiej gdyby miał trochę mniej posłów.
Agi - 10 Października 2011, 11:33
Cytat | Wyniki wyborów parlamentarnych w powiecie chodzieskim bez sensacji - najwyższe wyniki zanotowali Adam Szejnfeld i Mieczysław Augustyn. W sumie, wszystkim kandydatom PO udało się zgromadzić niecałe 46 proc. głosów. Drugi był PIS (15,67 proc), a trzecie - PSL (12,77 proc.). |
dalambert - 10 Października 2011, 11:39
Agi, Gratulacje dla Szejnfelda - jeden z lepszych
Agi - 10 Października 2011, 11:55
dalambercie, Adam to mój kolega samorządowiec (był burmistrzem w sąsiedniej gminie), to coś znaczy.
Rafał - 10 Października 2011, 12:05
W okręgu Wałbrzyskim 5 pierścieni (najprawdopodobniej) weźmie PO, 2 dla PISu, jeden dla Palikota (nash azg durbatuluk). Rewelacja, SLD nie wchodzi (nieoficjalnie), dotychczasowe czerwone zagłębie w końcu się chyba otrząsnęło.
Witchma - 10 Października 2011, 12:09
Rafał napisał/a | 5 pierścieni (najprawdopodobniej) weźmie PO, 2 dla PISu, jeden dla Palikota (nash azg durbatuluk). |
Rafał, oplułam monitor, wielkie dzięki
Rafał - 10 Października 2011, 12:42
Ciekawe są wyniki do senatu!
PO 62 %
PIS 31 %
PSL i niezrzeszeni 7 %
SLD nie istnieje w senacie. Takie są właśnie okręgi jednomandatowe.
hijo - 10 Października 2011, 13:42
Rafał napisał/a | Takie są właśnie okręgi jednomandatowe. | Nie jestem z tych okręgów w ogóle zadowolony - miałem do wyboru tylko 4 kandydatów z czego jednego nie lubię, a reszty nie chciałbym widzieć w senacie. No i wybór padł na tego co go nie lubię. ech.
Romek P. - 10 Października 2011, 13:46
Ale dzięki temu ci wybrani będą się starać, bo już nie ciągnie ich żadna lista, etc. To daje większe szanse, że coś zrobią dla swojego okręgu - tak myślę, może naiwnie.
Przykład SLD oderwanego od ziemi - i brak mandatów - świetnie to pokazuje.
Rafał - 10 Października 2011, 13:58
Tymczasem PO brakuje 24 posłów do samodzielnego rządzenia. Pokusa ogromna, a wbrew pozorom nie będzie sztuką powyciągać i 40 z różnych miejsc. Na pierwszy ogień pójdą ludzie Palikota, nie sądzę, aby mieli jakieś skrupuły w temacie zmiany barw za odpowiednią motywacją. Dotychczas było inaczej, bo wyrywać ludzi było ciężko, choć stan posiadania prawie taki sam (teraz dwóch mniej). IMO teraz pójdzie gra na rozbicie Palikota i to będzie mocna gra. Podchody czas zacząć i coś mi zdaje, że doły już się dogadują
Taselchof - 10 Października 2011, 15:13
Czyli lewicę w senacie tylko Cimoszko będzie reprezentował mało tego
Jednak nie doceniałem Palikota trzeci wynik w Warszawie dobrze że chociaż śmieszniej będzie,sejm bez samoobrony dużo stracił na swej rozrywkowości.. Co do SLD słowo tragedia jest delikatnym słowem ; Miller do wyborów pięknie grał stronnika Grzesia a wczoraj pięknie się od niego odcinał, to jednak świetny polityk Moze sld po zmianach w KC (czy jak to się teraz nazywa) dobierze takich ludzi jak Nowicka, ale równie dobrze z sld można pięknie jednostki wyciągać.
Grzegorz sztandar wyprowadzić.,
Kruk Siwy - 10 Października 2011, 15:15
Taselchof, a Borowski?
Taselchof - 10 Października 2011, 15:17
aa fakt zdrajca SLD też wszedł szkoda że Celińskiemu się nie udało na Mokotowie
czterdziescidwa - 10 Października 2011, 15:57
No Palikot to też lewica Przynajmniej światopoglądowo, bo ekonomicznie to chyba już czasy lewicy minęły; dziś robotnicy są jak klasa średnia. Podobno ma rozmawiać z Kaliszem i Kwaśniewskim o przyszłości lewicy w PL.
Może jeszcze będzie z tego coś dobrego.
|
|
|