Blogowanie na ekranie - Polowanie na Wąpierza
Kasiek - 5 Grudnia 2011, 17:21
A hamerykańscy? Oni dużo potwierdzają...
ilcattivo13 - 5 Grudnia 2011, 18:34
Kruku - zjawisko jest potwierdzone obfitą dokumentacją zdjęciową. Po prostu albańscy naukowcy jeszcze nie mają dostępu do sieci
Kruk Siwy - 5 Grudnia 2011, 18:45
Hamerykańscy nie wiem. Ale albańscy z instytutu im. Enwera Hodży stwierdzili, że nie isnieje coś takiego jak Souwalaka. Ergo: merule nie mogą tam emigrować. Odrzucili także tym samym hipotezę naukowców z Akademii Enwera Hodży że "souvalaka" to rodzaj paszy, za którą emigrują merule.
Ze zgrozą odrzucam też twierdzenie jakoby: ilcattivo13 napisał/a | albańscy naukowcy jeszcze nie mają dostępu do sieci | . Uniwersytet im. Envera Hodży ma nawet specjalny Wydział Sieciarstwa uwzględniające sieci słodkowodne i inne.
Jednakowoż słynni albańscy geografowie dzięki współpracy Wywiadu i Kontr potwierdzili istnienie miasta Lublę. Czyli Kasiek może tam siedzieć w cieple i się rozmnażać.
No chyba że im chodziło o Ljublijanę...
ilcattivo13 - 5 Grudnia 2011, 19:06
dobra Kruku, nie będę się kłócił. Skoro albańscy naukowcy nie potwierdzają tego faktu, to może nawet i lepiej. Przynajmniej nie będą zalewały Suwalszczyzny miliony turystów chcących zobaczyć merulkę w czasie migracji
Fidel-F2 - 5 Grudnia 2011, 20:56
@ ilcattivo13
chodź w sandałach
merula - 5 Grudnia 2011, 21:07
macie niepełne dane, merula migruje też czasem na południe. właśnie z niego powróciła
Kruk Siwy - 5 Grudnia 2011, 21:09
Dowody proszę. Inaczej politechnika Skanderberga w Korczy pośle nas na drzewo z takimi stwierdzeniami.
merula - 5 Grudnia 2011, 21:12
mam jednego pełnoletniego, trzeźwego świadka znanego ogółowi tej społeczności i ze 30 "obcych".
Kruk Siwy - 5 Grudnia 2011, 21:23
Świadectw osób "zakręconych" nam nie uznają... Obawiam się, że będzie to funkcjonowało jako niewiarygodna supozycja. Ale co tam albańscy uczeni są otwarci na wiedzę, trzeba tylko czasu. Ostatnio zaakceptowali twierdzenie Pieti Gorasa.
No, ale zainteresowanych tematem nauki albańskiej zapraszam do Tirany. Tuśmy już dość naspamowali Kasiek.
Kasiek - 6 Grudnia 2011, 06:14
A spamujcie, dobrzy ludzie, na zdrowie
wyszło na to, że merule to zwierzęta ogólnopolskie?
A ja dodam, że kupiłam buty
http://www.fleq.pl/sklep/produkt,pokaz,16726 to już tak ostatecznie. A jakby mi nogi wysiadły, kupiłam srebrne balerinki
ilcattivo13 - 6 Grudnia 2011, 13:45
Fidel - nienawidzę "zandałuf". Wolę gumofilce.
Anonymous - 6 Grudnia 2011, 13:51
Kasiek, ładne! Też miałam srebrzyste na ślubie.
Kasiek - 8 Grudnia 2011, 08:44
O widzisz, a nawet są praktyczne, bo potem założę do małej czarnej na jakiekolwiek imprezy Jak już ją sobie uszyję
Przeprowadzamy się w sobotę do nowego mieszkania, wczoraj podłączyli nam cywilizację. Zaczynam się bać. Jak pomyślę, że trzeba to będzie odgruzować wszystko z pokoju, potem zapakować do samochodów, a potem wnieść na 4 piętro... Dobrze, że pomoże nam ze 4 kolegów Marcina, bo inaczej to by bidulek sam to tydzień nosił Trochę przeraża mnie fakt mieszkania samej w tym mieszkaniu. Ja to taka strachliwa jestem, duchy mi latają po mieszkaniu na przykład, czy coś. Na szczęście piętro niżej mogę zejść
I będę mieć miejsce na koraliki i szycie... Juhuuu
edit: buty przyszły za duże... muszę wymieniać. Szlag...
merula - 9 Grudnia 2011, 12:34
zdążysz?
i nie ma się czego bać przeprowadzki, zjawisko do przeżycia i świetna okazja do pozbycia się nadbagażu "przydasiów".
