Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Urbaniuk - 4 Sierpnia 2006, 14:03
Ziuta: Obecny reżim stanowi naturalną kontynuacje reżimów poprzednich (wystarczy porównać aktualne pomysły-buble z dawnymi, np obowiązkowymi oświadczeniami majątkowymi dla wszystkich; ta sama logika). Rzecz w tym, że teraz ta operetka dochodzi do poziomu samozapłonu. I żeby niebył, żem małolat, co się nie zna – jak za 4 lata do włądzy dojdzie "odnowione" SLD, to bedzie kontynuacja obecnej katastrofy.
Nareszcie ktoś to powiedział.
Chciałem zwrócić uwagę jeszcze na jedną rzecz. Jednym z najlepszych rządów ostatnich lat był rząd Belki. Oczywiście nie dlatego żeby Belka był sensownym kolesiem, po prostu układ w sejmie był taki że w praktyce rząd nie mógł przeprowadzać ustaw, a dodatkow SLD bało sie jeszcze mieszać przed wyborami, dzięki czemu polska gospodarka uzyskała kilka miesięcy spokoju (bez nieustannych zmian na gorsze). Wniosek? Czas by zostawić prawo w sopokoju, a jeśli juz w nim majstrowac (jak do tej pory - tylko na gorsze, to raczej likwidowac całe ustawy, a nie uchwalać nowych.
Agi - 4 Sierpnia 2006, 15:48
GAndrel
Cytat | Ruszyła zbiórka pieniędzy na billbord! |
Podaj namiary
mawete - 4 Sierpnia 2006, 16:02
Agi55
Cytat | Dokładam dwie |
...dam jeszcze trzy
GAndrel - 4 Sierpnia 2006, 16:28
Namiary na zbiórkę.
EDIT: Się spóźniłem. Zbiórka sie skończyła i nie będę miał swojego udziału w akcji.
Ziuta - 4 Sierpnia 2006, 20:56
Poszło szybciej niż się spodziewali.
To dowód, że łże-elity opanowały wszystkie stany społeczne (pomyście sobie: ci niecni lumpenliberalni rolnicy czekający na solidarną przymusową pomoc panstwa )
mad - 5 Sierpnia 2006, 00:04
No dobra: żart jak żart, ale jak organizatorzy będą mieli sprawę w sądzie, to znowu będzie larum... Nie wolno sobie przywłaszczać znaków firmowych (bo w rzeczy samej one nie dotyczą tylko firm w sensie dosłownym). Co robi logo PiSu na billboardzie? Chyba, że będzie zmienione w stosunku do oryginału.
NURS - 5 Sierpnia 2006, 00:14
I na to chyba wszyscy liczą, to bedzie ostateczne osmieszenie władzy w Polsce. Oczywiście w oczach świata, bo tam takie numery przechodzą bez echa. Żeby tam takie, polecam serial My Bush, w którym można obserwowac życie w Białym Domu w stylu Kiepskich, albo taki Daily Show. A jak do czegoś dojdzie, to Lechutek, przy wizytach zagranicznych będzie miał spory problem, bo wielu bedzie chciało załapać się na męczęstwo przy okazji robienia sobie z niego jaj. Zwłaszcza, że nie chciało mu się nawet podstaw etykiety poznać, co pieknie zaprezentował krecąc się jak g w przeręblu przy przemarszu przed kompanią honorową i bedzie z czego kpić.
IMO można użyć loga itp, jesli parodiuje się kampanie pisu. Tak, jak z uzyciem melodii do sparodiowanej piosenki w kabarecie.
mad - 5 Sierpnia 2006, 00:17
Jak kiedyś Moczulski "rozszyfrował" skrót PZPR, sprawa się ciągnęła latami, a sądy wydawały przeciwne werdykty.
Rzeczywiście gdzie indziej to normalka. Np. taki Bush powinien dostać jakąś rockową nagrodę. Za bycie inspiracją dla rockmenów-adwersarzy.
Lu - 5 Sierpnia 2006, 02:31
Kaczyński nie zna etykiety, owszem, ale zaczęto nad nim pracować. Nie wiem czy ktoś z was zwrócił uwagę jak nauczyli braci Kaczyńskich pracy z kamerą podczas wreczania teki premiera Jarosławowi.
Byłam zaskoczona jak gładko im to poszło : ani razu nie było widać twarzy obojga jednocześnie na ekranie.
Wiadać było jak wyćwiczone maja wszystkie ruchy podczas ceremonii - jednocześnie wygladali bardzo naturalnie - w momencie kiedy jeden patrzył przed siebie i robili mu profil, drugi odwracał głowę i było widać tylko włosy.
