Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Virgo C. - 29 Kwietnia 2011, 11:40
@Adon
+1
@Iscariote
Moje pieniądze mają od momentu ogłoszenia, że kręcą część trzecią
Ale po zwiastunie coś podejrzewam, że znów będzie szybko, w sporej ilości i głupio
czterdziescidwa - 29 Kwietnia 2011, 12:05
Chal-Chenet napisał/a | To drugie. Prawdą jest, że politpoprawność osiągnęła absurdalny poziom. |
Tak, na pewno ignorując gusta widzów, wbrew prawom ekonomii i zdrowego rozsądku, w imię zasad poliporawności obsadzili murzyna w roli Tora... Banda polipoprawnych kretynów... Przypomnij mi Chal, ile ten film zarobił w pierwszy weekend? Ile osób zapłaciło za bilet?
Btw. czytając ten wątek wyobraziłem sobie grupę 7 wikingów protestujących pod kinem w obronie Dziedzictwa Białej Rasy
Iscariote - 29 Kwietnia 2011, 13:30
Virgo C., nie będzie też Megan I też się obawiam, że będzie absurdalnie głupio. Ale do kina pójdę, bo widowisko się szykuje
Virgo C. - 29 Kwietnia 2011, 14:35
@czterdzieścidwa
Wobec tego co następne? Film o niewolnictwie w UStanach, gdzie właścicielem ziemskim będzie czarny, a biali biegać po polach z bawełną?
@Iscariote
Ano nie będzie. A niestety nowa lasia na żywo wygląda gorzej niż na fotkach
Ziuta - 29 Kwietnia 2011, 14:46
hrabek - 29 Kwietnia 2011, 14:57
Virgo C. napisał/a |
Ano nie będzie. A niestety nowa lasia na żywo wygląda gorzej niż na fotkach |
Czyli dokładnie jak Megan. W czym problem?
Virgo C. - 29 Kwietnia 2011, 15:03
Nie jest Megan
hrabek - 29 Kwietnia 2011, 15:09
Megan była zjawiskowa w pierwszych Transformersach, bo ją komputerowo poprawili. Jakbyś ją spotkał w markecie, to nawet byś się za nią nie obejrzał. Taka jest prawda.
czterdziescidwa - 29 Kwietnia 2011, 15:13
Virgo C. napisał/a | @czterdzieścidwa
Wobec tego co następne? Film o niewolnictwie w UStanach, gdzie właścicielem ziemskim będzie czarny, a biali biegać po polach z bawełną? |
No, to by dopiero uraziło co poniektóre białe dumy!
Nie sądzę, żeby ktoś zebrał kasę na taką produkcję, chociaż jako historia alternatywna mogło by być ciekawe.
Virgo C. - 29 Kwietnia 2011, 15:20
@hrabek
Ależ ja sobie z tego zdaję sprawę. Podobnie jak z tego, że Auris mojego ojca nie zmieni się któregoś wieczora w Deceptikona i nie ostrzela domu wkurwiającego sąsiada Po prostu skoro Megan już w tych dwóch częściach zagrała to możnaby zachować jakaś ciągłość, a nie zastępować gorzej prezentującą się dziewczyną na, najprawdopodobniej, ostatnią część cyklu.
@czterdziescidwa
Albo film, w którym Malcomla X zagrałby biały. Tak jak wspomniał Adon, zaraz by się stosowne organizacje rzuciły to obrony historii. A tutaj pisnąć nawet słówka nie można. Bo przecież Idris Elba charyzmatyczny jest, więc o co wam chodzi? Że za słabe wyjaśnienie dlaczego czarny bóg nordycki? Rasistą jesteś i tyle.