Kasiek - 9 Grudnia 2011, 19:57
Zdążę. W poniedziałek priorytetem wyślę, dostaną we wtorek, jest już złożony formularz i mniejsze buty czekają na wysyłkę. Do piątku powinnam mieć nowe (ew. w poniedziałek).
Właśnie się załamałam ilością ciuchów, które mam, a której pewnie długo nie założę. Wór 160 l, wory 50 l, siaty i siatki i reklamówki... A nie wyjęłam jeszcze kosmetyków Nie mówiąc o książkach... materiałach do szycia... KORALIKACH Bożesztymój, będzie roboty po przewiezieniu...
ilcattivo13 - 9 Grudnia 2011, 21:09
Kasiek napisał/a | Bożesztymój, będzie roboty po przewiezieniu... |
w dzieciństwie zawsze uważałem, że najlepszym momentem zabawy z miniaturkami, jest wysypanie tych kilkunastu setek żołnierzyków z reklamówki i ich segregowanie
Lynx - 9 Grudnia 2011, 21:12
Kasiek, buciki super. a z przeprowadzką- pomyśl, jak będzie fajnie uporządkować wszystko i znaleźć dla tego miejsce
Kasiek - 10 Grudnia 2011, 19:06
Jesteśmy już w nowym mieszkaniu. Nie wszystko uporządkowaliśmy, ale nie chcemy zwariować pierwszego dnia, mnie już brzuch boli... Ale ciuchy już w szafie, płyty na miejscu, kuchnia uporządkowana, media podłączone. Zaczynam ziewać, a jeszcze mają wpaść znajomi, którzy pomagali nam przewieźć rzeczy. Ciekawe jak nam się będzie spać
Lynx - 11 Grudnia 2011, 12:49
Kasiek, odpoczywaj jak najwięcej. Uważaj na siebie.
A jak wieczorne spotkanie? Udane?
Kasiek - 11 Grudnia 2011, 13:01
No troszku się wczoraj przeforsowałam, ale wiadomo, ktoś rzeczy musiał porozkładać... Dzisiaj już nic nie robię.
A znajomi wpadli na 3 godzinki, zmyli się o 22, było strasznie fajnie
Ale łóżko jest strasznie niewygodne.
Lynx - 11 Grudnia 2011, 14:18
A możecie je zmienić?
Może się uda? Ew. wstawicie swoje, a to dacie na przechowanie?
Kasiek - 16 Grudnia 2011, 10:14
USG połówkowe za nami. Małe rośnie jak na drożdżach (390 g waży), aż pani doktor się zdziwiła, bo majówkowe dzieci potrafią ważyć prawie połowę mniej... Kopie jak najęty, aż miała problem ze zmierzeniem wszystkiego, nóżek, główki, brzuszka, puls nie chciał się złapać, przepływ przez pępowinę tak samo. No i już gołym okiem było widać że chłopak, nawet nie za bardzo trzeba się było przyglądać, bo się małe ustawiło tym a nie czym innym do kamery
Ze mną gorzej, muszę się mocno oszczędzać, bo mam w perspektywie leżenie plackiem, leżenie w szpitalu plackiem, albo szycie i inne wynalazki, żebym za wcześnie nie urodziła.
A teraz idę zmierzyć sukienkę ślubną, potem do H&Ma bo podobno i ciążowe ciuchy przecenili i do pracy bo podobno premia świąteczna jakaś jest
nimfa bagienna - 16 Grudnia 2011, 10:25
Kasiek, czy ty ostatecznie będziesz na Jaćkonie?
Mam trzy bluzki ciążowe do oddania: brązową satynową, z krótkim rękawem, raczej odświętną, i dwie takie raczej codzienne. Jeśli byś reflektowała, to mogę wziąć je ze sobą.
merula - 16 Grudnia 2011, 10:36
nimfa , Kasiek już dawno powiedziała, że jej lekarz zabronił.
nimfa bagienna - 16 Grudnia 2011, 10:39
Aaaaa. Umknęło mi. Szkoda.
merula - 16 Grudnia 2011, 10:49
może paczuszka na Święta?
nimfa bagienna - 16 Grudnia 2011, 18:01
Kasiek, jeśli jesteś zainteresowana, daj znać na pw.
ilcattivo13 - 16 Grudnia 2011, 22:36
Kasiek napisał/a | ...bo się małe ustawiło tym a nie czym innym do kamery |
Ekshibicjonista? W tak młodym wieku? Łał...
Kasiek - 17 Grudnia 2011, 22:03
To na pewno nie po mnie
ilcattivo13 - 17 Grudnia 2011, 23:07
Znaczy, idzie w ślady ojca? Coś czuję, że Twoje pierwsze spotkanie z Marcinem mogło być ździebko nietypowe
|
|
|