Oczywiście wiedzieli do której kamery pracują (oglądałam dziennik i panoramę - poszły tam identyczne ujęcia), ale fakt ze ktoś się nimi zajął już dał mi do myślenia. I własciwie zaczęłam się obawiać - już wolałam jak sie ośmieszał bo łudziłam sie ze tak nie moze być i ze za chwilę ktoś ściagnie ośmieszającego Polskę prezydenta z tej funkcji, albo chociaż odwoła premiera, ale jeżeli poprawią im wizerunek medialny to zabiorą mi resztki nadziei
mad - 5 Sierpnia 2006, 04:12
Śmiać mi sie chciało, jak wczoraj premier sobie zrobił jaja z dziennikarzy. Konferencję prasową zwołał i nawijał przez ok. godzinę. A oni nie mogli rzucić się na zwierzynę, bo nie wypadało...
GAndrel - 5 Sierpnia 2006, 08:10
A mi jest żal premiera, który się tak boi dziennikarzy, że nie pozwala sobie zadawać pytań. Ale i tak mimo ustanowienia limitu pytań musiał odpowiedzieć co zrobi z Kurskim. Włos mu z głowy nie spadnie. Może kłamać dalej na chwałę PiSu.
Ciekawe tylko jak chce przezwyciężyć "trudności wizerunkowe" jeżeli ma wsparcie tylko Radia Maryja, TV Trwam i Naszego Dziennika? A innego nie uzyska przy takim nastawieniu.
Ziuta - 5 Sierpnia 2006, 09:02
NURS napisał/a | Oczywiście w oczach świata, bo tam takie numery przechodzą bez echa |
Razu jednego wykoncypowałem zarys sitcomu o politykach. Całe szczęście, że jestem małolat bez kasy czy znajomości. Jeszcze bym oberwał za posiadanie złośliwego poczucia humoru.
NURS - 5 Sierpnia 2006, 12:03
Niemniej zaliczyli wpadke przy wręczaniu nominacji (shake hand im nie wyszedł - pokazują ten moment często na TVN 24 - lechutek zawisł z ręką cofnął ją potem dopiero się cmokneli
I z całym szacunkiem prezydęt, który po 9 miesiącach panowania nie umie przejść przed kompania honorową bez benny hillów w czoło, premier, który nie zna słów hymnu, to obciach.
A sprawa z Kurskim pokazuje do jakiego stopnia PiS jest prawy i sprawiedliwy. Nie pamiętam, żeby wymienieni przez pana premiera politycy oskarżyli PiS o takie afery. O jakiekolwiek, wyssane z palca, afery.
Agi - 5 Sierpnia 2006, 12:23
Wypowiedź premiera na temat Kurskiego jest dla mnie klinicznym przykładem obłudy - jak jakby rzeczywiście nie wiedział, jak było naprawdę. Dwuznaczne moralnie jest też stwiedzenie, że PiS ukarze Kurskiego, jeśli PO ukarze Rokitę, Niesiołowskiego itd. Czy ocena czyjegoś postępowania zależy od tego jak postępuje "druga strona"?
NURS - 5 Sierpnia 2006, 12:51
Pomijając ewidentne dysproporcje w zachowaniach. Pokażcie mi gdzie Niesioł oskarżył PiS o aferę, która nie miała miejsca. Pitera pięknie załatwiła wczoraj Filipinka w TV pytając czemu to prokuratura nie podjęła żadnych działań wobec Sośnierza, na którego złozono doniesienie do proroka.
Agi - 5 Sierpnia 2006, 13:05
No to mamy Delegata, kto następny?
Wałęsa twierdzi (właśnie w TVN24), że będą "większe perełki"
GAndrel - 5 Sierpnia 2006, 13:09
A żeby było ciekawiej za to co zrobił Kurski (jeżeli by się okazało, że kłamie od początku), grozi mu nawet dwa lata.
Kodeks karny
Cytat | Art. 234.
Kto, przed organem powołanym do ścigania lub orzekania w sprawach o przestępstwo,
w tym i przestępstwo skarbowe, wykroczenie, wykroczenie skarbowe lub
przewinienie dyscyplinarne, fałszywie oskarża inną osobę o popełnienie tych czynów
zabronionych lub przewinienia dyscyplinarnego,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności
do lat 2.
Art. 238.
Kto zawiadamia o przestępstwie, lub o przestępstwie skarbowym organ powołany do
ścigania wiedząc, że przestępstwa nie popełniono,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności
do lat 2.
|
NURS - 5 Sierpnia 2006, 13:13
Widzisz, jak Ziobro go skazuje?