Btw, zrozumiałbym gdyby w komiksie był taki jak w filmie. Ale jak widać na wpisie w Wiki, nordyk z niego jak się patrzy:
http://en.wikipedia.org/w...(Marvel_Comics)
Edit:
Dla rozładowania atmosfery:
Kolejny (po ponoć ostatnim) zwiastun X-men: First Class
http://www.youtube.com/wa...d&v=qUlkf1gVdK4
Chal-Chenet - 29 Kwietnia 2011, 15:45
czterdziescidwa napisał/a | Przypomnij mi Chal, ile ten film zarobił w pierwszy weekend? Ile osób zapłaciło za bilet? |
Wybacz, ale nie wiem. Ja tutaj pierwszy raz o tym filmie usłyszałem.
NURS - 29 Kwietnia 2011, 16:02
Bo jeszcze nie miał premiery w USA.
hrabek - 29 Kwietnia 2011, 16:02
Virgo C. napisał/a | @hrabek
Ależ ja sobie z tego zdaję sprawę. Podobnie jak z tego, że Auris mojego ojca nie zmieni się któregoś wieczora w Deceptikona i nie ostrzela domu wkurwiającego sąsiada Po prostu skoro Megan już w tych dwóch częściach zagrała to możnaby zachować jakaś ciągłość, a nie zastępować gorzej prezentującą się dziewczyną na, najprawdopodobniej, ostatnią część cyklu.
|
Oczywiście, że można by. I pewnie chciano, ale panna Fox nie chciała, albo chciała zbyt dużych pieniędzy, a przecież Michael Bay nie odejmie sobie od ust. Więc ją pogonił i wziął inną. Ale nie bój się. Tak ją doszlifują komputerowo, że będzie wyglądać pięć razy lepiej od Megan
czterdziescidwa - 29 Kwietnia 2011, 16:19
Virgo C. napisał/a |
@czterdziescidwa
Albo film, w którym Malcomla X zagrałby biały. Tak jak wspomniał Adon, zaraz by się stosowne organizacje rzuciły to obrony historii. A tutaj pisnąć nawet słówka nie można. Bo przecież Idris Elba charyzmatyczny jest, więc o co wam chodzi? Że za słabe wyjaśnienie dlaczego czarny bóg nordycki? Rasistą jesteś i tyle.
Btw, zrozumiałbym gdyby w komiksie był taki jak w filmie. Ale jak widać na wpisie w Wiki, nordyk z niego jak się patrzy:
http://en.wikipedia.org/w...(Marvel_Comics)
|
Po co ktoś miałby kręcić film z białym w roli Malcomla X? Chyba tylko po to, żeby sprowokować "stosowne organizacje". Nie wiem, poszedł byś na coś takiego do kina?
Później Virgo odbiegasz od tematu. Nie rozmawiamy o tym kto ma prawo krytykować decyzję producenta filmu, tylko o tym, czy ta decyzja była motywowana "polipoprawnością", czy po prostu biznesowym wyrachowaniem. Film zarabia, więc chyba decyzja nie była taka zła.
Btw. Premiera już była w Australii i film nieźle sobie poradził - żadnego vikingowego bojkotu
Iscariote - 29 Kwietnia 2011, 16:50
Co do Megan i Transformesów to mogli chociaż wziąć dziewczynę z tym samym kolorem włosów, a tu nagle psikus i jest blondynka. No i Megan komputerowo powiększyli tylko biust, a tej nowej całą twarz by musieli zmieniać. Jak dla mnie dziwna ta decyzja
Virgo C. - 29 Kwietnia 2011, 20:44
@czterdziescidwa
Na białego Malcolma X bym pewnie nie poszedł i zapewne czułbym się zniesmaczony słysząc, że przecież Zenek to charyzmatyczny aktor, a taki był potrzebny więc o co wam chodzi? A tutaj jest to samo. Przypomnij sobie co się działo gdy Eastwood wyreżyserował swój wojenny dyptyk. Spike Lee zarzucił mu później, że nie było tam czarnoskórych żołnierzy, których być nie mogło. Ale co tam fakty, ważne by naszych pokazano.