Przeciez mamy dzisiaj serwilizm dla partii jak za staruszki PZPR, jak nie większy.
Układ go wrobił... Trzeba powołac komisję, która znajdzie układ, który mu takie rzeczy podsuwa.
Agi - 5 Sierpnia 2006, 13:16
Poczekają aż przyschnie a później po cichutku umorzą z powodu "małej szkodliwości społecznej" czynu
GAndrel - 5 Sierpnia 2006, 13:40
Agi55Cytat | No to mamy Delegata, kto następny? |
Ale kim był "Delegat"!? Rzepa nie podaje, musi to być więc ktoś naprawdę "ważny". Takie niedomówienia są najgorsze.
GAndrel - 5 Sierpnia 2006, 13:49
NURSCytat | Widzisz, jak Ziobro go skazuje?(...) |
PremierCytat | Kurskiemu nie spadnie włos z głowy |
Nie, nie widzę.
Agi - 5 Sierpnia 2006, 13:49
Wałęsa mówi, że wie, ale nie powie
Przypuszczam, że za dzień, dwa nazwisko wypłynie. Ciekawe jak duży szok przeżyjemy
Ziuta - 5 Sierpnia 2006, 18:06
Szczęście moje, że urodziłem się w '87. Nie było mi dane oglądać, jak ludzie sprzedają swoich bliskich za kawałek kiełbasy (bo nikt mi nie wmówi, że wszyscy kapusie byli zmuszonymi, zastraszonymi Hamletami; z esbekami włącznie)
NURS - 5 Sierpnia 2006, 22:37
Bezpieka umiała wrabiać (coś o tym wiem), ale tez od cholery było ludzi współpracujących za przywileje, albo z idei.
Agi - 5 Sierpnia 2006, 22:48
Od zawsze twierdzę, że najwięcej szkody na świecie robią fanatycy, obojętnie jakiego autoramentu.
Człowiek donoszący na przyjaciela, kolegę z organizacji, czy wręcz członka rodziny (no chyba, że na teściową ) dla idei, jest tak przekonany o słuszności tego co robi, iż nie dociera do niego, że jest łajdakiem.
Ziuta - 5 Sierpnia 2006, 23:05
NURS napisał/a | Bezpieka umiała wrabiać |
Umiała, nie zaprzeczam. To jest logiczne – fabrykowanie sztucznych zarzutów w celu szantażowania/ rozbijania opozycji. Ale niemozliwym jest, by wszyscy TW byli zastraszonymi biedakami. Co z drugą żona Jasienicy, kobietą podstawioną przez SB, która ma czelnośc procesować się o prawa autorskie i blokowac nowe wydania "Polski Piastów", czy innych dzieł? Co powiedzieć o ludziach na zachodzie, którzy donosili smutnym panom z KGB/GRU bo nie lubili Amerykanów?
Nie nawołuję do nienawiści, karania, czy rozstrzeliwania. Może gdybym był Żydem, a oskarżonym Eichmann, to bym żadał krwi. Ale tu i teraz nie. Niech sobie żyją, pracują. Moga być nawet osobami publicznymi. Żądam tylko prawdy. I jestem za ottajnieniem archiwów, gdzyż rozwiąże to sytuacę, gdy każdy może być szantażowany prawdziwymi lub fałszywymi teczkami. Tyle.
Aha. Pada zarzut, że w aktach moga być materiały natury osobistej; zrady mażeńskie, nałogi itp. Przykro mi, to byli dorośli ludzie. Jeżeli ktoś zdradza żonę, to musi się liczyć z możliwością wyjścia prawdy na jaw.
Lu - 6 Sierpnia 2006, 20:25
Nurs
Cytat | Niemniej zaliczyli wpadke przy wręczaniu nominacji (shake hand im nie wyszedł - pokazują ten moment często na TVN 24 - lechutek zawisł z ręką cofnął ją potem dopiero się cmokneli |
Ojej, nie widziałam tego Ale musiało komicznie wyglądać
Piech - 10 Sierpnia 2006, 19:08
Myślałem, że gang pruszkowski to szajka bandytów, a okazało się, że to mili i sympatyczni ludzie cieszący się uznaniem i poparciem policji, prokuratury i polityków.
NURS - 10 Sierpnia 2006, 21:25
Nie ogladałeś rodziny Soprano?
dzejes - 11 Sierpnia 2006, 15:41
Cenzura?
Ech, banda oszołomów
|
|
|