Film pewnie na siebie zarobi i owszem, czytałem już jedną racenzję, o dziwo pozytywną (sam spodziewałem się kichy raczej). A obejrzy go pewnie ten sam typ widza, który wiedzę o KK czerpał z Kodu da Vinci. I teraz wyjdzie z kina z przeświadczeniem, że wśród wikingów czarni byli
@hrabek
Nie pamiętam czy wtedy nie brała udziału w zdjęciach to innej kupy z jej udziałem o pewnym rewolwerowcu. A że czekać nie chcieli, to i efekt mamy. I podpisuje się pod tym, co napisał Iscariote. Nic dodać, nic ująć
Taselchof - 29 Kwietnia 2011, 21:10
Virgo C. napisał/a | @czterdziescidwa
(...) A obejrzy go pewnie ten sam typ widza, który wiedzę o KK czerpał z Kodu da Vinci. I teraz wyjdzie z kina z przeświadczeniem, że wśród wikingów czarni byli |
Może od czasu do czasu jakiegoś niewolnika przygarnęli do czyszczenia łodzi Mnie powalił ostatnio wywiad z reżyserem, którego osobiście cenię Peterem Weirem,który podobno pytał się Anne Applebaum całkiem poważnie czy w radzieckim łagrze może się znaleźć kilku czarnoskórych. (Podobno odrzekła ze tak aczkolwiek to mało prawdopodobne ) Wiedza historyczna w tym przypadku Australijczyka powala
Fidel-F2 - 29 Kwietnia 2011, 22:02
Virgo C. napisał/a | Spike Lee zarzucił mu później, że nie było tam czarnoskórych żołnierzy, których być nie mogło. | czemu?
NURS - 30 Kwietnia 2011, 08:39
Taselchof napisał/a | Virgo C. napisał/a | @czterdziescidwa
(...) A obejrzy go pewnie ten sam typ widza, który wiedzę o KK czerpał z Kodu da Vinci. I teraz wyjdzie z kina z przeświadczeniem, że wśród wikingów czarni byli |
Może od czasu do czasu jakiegoś niewolnika przygarnęli do czyszczenia łodzi Mnie powalił ostatnio wywiad z reżyserem, którego osobiście cenię Peterem Weirem,który podobno pytał się Anne Applebaum całkiem poważnie czy w radzieckim łagrze może się znaleźć kilku czarnoskórych. (Podobno odrzekła ze tak aczkolwiek to mało prawdopodobne ) Wiedza historyczna w tym przypadku Australijczyka powala |
Trzeba się zastanowic, czy to pakowanie wszedzie murzynów to jest poprawność polityczna, czy zwykły debilizm podyktowany niczym innym jak checią zarobienia dodatkowej kasy.
Zauważcie. Jesli w obsadzie nie ma czarnoskórych aktorów, to czarnoskóra widownia nie idzie na film. Tak by wynikało z logiki. Jakieś przeslanki musiały być, w tej branży liczy się wszystko i wszedzie. Zatem umieszczanie czarnoskórych na siłe można uznać za dokarmianie i umacnianie rasizmu, bo filmowcy klękają przed dyktatem rasistów, którzy nie kupią produktu, jesli nie bedzie w nim czegoś, co dotyczy ich rasy.
A przy okazji wychowuja kolejne pokolenia dla których fakty i historia są kompletną terra incognita. A przynajmniej mają twarz Herkulesa i Xeny.
Memento - 30 Kwietnia 2011, 11:24
A mnie to szczerze powiedziawszy zwisa dojrzałym, ciężkim, modyfikowanym genetycznie, zielonym kalafiorem. Kto poczytał o mitach, ten wie jaki kolor skóry mogli mieć bogowie. Prawda? Thora i tak obejrzę po premierze dvd, a Samuel L. Jackson, o którego niektórzy się pieklą apropo jego roli w The Avengers, ma IMHO tyle ekranowej charyzmy, że mógłby nią obdzielić tuzin białasów. No i jest świetnym aktorem.
NURS - 30 Kwietnia 2011, 11:34
Problem polega na tym, ze 90% widzów Thora nigdy nie poczyta o mitach. A za 50 lat będzie prowadzona naukowa dyskusja o segregacji rasowej na drakkarach
Virgo C. - 30 Kwietnia 2011, 16:18
Nie jestem może takim specjalistą od Wojny na Pacyfiku jak Ty, więc nie mam dostępu do jakichś dokładnych opracowań. Ale jeśli przyjąć informacje znalezione w necie, że obecnie szacuje się ilość czarnoskórych żołnierzy USArmy biorących udział w bitwie o Iwo Jima na jakieś 600-800 osób, oddelegowanych w dodatku do działań wspomagających, to gdzie ich można było pokazać?
Zresztą Lee zdaje się zarzucać Eastwoodowi głównie brak osoby czarnoskórej w czasie ustawiania sztandaru. A na to jest dokumentacja fotograficzna i dokładne informacje kto w tym uczestniczył.
Popraw mnie, jeśli się mylę.
@NURS
Baa. Podejrzewam nawet, że dla sporej części amerykańskich nastolatków Hercules czy Amazonki to tylko i wyłącznie postacie komiksowe.
Wspomniany już w tej dyskusji Peter Weir w czasie Off-camery został zapytany dlaczego w Niepokonanych nie ma polskich aktorów, skoro to film o Polakach i Rosjanach. Odpowiedział zgodnie z prawdą, że wysokobudżetowy film potrzebuje głośnych nazwisk, by przyciągnać ludzi do kin. Czy Idris Elba jest w stanie przyciągnąć kogoś do kin, skoro najbardziej znany jest jako mąż Beyone? Wątpie.
Btw, przypomniał mi się jeden film, w którym obsadzono czarnoskórego aktora w roli białego i wszyscy byli zadowoleni - Otello. Ale tam miało to uzasadnienie, w przeciwieństwie do Thora.
Fidel-F2 - 30 Kwietnia 2011, 16:26
correct
Taselchof - 30 Kwietnia 2011, 21:40
Virgo C. napisał/a |
Wspomniany już w tej dyskusji Peter Weir w czasie Off-camery został zapytany dlaczego w Niepokonanych nie ma polskich aktorów, skoro to film o Polakach i Rosjanach. Odpowiedział zgodnie z prawdą, że wysokobudżetowy film potrzebuje głośnych nazwisk, by przyciągnać ludzi do kin. Czy Idris Elba jest w stanie przyciągnąć kogoś do kin, skoro najbardziej znany jest jako mąż Beyone? Wątpie. |
A to ciekawe, w Wyborczej powiedział, że to że nie ma ani jednego Polaka wymagały min umowy ze związkami zawodowymi i producentami
Virgo C. - 30 Kwietnia 2011, 21:47
http://esensja.pl/film/pu...t.html?id=11885
Drugi akapit
Chociaż pewnie obydwie wersje się uzupełniają
Taselchof - 30 Kwietnia 2011, 21:51
Peter WeirCytat | „Polska to jedyne miejsce, w którym mówiąc o historii nie trzeba nikomu nic tłumaczyć”
|
W sumie zależy komu
Virgo C. - 30 Kwietnia 2011, 21:58
Wracając jeszcze na moment do Thora. Zwiastun japoński i okazuje się, że w Asgardzie mieli pełny przegląd rasowy
http://www.zakazanaplanet...p?readmore=5518
NURS - 1 Maj 2011, 09:55
Ktoś im musiał przecież gotować nudle, nie?
Memento - 1 Maj 2011, 12:15
Maestro Tarantino jeszcze w tym roku zrobi nowy film! cieszenie paszczy in progress
hijo - 3 Maj 2011, 10:36
Czy ktoś wie czy w ogóle To w Polsce wyświetlą. nie spodziewam się zbyt wiele ale może być zabawne.
PS to jest Red band trailer czyli poniżej 17 lat tylko z rodzicem lub opiekunem
|
|
|